kucuk bir detay ama insani nasil da sogutuyor:((((

yazım hatalarına bende sinir oluyorum, aslında yazım hatası değil de başka birşey bunun adı....bilerek yapılan, ya da öyle alışmış...günlük konuşma dilini yazıya dökerken konuştuğun gibi yazarsan çok komik ve absürt bir şekil oluşuyor insanın kişiliğinde...
benim kuenimde sürekli geliom gidiom, aşgum dadlum , naber laa vs gibi çok saçma kelimeler ve cümleler kullanır, sinir oluyorum uyarıyorum da bak sen genç bir kızsın yakışmıyor böyle argo kelimeler, türkçenin suyu mu çıktı bu nasıl bir tarzdır diye, ama yok...bilhassa yeni neslin konuşma ve yazışma stili çok başka taraflara gitmiş...
bir arkadaşımın da telefon rehberi listesini bi okusanız anlamak için sözlüğe bakmanız gerekebilir, hep kısaltmalar saçma lakaplar, vs..
bir mesaj yollasa bana , anlayacam diye çatlarım, defalarca okurum ki öyle anlarım...
karşısındakine eziyet yahu..üstelik çok da ukalaca geliyor bana...hayır yani neyi ispatlamaya çalışıyorsun...
sizin bu erkek arkadaşınza kızmanızı çok normal buldum..çünkü okumuş tahsil almış biri üstelik daha kelimesine dağa diyecek kadar türkçeye hakim değil demekki...bilhassa uyardığınız halde ısrarla öyle yazması sizi de ciddiye almıyor anlamına gelir bence...

Bu durum beni de rahatsız ediyor o yüzden size hak verdim açıkçası
Ama bu saatten sonra düzelir mi bilmem

O da birsey mi? Bu sitede ogretmenler aynen dediginiz sekilde konu acip cevap veriyor. Gercekten cok itici bir durum. Zaten kisinin yazisindan kultur seviyesini hemen anliyorsunuz. Bunu diplomadan haric tuttum zira ilkokul mezunu annemin diksiyonu ve yazisi gercekten duzgundur.

''daha yerine dağa" ve ''köfte yerine köfde'' yazmak ile konu sahibinin yazdığı ''kullanıyor yerine kullanıyo'' aynı kefeye konulacak türden yanlış değil bence...

Benim bugüne kadar başıma bir kere geldi bu olay onda da sevgilim iğneye inne demişti 2. Haftada buzz olmuştum adama karşı , çok da yakışıklıydı ama inne nedir arkadaş 😄

Senin konundaysa daha lisedesin, gözünün yeterince açık olduğunu sanmam. Nette tanışılan ilişkiden de oldum olası pek birşey beklemem. Mesela ben birisiyle konuşuyodum çocuk çok çok yakın gelmişti bana 2 sene sürekli konuştuk arkadaşça 2 sene sonra bile zar zor buluştum ve çoook tatlı bir çocuktu resmen aşık olcaktım hatta o da baya sevmişti beni 2 senede artık nasıl alıştıysak sonra ciddi düşündüğünü söyledi ama gemiciy bekleyemem canısı dedim sonra da sildim gitti :)

Asgum dadlum naber. :)

Bence bu küçük bir detay değil bu insanın ne kadar cahil olduğunu ele veren bir durum..daha anadilini yazamıyor..çok kro(kıro:)

Bende bu sitede kelimelerin yanlış bilinip yazıldığını görünce düzeltiyorum(çocukluğumdan beri öyleyim ailem benle dilkurumu diye dalga geçer) ancak insanlar teşekkür etmk yerine neredeyse düzelttim diye hakaret ediyolar ..

Evet gözüme batıyor çünkü madem bilmiyorsun o kelimeyi ne diye farklı kelime kullanıcam diye kasıyosun..

Hadi farklı kelimeyi boşver de bazen bu sitede öyle yazımlar görüyorumki ağzım açık kalıyor.Hani öyle extreme kelimelerden bahsetmiyorum günlük hayatta kullandığımız kelimelerin yazılışını bilmeyenler var..

Öğretmenler özellikle ilkokul çocuğu seviyesinde yazılar yazıyorlar ve kendilerini anlatmaktan acizler(bu sitedekilerin birçoğu)

Son düzenleyen: Moderatör:
Yha, yazıyo, nslsn falan yazmakla kofde, daga yazmak bir mi yani??? Biri ergence diğeri kör cahilce

hangi şehirde olduğunu söyledi bu çocuk ? Ismi neymiş sakıncası yok ise söyleyebilir misin belki aynı adamdır

ben de sevmem hatta nefret ederim kelimeleri düzgün yazmayanlara. ben de dikkat etmeye çalışıyorum. nazikçe uyarmaya çalışsan.. hem bide bir hafta internet üzerinde tanıdığın birinin iyi olduğuna nereden kanaat getirdin ona takıldım ben? :26:

Bir nokta, bir virgül vs kullanılmadan yazılanlara ben de çok sinir oluyorum.
Üstelik en ufak bir SMS'imde bile imla kurallarına dikkat ederim.
Beni de soğutur yani haklısın bu konuda.
Bir de zaten daha 1 hafta olmuş tanışalı. Üniversite okuduğu da meçhul. Ne kadar güvenilir?

Bende sinir oluyorum ya hoşuma gitmiyo ben düzeltirim açıkcası haylendaha falan yazar bazıları hala demek yerine :)

Bir haftada aşık mı oldun ? İmla hatalarini bende sevmem ama zaten baslamamis daha yani konusmayi kesebilirsin.
Bir haftalik tanidigin icinde Allah bizi birbirimize nasip etsin demissin sastim kaldim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bazı küçük detaylar, kişiliği oluşturan en önemli özellikler için ipucudur..bence bu yazdıklarınız hiç küçük şey değil..

Senin yazdığın metinde; ne ünlem,ne noktalama işaretleri var.Ne noktalı virgül doğru yerde kullanılmış,ne de kelimelerin doğru.Sen karşındaki insanın 1 hafta tanımana rağmen,ne olduğuyla kim olduğuyla ilgilenmekten ziyade,imla hatalarımı sorun oluyor.İnsanlar bas bas bağırıyor,internetten kimseye güvenmeyin diye.Bir de,kişiler yazışırken hızlı yazmak adına kelimeleri yutabilirler.Sonuçta makale yazmıyor.Burad öğretmenim deyipte,konusunu okumakta zorlandığımız,kelimeleri seçemediğimiz üyeler bile var.

Hayir siz beni yanlis anladiniz."Allah bizi birbirimize nasip etsin"i ben demedim bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…