• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bebek ve ise dönmek

catsmom16

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
511
Puanlar
73
Herkese merhaba.zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra çok sukurki hamileyim herşey yolunda
Şimdide bebeğe kim bakacak nasıl olacak endişesi başladı.biliyorum çok erken ama ciddi kaygı ve strese sebep oluyor bende.kamuda çalışıyorum saatlerim 9 5. Evden çıkışım 8 eve girişim 6 bucugu geçiyor. Doğum iznim bittikten sonra ise dönmek zorundayim. Annem yok kayinvalidemde çalışıyor. Öğleden sonraları müsait ama bebeği getir götür vs çok sorun olacak aracımda yok.yalniz olan anneler sizler nasıl çözüm buldunuz tek çözüm bakıcı mi dersiniz

Herkese merhaba.zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra çok sukurki hamileyim herşey yolunda
Şimdide bebeğe kim bakacak nasıl olacak endişesi başladı.biliyorum çok erken ama ciddi kaygı ve strese sebep oluyor bende.kamuda çalışıyorum saatlerim 9 5. Evden çıkışım 8 eve girişim 6 bucugu geçiyor. Doğum iznim bittikten sonra ise dönmek zorundayim. Annem yok kayinvalidemde çalışıyor. Öğleden sonraları müsait ama bebeği getir götür vs çok sorun olacak aracımda yok.yalniz olan anneler sizler nasıl çözüm buldunuz tek çözüm bakıcı mi dersiniz
Baba nerede? Siz yalniz degilsiniz, babada var denklemde herhalde? Biraz birakin o kaygilansin, siz gebesiniz kaygi iyi degil.

Başka çözüm kalmıyor geriye bi tek baba kalıyor

Süt izniniz de olacak. Bakıcı, bakıcı yoksa aile büyüğü başka ihtimal yok ki? Ücretsiz izin neden almıyorsunuz?

Neden aracınız yok? kocan eşşek değil ya, yakında gelecek bir cocuk varsa bir zahmet bir araba alıp getirsin. Madem memursun ücretsiz izin hakkını kullan demişler bence de kullan. Bebek olunca bir süre kadının çalışamaması normal, erkeğin bunu düşünmesi gerek🙄Aile babası olacak erkek bazı şeyleri düşünmeli.

bizim insnaımız neden böyle ya? böyle aşırı önemli meselelerde önce yapıp sonra yaptığı hareketin sonucunda doğması muhtemel durumların çözümünü düşünüyor. bunların hepsi bebek planlarken çözüme kavuşturulması gereken meseleler değil miydi?

Benim de çalışma şartlarım aynı sizinle. Ben iki yıl ücretsiz izin kullandım, sonra da kreş.
Yani ücretli izinden hemen sonra işe dönmek bence çok zor. Hele ki emzirirseniz. Öyle bir uykusuzluk yaşadım ki iki yıl, o arada işe gittiğimi düşünemiyorum.

bir süre ücretsiz izin alırsın ,
o arada bakıcı tutulur
derken zaten kreş çağına gelir

Ya kayınvalide işten çıkacak siz ödeyeceksiniz maaşı ya da bir bakıcı ya da olabiliyorsa ücretsiz izin,bakabiliyorsa baba yani başka yol yok bu 4 ünden biri..

bizim insnaımız neden böyle ya? böyle aşırı önemli meselelerde önce yapıp sonra yaptığı hareketin sonucunda doğması muhtemel durumların çözümünü düşünüyor. bunların hepsi bebek planlarken çözüme kavuşturulması gereken meseleler değil miydi?

Kervan yolda düzülür demişler sigridciğim.
Düşün düşün boktur işin.
Korkanın çocuğu olmaz.
Gibi gibi :)
evet bizim genetiğimize kodlanmış.
hele bi çocuk olsun da millet nasıl yapıyorsa ben de öyle yaparım deniyor o arada. 😂

tüp bebek süreci çok zor ve zahmetli zaten , çok isteyip zar zor kavuşmuşsunuz.
eşiniz kamuda ise onun maaşı ile kıt kanat 2 sene geçirip ücretsiz izne çıkmanız en hayırlısı
kendini ifade edemeyen cocugu nasıl. bakıcaya vereceksin ?

hemde bu kadar zorluk ile kucağınıza alacağınız cocuğu?

İlk oğlum 7 aylıkken işe döndüm bakıcı ile yürüttük süreci.
Şimdi ikinci çocuğum oldu ücretsiz izin kullanacağım 2 yaşa kadar. Sonra kreş planlıyorum.
İki çocuk okula götürülüp alınmaları ev işleri için de mecbur yine evde bir bakıcı olacak.
Ama tek çocukla kreşe başlattıktan sonra bakıcısız da idare eder tabi babayla bölüşürsünüz götür getir kısmını.
Kreşe daha erken de başlatabilirsiniz ama madem memursunuz ücretsiz izin en az 1 yaşa kadar kullanın derim ben.

Baba nerede? Siz yalniz degilsiniz, babada var denklemde herhalde? Biraz birakin o kaygilansin, siz gebesiniz kaygi iyi degil.
Eşimde var tabii ama oda özel sektörde çalışıyor.saatleei uzun ve düzensiz onun pek Hayri olacağını sanmiyorum

Süt izniniz de olacak. Bakıcı, bakıcı yoksa aile büyüğü başka ihtimal yok ki? Ücretsiz izin neden almıyorsunuz?
Maddi kaygılar malesef eşim özel sektörde çünkü benim maaşım birincil geçim kaynağı evde

Kamuda çalışan kişi şikayet etmesin ama…
Üstelik planlı, isteyerek bilerek olmuş bir bebek. İki sene izin alırsınız sonra kreşe gider zaten.
Kamuda çalışıyoruz diye maasimiza ihtiyacimiz yok gibimi anlaşılıyor.esimin maaşı düşük benimkiyle geçiniyoruz ücretsiz için hiç düşünmezdim yoksa

Neden aracınız yok? kocan eşşek değil ya, yakında gelecek bir cocuk varsa bir zahmet bir araba alıp getirsin. Madem memursun ücretsiz izin hakkını kullan demişler bence de kullan. Bebek olunca bir süre kadının çalışamaması normal, erkeğin bunu düşünmesi gerek🙄Aile babası olacak erkek bazı şeyleri düşünmeli.
Araba alivermek ücretsiz izne cikivermek öyle kolay değil malesef.hepsi paraya bakıyor.ev kredisi ödüyoruz aynı zamanda. Neden yapmadan önce düşünmediniz diyen arkadaşa da cevabim ben 34 eşim 42 yaşında.vaktimiz daraldı daha fazla bekleyemedik

Kamuda çalışıyoruz diye maasimiza ihtiyacimiz yok gibimi anlaşılıyor.esimin maaşı düşük benimkiyle geçiniyoruz ücretsiz için hiç düşünmezdim yoksa
maaşınıza ihtiyacınız varsa iki kişilik plan yapmaya devam edebilirdiniz. üçüncü kişi aileye dahil olunca gider baya artıyor. Üstelik ben bilmiyorum da tüp bebek epey masraflı süreç diyorlar.

Ya süt iznini ayarlayıp Kv bakacak, yada bakıcı tutacaksınız. İyice hesap edin artık, bebeğin de maliyeti oluyor , yapacak bir şey yok.

maaşınıza ihtiyacınız varsa iki kişilik plan yapmaya devam edebilirdiniz. üçüncü kişi aileye dahil olunca gider baya artıyor. Üstelik ben bilmiyorum da tüp bebek epey masraf

maaşınıza ihtiyacınız varsa iki kişilik plan yapmaya devam edebilirdiniz. üçüncü kişi aileye dahil olunca gider baya artıyor. Üstelik ben bilmiyorum da tüp bebek epey masraflı süreç diyorlar.
40ina gelmiş insanların anne baba olmak istemesi neden tuhaf geldi size.belli ki tuzunuz kuru ama tutumunuz çok çirkin. İyi gunler

Back
X