• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuaför saçlarımı mahfetti :(

Kuaförlerin neredeyse hepsi böyle sanırım..

Uyuz oluyorum :1: Zaten saçım ince telli ve geç uzuyor

Ama türkçe konuşmama rağmen derdimi anlamıyor olacaklar ki çok kesiyorlar:19:

Benim de başıma hep aynısı gelirdi, son kuaför tecrubeme kadar.

Saçım baya uzundu, kısa küt gestireyim dedim. Adama şuraya kadar kes diyorum, adam tutturmuş "yok çok kısa olur birkaç parmak uzun bırakayım, zaten kuruyunca toplar." diyor.:60: Allahım kuaförden her defasında sinir olarak çıkan ben, kuaförlere küsen ben bugünleri de mi görecektim.

Son düzenleme:
kızmakta haklısın arkadaşım zamanında benimde başıma geldi ama benim saçlarım çabuk uzuyor hem saçlarını istedigin gibi yapmıyor birde üstüne para alıyor.

kızılacak bir durum ama olan olmuş yapılacak pek birşey yok şuan için
size tavsiyem sürekli kuaför değiştirmeyin bir tanesinde sabit kalın zamanla sizi tanıyacaktır saimi müşterisi olduğunuzda da sizin dilinizi daha iyi anlayacaktır ve hhüsranla kalkmak zorunda kalmazsınız bu şekilde. ayrıca ilk seferlerde de ne kadar keseceğini size göstermesini isteyebilirdiniz

Saçı hergün yıkamak uzamasına yardımcı oluyor ama arada uygulayacağın
bakım kremleri veya kendi yapacağın karışımlar da saçının o sık yıkama ile
kaybedeceği nemi, mineralleri geri kazandırıyor. Yani sadece sık yıkarsan
saçın bir süre sonra kırılmaya başlıyor. Bu forumda çok güzel saç bakım maskesi
tarifleri var.

Saç kurutma makinesinden ve düzleştirici, maşa gibi aletlerden olabildiğince
uzak dur. Saçlarını nemli iken havlu ile hafif kurula ve doğal kurulamaya bırak.
Genelde nemliyken taramak öneriliyor, ben öyle yapıyorum. Ayrıca saçını
sürekli toplama, ph derecesini etkiliyor ve saç köklerini yoruyormuş. Bir de bu
sitede okumuştum, sanırım rapunzel'in açtığı bir topikti, sampuanına sarımsak
ekliyordu. Onun saçlarının zaten maşallahı var. Okumanı öneririm.

Benim saçlarım da kalçamın hemen altındaydı ama sık yıkama yüzünden sinüzit
oldum... Biraz kestirmek zorunda kaldım,şimdi belimin azıcık üstünde. O yüzden
dikkat et kendine... Emeklerine de yazık olmasın benim gibi. İnşallah çok çabuk
uzar güzel saçların :16::16:

kuaföre gittim oturdum koltuğa dedim ki bakın ben ne zaman kuaföre gitsem saçım çok kesiliyor sadece uçlarından 1 en fazla 2 cm gitsin
arkası da üçgen olsun dedim ama keskin bi üçgen değil bu kadar boyu kalsın dedim
o da tamam ben çok iyi anladım dedi.saçımı arkama aldı kesiyor.çok anlamış gibi bakıyordu kesti saçlarımı bitti.ayağa bi kalktım şok oldum 1 karış kesmiş saçlarımı.o benim düzleştirmeye kıyamadığım saçlarım artık yok :((
çevremdeki herkes naptın sen dedi.inanın dışarı çıkamıyorum ya.arkası üçgenle alakasız u gibi kesmiş düzden biraz değişik
kadın saç bol diye çok çok kesti.offfffff eve geldim sinirimden ağladım bi kadın için saç ne kadar önemli.
çıldırıcam ya benim kuaföre derdimi anlatmam için ne yapmam lazım her defasında aynı sorun:(

aynı şey inanın benm başımada geldi. üçgen istedim benmde öyle u gibi bişey yaptı. eski türk filmlerindeki kadınların küt kesilmiş saçlarına benzedi. bunun gibi daha neler neler. gittim perçem istedim. kahkül kestiler. :47::47::47:

Bunu genelde bayan olan kuaförler yapıyor çünkü ben hep öyle denk geldim...
Erkekler daha dikkati bir kuaförüm var milim kesip gösteriyor:) diyor bak iiyi mi bu kısalık diye
Ondan sonra 2 kuaför daha değiştim onlarda öyle
Hatta 2 gün önce saçlarımı kestirdim saolsun adam hem çok ilgilendi hatta kendisi saç kısalmasın diye çok dikkat etti

ama var ya bütün kuaförler aynı yaa (olmayanları tenzih ederim ama).

dert anlatmak cok zor
sanırım durduramıyorlar kendilerini hastalık olmus artık.
benim bir arkadasımın uzun sacını küt kesmiş kız da sormus böyle mi istedim diye kendimi durduramıyorum hastalık gibi demiş.
cogunda böyle heralde.

cnmm arkadaşının saçlarını satmak için kesmişlerdir.... saç eğer birde doğal ise an kısası 100tl den başlıyor bu yüzden çoğu kuaför özellikle uzun saçlarda fazla kesmeyi tercih ediyor... eğer saçları birde sağlıklı görünüyorsa daha fazla para alıyorlar :34:

cnmm arkadaşının saçlarını satmak için kesmişlerdir.... saç eğer birde doğal ise an kısası 100tl den başlıyor bu yüzden çoğu kuaför özellikle uzun saçlarda fazla kesmeyi tercih ediyor... eğer saçları birde sağlıklı görünüyorsa daha fazla para alıyorlar :34:

Dediklerinize katılıyorum ben lisede okurken saçlarım uzundu kuaför bir komşumuz var saçlarını satmak istermisin demişti bana benim saçım satılık degil demiştim:1::1::1:

bı kadın ıcın kotu bı durum gercekten .valla ben bu olayı hıc anlamıyorum .

yanı 1-2 cm kes deyıp de sacı fazlaca kısaltmayı nasıl becerıyorlar anlamıyorum

yada sız kesım yapılırken gormuyor musunuz kısalıp kısalmadıgını ?

benım basıma hıc boyle bırsey gelmedı .yanı hıc boyle dengesız kuafore

rastlamadım cok sukur :) 1cm dedıysem 1 cm kesılır 2 dedıysem 2 kesılır

kı ben zaten kısaltılıp kısatılmadıgını sureklı kontrol ederım ,tamamen salmam kendımı

onların ellerıne ,kuaforu delırtırım ."alt tarafı 2cmlık kesımı sureklı kontrol etmenden dolayı

1 saatde yaptırıyorsun bıze" derler :9: bı'de cnm kuaforunu erkek secmenı tavsıye ederım .

erkekler işinde hem daha sabırlı hem daha profosyonel oluyor .bayan kuaforler yorgunluga

hıc gelemıyor o yuzden musterıyı cokda cıddıye almıyorlar ,kafalarına gore takılıyorlar :))

Permanın moda olduğu zaman uzun güzelim saçlarımı dalgalı olsun diye perma yaptırmak istedim.
Adama dedimki iri dalga olsun, böyle dalga dalga dökülsün omuzlarımdan aşağı.
Tamam abla dedi ama uzun biraz keselim.
Bu arada baya bi kesti.
Sonra tutmaz daha ince saralım dedi.
Ben yok dedikçe; abla açılır tutmaz sen bana güven dedi.
Sonuç :

Arı maya gibi kalktım koltuktan.

Şimdi resimle gidiyorum föne de , kesime de.
İki kere saçımı aynı renk boyamadılar.
Kuaförden soğudum yaaa.

ama var ya bütün kuaförler aynı yaa (olmayanları tenzih ederim ama).

dert anlatmak cok zor
sanırım durduramıyorlar kendilerini hastalık olmus artık.
benim bir arkadasımın uzun sacını küt kesmiş kız da sormus böyle mi istedim diye kendimi durduramıyorum hastalık gibi demiş.
cogunda böyle heralde.

buda saka gıbı :53:

adamdakı pıskınlıge bak yaa:41:

Allahımmm.. bütün kuaförler mi aynı olur. kuaförden çıkan her 100 kadından 80i aynı şeyi söylüyor. ne zevk alıyorlar anlatmak istediğimizin dışına çıkmaktan. bende çok çektim valla. bence yüzyıllar boyunca çözüme kavuşmayacak bir sorunnn..:50: :50: :50:

kızlar bu arada sacı hergun yıkamak uzatmaz,aksıne sac derısı zarar gorur

sacın kendı keratını yok olup nem dengesı bozulur

kuafor uzmanları tam tersı hergun sac yıkamayı onermezler .

sac kendı yagıyla beslenır .bunu google amcaya danısabılırsınız :)

Son düzenleme:
böyle kuaförlerden nefret ediyorum...:57:
derdini anlatırsın çok bilmişce evet ben sizi anladım, bekleyin ve görün tam istediğiniz gibi olacak der... sonuç istekle alakasız iğrenç bir saç...:41:

hani anlamıştın dediğimi :57:

çok üzüldüm durumunuza, hep başıma gelen bir sıkıntıdır maalesef.. :47:

çok sıradan bir teselli olacak belki ama kökü sizde.. üzülmeyin, sabırla bekleyin..

Son düzenleme:
canim gecen bende sacimi kestirmeye gittim güzelce anlattim,saclarim omuzlarimdan asagidaydi omuzlarimda kestirmek istedim modeli anlattim

saclarim kalktigimda hani eskiden ögrenci tipi sac kesimi vardi ya ondan azicik uzundu sok oldum ben böyle istemedim filan dedim ama gecmis olsun..

ben kapali olmama ragmen resmen bunalima girdim,evde acik görmeye dayanamiyordum birde esarp altindan baglanmasi gerek oradan toka tak burdan toka tak cok komikti sican kuyrugu gibi baglamaya calisiyordum..zaten tövbe ettim oraya gitmeye..

gercekten anlatiyorsun anladik ettik diyorlar ama malasef kendi bildiklerini okuyorlar...cok gecmis olsun

Kuaförlerin çoğu böyle sanırım ya.Bende çok net hatırlıyorum 5 sene önce kuaföre gittim biraz boyu kısaltılıp omuzlardan aşağıya doğru kat atılacak dedim.Kadın birden saçı alıp küt kesmez mi?!Ben çokta sakin biriyimdir.Sadece ne yaptınız ben böyle istememiştim diyebildim.Kadın o halde hala daha bitmedi güzel olacak bekle sakin ol dedi. :41: Ama çıkar çıkmaz kuaförden ağlamaya başladım. :14: Birde benim saçlar dalgalıdır küt kesti fön çekti ama o saç doğal halde dahada kısa duruyordu.Düzleştirici çok yıpratıyor diye onu bile kullanmıyorumdum.O saç 5 senede anca uzayıp belime kadar geldi.O günden sonra kuaföre gitmekten korkar oldum.Anlatıyorum onlar anlamıyorlar herhalde 2 parmak kalınlığında dersin 1 karış saç keserler :41: Artık kuaföre gidince ilk önce 'bakın asla fazla kesilmeyecek,sadece uçlarından alınıp şekil verilecek,saçlarımı çok seviyorum' nutuğuyla başlıyorum.

Son düzenleme:
Bu sana has bir durum değil canım inan, sıkma canını. Tüm kuaförler aynı.

Bu yaşıma kadar gittiğim, üstelik farklı farklı semtlerde ki hiçbir kuaför saçımı 1 karıştan az kesmeyi başaramadı. :50:
Ve istediğim kesimde hiçbir zaman kahkül, perçem, kat, üçgen yada küt olmadı. Sadece düz kesim en fazla uçlarından 2-3 cm alınmış o kadar.

Bu kadar basit bir kesimi yapmayı bile başaramayan bir kuaföre denk gelmediğim için artık çareyi düzenli olarak anneme kestirmekte buldum :34:

Back
X