Kucuk bir oyun, ertelemek hakkinda.

london2012

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
1.246
24
0
İngiltere
Ertelemek: kilo vermek, alisverise cikmak, kitap okumak, disari cikmak, krem surmek,mesaj atmamak,sigara icmemek akliniza gelen bir suru aliskanlik. Bir hafta ya da fazla erteledigimiz seyleri yaptigimiz zaman buraya yaziyoruz. Her seferince +1 puan aliyoruz. Oyun pazartesi basliyor, pazar sona eriyor. Her haftanin puanlari oteki haftaya gore artacak. 8 hafta devam ediyoruz. Artmazsa basa donuluyor yine,yine 8 hafta. Ornegin birinci hafta +5 , ikinci hafta +7 , uc ... sekizinci hafta +23. Kendinize verdiginiz en buyuk hediye birseyleri ertelememek olacaktir. Bu geceden baslayalim.

Son düzenleme:
O zaman ben uyumayı ertelemiyorum ve gün ağarırken değil, hemen şimdi yatağıma gidiyorum.

Verin bana bakiim puanlarımı Cümleten iyi geceler

Benim de kendim disinda erteledigim hic bir sey yok sanirim. Ama kucuk bir kizim var ve onu birakabilecegim kimse olmadigi icin bir sure daha kendimi ertelemeye devam edicem.

Kendim cok soyut bir kavram. Somuta donusturmek lazim. Biri mesela sevgilisinden ayrilir , mesaj atmadan duramaz , yarin atmazsa bu da basari. Biri sigara icer yarin icmezse o da basari. Birinin cay icmesi zararlidir, o da icmezse o da basari. Biri alisveris yapmaz, yarin yaparsa o da basari. Biri doktora gitmeyi erteler ama yarin gider o da basari. Bu tip seyler. Yapicam demek yetmiyor. Yaptiktan sonra kendimize +1 puan veriyoruz. Sadece 8 hafta.

Hayatın telaşına kapılınca maalesef bu kadar basite indirilemiyor. Mesela ben şuan evdeyim. Yeni mezunum. Kpss ye kaldı 3 ay. Ha babam ders...
Annem çalıştığı için evin yükü de bana ait, kardeşimin bakımı da...
Süslenip püslenip dışarı çıksan sorumlulukların var haftada bir belki ki hasta bir insanım sıcağa hiç gelemiyorum, alış veriş yapsan çalışmıyorsun aileye yük,
2 roman okuyasım gelse test çözmek zorundayım, müzik dinleyesim gelse baba evde uyuyor.
Aşağı tükürsen sakal, yukarı bıyık.
Hadi şimdi kendim için bir şey yapayım yarın, ne ve nasıl yapayım?

Sabah kalktığımda evi temizledim. Oğlumu banyo yaptırdım ve çorbasını hazırladım. 4'ten beri ayaktayım şuan işteyim. Uzun zamandır bu görevleri hep annem üstlenmişti. Bana kaç artı puan?

bekarken o kadar çok şey ertelerdimki, resmen hastalık gibiydi, alışkanlık yapmıstım; evlenince geçti.. çünkü ev işi erteleyince olmuyor,içinden çıkılmaz bir hale geliyor, o yüzden ben ilk evlendiğimde çok zorluk yaşadım,,

dağ gibi ütüm birikti.erteliyorum şu sıra... bana kaç eksi puan

Bu konuyu ben geyik olsun diye acmadim !!! Dalga gecen hic yazmasin. Zaten cevapta vermiycem dalga gecenlere. Herkes kendinden sorumludur. Ayrica kimse yapmak zorunda degil. Istemeyen yapmasin.

Bravo sana "shelin" +1 evi temizledigin icin , Banyo ve corba icin +2, iste oldugun icin +1. Toplam +4 puan.

Olayin asli farkinda olmak. Ne kadar cok seyin ertelendiginin farkina varmak. Ben kendime bir takvim hazirladim. Pazartesi, Sali,....., Pazar gibi. Her gun erteleyipte, yaptiklarimi yazicam. Pazar gunu aksam topluyorum. 8 hafta bu sekil...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…