Kuban bayramı...

ISSIZZ

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2012
3.793
15.482
408
Hayırlı geceler arkadaşlar..
Bugün beni cok üzen bi şeyler duydum çok moralim bozuldu.. sizinde yorumlarınıza ihtiyacim var..
Eşim de bende çalışıyoruz çok şükür durumumuz çok iyi maddi olarak..
Her yıl kurban bağışı yapıyoruz çünkü bizim et ihtiyacımız yok.. istedigimiz kadar et alabilecek güçteyiz..
Biz istiyoruz ki ihtiyaci olanlar yesin sevinsin bize dua etsin...
Kurban bağışımı afrikaya fln gönderiyorum bu yüzden..
Eşimin bi akrabası bizim arkamızdan söyle demiş.. iki kişi çalışıyorlar kurban kesmiyorlar başkalarından et dileniyorlar bekliyorlar ki et getirsin kesenler...
Bikac kişi et veriyor bize ki ihtiyacımız olmadığı halde esimde kurban eti geri çevrilmez diyip alıyor...
Burda herkesin maddi gücü cok iyi ete ihtiyacli biri yok.. yurt dışında yasıyorum ben.. o yüzden burda eti dagitsan bile ihtiyacı olamayan birine et vermiş oluyorsun...
Çok üzüldüm böyle düşünmesine.. bize et dagitsinlar diye biz burda kurban kesmiyormusuz yazık insanların düşüncesine çok üzüldüm..
Oysa bizim tek isteğimiz kurbanımızın yerine getirilmis kabul olması..
Onlar çoğunu difirize atıp kendileri yiyor.. bizi elestiriyorlar bide..
Bugün çok ağladım ben ibadetim yerine gelsin diye ugrasiyorum insanların algılama şekline bak yazık cok yazık..
Simdi ben bu insanlarin verdiği eti nasıl geri cevirmeyeyim söyler misiniz? Siz olsanız naparsiniz... eşim hala aynı fikirde kurban eti geri çevrilmez diyo napayım sizce??

Kurban eti geri çevrilmez lafını ilk sizde duyuyorum, niye çevrilmesin?
Siz kurban kesiyorsunuz zaten ne olursa olsun size pay verilmesi gereksiz. Gayet de geri çevirebilirsiniz.
Yani bundan önce insanlara bir höst deseniz susarlar zaten ibadetinizi kimseye kanıtlamak zorunda da değilsiniz.

bir de kurban kesecekler şimdi dimi. ah bizim insanımız bir yerden yaparken bir yerden dağıtmasa.
aslına bakarsanız dediğiniz doğru, orda kime verilsin. ya da verenler araştırıp verse daha iyi olur. illa ki bulunur diye düşünüyorum.
et verirlerken biz kestik demiyor musunuz?

bir de kurban kesecekler şimdi dimi. ah bizim insanımız bir yerden yaparken bir yerden dağıtmasa.
aslına bakarsanız dediğiniz doğru, orda kime verilsin. ya da verenler araştırıp verse daha iyi olur. illa ki bulunur diye düşünüyorum.
et verirlerken biz kestik demiyor musunuz?

Burda kurban bagasini biz kestik olarak kabul etmiyorlar.. bide verebileceğin hiç kimse yok herkeste var burda zaten..

Ben işin dini boyutuna yorum yapacak bilgide değilim biraz derin ve ince konular ama ağlamanıza takıldım. İnsanlee konuşur. Hep konuşacaklar. Değer vermediğiniz insanların sözlerine de değer vermeyin. Eğer değer verdiğiniz biri böyle bir yorum yapıyorsa da zararın neresinden dönseniz kardır. Rengini belli etti diyip alın kara listeye. Siz kendinizi bildikten sonra dünya çalkalansın siz duymayın.

Ben bu tarz yersiz dedikodularla yuz yuze kalinca hep sevinmisimdir ve icimden bunu dillendirenlere tesekkur etmisimdir.. gunahlarimi hafiflettiklerine ve yaptigim isin sevabini artirdiklarina inanirim.. varsin desinler...

Et mevzusuna gelince, siz yine geri cevirmeyin ve gonul rahatligiyla yiyin..

Kisaca sizin ibadetiniz ne guzel yerine gelmis bulunuyor.. kul bilmiyor, bir elin verdigini obur el gormuyor.. mis gibi yani.. sakın millete cevap verme telaşına kapılmayin, yaptığınız işin guzelligini açık etmeyin...

Hayırlı geceler arkadaşlar..
Bugün beni cok üzen bi şeyler duydum çok moralim bozuldu.. sizinde yorumlarınıza ihtiyacim var..
Eşim de bende çalışıyoruz çok şükür durumumuz çok iyi maddi olarak..
Her yıl kurban bağışı yapıyoruz çünkü bizim et ihtiyacımız yok.. istedigimiz kadar et alabilecek güçteyiz..
Biz istiyoruz ki ihtiyaci olanlar yesin sevinsin bize dua etsin...
Kurban bağışımı afrikaya fln gönderiyorum bu yüzden..
Eşimin bi akrabası bizim arkamızdan söyle demiş.. iki kişi çalışıyorlar kurban kesmiyorlar başkalarından et dileniyorlar bekliyorlar ki et getirsin kesenler...
Bikac kişi et veriyor bize ki ihtiyacımız olmadığı halde esimde kurban eti geri çevrilmez diyip alıyor...
Burda herkesin maddi gücü cok iyi ete ihtiyacli biri yok.. yurt dışında yasıyorum ben.. o yüzden burda eti dagitsan bile ihtiyacı olamayan birine et vermiş oluyorsun...
Çok üzüldüm böyle düşünmesine.. bize et dagitsinlar diye biz burda kurban kesmiyormusuz yazık insanların düşüncesine çok üzüldüm..
Oysa bizim tek isteğimiz kurbanımızın yerine getirilmis kabul olması..
Onlar çoğunu difirize atıp kendileri yiyor.. bizi elestiriyorlar bide..
Bugün çok ağladım ben ibadetim yerine gelsin diye ugrasiyorum insanların algılama şekline bak yazık cok yazık..
Simdi ben bu insanlarin verdiği eti nasıl geri cevirmeyeyim söyler misiniz? Siz olsanız naparsiniz... eşim hala aynı fikirde kurban eti geri çevrilmez diyo napayım sizce??

Neden bu kadar alindiniz ki? Kendi yaptiginiz seyden emin degil misiniz? Degilseniz bile ona ne. Ibadet kulla allah arasindadir. Bosbos konusuyor diyip gecin. Cunku net sekilde bos konusuyor.

Kurban eti çevirmez diye birşey yok ben olsam ihtiyacım olmadığı halde gelen eti kabul etmem neden edeyim ki ? Param var gidip alıyorum başka birşeyi nasiplensin

3 te biri ev halkı, 3 te biri ihtiyaçlı, 3 te biri komşu/akraba şeklinde bir pay etme şekli var... Burada komşu/akraba ihtiyaçlı olmak zorunda degil. Zengin de olabilir.
ama sizin gönlünüz geniş, biz hepsini ihtiyaçlıya verelim dersiniz, tercihtir...
kurban eti geri çevrilmez, görgü meselesi. Ama karşınızda size et yollayıp bizden et bekliyorlar düşüncesinde görgüsüz birileri varsa geri çevirmek düşünülebilir :)

başkalarının ne dediğini bu kadar önemsemeyin, önemli olan sizin iç huzurunuz.

3 te biri ev halkı, 3 te biri ihtiyaçlı, 3 te biri komşu/akraba şeklinde bir pay etme şekli var... Burada komşu/akraba ihtiyaçlı olmak zorunda degil. Zengin de olabilir.
ama sizin gönlünüz geniş, biz hepsini ihtiyaçlıya verelim dersiniz, tercihtir...
kurban eti geri çevrilmez, görgü meselesi. Ama karşınızda size et yollayıp bizden et bekliyorlar düşüncesinde görgüsüz birileri varsa geri çevirmek düşünülebilir :)

başkalarının ne dediğini bu kadar önemsemeyin, önemli olan sizin iç huzurunuz.

Beni üzen beklemediğim insandan beklemediğim tepkiler...
Şükürler olsun rabbim bana sayısız nimet vermiş.. çalışıyorum herşeyim var..
Madem kurban bi ibadet bu dünyada lazım değil kurban öbür dünyada lazım..
Benim sayemde fakir sevinsin evlerine et girsin ne mutlu bana...
Ben o etten yemesemde olur yani...

Siz bunu allah rızası için yapıyorsunuz bence aynı devam edin
Ama yine aynı muhabbet geçerse söyleyin bağış yaptığınızı sonuçta bu gösteriş değil
Ah bu ön yargılarımız yok mu sonumuz olacak:işsiz:

Neden bu kadar alindiniz ki? Kendi yaptiginiz seyden emin degil misiniz? Degilseniz bile ona ne. Ibadet kulla allah arasindadir. Bosbos konusuyor diyip gecin. Cunku net sekilde bos konusuyor.

Tek üzüldüğüm nokta beklemedigim insandan beklemediğim tepki.. Ben yaptığım hayırdan eminim çünkü biliyorum ki fakir birinin evine et girecek çoluk çocuk sevinecek.. allah için istiyorum ben bu kurbanı.. onlar kurban kesip difirize koyanlardan bide gelmiş beni eleştiriyor adiler...

Bende yurtdışında yaşıyorum ve ayni sizin gibi bağış yapiyorum. Aslinda yurtdışında yaşayan her insan bilir burda kimsenin ete ihtiyac duymadığını. Lütfen takmayin. Cebrenizdeki insanlar terbiyesizin önde gideni. Benim dilim baya sivri ben direk laf sokuyorum' diyorum... ohhh sen deepfreeze dolup taşacak bu ay artik bol bol barbecue yaparsin :)

Beni üzen beklemediğim insandan beklemediğim tepkiler...
Şükürler olsun rabbim bana sayısız nimet vermiş.. çalışıyorum herşeyim var..
Madem kurban bi ibadet bu dünyada lazım değil kurban öbür dünyada lazım..
Benim sayemde fakir sevinsin evlerine et girsin ne mutlu bana...
Ben o etten yemesemde olur yani...

Ben de böyle düşünüyorum. Önceden eşim de ben de bağış yapıyorduk.
Şimdi birini eve kestirip, diğerini bağış yapıyoruz.
Kesilenin yarısından fazlasını ihtiyaçlı ailelere dağıtıyoruz.
Bir kısmını da konu komşuya.
Kurban eti şifadır derler.
Bu inanç meselesi, manevi olarak bir ibadet niyeti ile gerçekleştirildiği için kasaptan alınan etle aynı olmadığını düşünüyorum :)
ben çocuk olduktan sonra eve de kurban eti girsin istedim.

ama bu demek değildir ki alacak durumum varken stok yapıp, seneye kadar yiyelim :) bir miktar kafi...
Zaten stoklama işinin ibadetin ruhuna aykırı olduğunu düşünüyorum.

Kurban eti çevirmez diye birşey yok ben olsam ihtiyacım olmadığı halde gelen eti kabul etmem neden edeyim ki ? Param var gidip alıyorum başka birşeyi nasiplensin

Haklısınız ama eşim gelen bişey i geri çevrilmez mantığında.. bide burda verebilecek kimse yok herkeste var..
Fakir biri nasiplensin desek bile yok öyle biri...

Allah rızası için kesiyorsunuz, geleni Allah rızası için kabul ediyorsunuz.
Kabul etmeyin diyenlere katılmıyorum, eğer o et başkasına verilmeyecekse kabul edin ki o kurban sahipleri de sevabını alsın.

Yani çok da gereksiz biri olduğu belli ettiği laflardan.

İlla insanlar yaptıkları ibadeti orda burda anlatıp gösteriş mı yapsınlar? Kendileri öyle yapıyor, adı da ibadet oluyor işte.

Hiç bence dikkate almayın. İhtiyacımız yok diyip geri çevirin. Zaten size vermeleri saçma. İhtiyacı olana verilir. Amaç bu değil mi?

Back
X