Küçük bebeğim ve eşimin çalış baskısı

karmen27

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
458
218
123
Merhaba hanımlar;
5 aylık kızım var.Bakmak istediğim için işten ayrıldım.Eşim bankacı ama yüksek ücret almıyor .2000 civarı maaşı var.Kızımdan önce çok rahat takılıyorduk .Tatillere gidiyorduk haftada bir iki kere dışarı çıkıp canlı müziğe ,sinemaya,kafeye filan gidiyorduk .ben işi bırakınca ekonomik olarak sıkıştık.Kiramız 650 elektrik su vs derken eşim sürekli bunaldığını söylüyor.Biraz da eskisi gibi rahat takılmak kızımız için birikim yapmak istiyor.Yaşı dolsun iş bul diyor bu arada bende bankacılık mezunuyum ama iş bulamadığım için bir şirkette sekreterlik yapıyordum.Şimdi ise 2 yaşına kadar yanında olmak istiyorum çok bağlandım.Eşim iş dedikçe oturup ağlamak istiyorum nasıl ayrılcam diye .Sizler nasıl yaptınız ne yapmayalım.Birde herhangi bi işe girmiş olsam eşimin haftasonu tatil ama ben çalışıyor olacağım.Akşam 7-8 bulacak gelmem ne ara kızımı göreceğim

Siz çalışırsanız bebeğe kim bakacak acaba bakıcı mı annelerden biri mi?
Bakıcı ise tercih çalışmayın.
Ama annelerden birisi ise bence yaşına girince çalışın. Bebeğinize daha fazla imlan sağlarsınız.

Bu zaman bir kere olacak, 5 yıl sonra zaten istemesenizde ana okulu falan filan ayrı kalacaksınız. İlk yaşların tadı farklı olur, çocuğun karakterini oluşturursunuz. Bence çalışmayın, eşinizle konuşun. Evden iş imkanları var, onları değerlendirin eşinizle konuşup, örgü tığ işleri, diliniz iyi ise çeviri, online ödev siteleri vs çok seçenek var artık evden calışmak için, bence ilk önce onları değerlendirin..

Eşinizin maaşı düşükmüş onun zam alma yada yükselme gibi durumu yok mu?
Siz çalışırken ne kadardı maaşınız?

İşte böyle durumlarda diyorum kı neden çocuk yaptınz .
Şuan giderlerimiz çok oldugu için , çocuğumu kendım buyutmek ıcın yapmıyorum .

Keşke güzel planlasaydınız .
Neyse olanla ölene çare yok.

2000 tl çok az . ya işe giricen çocuğa aileler bakıcak.
Ya çalışıp bakıcı tutcan(çok mantıksız, aldığın para bakıcıya gitcek)

Ya da kocan ek iş bulacak

zor bir durum gerçekten özel sektör maalesef öncelşkle bayanları içine almıyor evleri mi var ailelleri mi var diye insanca bakmıyor eşlere göre hava hoş hafta sonu da çalışsa geç de gelse evde sorumlulkları olmuyor ama bayanın öyle değil,belki hafta sonu mesaisi olmayan iş bakabilirsiniz ya da çalıştığınızda bebeğinizi bakıcıya mı bırakacaksınız onun için ne kadar bütçe gerekiyor kendim baksam daha mı az maliyet gerektirir gibi konuları eşinizle görüşebilirsiniz

Siz çalışırsanız bebeğe kim bakacak acaba bakıcı mı annelerden biri mi?
Bakıcı ise tercih çalışmayın.
Ama annelerden birisi ise bence yaşına girince çalışın. Bebeğinize daha fazla imlan sağlarsınız.
Kendi annem var ama eşim anlaşamıyor bakıcı tutarız diyor

Yani üzülmeyin o kadar çok çalışan anelerimiz varki evet zorluğu var ama çocugunuzada 2000 lira maaşla pek bi gelecek sağlayamazsınız bakacak birisi varsa iyi bir iş bulup çalışabilirsiniz hem sizede iyi gelecektir.. bu kadar üzülmeyin lütfen ve eşinizede hak verin..

sen de haklısın eşin de haklı. adam zaten hemen iş bul dememiş. yaşı dolsun demiş. hele bi yaşı dolsun bakarsınız duruma. adam her gün eve gelip iş muhabbeti mi yapıyor?

zor bir durum gerçekten özel sektör maalesef öncelşkle bayanları içine almıyor evleri mi var ailelleri mi var diye insanca bakmıyor eşlere göre hava hoş hafta sonu da çalışsa geç de gelse evde sorumlulkları olmuyor ama bayanın öyle değil,belki hafta sonu mesaisi olmayan iş bakabilirsiniz ya da çalıştığınızda bebeğinizi bakıcıya mı bırakacaksınız onun için ne kadar bütçe gerekiyor kendim baksam daha mı az maliyet gerektirir gibi konuları eşinizle görüşebilirsiniz
Daha önceki çalıştığım yerde eve 19.30da geliyordum evde temizlik bile zor yapıyordum

Bu zaman bir kere olacak, 5 yıl sonra zaten istemesenizde ana okulu falan filan ayrı kalacaksınız. İlk yaşların tadı farklı olur, çocuğun karakterini oluşturursunuz. Bence çalışmayın, eşinizle konuşun. Evden iş imkanları var, onları değerlendirin eşinizle konuşup, örgü tığ işleri, diliniz iyi ise çeviri, online ödev siteleri vs çok seçenek var artık evden calışmak için, bence ilk önce onları değerlendirin..
Bende öyle düşünüyorum ama bunu anlatınca duygusal bakıyorsun diyor

Yani üzülmeyin o kadar çok çalışan anelerimiz varki evet zorluğu var ama çocugunuzada 2000 lira maaşla pek bi gelecek sağlayamazsınız bakacak birisi varsa iyi bir iş bulup çalışabilirsiniz hem sizede iyi gelecektir.. bu kadar üzülmeyin lütfen ve eşinizede hak verin..
Çalışmayı düşünüyorum ama 2-3 yaşına girince filan diye düşünmüştüm eşim bunaldım o kadar bekleyemem diyor

Bende öyle düşünüyorum ama bunu anlatınca duygusal bakıyorsun diyor
E tabi duygusal bakmak gerek, daha sonra pişmanlık geri getirmeyecek o zamanları. Bakıcının huyunu suyunu alacak, hem ona güvenmekte ayrı bi mesele, haberlerde duyuyoruz...
Diliniz iyi ise çeviri işlerine bakın derim, eşinizde aynı şekilde bakabilir, günlük çok iyi ücretleri var.

İşte böyle durumlarda diyorum kı neden çocuk yaptınz .
Şuan giderlerimiz çok oldugu için , çocuğumu kendım buyutmek ıcın yapmıyorum .

Keşke güzel planlasaydınız .
Neyse olanla ölene çare yok.

2000 tl çok az . ya işe giricen çocuğa aileler bakıcak.
Ya çalışıp bakıcı tutcan(çok mantıksız, aldığın para bakıcıya gitcek)

Ya da kocan ek iş bulacak
Beklediğimiz gibi olmadı kayınvalidem çalışıyordu bize destek oluyordu işten çıkardılar durduk yerde onun sıkıştığı yerde eşim yardımcı olmaya çalışıyor planlarımız bu yüzden de tutmadı faturalarını filan ödüyor kendisi haftada 3 gün çalışıyor artık yaşından dolayı tam zamanlı iş bulamadı

Çalışmayı düşünüyorum ama 2-3 yaşına girince filan diye düşünmüştüm eşim bunaldım o kadar bekleyemem diyor
Canm valla çocuk olunca iki üç yaş bile çok küçük geliyo insana benim oğlum iki yaşında hamile kalınca bıraktım hala çalışamam çünkü çok küçük.. çalışmayıda düşünmüyorum belki çok ilerde bi işyeri açabilirim diye hayalim.. eşinde bunalıyor haklı ama en azından sana bu kadar baskı yapmamalı sende bi annesin sonuçta birde bakıcıya verseniz zaten çalışmanın anlamı kalmayacak.. sen eşinle otırup ciddi birşekilde konuş canım tadınız kaçmasın sende üzülme.. işe başlayana kadar evden çalışsan evde yapılacak işlerde var en azından mutfak masrafını çıkarırdın ne bileyim azda olsa destek olurdun..

Back
X