Kuaförlerde doldurulan gelinlik nişanlık kiralama makbuzu ne işe yarar

:KK43: birşey olur mu yani ?

Makbuz dediğiniz bu mudur?
uk-069-para-makbuzu-otokopili-tekli-1-zoom.jpg

tam olarak yükleyemedim net değil ama buna benziyor aynı ve imza var dediğim gibi eltimin adı soyadı evini adresi tc si ce numarası yazıor . Alınan toplam kapora da yazıyor ve imzası var

Makbuza imza atmak gelinliği aldığını taahhüt etmez.
Kapora ödenmiş. Makbuz evet ben bu parayı aldım demektir.
Fakat adam havaya sıkıyor. Korkutup alırım parayı diyor.

Makbuz parayı aldım demekse o zaman adamın imzalayıp konu sahibine vermesi gerekmez mi?

İmza atılan kağıtta ne yazdığı da önemli. Vazgeçtiğim taktirde ücretin tamamını ödemeyi kabul ediyorum şeklinde bir cümle varsa geçmiş olsun.

Makbuz parayı aldım demekse o zaman adamın imzalayıp konu sahibine vermesi gerekmez mi?

İmza atılan kağıtta ne yazdığı da önemli. Vazgeçtiğim taktirde ücretin tamamını ödemeyi kabul ediyorum şeklinde bir cümle varsa geçmiş olsun.

Yüklediği resimde öyle bir ibare yok. Müşteriye makbuz dahi olsa nüsha vermemesi bunun gayri resmi olduğunu gösteriyor. Nitekim resimdeki şeyde aynı.
Bu adisyon içinde geçerlidir mesela. Adisyonda maliye mühürlü olmalı.
bu evrak hiç bir şeyi ispat etmez.
Buna dayanarak dava açmaya kalkarsa kendi başı yanar :)

Leylaleyla3562 Leylaleyla3562
Bu gönderdiğin resimde maliye mührü yok. Fatura değil bu. Resmin görünmeyen tarafında matbaa bilgisi var mı ?
Yok ise ödeyeceğim şeklinde kendi el yazınızla bir şey yazmamışsınız. Hiç bir anlam ifade etmez. :KK66:

Arkadaşlar öncelikle kusura bakmayın belkide size gereksiz bir soru ile geliyorum ama sorum şu;
Bir gelinlikciden gelinlik nişanlık ve bindallı kiraladım yaklaşık 1, 1 buçuk ay sonra iptal ettirmek istedim ama karşı iptal eder ise bütün ürünlerin kirasını alacağını söyledi. Düğünüme bir aydan az kaldı ve başka gelinlik nişanlık istiyorum fakat karşı taraf o gün elinde bir makbuz doldurdu. TC isim adres telefon numarası ve imza aldı. Hukuki yönden bu elindeki makbuz ile herhangi bir şey yapabilir mi ? Aşırı derece korktum açıkçası az uz bir para değil geçtim ki ne olursa olsun kullanmadım ürünlerini. Söyler misiniz bu konuda bana dava açabilir ve o parayı tahsil edebilir mi ? lütfen biri yardım etsin :KK43:
senedi bile tahsil edemiyorduk makbuz neymiş ki

konu sahibi ortada sözleşme yok. ekte mühürlü faturayı sana kesmeden seni dava edemez. Böyle bir belge vermediyse sende teslim almadıysan sıkıntı yok. Çünkü sana gönderdiğini senin almadığınıda ispat etmesi gerekir. Bu iş büyümez merak etme.
Büyürsede sen yine konu aç biz sana akıl veririz.

Eklentiler

• upload_2016-6-10_17-15-41.webp
    upload_2016-6-10_17-15-41.webp
    580 bayt · Görüntüleme: 138
Bence hiç bisey yapamaz .Zaten kaporan yanmiş olacak. .Zorlami ya ole sey olmaz. Zaten o konusma tarzindan sonra bedava verse giyme.. Ben olsam rezil ederdim.Paranla rezil olma .Kaynangil mutlu olacak diyede istemdigin biseye evet deme.Mutluluklar simdiden ;)

İyi de eltisi imza atmış.

Benim bildiğim imza resmidir.

imzayı makbuza atmışlar ki makbuzun bir bağlayıcılığı yok.. şu kadar kaparo verildiğine dair bir imza atılmış

makbuz tahsilat makbuzu değil.. evrak resmi değil yani imzanın bir hükmü yok..

sözleşme yapılıp tahsilat makbuzu kesmesi gerekirdi..

WanHeda nın yüklediği gibi tahsilat makbuzu kesilmeliydi tabi onunda onaylı olması lazım ..

WanHeda nın yüklediği gibi tahsilat makbuzu kesilmeliydi tabi onunda onaylı olması lazım ..

Ben anlamadım ki
Düz kağıda imza atsam onun geçerliliği yok mu yani?
Benim bildiğim imza nereye atılırsa imzadır ve kişiyi bağlar.

Ben anlamadım ki
Düz kağıda imza atsam onun geçerliliği yok mu yani?
Benim bildiğim imza nereye atılırsa imzadır ve kişiyi bağlar.

tamam ama burada bağlayıcılık özelliği yok
.
kapora vermiş ama sözleşme yok..
kaparoyu verince ne olacağı ile ilgili bir bilgilendirme yok..
adamın imza attırdığı evrak resmi değil ..
adam ancak kaporayı aldığını ispat edebilir ki kendisi zararlı çıkar..
parayı aldığına dair tahsilat makbuzu kesmemiş sözleşme yapmamış.. vergi kaçırıyor durumunda şu anda..

sonuç olarak adam elindeki imzalı makbuza bakar bakar durur..
hiç birşey yapamaz..

Back
X