• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kuaförün tavrı :/

bir kuaföre gitmedim ,her yerde olan biseydir .kuaförlerin mantıgı ben bayramda bu dükkanı acıyorsam ,evde bayramımı gecirmiyorsam bunun için müsteriden cift tarife alırım demektir . tam olarak haklılık ve düsünceler bu ,anladın mı yoksa ucarak mı anlarsın

ucarak anlıyosa napıcaksınız bılgısayarın ekranından ucan tekmemı atıcaksınız????????:51:

Arkadaşlar selam :) Büyük bi dert değil ama paylaşmak istedim. Nasipse saçlarımı boyatıyorum yarın gideceğim yerde en iyi güzellik merkezi olduğunu söylediler işini ciddi yapan bi kadın belli kendisiyle yüz yüzede görüştük. Neyse bugün randevu almak için aradım dedim
'Merhaba ben geçen hafta gelmiştim saçlarımı boya siliciyle açıp boyayacaktınız '
'evet hatırladım .....'dan gelmiştiniz dedi yarın gelicem müsaitseniz fiyatı 150 diye anlaşmıştık sanırım dedim
'evet hanımefendide benim hafızam cok kuvvetlidir beni sürekli teyit eder gibisiniz belirtmek istedim' dedi bozuldum bi an ama peki yarın görüşürüz deyip kapattık.
Şimdi aklıma geliyor yarında bana böyle ters ters konuşursa olur rengi beğenmem bişey olur çokta kırılganım yani :1:

aaa tavıra bak ya müşteri olan sensin ne abuk sabuk bir şey söylemiş öyle ben olsam bende gitmezdim :50:

Bence gidin, duzgun kuafor bulmak zor, hele boya gibi bir isi adam gibi yapabilen cok az. Ben bu hatuna gidin derim, isini iyi yapiyorsa artisligine de biraz katlanin bence :1:

Sektörden ya da mağazacılıktan değil kurallarından bahsediyorum ticaretin temel kuralları ayrıca bakınız son gün açar diyosunuz ilk 2 gün açan kuaförün durumu farklı. Birde siz değil kk herşeyi yoruma açıyor yani istediğimi söylerim daha doğrusu bilgilendirmeye çalışırım hadi sizeiyi akşamlar:ssz:

Canım,kimseye zorla dükkan açtırmıyor ki insanlar yada kurumlar her ne sektör olursa olsun bunun amacı insanları zor ve özel günlerinde sıkıntıya sokup çifte tarife yapmak bana göre ticaret ahlakına aykırı,insanda biraz vicdan olmalı diye düşünüyorum,bu zamanda en büyük fedakarlıgı özel degilde (fabrika,taş ve maden ocakları) işçi kısmı veriyor,çünkü onlar bayram seyran demeden çalışıyor,bende çalıştım bayram veya tatil günleri sen sen geleceksin deniliyor zaten gelirmisin gibi bir soruyu işveren asla sormaz,ama bir dükkan sahibi şahsi çalışıyor yanında da 2-3 çalışanı varsa 2 gün tatil yapabilir birşey kaybetmez
Ticaretle ugraşan insan yeter ki dürüst olsun,ticaret ahlakını iyi ögrensin ummadıgı yerlerden müşterileri gelir,kazançlar elde eder,zamanında evinde çalıştıgım bir hanım vardı Adana'dan ta Mersin'e kuaföre giderdi,neden dedim yakın mesafe degilde ta Mersin,senelerdir giderim verdigim yol veya benzin parasına degiyor beni her konuda memnun ediyor güler yüzü muhabbeti yetiyor derdi
Önemli olanda yalakalık yapmadan insanlarla ugraşıyorsan işin geregi güler yüzlü olmalı insanların isteklerine cevap verebileceksen o işe el atmalısın,para kazanmak için ben bunu yaparım deyip ele yüze bulaştırmak hem kazanç hem itibar kaybı getirir insana
Onu bunu bilmem,insanlıgın fitnesi mal olmuş,ne demiş Buhari

''“Âdemoğlunun iki dere dolusu malı olsa bir üçüncüsünü ister. Ademoğlunun içini / karnını topraktan başka bir şey dolduramaz.”

İnsanlar mecburlar nasılsa deyip kazıklamak bana göre ticaretin ne ahlakında ne kuralında vardır,sonradan yazılan ahlak kuralları insanların kendi dogrularının etrafında döner her insan ADALETLİ olamayı beceremez:34:
SEVGİLER

bir kuaföre gitmedim ,her yerde olan biseydir .kuaförlerin mantıgı ben bayramda bu dükkanı acıyorsam ,evde bayramımı gecirmiyorsam bunun için müsteriden cift tarife alırım demektir . tam olarak haklılık ve düsünceler bu ,anladın mı yoksa ucarak mı anlarsın

Ben tam olarak anlamadım bi de uçarak anlatır mısın? Sana ısrarla arkadaş başka bi konu açmışken senin başka bişeyi uzattığını söylüyorum. Ne cürretle beni tehdit edersin

Bende sevmiyorum ve çok hassasım hani oralarda ağlarımda yani :1: Aynen kuaförler bizim burdada el üstünde tutarlar şaşırdım birden amacım sorgulamak değildi sadece kendimi hatırlatıp fiyatı tekrar belirtmekti

boşver yaa o kim ki seni azarlar şekilde konuşuyor . sevmem böle şımarık insanları . banada rast geldi bi tane . birşey diyorum adam sus diyor konsantremi bozuyorsun hay allahım ya sanki saç değil ameliyat yapıyor adam . manyak çok ..

Canım,kimseye zorla dükkan açtırmıyor ki insanlar yada kurumlar her ne sektör olursa olsun bunun amacı insanları zor ve özel günlerinde sıkıntıya sokup çifte tarife yapmak bana göre ticaret ahlakına aykırı,insanda biraz vicdan olmalı diye düşünüyorum,bu zamanda en büyük fedakarlıgı özel degilde (fabrika,taş ve maden ocakları) işçi kısmı veriyor,çünkü onlar bayram seyran demeden çalışıyor,bende çalıştım bayram veya tatil günleri sen sen geleceksin deniliyor zaten gelirmisin gibi bir soruyu işveren asla sormaz,ama bir dükkan sahibi şahsi çalışıyor yanında da 2-3 çalışanı varsa 2 gün tatil yapabilir birşey kaybetmez
Ticaretle ugraşan insan yeter ki dürüst olsun,ticaret ahlakını iyi ögrensin ummadıgı yerlerden müşterileri gelir,kazançlar elde eder,zamanında evinde çalıştıgım bir hanım vardı Adana'dan ta Mersin'e kuaföre giderdi,neden dedim yakın mesafe degilde ta Mersin,senelerdir giderim verdigim yol veya benzin parasına degiyor beni her konuda memnun ediyor güler yüzü muhabbeti yetiyor derdi
Önemli olanda yalakalık yapmadan insanlarla ugraşıyorsan işin geregi güler yüzlü olmalı insanların isteklerine cevap verebileceksen o işe el atmalısın,para kazanmak için ben bunu yaparım deyip ele yüze bulaştırmak hem kazanç hem itibar kaybı getirir insana
Onu bunu bilmem,insanlıgın fitnesi mal olmuş,ne demiş Buhari

''“Âdemoğlunun iki dere dolusu malı olsa bir üçüncüsünü ister. Ademoğlunun içini / karnını topraktan başka bir şey dolduramaz.”

İnsanlar mecburlar nasılsa deyip kazıklamak bana göre ticaretin ne ahlakında ne kuralında vardır,sonradan yazılan ahlak kuralları insanların kendi dogrularının etrafında döner her insan ADALETLİ olamayı beceremez:34:
SEVGİLER
Keşke insanlık her konuda bu kadar iyilikle hayatına devam ediyor olsa ama malesef ülkede büyük olanlar şirketler acımasız ticaret hukukunu işletmeyi ekonomiyi olduğu gibi yerine getirenler yani vicdan yerine emek karşılığını sarfettiği işgücünü hakkını kayıtsız şartsız insanlardan alanlardır. Ve bunlar haktır ayrıca ahlaki değerlere de uygundur( koşullara, işgücüne ve hizmete karşılık değişim gösteren fiyat).. Malesef hayat diyorum buna şaşırmamak lazım diyorum asıl gerçek olan bu ancak anlayışlı esnaflar varsa tabiki yapmıyolardır belki ki hala sanmıyorum ilk 2 gün dukkan açıp almıyacak kuaför :)

o kuaföre gidip de para kazandırma ona bence.hem saçını ilk defa boyatacaksan bence vazgeç boya işine bulaşınca bir daha kendini kurtaramıyorsun.

Anlasilan fazla alingan ve hassas birisin. Yoksa kadin sana terbiyesizlik yapmamis, onun da sinirine dokunan bir konusman olmus demek ki. O kadin da hassas ve biraz da sinirli yapiya sahipse sonuc bu olmustur.
Kafaya takacak, ya da hemen gitmekten vazgececek bir durum yok bana gore.

Olabilgince kimyasallardan uzak dur canım
Şu bilgileri paylaşabilirim seninle inşallah faydalı olur

SAÇ DÖKÜLMESİNE VE ÇIKMASINA KARŞI UYGULANACAK KARIŞIMLAR

Saçların gür ve dökülmemesi, dökülmüşse çıkması için uygulanacak kür:

Ø 250 gr sığır iliği makarna gibi suda haşlanır, süzülür ve blendıra konur. İçerisine 100 gr Hindistan cevizi yağı, 1 çorba kaşığı defne tohumu yağı, 1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı, 1 tatlı kaşığı çörek otu yağı karıştırılır. Bu karışım saç diplerine sürülerek masaj yapılır. Üzerine sitreç film sarılır. ( bu uygulama karışımın saç diplerine daha iyi emilmesini sağlar ) Üzeri tülbent ve ya havlu ile sarılır. 2 saat sonra saça uygun şampuanla yıkanır. Bu uygulama haftada bir kez yapılır. Saçlarınızın fışkırarak çıktığını göreceksiniz.:1:Vallahi ben yapmadım yapanın yalancısıyım

SAÇLARIN DÖKÜLMEMESİ İÇİN

Ø 2 Adet bıldırcın yumurtası, olgun bir avakado rendesi, susam yağı eşit miktarda karıştırılır. Saç diplerine sürülür, üzeri sitreç film ile kapatılır ve üzerine tülbent ve havlu sarılır. 2 saat beklenir. Tekrar 2-3 dakika masaj yapılır. Saca uygun şampuanla yıkanır. Bunun hergün yapılması gerekir.

çok teskurr ederimm

ben kuaförün tavrını hiç beğenmedim.kesinlikle gitmezdim.diğer konuya gelince şu an Ankara'da yaşıyorum bi kaç aydır.burda bayramda kuaföre gitmedim ama istanbulda birçok kuaför 2 katı alırdı bayramlarda.kesinlikle de almalılar.ben yakın zamana kadar Türkiye'nin en büyük kurumsal firmalarından birinde çalışıyordum ve maalesef çoğunlukla yılbaşı ve bayramlarda çalışırdık.herkes bayram sabahını ailesiyle kahvaltıda geçirirken biz çalışırdık.tek tesellimiz de x 2 mesai ücretleri olurdu.kuaförlere de hak veriyorum.bayramda 2 katı almaları bana göre sonuna kadar helaldir.he bu durumdan rahatsız olan varsa ya kendi yapar saçını ya da arefeden gider fönünü çektirir.

bende sizin gibi bi çok şehirde bi çok kuaföre gittim bundan önceki bayram tatilinde de başka bi şehirde gitmiştim ama böyle bi uygulama görmedim. zaten mantıken de çok saçma bi uygulama. sonuçta bayramda kimseye özel açılmıyor o kuaför, yine kendine kazanıyor açma zorunluluğu yok. iki katı ücret alınması da ne demek ? sen normal günde gelmedin bayramda geldin al sana iki katı ücret der gibi.:27:

bende karşılaşmıştım 2 kat uygulamasıyla.sonuçta bayram ya taksilerdeki çift tarife gibi.onlarda gece çalışmak zornda değil bence oda çok saçma.çalışıyorsa kendine çalışıyor neden belli bir saat sonra 2 katı para alıyor

IZmir bornova civarinda da bayramda fazla ucret aliniyor ki ben gereksiz bulmuyorum.Herkes kendinede calissa bayramda ailsiyle gezmek tatil yapmak varken sevdiklerinden fedakarlik edip bu insanlar 3 kurus fazla kazanayim diye bayram vakit hizir gibi yetisip pek cok bayanjn bayram sabahi yukunu hafifletiyorlar.Ben neden fon icin 5 degilde 10 ytl fazla aldin diye kizip kuaforu birakmazdim.

Ikincisi kuafor butun gun hangi kaprisli insanlarla calisip ne gibi laflar ithamlar duyuyor kimbilir kadinlar kuaforde hepten tripli kaprisli oluyor.Cok insanla ugrasiyorlar bunalmis olabilir bir saygisizlik veya hakaret goremedim.Nazik olmasaini gerektirecek bir durum yok biz kuaforlerin yagci yapisina alismisiz istiyoruz ki kapidan girdigimiz andan itibaren hemen ilgi alaka gosterilsij bol keseden iktifatlar edilsin defikodular yapilsin.Zaten bu gunlerde yetenegi olandegil cenesi olan kuaforlugu yurutuyor yeter ki yagci oolsun.Kadinlarda evin isyerinin stresini ,baskasindan alamadiklari hirsi ,ustlerinden atamadiklari stresi, edemedikleri dedikoduyu bulma cabasjnda simartilacak olmanin bilincinde iltifatlara bogulmak icin sabirsizlanarak kuaforun yolunu tutuyorlar sac bahane.Sonrada sikayet ediyoruz aaaa ukalaymis , muhabbet etmiyor surati asik , cok ilgisiz vs....

Arkadaslar kuaforler de insan ve herkesin kisiligi yalaka ve yagci degil maslesef isini duzgun yapip sanatina guvenen bir kuafor tabi sirf parasi var ve musteri diye kendini ezdirmeecektir bos yere cene yapip iltifatta etmicektir.Sadece kisaca hatrinizi sorup sacinizla ilgilenip isini yapacaktir bunda sasilacak birsey yok.Kimsr sizle muhabbet etmek , kirilarak konusmak veya sahteden alaka gostermk zorunda degil . Yeterki isini iyi yapsin yeter kriteriniz bu olmali.

arkadaşım bende devletin dairesinde memurum ama kuaförde bulmak istedikleri o ilgiyi bizden de bekliyorlar ben herkese gülmek zorunda değilim ki işin nedir söylersin yaparım gidersin.banane yani belki moralim bozuk ne yaşıyorum kimse biliyor mu?kuaför özel sonuçta beğenirsen gidersin beğenmezsen gitmezsin ama bizimki devlet dairesi gelmek zorunda millet.bana ne laflar söyleyenler oluyor ayakta karşılayacağız nerdeyse öyle istiyorlar.

Çokta güzel yapıyormuş herkes çok memnunmuş o kadından off ne yapsam bilemedim :31:

O yüzden böyle şımarmış bence...Ya da şımartılmış..Ne kadar ukala biriymiş..Ama sen güzel olmak hatrına git bence :)) Madem sonuçtan herkes memnun.Senin için önemli olan saçın.Birşey derse cevabını verirsin canım..

şu kuaförlerin ukala ukala tavırlarına deli oluyorum. 23 yıldır yaşıyorum, bir kez olsun kuaföre gidip istediğim sonucu alarak dönemedim. o yüzden artık maşamı düzleştiricimi boyamı köpüğümü spreyimi vs. her türlü edevatımı aldım evde kendimin kuaförlüğünü yapıyorum. saçımı bile kendim kesiyorum, gerekirse annemden destek alıyorum, ama yine de gitmiyorum kuaföre. bana öyle bir şey söyleseydi ben direkt telefonda fırçalar kapatırdım, hala gitmediyseniz bence gitmeyin. memlekette başka kuaför mü yok. Allah muhafaza bi de saçınızı beğenmezseniz dövmesin sizi. :52:

bu arada forumda kuaför hanımlar varsa buradan belirtmek isterim ki kendileri katiyen sözünü ettiğim ukala ve nefret edilesice kuaförlerden değildirler. eminim onlar en asil duyguların insanlarıdırlar:31:. (dayak yemekten korktu)

:1::1:

Istanbulda yasiyorum gecen bayram arifesinde gittigim kuafor onceden uyardi arife ve bayramda cifte tarife uyguluyoruz diye, kapisinda da yaziyormus zaten. Basta garipsedim, ama dusununce beni de oraya kimse zorla goturmemisti, uzerimde fazla para da yoktu teşekkür edip döndüm geri yakin bir yerdeki baska kuafore gittim. Diger bir konu ben de hic sevmem labuali tipleri. Ben oraya muhabbete gitmiyorum sonuçta isini yapsin yeter, kaldi ki ben konuskan bir insanim.
Asil konuya gelince bence dert edilecek bir sey değil. Kadin da belli bozulmus kibar bir dille belli etmis. Bazen karsimizdakilerin de insan oldugunu unutuyoruz sanirim, ozellikle hizmet sektöründe çalışanların.

Back
X