küçük bebekle calışmak

Sen doğumdayken dükkana kim bakacak?
1 buçuk aylık bebeğim olduğu için hiç öyle gaz verecek neden olmasın laflarına gerek görmüyorum. Gayet gerçekci bakıyorum. Yenidoğan bebekle dükkan idare etmek çok çok zor.
Uyku ve emme düzeni yok. Hem fiziksel hem de duygusal açlık yüzünden hep emmek ister. Sen içeride onunla ilgilenirken çırak olmazsa dükkanı kilitlemek zorundasın.
Üstelik bir çocuğun daha var ilgilenmen gereken. Bence en az 6 aylık olana kadar bekle derim ben.

çırak önerdik ya ;) aklına da yattı konu sahibinin. benim de çok durumsuz bir bebeğim vardı ama mecbur olunca çalışılıyor işte.

Bence şimdi açın .Kafaya koyduğunu yapabilen güçlü bir kadına benziyorsunuz.Hemen harekete geçmek size iyi gelecektir.Güvenilir bir yakınınız size yardımcı olursa ya da bir eleman alırsanız daha da rahat edersiniz .

Tskederim canim malesef ailemden hic fayda yok zaten bu sebeple esim meydani bos buldu istedigi gibi at kosturdu..

Yanim olur kizlarim sadece gerektiginde odaya gotururum dizaynida onlara gore ayarlarim kendi isim olcagi icin karisan edende olmaz zaten birde buyuk bir yer degil kucuk bi tuhafiye gibi masrafi cok olmayacak benide cok yormayacak bir, yer dusunuyorum
Cok guzel dusunuyorsun canim benim. Allah yolunu açik etsin. Insallah islerini tutturursun. Dedigim gibi bebek ilk zamanlar uyur zaten sorun yasamazsın. 6 aydan sonrada mesela ablası ögleye kadar okuldaysa ogleye kadar birini bulursun. Ogleden sonra ablasiyla oynarlar. Yada tam tersi olur.
Açma tarihini erteleme imkanın varsa kısa zamanda açmani tavsiye ederim canım. Hamileligin ilerledikce daha cabuk yorulursun. Dikkat et kendine de çok yıpratma. Hayırlısıyla sagasalim kucagina alirsin insallah bebegini. Hiç üzülme dik dur sen herseyi başarırsin canım. Keske ailen sana azda olsa destek olsaydı. Ama olmuyorlarmiş. O zaman sende minnet etme. Kendi ayaklarinin ustunde dur canım benim.
Paranı bitirmeden isini kur. Sonra bebekle calisamazsım zorlanirsin. Esinede minnet etmek zorunda kalmazsin hem. Verdigi üc kurus icin sana laf etme hakki buluyor kendinde. Bu bosanip nafaka veren erkeklerin hepsi aynı...

bence bir başlarsan hepsini halledersin. ewt kolay olmaz ama olur yani. hatta pazarda arkadaşlar edinirsen telefonla bile alışverişini halledersin. eşim de hayvancılık yapıyor. whatsapp saolsun çok işe yarıyor ;) Allah yardım eder emin ol. iki çocukla namusuyla şerefiyle çalışan kadının elinden hiçbir şey kaçmaz. yeter ki güçlü duruşunu bozma sen.

Destegin icin tskederim canim..sanirim yasim kac olursa olsun hep boyle onaylanmaya ihtiyacim olcak..su halde ustesinde geliyorsam o zaman dahada kolay olur diye dusunuyorum insallah oylede olur..
Isten yorulmaktan kacinmam Allahin izniyle evlatlarima magdur etmem ams insanlar ne der dusuncesi beni engellliyordu sanirim bundan sonra icim daha rahat olcak insallah

Ben de hamileydim is kurmaya karar verdigimde. Imalat uzerine oldugu için makine techizat giderlerim olucakti iki aylik kosgeb kurslarina basladim, bitirdim belgemi alinca isimi kurdum. Belli bir miktar geri ödemesiz destek aldim. Kizim dogup 5 aylik olana kadar yer bulduk, tadilatini yaptirdik sonrada minnosumla calistim hep. Kizim 3,5 yasinda simdi. Hala birlikte gidip geliyoruz. Insan isterse herseyi yapar, ilk once buna inanmak gerek. Allah yardimcin olsun

Cok guzel dusunuyorsun canim benim. Allah yolunu açik etsin. Insallah islerini tutturursun. Dedigim gibi bebek ilk zamanlar uyur zaten sorun yasamazsın. 6 aydan sonrada mesela ablası ögleye kadar okuldaysa ogleye kadar birini bulursun. Ogleden sonra ablasiyla oynarlar. Yada tam tersi olur.
Açma tarihini erteleme imkanın varsa kısa zamanda açmani tavsiye ederim canım. Hamileligin ilerledikce daha cabuk yorulursun. Dikkat et kendine de çok yıpratma. Hayırlısıyla sagasalim kucagina alirsin insallah bebegini. Hiç üzülme dik dur sen herseyi başarırsin canım. Keske ailen sana azda olsa destek olsaydı. Ama olmuyorlarmiş. O zaman sende minnet etme. Kendi ayaklarinin ustunde dur canım benim.
Paranı bitirmeden isini kur. Sonra bebekle calisamazsım zorlanirsin. Esinede minnet etmek zorunda kalmazsin hem. Verdigi üc kurus icin sana laf etme hakki buluyor kendinde. Bu bosanip nafaka veren erkeklerin hepsi aynı...

Yazdiklariniz oyle iyi geliyorki tskederim canim bayram sonrasi dusunuyorum..daha oncede biri bekarken birinide evlendikten sonra iki defa is yeru actim cok sukur bekledigimden daha iyi sonuclar aldim ondandir galiba bu konuda ustesinden gelirim diye dusunuyorum

çırak önerdik ya :KK66: aklına da yattı konu sahibinin. benim de çok durumsuz bir bebeğim vardı ama mecbur olunca çalışılıyor işte.

Çırak çalıştırabilecek durumda olursa bir şekilde halledilir zaten. Malum maaş, sigorta, yemek gibi masraflar olacak.

Ama dikkat ettim çoğu kişi yenidoğan bebek uyur zaten diyor. Malesef yenidoğan da olsa her bebek koyduğun yerde durmuyor. Ve artık çok yaygın bir durum. Doğduktan sonra düzeni oturtana kadar bebeğe göre şekilleniyor ortam.

Daha fazla açıklama yerine eleman olursa bir nebze daha rahat olur diyorum. İnşallah zor bir bebek olmaz. Kimseye minnet etmemiş olur.

Yazdiklariniz oyle iyi geliyorki tskederim canim bayram sonrasi dusunuyorum..daha oncede biri bekarken birinide evlendikten sonra iki defa is yeru actim cok sukur bekledigimden daha iyi sonuclar aldim ondandir galiba bu konuda ustesinden gelirim diye dusunuyorum
Tecrubende varmış canim hic zorlanmazsın. Allah yardimcın olur. Kolay gelsin.
Bu arada dukkanı falan ayarlayabilecek misin canim. Bebek pandifi susluyordum ben. Ama satamadim dukkan falan olmayinca elimde kaldi. Simdi kendi bebegime giydircem. Sende boyle seyler yaparsin ilerde. Bebegin biraz buyuyunce. Yada bebek dogana kadar özel siparis alabilirsin canım benim. Özelden konusabiliriz ben nasil yaptigimida anlatirjm resimde atarim. Maliyeti ucuz ama gorsel oldugu icin satarken fiyati yuksek oluyor canim. Isine yarayabilir.

Sen doğumdayken dükkana kim bakacak?
1 buçuk aylık bebeğim olduğu için hiç öyle gaz verecek neden olmasın laflarına gerek görmüyorum. Gayet gerçekci bakıyorum. Yenidoğan bebekle dükkan idare etmek çok çok zor.
Uyku ve emme düzeni yok. Hem fiziksel hem de duygusal açlık yüzünden hep emmek ister. Sen içeride onunla ilgilenirken çırak olmazsa dükkanı kilitlemek zorundasın.
Üstelik bir çocuğun daha var ilgilenmen gereken. Bence en az 6 aylık olana kadar bekle derim ben.

Gerektiginde kapatirim diye dusunuyor kendimidd cocuklarida pek yormayi dusunmuyorum hem mesgale olur hem surekli bu dustugum durumu dusunup kendime acimaktan kurtulurum bi gelirim olmasi beni daha guclu daha mutlu yapar.zor olcak bunu biliyorum bazen korkuyorum ama evde dert icin bogulmaktan yanimda olmasi gerekipte olmayan insanlarin yoklugunu dusunmekten caresiz kadin moduna girmekten daha cok korkuyorum
girmektende korkuyorum.

Gerektiginde kapatirim diye dusunuyor kendimidd cocuklarida pek yormayi dusunmuyorum hem mesgale olur hem surekli bu dustugum durumu dusunup kendime acimaktan kurtulurum bi gelirim olmasi beni daha guclu daha mutlu yapar.zor olcak bunu biliyorum bazen korkuyorum ama evde dert icin bogulmaktan yanimda olmasi gerekipte olmayan insanlarin yoklugunu dusunmekten caresiz kadin moduna girmekten daha cok korkuyorum
girmektende korkuyorum.
Benimde 3 aylık bir bebegim var. Ve ailemden uzakta dogdugu gunden beri tek başıma baktım. Hic kimse yardimci olmadi.
Evet zorlukları olucak ama asla yapamaz degilsin. Yaparsın bal gibide. Bebegin uyanikken takarsın kanguruyu herseyide hallediverirsin. Oda oynar yorulur. Hatta orada uyur bile. Ben evimjn temizligini bu sekilde çok yaptım. Evet emme duzeni vs olmayacak ama dedigimiz gibi çıragın olursa sen emzirmeye gidince falan bakabilir dukkana. Umudunu kırma bakamam sanma. Evet bir evlat buyukmek kolay degil. Ama sen zaten birtane buyuttun ve tecrubelisin. Hem annelikte hem dukkan konusunda tecrubelisin.
Kesjnlikle kolay demiyorum. Zor olacak ama yapman gerek. Güclü durman gerek. Bebek 6 aylik olana kadar o bankadaki para coktan biter. Kızın okula başlar. 6 aylik bebegi nereye birakipta sen calisacaksın. Calissan ne kadar kazanacaksin asgari ucretle ne yapacaksın. Cocuklara mi bakacaksin dukkan mi acacaksın. Elindekini degerlendirebiliyorken degerlendir. Kimseye minnet etme canım. Zor bir durum biliyorum. Ama baska ne yapabilirsin.

kiyafet alip satan yakinlarim var bende onlarin isyerinde kucuk bu standa bebek kiyafeti koydum eskiden de kendi is yerim oldugu icin tanidik toptancilardan aliyorum
Aslinda zamanimizda internet uzerinden satis daha yaygin hem dukkan maaliyetinden kurtulursunuz. Kişi adına şirket açarsiniz ya da fatura kesebileceginiz bir yakininizin dükkanı varsa ondan da rica edebilirsiniz. Başlangıçta evden çalışmak iyi olur hem bebek de var. Kazancinizla dukkan acip acmamaya kendiniz karar verirsiniz.

zanacım haklısın elinde toplu para varsa döndürmek gerek. güveneceğin bir eleman bulabilirsen hazırlıklara başla bence.. 40'ın çıktıktan sonra da yavaş yavaş gidersin işe.. tuttuğun dükkanın ısıtması vs bebek için uygun bakarsan hem daha da iyi olur. face ve instagramı da aktif kullanırsanız müşteri ağınız genişler.
daha önceden böyle düşünmüyordum ancak sizin şartlarınızda değerlendiriyorum. manevi anlamda sizi destekleyecek birileri varsa pekala olur. bebek kıyafetleri, belki anneler için pijama,iç çamaşırı tarzında da şekillendirebilirsiniz.
anne-bebek evi gibi..
hayırlı bol kazançlar..
tez zamanda kurtulursunuz inşallah eski eşinizden, çocuklarnızla güzel bir gelecek kurarsınız.

Aslinda zamanimizda internet uzerinden satis daha yaygin hem dukkan maaliyetinden kurtulursunuz. Kişi adına şirket açarsiniz ya da fatura kesebileceginiz bir yakininizin dükkanı varsa ondan da rica edebilirsiniz. Başlangıçta evden çalışmak iyi olur hem bebek de var. Kazancinizla dukkan acip acmamaya kendiniz karar verirsiniz.

Dusundum aslinda ama pc im arizalanmis yenisini almam gerek bu durumda yeniduni almak istemedim is yerini acinca biraz zaman gecsin dusunuyorum..

Dusundum aslinda ama pc im arizalanmis yenisini almam gerek bu durumda yeniduni almak istemedim is yerini acinca biraz zaman gecsin dusunuyorum..
Anladigim kadariyla daha sosyal olabileceginiz bir is yapmak istiyorsunuz. Biraz cesaret ve reklam ile her sey harika olur. Ticarette reklamın önemi büyük bence. Yavas yavas fısıltı ile başlayabilirsiniz birkac kampanya ile islek bir caddeye açarsanız mağazanızı cok yorulmadan musteri potansiyelini de oturtursunuz. Umarim her sey gonlunuzce olur:)

Malum konularimi cogunuz biliyorsunuzdur..(bilmeyenler icin.esimden ayriyiz ve para konusu yuzunden muhatap oldukca ben cok yipraniyorum onun eline bakmak istemiyorum vercegi uc kurusta zaten neye yetcek ne yetmicek kizi okula baslayacak bebekte geliyor baya masrafli olcak).bu sartlarda evde durmak bana iyi gelmiyor ufaktan imkanlar dahilinde bebek kiyafetleri falan satmaya basladim cok sukur az cok birseyler kazaniyorum da..ama hamileligim ilerliyor kizimda okula baslayacagi icin dukkan acmak benim icin daha az yorucu olur daha duzenli olur diye dusunuyorum..dukkani dogumdan sonra acmayi dusunuyordum suan ikilemdeyim yasadigimiz sorunlarda iyice beni yiprattigi icin karar vermekte oldukca zorlaniyorum.
Dukkani simdi acsam isim cok kolaylasir doguma kadar baya duzene girer dogumdan sonrada kucuk bebekle dukkan acmak buyuk sorun olabilir..hem kizimida ise daha yakin bir okula kayit yaptiririm.
Ama dogum sonrasi beni dusunduruyor bebekle zorlanir miyim ki cocuklar icin ayri bir odasi olan bir yer tutmayi dusunuyorum..
Aslinda sorun suanki sartlarda kendimi eve kapatmak bana iyi gelmeyecektir maddi sorunda cabasi olcak.toparlanmam kendimi iyi hissetmem zor olcaktir..ugrascak bir isim olmasi birazda gelirim olmasi ama cok iyi gelcek..tabi bebeklede zor olcak kendimi iyi hissetmek adina onlari yipratmis olur muyum ki?? Ise gelip giderken kendi aracim oldugum icin zorlukta cekmem.cok karisik oldu belki ancak bu kadar anlatabildim...sizce ne yapayim simdi is kurayim mi yoksa bebegim alti ay oluncaya kadar beklesem mi
Konunun basini anlamadim ya esinizden ayrisiniz ve hamilesiniz esiniz nerde??

Anladigim kadariyla daha sosyal olabileceginiz bir is yapmak istiyorsunuz. Biraz cesaret ve reklam ile her sey harika olur. Ticarette reklamın önemi büyük bence. Yavas yavas fısıltı ile başlayabilirsiniz birkac kampanya ile islek bir caddeye açarsanız mağazanızı cok yorulmadan musteri potansiyelini de oturtursunuz. Umarim her sey gonlunuzce olur:)

Cok islek bir yer dusunmuyorum hem beni yorar hemde kirasi yuksek bir yer oldumu risk cok artar..yaptigim islerde durust ve saygili olmaya ozen gosterdim musteriyle ilgili olunca bir gelen insan tekrar gelmeye devam ettigi icin kazandim cok sukur insallah yine isim rastgider.suan satis yaptigim yerdede bir aydir duruyorum baya cevrem oldu kendimi dertlerimi dinlemekten yorulmusum cok iyi geldi toplyma karismak

Cok islek bir yer dusunmuyorum hem beni yorar hemde kirasi yuksek bir yer oldumu risk cok artar..yaptigim islerde durust ve saygili olmaya ozen gosterdim musteriyle ilgili olunca bir gelen insan tekrar gelmeye devam ettigi icin kazandim cok sukur insallah yine isim rastgider.suan satis yaptigim yerdede bir aydir duruyorum baya cevrem oldu kendimi dertlerimi dinlemekten yorulmusum cok iyi geldi toplyma karismak
Zamanimizda dukkan sahibi icin mağazacılık cok zor bir meslek ama tutunursanız da kimse sizi tutamaz. Şansınız acik olsun;)

Back
X