Selamlar herkese, kafam çok karışık ve objektif yorumlara ihtiyacım var. 26 yaşındayım, Eylül ayında düğünüm var ve en geç 20 Haziran’da evimizi tutmuş olmamız gerekiyor. Ancak birkaç seçenek arasında sıkışıp kaldım.
Durumumuz şöyle:
• İş Durumu: Nişanlım Antalya serbest bölge limanda çalışıyor. Ben havacılık mezunuyum, şu an online dersler veriyorum ama Mart 2027 gibi havalimanında işe girmeyi planlıyorum (sezonluk alımlardan dolayı).
• Gelecek Planı: 1 yıl sonra kendi evimizi alma, 5 yıl içerisinde ise Hollanda’ya taşınma planımız var.
• Bebek: Anne olmayı çok istiyorum ama zamanlamayı tutturamıyorum. İşe girmeden mi yapmalı, işe girip 1 yıl çalışıp yasal haklarımı (ücretli izin vs.) alarak mı ilerlemeli? Bebeğimi 2 yaşına kadar kendim büyütmek istiyorum.
Asıl Soru: Ev Nerede Olmalı?
Antalya’yı bilenler bilir; biz şu an Konyaaltı (Hurma) tarafındayız, denize yakınlığı ve sosyal hayatı seviyoruz. Altımızda arabamız ve motorumuz var.
1. Seçenek (Konyaaltı/Muratpaşa): İş yerlerine ve merkeze yakınlık için 40.000 TL kirayı gözden çıkardık. Ama bu fiyata içimize tam sinen, yeni bir ev bulamadık.
2. Seçenek (Döşemealtı): Burada 25.000 TL’ye 90 metrekare, 2+1, sıfır, "rüya gibi" diyebileceğim bir ev buldum. Resmen aşık oldum! Ama merkeze ve sahile uzak.
Çıkmazım şu:
Ailelerimiz şehir dışında, yani bebek olursa tamamen yalnız olacağız. Döşemealtı’ndaki o evi tutarsam aradaki 15.000 TL farkla ciddi bir birikim yapabiliriz (1 yılda 180 bin TL eder). Ama "Eşim işteyken o kadar uzakta tek başıma sıkılır mıyım, sosyal hayattan kopar mıyım?" diye de korkuyorum.
Sizce;
• O rüya ev için uzaklığa değer mi, yoksa "deniz havası ve merkez iyidir" deyip daha yüksek kira mı ödenmeli?
• Kariyer/Bebek dengesini nasıl kurmalı? Önce havalimanı tecrübesi mi, yoksa o güzel evde bebeğimi büyütüp sonra mı iş hayatına dönmek?
Fikirlerinize çok ihtiyacım var, şimdiden teşekkürler!