küçücük yavru kedi için yardımmm :(((

potipoto

Mevsimlerden sonbahardayım!
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2012
2.298
460
173
aarkadaşlar sokaktan küçücük bir yavru kedi bulduk.bahçe duvarı tellerine sıkışmış bulduk. 15 günlük falandır. baya bi hırpalanmış yıpranmış.
eve aldık.şırıngayla süt verdik.kendine geldi,hırladı,elini yüzünü yaladı....baya canlandı....gün boyunca süt istedi ben de verdim şırıngayla....
yanlız bir sorun var: ishal oldu ve tüm evi çok pis koku sardı.kedi kocaman karton kutuda olmasına rağmen batırdı kendini.
hazır paket süt verdim ve sanırsam bu yüzden ishal oldu:KK43: lütfen yardıma ihtiyacım var ne yapabilirim?????
bu pis koku yüzünden eşim tarafından atılacak.ya da çok kötü birbirimize girecez:KK43:
ishali nasıl engelleyebilrim???

aarkadaşlar sokaktan küçücük bir yavru kedi bulduk.bahçe duvarı tellerine sıkışmış bulduk. 15 günlük falandır. baya bi hırpalanmış yıpranmış.
eve aldık.şırıngayla süt verdik.kendine geldi,hırladı,elini yüzünü yaladı....baya canlandı....gün boyunca süt istedi ben de verdim şırıngayla....
yanlız bir sorun var: ishal oldu ve tüm evi çok pis koku sardı.kedi kocaman karton kutuda olmasına rağmen batırdı kendini.
hazır paket süt verdim ve sanırsam bu yüzden ishal oldu:KK43: lütfen yardıma ihtiyacım var ne yapabilirim?????
bu pis koku yüzünden eşim tarafından atılacak.ya da çok kötü birbirimize girecez:KK43:
ishali nasıl engelleyebilrim???
Süt ishal yapar ishalini kontrol et kan varsa acil veterinere götürmelisin
İshali kesmek için patates pirinç ve tavuk haşla blendırdan geçirip hafif sulu bir mama yap ve biberin ile besle sıcak tut kediyi

Yavru kediler için sütü suyla seyreltip vermek lazım. İshaline gelince bir veterinere danışsanız çok iyi olur.

bulunduğum yerde veteriner yok malesef.....
bi bilgisi olan çıkar inş...

bulunduğum yerde veteriner yok malesef.....
bi bilgisi olan çıkar inş...
Bilgisi olan veterinerdir arkadaşım,tam olarak ne olduğunu bilmeden bir şey diyemeyiz,o kadar küçük bir hayvanın ishal olması çok tehlikeli,Allah korusun ölebilir bile.Nerede yaşıyorsunuz ki veteriner yok,bir kutuya koyup götürün nerede veteriner varsa.Nasıl veteriner olmaz ki?

Bilgisi olan veterinerdir arkadaşım,tam olarak ne olduğunu bilmeden bir şey diyemeyiz,o kadar küçük bir hayvanın ishal olması çok tehlikeli,Allah korusun ölebilir bile.Nerede yaşıyorsunuz ki veteriner yok,bir kutuya koyup götürün nerede veteriner varsa.Nasıl veteriner olmaz ki?
doğuda şark görevindeyz ve bulundğm yerde yok....eşim de zaten sorun edyo:(çok kötüyüm :(

Yumurta sarısı ıle hazırlanan bır mama vardı bulursam yollarım ozelden dırekt sutu vermemen gerekır.dıskı yapabılıyorsa tuvalet ıhtıyacı ıcın yardımına ıhtıyacı dok demekkı..ınsallah o mama recetesını bulabılırım

Yumurta sarısı ıle hazırlanan bır mama vardı bulursam yollarım ozelden dırekt sutu vermemen gerekır.dıskı yapabılıyorsa tuvalet ıhtıyacı ıcın yardımına ıhtıyacı dok demekkı..ınsallah o mama recetesını bulabılırım
kendi kendine işediğini de gördm bugün...bu akşam ishal olmuş malesef...
lütfen o dediğnz mama için sizden haber bekliyorum :(

2/3 su bardağı süt, 1/3 su bardağı su, yarım çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığına yakın pirinç unu, yarım çay kaşığı zeytinyağı köpürene kadar karıştıra karıştıra pişirilir, ocaktan indikten sonra çok az parmağımızın ucuyla da tuz katarız ve ılımasını bekleriz.

Bebek kedi maması tarifi, çok iyi sonuçlar elde edilmiş bir tariftir, günde bir kerede içirmeden önce biberonun içine 1 cc çiğ yumurta sarısı karıştırılır.
– Şeker katarken früktozu tercih edin. Beslenme ihtiyacı yüksekse konsantre süte baş vurulabilir. – – Kediler çiğ yumurtanın tadına ne kadar erken alışırlarsa o kadar iyi oluyor.
– Yiyebildikleri kadar verin, keçi sütü kullanmaniz da benden tavsiye
– Annelerinin onları emdikten sonra yalayıp da masaj yapamamaları halinde bu işi sizin yapmanız lazım, yoksa ölüm tehlikesi mevcut
– Buzdolabında 24 saat kalıyor her seferinde biraz alıp ısıtıyorsunuz

doğuda şark görevindeyz ve bulundğm yerde yok....eşim de zaten sorun edyo:KK43:çok kötüyüm :KK43:
Doğuda olun ne farkeder mutlaka vardır veteriner siz iyice araştırın dağ başında yaşamıyorsunuz sonuçta sanki doğuda hayvan besleyen yok mu.İnternetten araştırıp bulun biraz uzak bile olsa arabanız varsa götürün yoksa taksi,otobüs bir şeyler bulun yani.Yazık hayvan ölse ne yapacaksınız.Eşiniz de biraz sabretsin ne zararı var hayvanın.

aslında pet shoplarda ve bazen eczanelere bıle kedı sutu var toz halınde ondan alabılsen cok daha ıyı cok uzun gdıyor bırde.
yınede Allah yardımcın olsun

Kediyi kutudan çıkarın bi yere Kum koyun koklatın o gidip zaten direk kuma yapar. Kum koyduğunuz kap alçak olsun kedinin çıkabileceği kadar.Kakanın içinde kaldıkça mikrop kapar hayvancık.
Sütü de suyla seyreltip vermelisiniz. Bol bol su verin su kaybı olur çünkü. Kakalı kutuda durmasın ama yazık hayvana

veterinerden bebek kedi sütü almalısınız, yoksa yenidoğanlar için olan bebelac ya da aptamil mama alıp onu içirin, yalnız normal tarifine göre daha az su kullanın yani biraz koyu olsun kıvamı, inek sütü vermeyin ve sıcak tutun özellikle uyurken, battaniye, yakmayacak sıcaklıkta sıcak su torbası vs. kullanabilirsiniz.

2/3 su bardağı süt, 1/3 su bardağı su, yarım çay kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığına yakın pirinç unu, yarım çay kaşığı zeytinyağı köpürene kadar karıştıra karıştıra pişirilir, ocaktan indikten sonra çok az parmağımızın ucuyla da tuz katarız ve ılımasını bekleriz.

Bebek kedi maması tarifi, çok iyi sonuçlar elde edilmiş bir tariftir, günde bir kerede içirmeden önce biberonun içine 1 cc çiğ yumurta sarısı karıştırılır.
– Şeker katarken früktozu tercih edin. Beslenme ihtiyacı yüksekse konsantre süte baş vurulabilir. – – Kediler çiğ yumurtanın tadına ne kadar erken alışırlarsa o kadar iyi oluyor.
– Yiyebildikleri kadar verin, keçi sütü kullanmaniz da benden tavsiye
– Annelerinin onları emdikten sonra yalayıp da masaj yapamamaları halinde bu işi sizin yapmanız lazım, yoksa ölüm tehlikesi mevcut
– Buzdolabında 24 saat kalıyor her seferinde biraz alıp ısıtıyorsunuz
çokkkk tşkkk ederimmmm.... hemen denicem.

bu arada kaka bulaşmışsa bile yavruyu sakın yıkamayın ıslak pamukla silip kurutabilirsiniz, kaka yapmazsa karnına ve poposuna hafifce masajla yaptırmanız gerekir, çok pis kokarsa iyice iyileşip toparladıktan sonra yıkayın ama iyice kurutun ve sıcak tutun mutlaka

Biraz araştırma yaptım senin için. İshal olan kedilere asla süt verilmemesi gerektiği yazıyor. Süt vermeyin. İshalle kaybettiği suyu ve minerali geri kazanması için şöyle bir tarif buldum.

Pedialyte tarifi (su-tuz-şeker-karbonat) 8 saatte bir azar azar verilmesi gerektiği yazıyor. Umarım işinize yarar. Veterinere götürebilme şansınız olsaydı çok iyi olurdu. :KK43:

Back
X