• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küçük bebek ve ise dönmek

Kamu çalışanı olduğunuz için 3 saat süt izniniz var,hangi kurum bilmiyorum ama esneklik sağlarlarsa eğer yarım gün çalışıp 1 saati de kırpabilirsiniz eğer amiriniz idare ederiz derse. Bu durumda sabah çocukla ilgilenip öğleden sonra işe giderseniz kv de öğleden sonra boş ise o bakabilir eğer kabul ediyorsa. Bir de ilk etapta biraz izninizi uzatmaya çalışın rapor, izin, heyet raporu alabiliyorsanız. Eğer ücretsiz izin durumunuz yoksa kv de bakamayacaksa mecbur bakıcı bakmanız gerekecek

40ina gelmiş insanların anne baba olmak istemesi neden tuhaf geldi size.belli ki tuzunuz kuru ama tutumunuz çok çirkin. İyi gunler
40 yaşına gelmiş, zorla çocuğuna kavuşup anne baba olma yoluna gitmiş insanların bunları çözmüş olması gerekir. Bir yaşa kadar kendiniz bakarsınız sonrasında kreşe bırakır alırsınız, herkes çocuğunu kolay şartlarda büyütmüyor ama öncesinden planlayıp o yola giren rahat ediyor.
Strese girerseniz bebeğiniz zarar görebilir su akar yolunu bulur diyip rızkıyla gelir diye düşünüp süreçte kendinizi telkin edin

Maddi kaygılar malesef eşim özel sektörde çünkü benim maaşım birincil geçim kaynağı evde

O zaman babası baksın en dorusu . Bakıcı işini toptan geçin, el kadar çocuğu asla yabancıya bırakmayın bir de astarı yüzünden pahalıya gelir. Anne, KV yoksa baba baksın zaten maaşı azsa evinizden bir şey eksilmez.

Kamu çalışanı olduğunuz için 3 saat süt izniniz var,hangi kurum bilmiyorum ama esneklik sağlarlarsa eğer yarım gün çalışıp 1 saati de kırpabilirsiniz eğer amiriniz idare ederiz derse. Bu durumda sabah çocukla ilgilenip öğleden sonra işe giderseniz kv de öğleden sonra boş ise o bakabilir eğer kabul ediyorsa. Bir de ilk etapta biraz izninizi uzatmaya çalışın rapor, izin, heyet raporu alabiliyorsanız. Eğer ücretsiz izin durumunuz yoksa kv de bakamayacaksa mecbur bakıcı bakmanız gerekecek
Evet doğum izni bittikten sonra 3 saatmis ama rapor izin vs kullanirsam kalan süreyi etkiliyomus yani izin bittikten sonra 6 ay boyunca 3 saat sonrasi 1.5 saat. Aile bakanlığındayim yatılı kurumda çalışıyorum. Evim uzak olmasa sıkıntı etmeyeceğim ama süt iznimde yolda geçecek sanırım.bakalim hayirlisi

Eşimde var tabii ama oda özel sektörde çalışıyor.saatleei uzun ve düzensiz onun pek Hayri olacağını sanmiyorum

eşiniz hem düzensiz, hem uzun çalışıyor hem de geliri düşük siz evi geçinidiyorsunuz
bakıcılar zaten asgari maaştan aşağısını almıyor. bakıcaya para vereceğinize kocanız bi zahmet işten çıksın.
aynı duruma denk gelir zaten.

Evet doğum izni bittikten sonra 3 saatmis ama rapor izin vs kullanirsam kalan süreyi etkiliyomus yani izin bittikten sonra 6 ay boyunca 3 saat sonrasi 1.5 saat. Aile bakanlığındayim yatılı kurumda çalışıyorum. Evim uzak olmasa sıkıntı etmeyeceğim ama süt iznimde yolda geçecek sanırım.bakalim hayirlisi
Evet raporlu olduğumuz süreler o izinden düşer. Ama yine de düşse bile işe gitmek yerine kullanabileceğiniz Kadar kullanın. Yol konusu biraz sıkıntıymış bulundugunuz şehirde kurumun evinize daha yakın bir hizmet binası yok mu, talep edemez misiniz ?

eşiniz hem düzensiz, hem uzun çalışıyor hem de geliri düşük siz evi geçinidiyorsunuz
bakıcılar zaten asgari maaştan aşağısını almıyor. bakıcaya para vereceğinize kocanız bi zahmet işten çıksın.
aynı duruma denk gelir zaten.
Aynı duruma nasıl denk gelir anlayamadım bilmiyorum herkes çok mantıklı düşünüyorda ben mi dusunemiyorum özel sektörde çalışan 40 yaşını geçmiş birinin işten ayrılması durumunda tekrar iş bulma ihtimalinin düşük olduğunu birtwk benmi dusunuyorum

Evet raporlu olduğumuz süreler o izinden düşer. Ama yine de düşse bile işe gitmek yerine kullanabileceğiniz Kadar kullanın. Yol konusu biraz sıkıntıymış bulundugunuz şehirde kurumun evinize daha yakın bir hizmet binası yok mu, talep edemez misiniz ?
Yarı yarıya daha yakın mesafede var ama kurumdan kim basvurduysa red geldi.yinede deneyeceğim

Aynı duruma nasıl denk gelir anlayamadım bilmiyorum herkes çok mantıklı düşünüyorda ben mi dusunemiyorum özel sektörde çalışan 40 yaşını geçmiş birinin işten ayrılması durumunda tekrar iş bulma ihtimalinin düşük olduğunu birtwk benmi dusunuyorum

bakıcı dediğin kaç para sizin orda, eşin kaç para alıyor ?
denklik ne derece ona bakmanız lazım.
burası ankara tüm gün bakıcı 30 binden başlıyor.

bakıcı dediğin kaç para sizin orda, eşin kaç para alıyor ?
denklik ne derece ona bakmanız lazım.
burası ankara tüm gün bakıcı 30 binden başlıyor.
Burda asgari ucretin biraz altına bulabiliriz diye düşünüyorum eşimin maaşının yarısını vermiş oluruz.bebekte evden çıkmamis olur en makulu bu gibi geldi bana çünkü KV bile baksa getirip götürmem gerekecek mesafe var çünkü arada baya

Eşimde var tabii ama oda özel sektörde çalışıyor.saatleei uzun ve düzensiz onun pek Hayri olacağını sanmiyorum
Hayri olmak zorunda, cocuk ortak cocugunuz, esinizden daha hamileyken ümidi keserseniz daha sonra desteksizlikten oturu girdiginiz bunalim yuvanizi temelinden sarsacaktir, kendisini dahil edin surece, is arkadaslariyla anlassin, ilk cocuk sahibi olan o degildir, destek istesin mesai paylasimi konusunda is arkadaslarindan.

Sizde bi aksilik cikmazsa son haftaya dek calisir, gebelik izninizi dogum sonrasinda kullanirsiniz, 6 aylik olana dek kurtarir, cozum bulamazsaniz ucretsiz izin alirsiniz, daha sonra krese verirsiniz.

Saglicakla dogurun.

Araba alivermek ücretsiz izne cikivermek öyle kolay değil malesef.hepsi paraya bakıyor.ev kredisi ödüyoruz aynı zamanda. Neden yapmadan önce düşünmediniz diyen arkadaşa da cevabim ben 34 eşim 42 yaşında.vaktimiz daraldı daha fazla bekleyemedik
Kimseye bunun hesabını soramayız ama vaktimiz daraldı dediğiniz için diyorum. Sizin zaten bir çocuğunuz varmış. Annesiniz. Eşiniz de çocuk istiyorsa uygun şartları oluştursaydı keşke. Hayata yeni atılan 25 yaşında yeni mezun genç değil ki. Mantıklı olan bir iki sene geçindirecek birikimi kenara ayırmaktı. Biz öyle yapmıştık mesela. 42 yaşında adam da bu zamana kadar bu ortamı ayarlamaya çalışmalıydı. Kaza olmamış sonuçta, tedaviyle dünyaya gelecek. Araba alamıyor, ücretsiz izin yok, maaşı düşük ama işten ayrılıp kendisi de bakamıyor. Muhtemelen süt izniniz falan olsa koştur koştur eve gelip tekrar işe gideceksiniz. Akşam yorgun gelip evle çocukla %90 ağırlıklı siz ilgileneceksiniz. Bir de üzerine bakıcı nazı çekeceksiniz. Bırakın biraz eşiniz düşünsün bunları.

Hayri olmak zorunda, cocuk ortak cocugunuz, esinizden daha hamileyken ümidi keserseniz daha sonra desteksizlikten oturu girdiginiz bunalim yuvanizi temelinden sarsacaktir, kendisini dahil edin surece, is arkadaslariyla anlassin, ilk cocuk sahibi olan o degildir, destek istesin mesai paylasimi konusunda is arkadaslarindan.

Sizde bi aksilik cikmazsa son haftaya dek calisir, gebelik izninizi dogum sonrasinda kullanirsiniz, 6 aylik olana dek kurtarir, cozum bulamazsaniz ucretsiz izin alirsiniz, daha sonra krese verirsiniz.

Saglicakla dogurun.
Teşekkür ederim hayır yok derken mesai şartları ve is yükü anlamında söyledim evde olduğu zamanlarda elbette seve seve yardımcı olur o konuda hiç sorun yok

Herkese merhaba.zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra çok sukurki hamileyim herşey yolunda
Şimdide bebeğe kim bakacak nasıl olacak endişesi başladı.biliyorum çok erken ama ciddi kaygı ve strese sebep oluyor bende.kamuda çalışıyorum saatlerim 9 5. Evden çıkışım 8 eve girişim 6 bucugu geçiyor. Doğum iznim bittikten sonra ise dönmek zorundayim. Annem yok kayinvalidemde çalışıyor. Öğleden sonraları müsait ama bebeği getir götür vs çok sorun olacak aracımda yok.yalniz olan anneler sizler nasıl çözüm buldunuz tek çözüm bakıcı mi dersiniz
Yorumlardan gordum kamu calisaniymissiniz, zaten 3 saat sut izniniz var. Yani asagi yukarı saat 2 gibi işten çıkacaksınız. Yarim günlük kreş ya da bakıcı bulursunuz yarim gun oldugu icin fiyati cok yuksek olmaz diye düşünüyorum. Biraz yıllık izin vs kullanarak bebeginizi biraz daha büyütün ama bence, sahsi fikrim.

Herkese merhaba.zorlu bir tüp bebek sürecinden sonra çok sukurki hamileyim herşey yolunda
Şimdide bebeğe kim bakacak nasıl olacak endişesi başladı.biliyorum çok erken ama ciddi kaygı ve strese sebep oluyor bende.kamuda çalışıyorum saatlerim 9 5. Evden çıkışım 8 eve girişim 6 bucugu geçiyor. Doğum iznim bittikten sonra ise dönmek zorundayim. Annem yok kayinvalidemde çalışıyor. Öğleden sonraları müsait ama bebeği getir götür vs çok sorun olacak aracımda yok.yalniz olan anneler sizler nasıl çözüm buldunuz tek çözüm bakıcı mi dersiniz
Sürpriz bir gebelik de değilmiş. Gerçekten hiç planlama yapmadınız mı yoksa kendinizi mi ifade edemiyorsunuz? Sağlıkla alın kucağınıza.

Bunun planını daha önce yapmış olmanız gerekiyor.
Eğer aile büyüğü yoksa bakıcı devreye giriyor genelde.

Konu sahibi, evi siz geçindiriyorsunuz, ama iş yeriniz uzak. Gebesiniz, çocuk doğacak ona bakacaksınız. Emzirmesi, gazı, koliği.. Her yük annede.
Bence iş yerinize yakın bir yere taşınıp, yolda geçecek 2 saati kendinize bırakın. Doğumdan sonra 2 ay yarım gün, 4 ay 3 saat süt izni var. O süre için bakıcı tutacaksınız, o da asgarinin biraz altı olur.

Merhaba öncelikle size en büyük tavsiyem zor olsa bile hamileliginizde son ana kadar işe gidin, böylece doğum sonrası izniniz 2 ay yerine 3 ay olacak. 3 ayın sonunda ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 saat izniniz olacak. Bana kalırsa eşinizin maaşı olmadan yapabilirseniz eşiniz iş yeri ile konuşup ücretsiz izin alsın. Ben işe başladığım zaman süt iznimi öğleden sonra kullandım sabah 8 de evden çıkıyordum,12.30 da bebeğimi emzirmem için getiriyorlardi, 14.30 da işten çıkıyordum eve gidiyorduk. Öğle aram 13.30 da bittiği için 13.30 dan 14.30 a 1 saat beni bekliyorlardı. Bunu yapan kişi annemdi. Bu arada yapan kişileri asla yargılamadığım ama kendimin yapamadığı bir şeyi söyleyeceğim rapor almak. Benim ahlaki değerlerime çok çakıştığı için kendime yediremedim ve işe başladım ama bebeğini evde bırakıp işe gitmek o kadar zor ki yapanı asla yargılamıyorum o yüzden bebeğiniz 6 aylık olana kadar 3 ay rapor alabilirsiniz en azından ek gıdaya başlayınca içiniz biraz daha rahat eder. Birde ben sabah 6 da bebeğimle uyanıyorum ki anne özlemi, yokluğu çekmesin. Son olarak tekrar yazacağım 8.aya kadar son güne kadar çalışın 1 günün bile kıymeti oluyor. Şimdiden çok mutlu bir anne ve bebek olmanızı diliyorum. Bide yıllık izniniz olacak bence onu 3 saatlik süt izniniz bitince kullanın böylece süt izniniz boşa gitmez 🫶

Merhaba öncelikle size en büyük tavsiyem zor olsa bile hamileliginizde son ana kadar işe gidin, böylece doğum sonrası izniniz 2 ay yerine 3 ay olacak. 3 ayın sonunda ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 saat izniniz olacak. Bana kalırsa eşinizin maaşı olmadan yapabilirseniz eşiniz iş yeri ile konuşup ücretsiz izin alsın. Ben işe başladığım zaman süt iznimi öğleden sonra kullandım sabah 8 de evden çıkıyordum,12.30 da bebeğimi emzirmem için getiriyorlardi, 14.30 da işten çıkıyordum eve gidiyorduk. Öğle aram 13.30 da bittiği için 13.30 dan 14.30 a 1 saat beni bekliyorlardı. Bunu yapan kişi annemdi. Bu arada yapan kişileri asla yargılamadığım ama kendimin yapamadığı bir şeyi söyleyeceğim rapor almak. Benim ahlaki değerlerime çok çakıştığı için kendime yediremedim ve işe başladım ama bebeğini evde bırakıp işe gitmek o kadar zor ki yapanı asla yargılamıyorum o yüzden bebeğiniz 6 aylık olana kadar 3 ay rapor alabilirsiniz en azından ek gıdaya başlayınca içiniz biraz daha rahat eder. Birde ben sabah 6 da bebeğimle uyanıyorum ki anne özlemi, yokluğu çekmesin. Son olarak tekrar yazacağım 8.aya kadar son güne kadar çalışın 1 günün bile kıymeti oluyor. Şimdiden çok mutlu bir anne ve bebek olmanızı diliyorum
Süt izni için de unutmayın doğum sonrası ilk 6 ay şeklinde hesaplanmıyor annelik izni bittikten sonra ilk 6 ay şeklinde hesaplanacak. Yani bebeginiz 2 aylıkken başlarsanız 8 aylık olduğunda süt izniniz 1.5 saate düşecek ve 2.6 aya gireceksiniz, 3 aylıkken başlarsanız 9 aylık olunca ikinci 6 aya girecekseniz ama rapor vs alınırsa onlar süt izninizin olduğu zamandan gidiyor.

Ben de kafamda bu konuda ne yapacağım konusuyla boğuşuyorum. Eşin işten ayrılsın baksın şeklindeki yorumları anlayamıyorum. Evet sorumluluklar ortak ama erkekler bir kadın kadar bilinçli değiller, destek tabiki olacaklar ama full time çocuk bakmak kolay mı?
Benim bebeğim 5.5 aylık, yardımcımız var ama gönlüm onunla tek bırakmaya razı gelmiyor. Çocuk planlamadan önce bakıcı ile hallederiz modundaydım ama kucağınıza aldığınızda bambaşka hisler yükleniyor ama gözünüzden sakınıyorsunuz
Ben özel sektördeyim süt izinlerimizi haftada 1 gün toplu olarak kullanacağım. 1 gün de uzaktan çalışma hakkım var. Kalan 3 gün bakıcının yanında annem duracak. Başka türlü işe odaklanmam mümkün değil.
Siz de haftada 4 gün çalışacak şekilde ayarlayabilirsiniz sanırım. Kalan günler için kayınvalidenizden destek istemeniz ve maaşını telafi etmeniz sanki en makulu gözüküyor

Back
X