Kucuk bir tuvalet meselesi

Benim oglum 4 yasinda ogrendi tuvalete gitmeyi.3gunde cozduk.saga sola idrarini yapti elbette ben alistirma kilotuyla ugrastim.daha oncede 3 yasinda denemistim ama sonuc alamayinca biraktim.cok hassas bir dönem. ustine gitmeyin.hazir oldugunda kendisi gitmek isteyecek.cevreyede aldiris etmeyin çocuklarımız yarış ati degilki.bu arada tuvalet egitimi ufak bir zaman dilimine sigmiyor.altini temizleme islemini hala ogrenemedi benim oglan.zorlaniyoruz hala ben siliyorum.sikmayin ne cocugunuzu nede kendinizi.bazi seyleri akisina birakmak lazim.

Bu oyun değil bi kere karar verin bezi çıkardınız mı bidaha takmayın ve gece de tuvalete kalkmayı öğretin
İlk günler zor olur kasları daha çok zayıf tutmayı zamanla öğrencek
Sıkılırsa oyunlar oynayın ama lazımlığın yeri değişmesin mesela siz lazımlığı dökünce sifonu çekip güle güle çişş diyebilir
Mesela tuvaletini tuvalete yaparsa ödül ver sevdiği bi yicek olabilir ben minik top top çikolata verdim tabi bu da alışkanlık oluşturmamalı
İlk günler sürekli sor tuvalete götür gün gün saat aralığını arttır yarım saat bir birbuçuk iki saat derken alışır
Korkutmayın sakın altına kaçırdığında olsun bide yapmazsın demi canım de hadi çıkart yıkayalım falan oyunla başarırsınız

İlk günler çok zorlandım iki kızımda da ama bi haftada rahatladık gece yapmazlar altlarına biyere gitsek yol boyu tutar gitgiği tuvalet pisse asla yapmaz başaracaksın vazgeçme pes etme inan çok zorlancan sinirlerin bozulcak ama o alışınca da oh dicen

Arkadaslar sizi dinledim ve kizimi zorlamamak adina beze geri donduk.biraz zaman gecsin tekrar deneriz ama su an hazir degilmis kizim

Çevreye bakma sen bende geç kaldigimi sanmıştım ama çok şükür öğrendi kızım bu yaz ki 3 yaşında. Bizimde büyük tuvaleti ile imtihanimiz vardı hadi cisi bir şekilde siliyorsun ama ötekinin kokusu gitmiyor çamaşırları sürekli çamaşır suyunda.

En son pes ettim tekrar bağladım bir iki gün sonra anne ben öğrencem dedi bezi istemedi bir daha da o oldu. Yemin ederim uzerimden öyle bir yük kalktı ki anlatamam. Tek düşüncem haftaya doğumum var nasıl başa cikarimdi. Ama çok rahatladım.

Tuvalet eğitimi çok zor bir dönem 8 ay neler çektim bir ben biliyorum. Umarım sizi uğraştırmadan öğrenir yavrunuz.

Ben cok onem veriyorum tuvalet egitiminin guzel atlatilmasi lazim.cevre cok baski uyguluyor bizim cocuk soyle alisti hemen birakti bezi falan.oyle olunca acaba bizde mi sorun var diyorum
Hay o çevreyi .........................
Küçücük çocukların tuvaletine de diyecek birşey buluyorlar .ne zaman hazır olursa o zaman başlamalısın .ben bir hata yaptım iki yaşında alıştırmaya kalktım ,çocuk konuşmayı bilmiyor ,iletişim kuramiyoruz, tarzanca anlaşıyoruz ama sözde işeyecek :)) banyolarda ömür çürüttük ,bir kere bile yaotiramadim. En son altına yaptı ,idrar sıcak sıcak bacağından aşağı akinca çocuk neye uğradığını şaşırdı ,çığlık atmaya başladı .bir daha da banyo yaptırmak için bile götüremedim o banyoya ,diğerini kullandı uzunca bir zaman . neyse bu girişimim başarılı olmadı ,bu yıl tekrar başladım ve başarıya ulaştım çünkü çocuk konuşup derdini anlatabiliyor . Nelerden korktuğunu ,neyin onu rahatsız ettiğini ve zamanını güzelce bana anlattı/söyledi ..ben gece gündüz bez takmıyorum . Bir aydır bir kere bile altına yapmayan çocuk 3 gündür yapıyo .bir kere sabaha karşı ,iki de gündüz .ay delircem ,tam bitti derken başa mi döndük dedim ,donmemisiz :) havalar soğuk çocuk üşümüş :) ay neyse daldım gittim :) çocuk hazır değilse zamanını bekle .psikolojik sıkıntılara yol açmasın bu durum .elaleme ne ?herkes kendi g.tüne baksın ..

En en en zorladıgım konu bu oldu! Sizin sabırlı olmanız cokk önemli.
Cevreden benım kı ıkı uc gunde öğrendi baskılarına kulakları tıkayın derim.
Gece kesinlikle baglamayın ılk günlerden sonra takıp edın bir şeyler içince sorun,süreklı sormayın.
Bızım final şöyle oldu hadi kızım bak karnın şişmiş, şunu şunu yedin içtin ya tuvaletını yapalım da annesine kavuşsun. (Aaaa annesine mi gitcek anneeee tamammm)
Ay inat eden kızımı resmen bununla alışstırdım acayip etkili olmuştu.

Herseyi yaptim cikartma getirdim sarki soyledim.hadi beraber yapalim dedim ama yok tutamiyor cisini.biraz daha beklemeyi dusunuyorum sonrasinda ara veririz belki
Çabuk pes ederseniz çocuk bunu kullanabilir. Bir kaç gün böyle yapar ama sonra kendide rahatsız olup tuvalete gider. Sakın gecede bağlamayın altını yatak koruyucuya yapar her yaptığında rahatsız olup yapmamaya başlıyacak. Ben ilk hafta gece kaldırıp çişe götürüyordum öyle öyle alıştı. Biraz sabır sadece.

Ben cok onem veriyorum tuvalet egitiminin guzel atlatilmasi lazim.cevre cok baski uyguluyor bizim cocuk soyle alisti hemen birakti bezi falan.oyle olunca acaba bizde mi sorun var diyorum

Cevreye göre cocuklari 4 aylikken yürüdü, 1 yasinda konustu oluyor neredeyse. Hic dinleme onlari. Cocugun daha önemli. Evet önce onun hazir olmasi lazim. Bu sürecte seni tuvalete gittiginde görsün. Bence bezi tekrar tak ve ara ara lazimliga koy yinede.

Baktin hic hazir degil, bu üstteki yazdigim seyleride yapma. Cocuk baski his etmesin. Bol sans diliyorum sana canim. Bende seneye, eger kizim hazir ise, baslamayi düsünüyorum.

Mayista 3 olacak ama herkes illaki yap buyudu diye baski uyguluyor
Canim benim kuzumda 3 yaşında ama zorlamıyorum bazen kakasi gelince kendi üstünü çıkarıp tuvalete gidiyor. Görümcem geçen yok ben kizimi şu yaşında alıştırdım zamani geldi bilmem ne deyip durdu. Bende kendi ne zaman isterse yapar dedim gectim. Sakin zorlama kendi haline bırak. Konuşmak bile istemiyor kendi isterse kelime söylüyor hiç zorlamıyorum. Birak kendine güvenli olsun.

Hazir oldugunda size zaten isaret verir miniginiz cevreye kulaklarinizi tikayin. Hazir olmasini bekleyip cocugunuzu zorlamadan kendiniz zorlamanmadan ogretin. Benim yigenim de 3 yasinda ogrendi. 3 gunde cok rahat kapti. Her cocugun hazir bulunuslugu ayni degil. Zaten dedigim gibi o isaret verir. Mesela bezliyken gidip kuytu koselerde yapar tuvaletini. Koltugun arkasina gecer. Saklanarak yapar. Bu bi isaret sayilabilir. O zaman baslarsiniz ve rahat edersiniz. Bence zorlamayin ters tepmesin sonra

Cevreye göre cocuklari 4 aylikken yürüdü, 1 yasinda konustu oluyor neredeyse. Hic dinleme onlari. Cocugun daha önemli. Evet önce onun hazir olmasi lazim. Bu sürecte seni tuvalete gittiginde görsün. Bence bezi tekrar tak ve ara ara lazimliga koy yinede.

Baktin hic hazir degil, bu üstteki yazdigim seyleride yapma. Cocuk baski his etmesin. Bol sans diliyorum sana canim. Bende seneye, eger kizim hazir ise, baslamayi düsünüyorum.

Gecen bi akrabam dedi ki ay benim Kiz dogdugunun 2. Gunu kafasini dik tutuyordu :) guler misin aglar misin ? Milletteki cocuklar hep dahi :KK76:

Back
X