küçük bebekle calışmak

zanaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.930
1.018
63
Malum konularimi cogunuz biliyorsunuzdur..(bilmeyenler icin.esimden ayriyiz ve para konusu yuzunden muhatap oldukca ben cok yipraniyorum onun eline bakmak istemiyorum vercegi uc kurusta zaten neye yetcek ne yetmicek kizi okula baslayacak bebekte geliyor baya masrafli olcak).bu sartlarda evde durmak bana iyi gelmiyor ufaktan imkanlar dahilinde bebek kiyafetleri falan satmaya basladim cok sukur az cok birseyler kazaniyorum da..ama hamileligim ilerliyor kizimda okula baslayacagi icin dukkan acmak benim icin daha az yorucu olur daha duzenli olur diye dusunuyorum..dukkani dogumdan sonra acmayi dusunuyordum suan ikilemdeyim yasadigimiz sorunlarda iyice beni yiprattigi icin karar vermekte oldukca zorlaniyorum.
Dukkani simdi acsam isim cok kolaylasir doguma kadar baya duzene girer dogumdan sonrada kucuk bebekle dukkan acmak buyuk sorun olabilir..hem kizimida ise daha yakin bir okula kayit yaptiririm.
Ama dogum sonrasi beni dusunduruyor bebekle zorlanir miyim ki cocuklar icin ayri bir odasi olan bir yer tutmayi dusunuyorum..
Aslinda sorun suanki sartlarda kendimi eve kapatmak bana iyi gelmeyecektir maddi sorunda cabasi olcak.toparlanmam kendimi iyi hissetmem zor olcaktir..ugrascak bir isim olmasi birazda gelirim olmasi ama cok iyi gelcek..tabi bebeklede zor olcak kendimi iyi hissetmek adina onlari yipratmis olur muyum ki?? Ise gelip giderken kendi aracim oldugum icin zorlukta cekmem.cok karisik oldu belki ancak bu kadar anlatabildim...sizce ne yapayim simdi is kurayim mi yoksa bebegim alti ay oluncaya kadar beklesem mi

Yenidoğan bebekle bence çok zor en az 1 yaşın geldiginde oabilir diye dusunuyorum. Ayni dusunce bende de var.

suan bankada birz param var su durumda is kurmazsam elimdekide harcanip biticek.kucuk bir yer actigimda bu parayi kullacagim icin burdan kazandigim parayi harcayacagim

şuan aileniz yanındaysanız biraz kafanıza takmayı bırakın
doğum yaklaşmış zaten 40 ını en azından çıkarın derim

önceki konularınızı bilmiyorum.
ailenizin yanında mı kalıyorsunuz?
eğer destek olabilirlerse bankadaki paraya dokunmadan sizi 1 sene idare etmelerini isteyin.
şimdi açmak yenidoğan bir bebekle hem zor olur hem de maddi olarak sarsar.

olur neden olmasın. yalnız sana çırak gibi biri lazım olur. şimdiden dükkanı kursan o zamana kadar güvenecek birini bulursun. doğumdan sonra 40 çıkana kadar evinde durursun sonra yine devam edersin. millet sırtına bağlayıp çocuğu tarlaya gidiyor. yani eskidendi diyemeyeceğim hala öyle. işte bazı annelerin hayatı daha zor olabiliyor. ne güzel ayakların üzerinde durabilecek durumdasın.
bu arada bir arkadaşımın dükkanı var çocuğunu sürekli götürdü. çocuğu için dükkanın içine bir oda yaptı sanırım 3 yaşında hala götürüyor. üstelik onun baktıracak durumu da var ama gözümün önünde olsun diye düşünüyor.

kiyafet alip satan yakinlarim var bende onlarin isyerinde kucuk bu standa bebek kiyafeti koydum eskiden de kendi is yerim oldugu icin tanidik toptancilardan aliyorum

Bebek kiyafeti siz mi yapacaksiniz bir markadan bayilik mi alacaksiniz?

bebek odası bakmaya bir yere girdik eşimle.orada çalışan bayanın bayanın küçük bebeği yanındaydı..beşikte uyuyordu..tahminen 4-5 aylıktı..ki senin kendi dükkanın..tabikide yapabilirsin..hatta bebeğinin üzerine sattığın kıyafetlerden giydirirsin..

Siz ne kadar guclu bir annesiniz her iki durumlada bas edebileceginizi dusundum yardim edebilecek biri varsa 3 aylik oldugunda biraz daha rahat olur dukkan acmaniz diye dusundum ondan oncesi zorlar sanki ama siz basarirsiniz oyle hissettim

Ben bebegim le az gitmedim ise. Size tavsiyem açın. Bebeginizi alır gidersiniz zaten çocuk kıyafetleri diyorsunuz çok şiirin olursunuz

Benim icinde en onemli konu bu aslinda cocuklarim yanimda olur..krese veya bakiciya emanet etmek zorunda kalmam.dedigin gibi yardimci olcak birini tutabilirm.kendimide cok yormam zaten isin en zor yani mal almaya gitmekte kizim arabada kardesiyle ilgilenirken bende isimi halederim ek cabukluguyla

Bence işini kurabilirsin. Bebekler zaten ilk 3 ay sürekli uyumak istiyor. Ozellikle 40 icinde zaten gunduzleri cogunlukla uyuyacak. Yukarda soylendigi gibi kucuk bir oda ayarlarsin bebegine bir besik birde emzirmek icin koltuk koyarsın. Simdiden acarsan yaninda calisabilecek birinide ayarlayabilirsin. Sadece sen emzirmeye gittiginde falan baksin ortaligi toplasin vs.
Bence ilk zamanlar degil ama asil 6 aylik olduktan sonra endiselenmelisjn. Ilk zamanlar nereye yatirsan uyur. Ama 6 aylik artik hareketlenmis olur. Takip etmen gerekir surekli yaninda olmak ister. Ayri oda bile olsa orada onunla oynayacak ilgilenecek biri lazim.

Zor gercekten Allah yardımcın olsun.
Benim tavsiyem. Simdi acman. Eger hamileliginde bir sıkıntı yoksa. Aslında annenjn gelme imkani varsa daha rahat edersin. Islerin duzene girene kadar. Simdiden hayirli olsun. Allah yuzunu kızartmasın canim.

bence bir başlarsan hepsini halledersin. ewt kolay olmaz ama olur yani. hatta pazarda arkadaşlar edinirsen telefonla bile alışverişini halledersin. eşim de hayvancılık yapıyor. whatsapp saolsun çok işe yarıyor Allah yardım eder emin ol. iki çocukla namusuyla şerefiyle çalışan kadının elinden hiçbir şey kaçmaz. yeter ki güçlü duruşunu bozma sen.

Tskederim canim malesef ailemden hic fayda yok zaten bu sebeple esim meydani bos buldu istedigi gibi at kosturdu..

Yanim olur kizlarim sadece gerektiginde odaya gotururum dizaynida onlara gore ayarlarim kendi isim olcagi icin karisan edende olmaz zaten birde buyuk bir yer degil kucuk bi tuhafiye gibi masrafi cok olmayacak benide cok yormayacak bir, yer dusunuyorum

Anladığım kadarıyla açmayı çok istiyorsun ki psikolojin açısından yararlı olacaktır eğer dükkanında bebeğin için bir oda gibi bir yer ayarlayabilir yanına da güveneceğin birini bulabilirsen bence çok yerinde bir karar olur

Olabilir elbette ufak bı oda olsa arkada yeterlı

Sen doğumdayken dükkana kim bakacak?
1 buçuk aylık bebeğim olduğu için hiç öyle gaz verecek neden olmasın laflarına gerek görmüyorum. Gayet gerçekci bakıyorum. Yenidoğan bebekle dükkan idare etmek çok çok zor.
Uyku ve emme düzeni yok. Hem fiziksel hem de duygusal açlık yüzünden hep emmek ister. Sen içeride onunla ilgilenirken çırak olmazsa dükkanı kilitlemek zorundasın.
Üstelik bir çocuğun daha var ilgilenmen gereken. Bence en az 6 aylık olana kadar bekle derim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…