Yeni Evlilik, Kariyer ve Bebek Çıkmazı: Döşemealtı mı, Konyaaltı mı?

ne kadar taşınmaya meraklısınız yahu

ben şeyi anlamadım şu anda ayrı evlerde ev arkadaşıyla filan mı mi yaşıyorsunuz? Ailelerimiz şehir dışında, dediğiniz için soruyorum.

1 seneye ev alacak durumdasınız, zaten antalyada yaşıyorsunuz. siz şu anda neden kiralık ev arıyorsunuz, oturun oturduğunuz evde evinizi alın orada mis gibi oturun. birinizde birinin evinde birleşemiyor musunuz?

ay ben nasıl bıktıysam taşınmaktan...
Nişanlım tek yaşıyor ama evi küçük 1+1, ben de yurtta kalıyorum öğrenciyim ama son 1 ayım kaldı çıkmam gerek. Onun ev kontratı da 1 aya bitiyor. Yani öyle bir seçeneğimiz olsa yapardık ama taşınmamız şart

Selamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.

Durumumuz şöyle:

• İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı).

• Gelecek Planı: 1 yıl sonra kendi evimizi alma, 5 yıl içerisinde ise Hollanda’ya taşınma planımız var.

• Bebek: Anne olmayı çok istiyorum ama zamanlamayı tutturamıyorum. İşe girmeden mi yapmalı, işe girip 1 yıl çalışıp yasal haklarımı (ücretli izin vs.) alarak mı ilerlemeli? Bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum.

Asıl Soru: Ev Nerede Olmalı?

Antalya’yı bilenler bilir; biz şu an Konyaaltı (Hurma) tarafındayız, denize yakınlığı ve sosyal hayatı seviyoruz. Altımızda arabamız ve motorumuz var.

1. Seçenek (Konyaaltı/Muratpaşa): İş yerlerine ve merkeze yakınlık için 40.000 TL kirayı gözden çıkardık. Ama bu fiyata içimize tam sinen, yeni bir ev bulamadık.

2. Seçenek (Döşemealtı): Burada 25.000 TL’ye 90 metrekare, 2+1, sıfır, "rüya gibi" diyebileceğim bir ev buldum. Resmen aşık oldum! Ama merkeze ve sahile uzak.

Çıkmazım şu:

Ailelerimiz şehir dışında, yani bebek olursa tamamen yalnız olacağız. Döşemealtı’ndaki o evi tutarsam aradaki 15.000 TL farkla ciddi bir birikim yapabiliriz (1 yılda 180 bin TL eder). Ama "Eşim işteyken o kadar uzakta tek başıma sıkılır mıyım, sosyal hayattan kopar mıyım?" diye de korkuyorum.

Sizce;

• O rüya ev için uzaklığa değer mi, yoksa "deniz havası ve merkez iyidir" deyip daha yüksek kira mı ödenmeli?

• Kariyer/Bebek dengesini nasıl kurmalı? Önce havalimanı tecrübesi mi, yoksa o güzel evde bebeğimi büyütüp sonra mı iş hayatına dönmek?

Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler!
Canım, öncelikle tebrikler ve mutluluklar, bende Antalya'dan Ankara'ya taşındım. Sadece evin güzelliğine ve tasarrufunuza bakarak haraket etmemenizi tavsiye ederim. Ayrıca sosyal kimliğiniz/karakteriniz oradaki insanlarla uyumlu mu? Çünkü orada ki insanlar genelde çevre köylerden veya sanayi çalışanı/ işçi, çiftçi. sizin standartlarınıza uygun değil gibi.

Nişanlım tek yaşıyor ama evi küçük 1+1, ben de yurtta kalıyorum öğrenciyim ama son 1 ayım kaldı çıkmam gerek. Onun ev kontratı da 1 aya bitiyor. Yani öyle bir seçeneğimiz olsa yapardık ama taşınmamız şart
Yani 1 sene sonra kendi evini alacak bir çifte 1+1 yeter niye yetmesin ki? Yeri güzelse bence kontratı uzatıp 1 sene para biriktirmek daha iyi olurmuş gibi geldi bana da.

ben beğendiğim evi ttutardım, evliliğimin ilk aylarının tadını çıkarırdım. evliliğiniz yolunda giderse ki inşallah gider, bebek çalışmalarına başlardım. böyle yaptım 1 sene korunduk şimdi 2 yıllığız henüz hamile kalamadım o ayrı allah inş nasip eder, altını çizerek belirtiyorum yaptığımdan pişman değilim

Yani 1 sene sonra kendi evini alacak bir çifte 1+1 yeter niye yetmesin ki? Yeri güzelse bence kontratı uzatıp 1 sene para biriktirmek daha iyi olurmuş gibi geldi bana da.
Yetmiyor maalesef, orada kalmak söz konusu değil. Fikriniz için teşekkür ederim.

Evi şimdi alıp kira yerine kredi ödeme seçeneğine ne dersiniz, zaten düğünde az çok destek gelir. O sırada eşyalarınız aldığınız yerde durur siz de geçici olarak eşyalı kiralık bir yerde kalırsınız .
Bir sene için ordan oraya taşınmam taşınma masrafın eşyalarının kırılması, depozito, emlakçı hep masraf.
Bu arada 180 bin bir yıl için çok para falan değil. Bir hafta tatil parası bile değil
Bunların ötesinde siz geçinebilecek misiniz o bile belli değil evli olarak aynı evin içine girmeden çok uzun vadeli planlara kafa yormana gerek yok. Bir bak bakalım iki tarafın da geçim gönlü var mı. Evliliklerin çoğu bir sene içinde boşanmakla sonuçlanıyor. Kimse bunun için evlenmez ama istatistik yanılmaz.

Evi şimdi alıp kira yerine kredi ödeme seçeneğine ne dersiniz, zaten düğünde az çok destek gelir. O sırada eşyalarınız aldığınız yerde durur siz de geçici olarak eşyalı kiralık bir yerde kalırsınız .
Bir sene için ordan oraya taşınmam taşınma masrafın eşyalarının kırılması, depozito, emlakçı hep masraf.
Bu arada 180 bin bir yıl için çok para falan değil. Bir hafta tatil parası bile değil
Bunların ötesinde siz geçinebilecek misiniz o bile belli değil evli olarak aynı evin içine girmeden çok uzun vadeli planlara kafa yormana gerek yok. Bir bak bakalım iki tarafın da geçim gönlü var mı. Evliliklerin çoğu bir sene içinde boşanmakla sonuçlanıyor. Kimse bunun için evlenmez ama istatistik yanılmaz.
Şu an yüklü kredi ödeyebilir miyiz bilemiyorum çünkü henüz ben işe başlamadım. Peşinatımız da yok arabayı satmamız gerekir ki o da son isteğimiz ama mantıklı bir fikir normal şartlarda haklısınız

Selamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.

Durumumuz şöyle:

• İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı).

• Gelecek Planı: 1 yıl sonra kendi evimizi alma, 5 yıl içerisinde ise Hollanda’ya taşınma planımız var.

• Bebek: Anne olmayı çok istiyorum ama zamanlamayı tutturamıyorum. İşe girmeden mi yapmalı, işe girip 1 yıl çalışıp yasal haklarımı (ücretli izin vs.) alarak mı ilerlemeli? Bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum.

Asıl Soru: Ev Nerede Olmalı?

Antalya’yı bilenler bilir; biz şu an Konyaaltı (Hurma) tarafındayız, denize yakınlığı ve sosyal hayatı seviyoruz. Altımızda arabamız ve motorumuz var.

1. Seçenek (Konyaaltı/Muratpaşa): İş yerlerine ve merkeze yakınlık için 40.000 TL kirayı gözden çıkardık. Ama bu fiyata içimize tam sinen, yeni bir ev bulamadık.

2. Seçenek (Döşemealtı): Burada 25.000 TL’ye 90 metrekare, 2+1, sıfır, "rüya gibi" diyebileceğim bir ev buldum. Resmen aşık oldum! Ama merkeze ve sahile uzak.

Çıkmazım şu:

Ailelerimiz şehir dışında, yani bebek olursa tamamen yalnız olacağız. Döşemealtı’ndaki o evi tutarsam aradaki 15.000 TL farkla ciddi bir birikim yapabiliriz (1 yılda 180 bin TL eder). Ama "Eşim işteyken o kadar uzakta tek başıma sıkılır mıyım, sosyal hayattan kopar mıyım?" diye de korkuyorum.

Sizce;

• O rüya ev için uzaklığa değer mi, yoksa "deniz havası ve merkez iyidir" deyip daha yüksek kira mı ödenmeli?

• Kariyer/Bebek dengesini nasıl kurmalı? Önce havalimanı tecrübesi mi, yoksa o güzel evde bebeğimi büyütüp sonra mı iş hayatına dönmek?

Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler!
Antalyada araba varsa trafik saati haric her ter en fazla 20 dk.Hurma da cok merkez sayilmaz neticede.Bence size kalabilecek bir arac varsa dosemealti hem sakin hem merkeze yakın zaten ama arac yoksa Döşemealtı cok uzak kalır toplu tasimayla

Yurtdışı kesinse bebeği direk hollandada düşünün gerisini bilmiyorum 😄
Evlenmeden bebek düşünmekte kaçıncı level

Antalyada araba varsa trafik saati haric her ter en fazla 20 dk.Hurma da cok merkez sayilmaz neticede.Bence size kalabilecek bir arac varsa dosemealti hem sakin hem merkeze yakın zaten ama arac yoksa Döşemealtı cok uzak kalır toplu tasimayla
Evet arabamız var, nişanlım işe ya motorla ya da servisle gidecek araba bende kalacak.

kontrati senelik mi? normal evler gibi uzamiyor mu?
1+1 evde de pekala yasanir, biz de 1+1deyiz yetiyor iki kisi zaten dipdibeyiz hep.
ayrica bir seneye nasil kesin eve cikiyorsunuz anlamadim. 12 ayda ne biriktireceksiniz ki?
zaten seneye ev fiyatlari daha da artar. pesinati daha az tutup daha cok taksitle kredi cekip simdi bir ev alamaz misiniz? ya da esten dosttan altin borclanin.
cok mantiksiz bugun yeni bir eve gireceksiniz, ister istemez o eve uygun esyalar alacaksiniz bir ton masraf. depozito kira emlakci bir ton masraf, gerekirse boya tadilat vs de var. bir senenin sonunda bir de nakliyeyle tasinma parasi, yeni ev buyukse cücük gibi duran, kücükse emanet gibi duran mobilyalar...
zaten tasinma nakliye vs masrafli isler, hic yoktan sirf tasinmaya kucuk tamiratlara 150-200 bin masraf yaparsiniz. (ki merkezi evde 480bin / uzak evde 300 bin kira odemesi de var artı emlakci parasini saymadim)
e bir senenin sonunda ne kadar biriktireceksiniz, 1 milyon mu? kalan para da zaten emlak piyasasi artti diye evin fiyati artar - yine bir sene calismak gerekir...
bilemedim, bu kadar planli programli gitmeye calisan bir cift icin cok kotu bir plan.
ayrica ilk sene niye cocuk yapasiniz ki? deli mi dürttü?

Son düzenleme:
1+1 evde de pekala yasanir, biz de 1+1deyiz yetiyor iki kisi zaten dipdibeyiz hep.
ayrica bir seneye nasil kesin eve cikiyorsunuz anlamadim. 12 ayda ne biriktireceksiniz ki?
zaten seneye ev fiyatlari daha da artar. pesinati daha az tutup daha cok taksitle kredi cekip simdi bir ev alamaz misiniz? ya da esten dosttan altin borclanin.
cok mantiksiz bugun yeni bir eve gireceksiniz, ister istemez o eve uygun esyalar alacaksiniz bir ton masraf. depozito kira emlakci bir ton masraf, gerekirse boya tadilat vs de var. bir senenin sonunda bir de nakliyeyle tasinma parasi, yeni ev buyukse cücük gibi duran, kücükse emanet gibi duran mobilyalar...
zaten tasinma nakliye vs masrafli isler, hic yoktan 300-400 bin kadar masrafiniz olur bu donemde kiralik evin masrafini da sayarsaniz.
e bir senenin sonunda ne kadar biriktireceksiniz, 1 milyon mu? kalan para da zaten emlak piyasasi artti diye evin fiyati artar - yine bir sene calismak gerekir...
bilemedim, bu kadar planli programli gitmeye calisan bir cift icin cok kotu bir plan.
Yok kesin karar vermiş belli ki. Muhtemelen hiç sifir eşya kurdurup sonra tekrar taşınma yapmadığı için 1 senede hemen taşınmak kolay geliyor gözüne. Perdeler zaten nerdeyse tamamen bosa çıkıyor, dolap türü mobilyalar taşırken harap oluyor, dünya kadar emlakci nakliye vs parasi da yaninda dedigin gibi. Bi eve girip yurtdışına gidene kadar oturmak evet mantıklı ama 1 sene yeni ev açıp sıfır esyayla kirada kalip sonra ev almak.. Yani olur ama bir şeyin bi mantıklı yapılanı vardır bi mantıksız. Bu iş mantıksız yani.

Son düzenleme:
Bunlar kırk kat yabancıların karar verebileceği konular mı sizce? Resmen nerde yaşayayım, ne zaman çocuk yapayım diye bize soruyorsunuz🤷🏻‍♀️

Şimdiden doğmamış bebeğinin geleceğini düşünen ana adayı leveli 🤓
Biraz mantıksız gidiyor gibisiniz ama mesela 1+1 de 1 sene idare edip yeni ev eşya almak varken, 1 sene oturcağın eve sıfır eşya koyacaksın, sonra taşınınca hepsi maf olacak, hemen ev alacak kadar bütçeniz var sanırım kenarda bu yüzden mantıksız, biriktirip ev alacaksanız yada borç ile alacaksanız o zaman ultra mantıksız. Zaten evinize göre dolap vs yaptırmak varken sök tak nakliyat o eşyaları uydurmaya çalışcaksınız.
5 senede yurtdışı durumu kesinse bunca masraf (zengin değilseniz) gereksiz geldi. Doğmamış çocuğun geleceğini düşünüyorsanız zaten yurtdışında doğması mantıklı olan.

zaten tasinma nakliye vs masrafli isler, hic yoktan sirf tasinmaya kucuk tamiratlara 150-200 bin masraf yaparsiniz. (ki merkezi evde 480bin / uzak evde 300 bin kira odemesi de var artı emlakci parasini saymadim)
Belki zenginlerdir yengeç ashagag hemen ev alacağı kesin diye yazmış, sıfır eşyayada acımıyor belki ev alınca sıfırdan düzerim diyordur. Taşınma masraflarınıda bu yüzden takmıyor olabilir , yoksa gerçekten çok mantıksız bi çift yada biz fakir düşünüyoruz asgaggafa

Şu an yüklü kredi ödeyebilir miyiz bilemiyorum çünkü henüz ben işe başlamadım. Peşinatımız da yok arabayı satmamız gerekir ki o da son isteğimiz ama mantıklı bir fikir normal şartlarda haklısınız
Mezun olmadan önce insan hemen işe başlayacağını sanır pek öyle olmayabilir bu da kenarda dursun. düğün masraflarını kim hallediyor? Peşinatsız evi nasıl almayı düşünüyorsunuz? Şimdi yoksa seneye de yoktur. Yakın dönemde Antalya’da mülk sattım en dandiği yeri iyiyse 7-8 milyon

Yok kesin karar vermiş belli ki. Muhtemelen hiç sifir eşya kurdurup sonra tekrar taşınma yapmadığı için 1 senede hemen taşınmak kolay geliyor gözüne. Perdeler zaten
Biraz mantıksız gidiyor gibisiniz ama mesela 1+1 de 1 sene idare edip yeni ev eşya almak varken, 1 sene oturcağın eve sıfır eşya koyacaksın, sonra taşınınca hepsi maf

Herkese toplu cevap vermiş olayım hanımlar. Seneye garantisi yok zaten ev almanın bi zorunluluğu da yok.. O seneki durumumuza bağlı. Ayrıca oturmaktan çok yatırım amaçlı almayı düşünüyoruz çünkü önümüz yurt dışı. Bir de şu anda peşinat yok.. seneye altınlar peşinat olacak artı çift maaş. Nişanlımın şu anki evinde memnun olmadığımız birçok detay var bunu anlamak çok zor olmasa gerek. Bu evde kalmak iki taraf için de söz konusu değil diyorum. Mutlaka taşınmalıyız. Zengin değiliz ama şükürler olsun fakir de değiliz. Eşyaların eskimesini elbette istemeyiz ama huzurumuz masraflardan daha önemli. Bu arada iki kez hatta ailemle olan taşınmamı da düşünürsek iki kez sıfırdan ev eşya taşındım. Zor olduğunu gayet iyi bilmekle beraber tekrarlıyorum, huzurumuz masraflardan daha önemli..

Back
X