• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförlerin gelinleri yolması

duvak zor birsey degil aslinda biz nikahtan önce sabah koştuk esimle, duvqk takmak istedim. instagramdan ogrendigim sekilde taktim (tarakli) duvagimi.
sacin gorunen kismini gecici olarak tokayla tuttur altta kalan kismini da minik minik tutamlar halinde kucuk siyah lastiklerle tuttur orada bir potluk olusacak iste ona girerse duvak asla düşmez.
benimkini iki dakikada esim yapti, 3 km kostum dusmedi, düşün😂😂
atla deve degil yani
evde yapsin nikahta yaninda olacak ablan mi kuzenin mk kimse , pratik yap kalsin oyle sacinda.
alisir zaten eli
Teşekkürler peki sizce benim mevcut durumumda gelin olmadığımı söylemem doğru olur mu? Nişanlıma çok fazla konfor alanı sundum gibi ama genel olarak benim için harcama yapmayan biri değil sık sık hediye alır kendine bir şey alırken bana da eşofman falan ekler nişanlandığımızdan beri hiç hesap ödetmiyor, seyahatlerimizi de tamamen o karşılıyor. Ben de çalışıyorum bu arada

Yine uygun fiyat almışsınız valla kuzenim evlendi sadece düğün makyajı 10 bin ama çok güzel oldu öyle böyle değil su gibiydi peri gibiydi gelin. Herkes ne kadar güzel olduğunu konuştu bu bi sanat bence. Mac nars yapıyor makyaj üstelik ürün de veriyor atıyorum 5 bin 5 bin TL'lik ürün. Böyle günlerde insan stres oluyor yapamazsın gerçekten annen haklı eşya almamış düğün yok bilmiyorum bana kötü geliyor

Duvak takmak da ne var bol tel toka alın takılması eli yatkın iki arkadaşa bakar..

Anneniz de bir garip kocayı alıştırma diye diye sizi ev yuva bark sahibi yaptırmayacak..
Nişanlım ev arkdaşım gibi benim evime sırt çantasını alıp gelecek annem o yüzden kendince öyle söylüyor ona da hak veriyorum. Sürecimiz epey Masrafsız oldu daha sonrası için bir davet evinde yemekli mevlit Verilecek 70 k tek masrafı bu düğüne dair. (gelinliğim ve kuaför hariç)

Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler.
Kuaförlerin yaptığı soygunculuk evet ama anneye de bir tık hak vermedim değil. Eşya senden, yatak odasını ailen ödemiş. Masrafsız evlenmek güzel de sen ödemeyeceksen damat bey de elini cebine atsın. Erkeğe biraz masrafa yaptırmak da lazım be kuzum.

Babaannem erkek cinsine göz açtırmayacaksın, iki kaşığı varsa birini kıracaksın, öbürün eğeceksin, ömrü ağzını tutturmaya çalışmakla geçecek der.

Yine uygun fiyat almışsınız valla kuzenim evlendi sadece düğün makyajı 10 bin ama çok güzel oldu öyle böyle değil su gibiydi peri gibiydi gelin. Herkes ne kadar güzel olduğunu konuştu bu bi sanat bence. Mac nars yapıyor makyaj üstelik ürün de veriyor atıyorum 5 bin 5 bin TL'lik ürün. Böyle günlerde insan stres oluyor yapamazsın gerçekten annen haklı eşya almamış düğün yok bilmiyorum bana kötü geliyor
Ben de mac düşündüm fakat bu kez makyajı orada yaptır saça yetiş zor olur gibi geldi

Nikahım için normal mahalle kuaförlerinden fiyat almak istedim saç 10.000 (saçlarım kısa ve maşa istiyorum) makyaj için de günlük makyaja 3 Bin gibi rakam verdiler ona da takma kirpik dahil değil :) . Gerçekten insanın zoruna gidiyor. Nikahım olduğunu söylememeyi düşündüm ama duvağımı takamam diye gelin olarak belirttim. Gerçekten yazık ya tamam kendileri gelinleri geçim kapısı olarak görüyor ama normalde 2 bine yaptıkları saçı da 10 bin istemesinler ya. Duvağı takmanın bir yolu yok mudur
Anneme söyledim evde taksak diye bu kadar tutumlu olma düğün yapmıyorsunuz zaten hiç masraf yapmadınız (benim evimde yaşayacağız eşya almadık kendi eşyalarımı kullanacağım sadece yatak odasını yeniden aldım onu da ödemesini ailem yaptı) erkeği böyle alıştırmak o kadar iyi değil falan diyor ama yazık yani 5 bin falan olsa neyse sadece saça dümdüz maşaya gelin olduğum için 10 istediler. Ben mi çok pintilik yapıyorum
Bana da yaptılar aynısını ben sadece normal olarak saç makyajı ne kadar diye sordum o zamanın parası ile 750 tl demişlerdi iyi dedim uygun geldi, eşimde nikah günü için aynı kuaförden randevu almış nikah için saç makyaj 3500 tl. Nikah günü geldi gittim kuaföre nikahımın olduğunu söylemedim ısrarla bana nereye gideceksiniz, kimin düğünü, hafta içi buralarda hiç düğün duymadık saçma sapan irdeliyor bir de diyor ki nikah için geleceklerdi saç makyaj için hiç birisine cevap vermedim sadece dedim ki yaa benim dişim çok ağrıyor konuşamıyorum zor duruyorum yap şu saçı da gidim Allah aşkına dedim 😂 750 idi nakitte ne olur dedim 700 olsun dedi 650 tl var makyajda yaptırmadım evde kendim yaptım, duak yoktu benim olsaydı da onuda kendim takardım. Bizde düğün yapmadık eşyayıda yavaş yavaş aldık. Biz o parayı kazanmak için gençliğimizden ödün veriyoruz yedirmem kimseye

Siz zaten çok masrafsız evleniyosunuz bir kere olan şey yaptırın ne olacak 10 bin fazla değil bu arada
Bende gelin saç makyaj fiyatlarını araştırıyorum birçok yere sordum ordan biliyorum
Yoo aylık asgari ücretin 22 bin 104 TL olduğu bir ülkede, saça maşa yaptırma fiyatının 10 bin TL olması oldukça fazla.

Bana da yaptılar aynısını ben sadece normal olarak saç makyajı ne kadar diye sordum o zamanın parası ile 750 tl demişlerdi iyi dedim uygun geldi, eşimde nikah günü için aynı kuaförden randevu almış nikah için saç makyaj 3500 tl. Nikah günü geldi gittim kuaföre nikahımın olduğunu söylemedim ısrarla bana nereye gideceksiniz, kimin düğünü, hafta içi buralarda hiç düğün duymadık saçma sapan irdeliyor bir de diyor ki nikah için geleceklerdi saç makyaj için hiç birisine cevap vermedim sadece dedim ki yaa benim dişim çok ağrıyor konuşamıyorum zor duruyorum yap şu saçı da gidim Allah aşkına dedim 😂 750 idi nakitte ne olur dedim 700 olsun dedi 650 tl var makyajda yaptırmadım evde kendim yaptım, duak yoktu benim olsaydı da onuda kendim takardım. Bizde düğün yapmadık eşyayıda yavaş yavaş aldık. Biz o parayı kazanmak için gençliğimizden ödün veriyoruz yedirmem kimseye
Evet ben de kuaföre söylemeyi düşünmüyorum aynı hizmeti alacağım sonuçta atla deve istmelyorum ki hafif makyaj ve maşa

Kuaförlerin yaptığı soygunculuk evet ama anneye de bir tık hak vermedim değil. Eşya senden, yatak odasını ailen ödemiş. Masrafsız evlenmek güzel de sen ödemeyeceksen damat bey de elini cebine atsın. Erkeğe biraz masrafa yaptırmak da lazım be kuzum.

Babaannem erkek cinsine göz açtırmayacaksın, iki kaşığı varsa birini kıracaksın, öbürün eğeceksin, ömrü ağzını tutturmaya çalışmakla geçecek der.
Annem nişanlıma kızmıyor çünkü benim huyumu biliyor ona bu alanı konforu benim sağladığımı biliyor o yüzden bana öyle söyledi. Nişanlımı da suçlamıyorum gerek yok diyerek elini cebine ben attırmadım. Pişman da değilim doğrusu

Nişanlım ev arkdaşım gibi benim evime sırt çantasını alıp gelecek annem o yüzden kendince öyle söylüyor ona da hak veriyorum. Sürecimiz epey Masrafsız oldu daha sonrası için bir davet evinde yemekli mevlit Verilecek 70 k tek masrafı bu düğüne dair. (gelinliğim ve kuaför hariç)
Biz toplum olarak alışmışız şaşahalı düğünlere. Sade. masrafsız nikahlar bizi paklamıyor.

Yapılacak her masrafın ucu size de dokunacak. Bu tarz masraf yüklemeye çalışana kadar bir yurtdışı tatili ile güzel bir balayı yapabilirsiniz,.

Ben normalde Düğün severim hakkıyla yapılan bir Düğün tabi her şeyiyle masraftan kaçılmayacak.

Tabi sizin başta verdiğiniz karara ve bakış açınıza göre yorumladım.

Teşekkürler peki sizce benim mevcut durumumda gelin olmadığımı söylemem doğru olur mu?
söylediğin anda o parayi senden alirlar bir de afra tafrasini cekersin
ben dugun zamani önce fiyatta anlastim erkek berberindr yapacaklarını soyledim (benim memleketimde oldu eşimde de dil yok. yoksa salak oldugundan degil😂) herseyde anlastik tam cikacagim aptal gibi bu aksam dugun olacagını soyledim özensinler diye.
sonra ben kavga edene kadar benden damat tıraşı parasi istediler . neyse ki içimde bir cirkef var da kavga ettim yine de canımı sıktılar
Nişanlıma çok fazla konfor alanı sundum gibi ama genel olarak benim için harcama yapmayan biri değil sık sık hediye alır kendine bir şey alırken bana da eşofman falan ekler nişanlandığımızdan beri hiç hesap ödetmiyor, seyahatlerimizi de tamamen o karşılıyor. Ben de çalışıyorum bu arada
yani bilmiyorum cok verip kiymetli olacagina inanmiyorum. ama hic birsey yapmayip sifir sorumluluk da olmasınlar bir zahmet. hamama giren terlesin :)
boyle salak salak seyler icin bosa para vermesin ya da zaten olani sirf keyfin icin yenilemesin ama bazen bazi isteklerin olsun o da emek harcasin

Biz toplum olarak alışmışız şaşahalı düğünlere. Sade. masrafsız nikahlar bizi paklamıyor.

Yapılacak her masrafın ucu size de dokunacak. Bu tarz masraf yüklemeye çalışana kadar bir yurtdışı tatili ile güzel bir balayı yapabilirsiniz,.

Ben normalde Düğün severim hakkıyla yapılan bir Düğün tabi her şeyiyle masraftan kaçılmayacak.

Tabi sizin başta verdiğiniz karara ve bakış açınıza göre yorumladım.
Evet biz de balayında yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz. Gitmek istediğim ülkede hava soğuk baya baktığım aylarda hava 0 veya eksi derecede o yüzden acaba ertelesek mi diye düşündüm ama henüz nişanlımla paylaşmadım sanki 1 2 ay sonra gitsek Balayı gibi değil de tatil gibi olur

Evet biz de balayında yurtdışına gitmeyi düşünüyoruz. Gitmek istediğim ülkede hava soğuk baya baktığım aylarda hava 0 veya eksi derecede o yüzden acaba ertelesek mi diye düşündüm ama henüz nişanlımla paylaşmadım sanki 1 2 ay sonra gitsek Balayı gibi değil de tatil gibi olur
O zaman balayını öyle denk getirin. Yada Noel zamanı da orda olabilirsiniz kutlamalara da katılabilirsiniz.

İnsan yüz kez evlenmiyor size katılıyorum bazı şeylerde para verilmeli bir gelin makyajıyla normal yapılan saç makyaj aynı olmuyor bir zahmet para verin yani

İnsan yüz kez evlenmiyor size katılıyorum bazı şeylerde para verilmeli bir gelin makyajıyla normal yapılan saç makyaj aynı olmuyor bir zahmet para verin yani
Bence hiçbir farkı yok. Ben çok abartılı makyaj seven biri de değilim. Geçen arkdaşım evlendi kuaföre ona kullanılan malzemelerin aynısı bana da kullanıldı. Özen açısından da bence fark etmiyor.

Back
X