Merhaba,
Ben de bu kuaförlerden çok çektiğim için artık kuaföre ne kestiriyorum ne boyatıyorum. Şöyle bir yanlış vardır ve kuaförler bunu kullanırlar, saçın kırıkları uçlardan almakla gitmez...Aksine kötü bir kesim saçınızı daha kırıklı hale getirir sizin olaydaki gibi.
Saçınız ince telliyse üçgen, katlı kesim yaptırmayın ayrıca. Benim de saçlarım ince telli ve saçı daha gür gösteren en güzel kesim katlı veya uçlardan alım değil dümdüz, Victoria Beckham tarzı jön kesimlerdir ve bu tip kesimlerde saç daha dolgun ve uzun görünür, Victorianın saçları kısa ama ben kesim şeklini anlatmak amacıyla örnek verdim, bizdeki tabirle küt kesim ve biraz da öne doğru uzun bırakabilir...Bencedüzgün ve başka bir kuaförde (varsa:)) düz kesim yaptırın hepsi aynı boy olsun ama asla kısaltmasın önemle vurgulayın sadece uçtaki en uçtaki kısım gider... Neyse ondan sonra da bir daha kuaföre kesime gitmeyin kesim sürekli tekrarlanmak ister ve örneğin bakın erkeklere en azından her ay kestiriler çünkü saç uzamaya çalışırken şekilsiz olur. Katlı kesim yaptırmayın küt kestirin ve bir daha da hiç kestirmeden uzatın, çok uzadı diyip de senede bir kestirirseniz de o zaman küt kesim yaptırın, uzun küt kesimden bahsediyorum bu arada...
Şu kuaförlere pirim vermeyin artık arkadaşlar,Türkiyede profesyonel çok az .... Adam doğunun bir köyünde hayvan otlatmaktan geliyor İstanbul'a iki günde çırak kalfa usta yapıyorlar, ya da gidiyor kuaförlük kurslarına direkt parayı verene sertifikayı veriyorlar. Bunları düşünün, kuaförlük bir sanattır ve estetik bakış açısı gerektirir, o yoksa eğer yani estetik sanatsal duyguları yoksa o adamın kasaptan farkı yoktur. Hangi yüze ve cilt rengine ne boya ne kesim gider onu bile bilmedikleri gibi saçı kesip kısaltmaktan başka işleri yoktur siz yıollarca uzatırsınız o iki dakkada hüoop götürüryarıya kadar. Ne kırıkları aldım der :))) Kırık saç bakımıyla gider kesimle değil bu arada. Hiç kestirmesen saçın daha güzel ve doğal görünür inan bana artık kestirme derim, saçına yağsız ve kremsiz bakımlar uygula...Geçmiş olsun, tek çareniz uzun küt kesim o kdar....