Küçük bir sıkıntı

Romantik

-4
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
662
82
Arkadaşlar merhaba;
Bir öğretmenim ve bu sene çocuklarım 8. sınıftan mezun oluyor. Onlara küçük bir anı kalması için birer hediye almayı düşünüyorum. Çocuklarım köy çocuğu ve belki bir kısmı okumaya devam edemeyecek. Ben de bu sıralar maddi olarak inanılmaz dardayım. Çocuklara kınalarda veya nikahlarda dağıtılan küçük anılıklardan alsam nasıl olur? Çok mu saçma olur? Bunun dışında ne alınabilir? Hadi hanımlar bir yardım eli... :) Teşekkür ederim.

Arkadaşlar merhaba;
Bir öğretmenim ve bu sene çocuklarım 8. sınıftan mezun oluyor. Onlara küçük bir anı kalması için birer hediye almayı düşünüyorum. Çocuklarım köy çocuğu ve belki bir kısmı okumaya devam edemeyecek. Ben de bu sıralar maddi olarak inanılmaz dardayım. Çocuklara kınalarda veya nikahlarda dağıtılan küçük anılıklardan alsam nasıl olur? Çok mu saçma olur? Bunun dışında ne alınabilir? Hadi hanımlar bir yardım eli... :) Teşekkür ederim.
en güzeli kitap hediye etmek

Arkadaşlar merhaba;
benim ilkokul öğretmenim hikaye kitabı vermişti hala saklarım bence onlara gençlik üzerine kitap alabilirsin yada isimlerinin yazıldığı ağaç görünümlü kalem var oda olabilir

Birlikte (her öğrenciyle ikili) çektirdiğiniz fotoğrafları dayanıklı bir yöntemle (çerçeve ne kadar fiyatı bilemedim şimdi- kalın karton gibi bir şey olabilir-fotoğrafçıya danışmak lazım) çoğaltıp verebilirsiniz.

Ogrencilerinize cocuklarim diye hitap etmeniz , ve bu ince dusunceniz icin sizi tum kalbimle kutluyorum iyiki varsiniz sizin gibi insanlarinda oldugunu bilmek cok guzel ...:nazar:
Benim aklima gelen bilmiyorum belki sacma gelecek ama her bir ogrencinize bir mektup yassaniz guzel bir zarfa koysaniz .hayatlari boyunca okuya bilicekleri sizi ve bu gunleri hatirlaya bilicekleri anlamli ve ozel bor hediye olur bence yaninada o dediginiz suslerden koyabilirsiniz yada birlikte cekildiginiz fotograflardan bisi haairlaya bilirsiniz . unutmayin siz ne yaparsaniz yapin ogrencilerinizin hosuna gidicektir ben eminim :)

Arkadaşlar merhaba;

Kendi ellerinizle yaptığınız ya da onlara özel saklanabilecek değeri ufak bir şey ne güzel olurdu. benim dersanede hocam doğum günleerinde üstünde ismim yazılı tahta tükenmez kalem almıştı içindeki kalem çıkarır dolusunu takar yıllardır kullanırım :KK70:

Köy çocuğu ne verirsen mutlu olur bende ücretli yaptım kız öğrencilerime toka almıştım sevinçten havaya uçmuşlardı kurdeleli küçük tokalar , erkek öğrencilere de çikolata vermiştim onlardan mutlusu yoktu.

öncelikle yürekten tebrik ederim mesleğinizi hakkıyla yapıyorsunuz :KK9::KK9::KK9:
bende aslında kitaptan yanayım ön sayfasına birşeyler yazabilirsiniz...

mektup fikri gerçekten çok hoş , hediyeniz ne olur bilemem ama her öğrenciye; kendi içinde bulundukları durumlara ilişkin ayrı ayrı mektup yazarsanız çok hoş olur...

kitap fikrini açıkçası ben çok beğenmedim... evet kitap güzel bir hediyedir, birisi bana alsa çok memnun kalırım..
ama çocuklara öğretmenlerin kitap alması bana tuhaf geliyor...
yani öğretmensiniz diye illa mesleğinizle alakalı bir hediye almanıza gerek yok diye düşünürüm..

öğretmenin ne zaman hediye alması gerekirse bir öğrenciye herkes kesin kitap alacak der ve kitapla karşılaşırdı..
hiçbir şaşırtıcılığı yok, değişmez öğretmen hediyesi...

yine de tabi gerçekten öğrencileriniz okuma aşkıyla yanıp tutuşuyorsa alınabilir ama onun dışında bence çok da düşünülmüş bir hediye değil... kitabın kıymetini büyüklerin daha iyi bildiğini düşünüyorum...
bana alabilirsiniz mesela :KK48:

köy yerinde işlerine çok yarayacağı şeyleri düşünün, ya da dediğiniz gibi hatıra olması açısından hep beraber etkinlik olarak bir çerçeve yapabilirsiniz... çerçeveleri size geri versinler...
sizde içerisine fotoğrafınızı yerleştirip güzel de bir yazı yazarsınız..

kızlara güzel bir bileklik, erkeklere anahtarlık olabilir...

ama öyle minik hatıralar da hiç de saçma olmaz :KK66: kına hediyeleri olarak aynalar satılıyor mesela hatıra diye...
kızlara ayna bile hediye edilebilir... ki ayna anlamlı bir hediyedir :KK51:

Ne kadar değerli bir öğretmensiniz, tebrik ederim:KK36:
Bence hepsiyle tek tek resim çekilip çerçevelemek iyi fikirmiş. Mektupları da çerçeve arkasına koyabilirsiniz. Uzun yıllar çok güzel saklanırdı. Keşke benim öğretmenim de böyle bir şey yapsaydı...

X