Küçük ama kafaya taktığım sorunum

sleeping_beauty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2011
252
0
46
Diğer
Nerden başlayacağımı bilmiyorum arkadaşlar ben direk konuya geçiyim:
Yılbasından sonra söz ve isteme olucak. Biz aramızda konuştuk ikimizde söz yüzüğü istemiyoruz nasılsa nişanda takıcaz yüzük diye ama ben tabi istiyorum ki o güne ait hatıra olarak fiyatı önemli değil en ucuzundan da olabilir bir kolye bir bilezik ne olursa farketmez ama en azından söz hediyem diyebileceğim birşey.. Arada konuyu getiriyorum ağzından laf alıyım diye hiç umru değil gibi en sonunda dayanamadım dedimki biz yüzük takmıycazya peki o güne özel bi anısı olucak bişey falan takıcakmısınız hiç konusunu açmadın dedim oda dediki ee yüzük istemioruzya sen istersen yüzüğü çıkar bana ver gene takıyım dedi( aylar önce taktığı tektaşı kastediyo) bende dedimki tamam boşver istemiyorum bişey.
Şimdi size bu ufak bişey gelicek doğal olarak ama benim sinirimi bozan ailesinin durumu kötü olmadığı halde biraz benciller ve ogün giyeceklerine kadar buna aldırıyolar sürekli olarak bişeyler aldırma durumları var kimse demiyo oğlum evlencek aman dokunmayalım para biriktirsin diye kendileride bişey yapmıcak. Kimse sormuyo yüzük takcakmısınız napcaksınız falan diye. Yaa ne bileyim ben istiyorumki en uzundan en kötüsünden de olsa o güne ait bi hatıra olsun . Hani bizim ailedede öle şunu isteriz falan hiç olmaz gönlünden ne geçerse denir ama bunların gönlünden bişe geçmicek galiba. Erkek arkadaşım aslında cimri falan değil hatta fazla eli açıkta buna akıl veren yok hiç. Sizce ne yapmalıyım en son iste ben dedim boşver neyse gibisinden oda uyudu sora konusuruz dedi. Böle şeylere alışkın değilim ben aslında bişey istemek istemiyorum o düşünsün istiyorum ama erkekler anlamaz böyle şeylerden biliyorum bende ona bişey almak istiyorum. Yada en kötüsü o bişi almıcak ben sözden sora buluştumuzda al ben bunu almıstım o gune özel seni mahcup etmemek için vermedim dicem ama gene desem nolcakki ?

Ama kiz istemede bir sey takilmaz ki. Veya bizim adetlerimizde yok. Cicek getirirler onu kurut hatira olarak?

Yani yuzuk, bilezik gibi bir hatira istiyorsan, iyi tamam birsey istemiyorum senden deyip kizmak yerine bunu acikca soyle bence.

Ama kiz istemede bir sey takilmaz ki. Veya bizim adetlerimizde yok. Cicek getirirler onu kurut hatira olarak?

Yani yuzuk, bilezik gibi bir hatira istiyorsan, iyi tamam birsey istemiyorum senden deyip kizmak yerine bunu acikca soyle bence.
İstemeyle söz aynı gün olucak bizde
normalde takılmaz yüzük takılır sadece ama ben o düşünsün madem yüzük takmıcaz o güne ait yüzük yerine bunu takıyım desin diye. Ama hiç öle bi konuşma olmadı bende söledim zaten madem takmıcaz yüzük o günü simgeleyen hiçbişey olmucakmı diye ne biliyim ben anlamamki sora konusuruz dedi.

Son düzenleme:
siz zaten günü hatırlatacak bir şey istiyorsunuz. sizin için manevi değeri yüksek olan bir hediye olacak. kalkıp bozdurmayacaksınız takılan takıyı, anlaşılan o...
bence müstakbel sözlünüze söyleyin, ince bir yüzük vb alsın size o gün için. uygun fiyatlı takılar var öyle. onu pek zorlamayacakmış nasılsa...
çekinmenize gerek yok.
o günün hatırasına bir küçük takı alalım deyin. satmayı düşünseniz tamam da, saklayacağınız bir şey için paragöz olduğunuzu falan düşünmez. anı kalsın diye istiyorsun sonuçta...
söz isteme günü bana da birşey takmadı kimse, ama gümüş bile olsa küçük bir hediye almasını tercih ederdim ben.

siz zaten günü hatırlatacak bir şey istiyorsunuz. sizin için manevi değeri yüksek olan bir hediye olacak. kalkıp bozdurmayacaksınız takılan takıyı, anlaşılan o...
bence müstakbel sözlünüze söyleyin, ince bir yüzük vb alsın size o gün için. uygun fiyatlı takılar var öyle. onu pek zorlamayacakmış nasılsa...
çekinmenize gerek yok.
o günün hatırasına bir küçük takı alalım deyin. satmayı düşünseniz tamam da, saklayacağınız bir şey için paragöz olduğunuzu falan düşünmez. anı kalsın diye istiyorsun sonuçta...
söz isteme günü bana da birşey takmadı kimse, ama gümüş bile olsa küçük bir hediye almasını tercih ederdim ben.

beni çok iyi anladınız aynen maneviyatı önemli. Zaten maddi durumu kötü değil yani ben açık açık al diyemem yinede ama bi daha konu açılırsa o günün hatırası küçük bişey olsun istiyorum gibi artık dolaylı yoldan söylemeye çalışcam. Açıkcası ailesinin kıyafetlerine kadar alıp düşünceli davranıpta bu konuda düşüncesiz olması biraz sinirimi bozmuştu. Ama beni anlayan biri olduğu için şuan memnun oldum.

Ne istiyorsan acikca söyle tatlim. Hatta kolundan tut, götür bir kuyumcaya, sec orda begen uygun birsey ve bunu al ve getir bana o gün ailemin yaninda tak, herkesde cok memnun olur, ben söylemem hic önceden sectigimizi de.

Benim sözümdede bana bilezik takmislardi, bizde adet öyleymis. Dedigin gibi pahali birsey olmasina gerek yok, ama güzel bir hareket sonucta ve kesinlikle bosver deyipde sonra kendi kendini yeme. Acikca sunu istiyorum de, oda ya alir, ya pahali der, bu sefer baska birsey begenirsin, bulursunuz birsey. Hatta biraz aklin varsa öyle degersiz birseyde secme derim, madem parasi var, güzel birsey sec, sana harcanmayan yine birsekilde harcanilir tatlim, nasil olsa ailesinin gözü acikmis, yemeyenin malini yerlermis.

Bunu erkek arkadasından once aılesının buyuklerının usunmesı lazım soz yuzugu sart dıye bılıyoum kı bızlerdede takılır bu durumu kotude dılgılmıs okuduma gore erkek arkkadsının da aılesınle konus karrlastrıp kuukte olsa bırsey alamazsı gerekır gumus bıle olsa

Bunu erkek arkadasından once aılesının buyuklerının dusunmesı lazım soz yuzugu sart dıye bılıyoum kı bızlerdede takılır bu durumu kotude dılgılmıs okuduma gore erkek arkkadsının da aılesınle konus karrlastrıp kuukte olsa bırsey alamazsı gerekır gumus bıle olsa

Bence de hicbir konuda karsi taraf dusunsun diye incelik bekleme. Allah kadinlari, erkeklere beyin diye yaratmis :) Soyle acik acik

Cevap veren tum arkadaslara tesekkur ederım onerılerınızı dıkkate alıcam. Bı cok kısıden fıkırler gelınce ıyı oluyor yoksa ınsan kendı kendıne dusunup duruyor.

Selamlar...evlılık oncesı boyle ufak tefek seylere kafa takılması cok olur.bence hıc kendınızı sılıntıya sokmayın.gercekten cok onemlıyse sızın ıcın ,es adayınıza acıkca soyleyın.benımde ısteme ve sozum aynı anda olmustu.hemen arkasından bır hafta sonra nısanım olacagı ıcın banada ne yuzuk ne de o gunu hatırlatacak ozel bırsey takılmamıstı.aslında olsaydı ıyı olurdu ama aılelerın ozellıkle annelerın aklına gelmesı lazım boyle seylerın.erkekler pek anlamıyor bu durumlardan.neyse..bız evlendıkten sonra esım benı hıc kırmadı bu gıbı konularda sagolsun.ne dedıysem,ne begendıysem aldı.evlenmeden once yapılmayanların acısı cıktı:)))bence sende cok takma.koca senın .ılerde ne ıstersen tatlı dılle yaptırırsın bence.sımdıden mutluluklar dılıyorum

Yılbasından sonra söz ve isteme olucak. Biz aramızda konuştuk ikimizde söz yüzüğü istemiyoruz nasılsa nişanda takıcaz yüzük diye ama ben tabi istiyorum ki o güne ait hatıra olarak fiyatı önemli değil en ucuzundan da olabilir bir kolye bir bilezik ne olursa farketmez ama en azından söz hediyem diyebileceğim birşey.. Arada konuyu getiriyorum ağzından laf alıyım diye hiç umru değil gibi en sonunda dayanamadım dedimki biz yüzük takmıycazya peki o güne özel bi anısı olucak bişey falan takıcakmısınız hiç konusunu açmadın dedim oda dediki ee yüzük istemioruzya sen istersen yüzüğü çıkar bana ver gene takıyım dedi( aylar önce taktığı tektaşı kastediyo) bende dedimki tamam boşver istemiyorum bişey.
Şimdi size bu ufak bişey gelicek doğal olarak ama benim sinirimi bozan ailesinin durumu kötü olmadığı halde biraz benciller ve ogün giyeceklerine kadar buna aldırıyolar sürekli olarak bişeyler aldırma durumları var kimse demiyo oğlum evlencek aman dokunmayalım para biriktirsin diye kendileride bişey yapmıcak. Kimse sormuyo yüzük takcakmısınız napcaksınız falan diye. Yaa ne bileyim ben istiyorumki en uzundan en kötüsünden de olsa o güne ait bi hatıra olsun . Hani bizim ailedede öle şunu isteriz falan hiç olmaz gönlünden ne geçerse denir ama bunların gönlünden bişe geçmicek galiba. Erkek arkadaşım aslında cimri falan değil hatta fazla eli açıkta buna akıl veren yok hiç. Sizce ne yapmalıyım en son iste ben dedim boşver neyse gibisinden oda uyudu sora konusuruz dedi. Böle şeylere alışkın değilim ben aslında bişey istemek istemiyorum o düşünsün istiyorum ama erkekler anlamaz böyle şeylerden biliyorum bende ona bişey almak istiyorum. Yada en kötüsü o bişi almıcak ben sözden sora buluştumuzda al ben bunu almıstım o gune özel seni mahcup etmemek için vermedim dicem ama gene desem nolcakki ?

benim eşimin ailesi beni istemeye geldiklerinde söz gibi bişeyde olsun denilmişti..yüzük takılacaktı..aynı sana teklif edilen şey benim başıma geldi..yılbaşında eşim tek taş yüzük almştı..onu parmağımdan çıkardılar..bü güzel kutuya koymuşlar getirdiler parmağıma geri taktılar.utanmadan..o zaman sorun olmasın diye yutuyorsun ama sonradan yaptıklarının ne kadar ayıp oldugunu anlıyorsun..bana sorarsan sakın bişey istemem etmem deme..durumları varsa yapacaklar..ben aman borca girmeyelim,aman ne gerek var dedim sonuç ayrıyım su anda..takdir edildim mi hayır ailesi kıymetli oldu..ben paçavra oldum gözünde..parmagımdan yüzüğümü sattım eksiklerimizi gidermek için ne dedi zaten ben aldım onu nolmuş ...utanmadı bile..Aldır ne istiyorsan aldır içinde kalmaın hiçbişey..para harcamayı seviyor erkekler..harcatan kadınlar da kıymetli oluyor

Merhaba
Öncelikle hayırlı olsun
Senin de dediğin gibi erkekler pek anlamaz bu işlerden ama daha şimdiden sizinde dile getirmeniz hoş değil bence
Annesi düşünebilir tabi isterse alır bi künye vb. birşey gelinine takar

Onun dışında sana bi tavsiyede bulunabilirim
Bende söz yüzüğü istemedim, nişan için alyans alındığında ikisini bir takamam diye
O yüzden sözümüzde alyans aldık kurdale eşliğinde kesildi.. Sonra nişanda da tekrar almayıp aynı alyansları taktık :34:

istemeyi bilmemde sözde bi hediye getirirler zaten diye tahmin ediyorum...
isteme söz nişan hepsi aynı anda oldu benim o yüzden tam bilemiyorum...
niyetin bişey almaksa ona o gün için ve sonra vermeyi düşünüyosan öyle yap bencede..
bişey getirmezlerse en azından kafasına dank eder.....

söledim arkadaşlar tmm bakarız buluştuğumuzda dedi bende ince bir yüzük beğendim ucuz bişey söz yüzüğü değil ama onu bulursak onu istyorum. Ben istiyorum diyince alıcağını biliyorum ama gönül isterki ben sölemeden o düşünsün yada ailesi düşünüp buna sölesin. Bi incelik bi düşünce bekliyorum ama hep beklediğimle kalıyo burda yazılanları okuyunca dedim o gün hiçbişe takılmasa mı daha mutlu olcam, yoksa benim dememle de olsa bişey olsa mı daha mutlu olcam die. hiçbişe olmamaktansa benim dememle olsun o gün sinir olmaktan iyidir dedim. Burda bi arkadaş yazmış sen yemesende yedircek birini buluolar diye doğru söylemiş bu güne kadar ben ne kadar düşünceli davranıp ona kıyamasamda benim kıyamadığım parasıyla hep ya ailesiyle ya arkadaşlarıyla yedi. Bazen diorum bundan sora acımıycam diye ama insan sevince de kıyamıyo hep lafta kalıo...Bu kız bana kıyamadı bana harcatmadı beni düşündü bende o yokken dikkatli oluyım yok. O harcamadıysa başkalarıyla harcıyım felsefesi sürekli...
Aslında bu konuyu açtım benım bu konularla alakalı böyle ufak tefek birikmişliklerim var da aklıma gelip tek tek sıralıyamıyorum. İşin özü kimse bunun parasını düşünmez bi ben acırım üzülürüm o kadar çalışıosun yoruluyosun böyle savurulmaz evlencez etcek diye...
Benim haricim herkes aman evleniyo ne koparsak kar o güne kadar düşüncesinde...
o yüzden bende istemiyim etmiyim bişey diorum ama öylede yaranılmıyo o yüzden kendi kendi yiyeceğimi istedim gitti :)

canım şimdiden hayırlı olsun,gayet mantıklı ve ince bir bayansın sanırım.
hiç kafana takıp kendini üzme, açık açık söyle, aman yanlış anlarmı aman birşey istemeyeyim derken ömür geçiyor,
biz kadınlar içimize attığımızla kalıyoruz, sen iste almazsa o utansın.

nasıl yani.. bunun adı kesinlikle maddiyatçılık değil. herkes o güne özel bir şey bekler. bence en doğrusu da söz yüzüğünün takılmasıdır aslında. anlamlı kılan budur bence. tabi bu sadece benim fikrim. ama erkek arkadaşını yönlendiren yoksa sen söyle..kendisinin böyle bir ortamda ailene karşı mahçup olacağını dile getir. yani istemezsen zaten bazı erkekle anlamaz sen dilediğin kadar trip at vs. bence konuşmalısın.

benim eşimin ailesi de umursamazdı bu konularda..ama ben eşime adetleri söyledim..sözde yüzük takılmaz ama geline "kızı aldık" manasında bişey takılır,ne olursa...
ben de künye istedim,birlikte aldık hatta,bi de evlenme teklif ettiğinde taktığı yüzüğü de geri verdim,tekrar taktı eşim...
bence açık açık söylemelisin,ayıp değil...

Back
X