Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.154
30.244
548
36
Gunaydin herkese. Malesef bana uzun zamandir uykular haram. Kucuk oglum (9 aylik) uyutmuyor sagolsun. Konum bu degil. Benim bir de uc ay sonra 3 yasini dolduracak oglum var. Esim bu ara gece gorevinde oldugu icin biz ucumuz ayni odada yatiyoruz. Aksam 9.30 gibi yatiyorlar ve sabah da 7-7.30 gibi uyaniyorlar. Uyandiktan sonra bir sure yatakta oyalaniyoruz ama bebek bazen agliyor, kalkmak istiyor. Oyle yeri gogu inletecek bir aglama degil. Ben de butun gecenin uykusuzlugu yuzunden kendi kendine oyalansin diye cok ellemiyorum. Bu sabah yine yataginda mizmizlanirken bir yerden duvara vurma sesi geldi. Yani birisi sesten dolayi duvara vurdu sanirim ama nereden geldiğini anlamadim. Normalde cok fazla ses problemi olan bir bina degil burasi. Bu kadarcik sesten rahatsiz olmalarina sasirdim acikcasi. Bebek bu sonucta agzini baglayamam ki.
Saat 9 olana kadar ses yaptirmiyorum asla. Hicbir is yapmadan yanlarinda oynuyorum. Saat 9 olunca kucugu yurutece koyuyorum, o aralikta abisinin kahvaltisini hazırlayıp yediriyorum ama bu sefer yine bir yerden vurma sesi geliyor. Sanirim alt kattan cunku daha once de iki kez şikayete gelmislerdi. Inanin gun icinde cocugun oynarken yaptigi sesler. O zaman kucuk oglum yoktu bile. Napiyim ben bu cocuklari tavana mi asiyim ya da sandaleyeye mi bagliyim. Bu vurma sesinin tam olarak nereden geldiğini anlasam gidip konusacagim. Tartismadan bana oneri sunsunlar. Surekli kucagimda tasiyamam ki. Elbette ses olacak. Apartmanda yasiyorsak bunlari dusunmemiz gerekmez mi? Sizin bana bir oneriniz varsa cok sevinirim.

Gerçekten çözüm yok . Haklı yok haksız yok. Sağlıkla büyüsünler , vurana da izah edin yetişemiyorum diye niye doğurdun bana mı sordun diyebilir. Haklı. Çocuklar böyle büyüyor hepimiz çocuk olduk, düğmesi yok kapatalım sizde haklsınız diyorum ya herkes haklı.
Gayet makul saatler içinde makul sesler bu bahsettikleriniz. Kim vuruyorsa ayıp etmiş. Hiç takmayın duymamazlıktan gelin bence. Apartmanda yaşama adabı sadece gürültü yapmamak değil, kontrol etme imkanı olmayan bazı sesleri tolere etmek aynı zamanda.
Inanin karantina basladigindan beri her gun dama cikip ucurtma ucuruyor insanlar. Butun gun uzerimizde kosturup duruyorlar. Baska yapacak birseyleri yok cunku. Bir kez bile sikayet etmedim

Inanin karantina basladigindan beri her gun dama cikip ucurtma ucuruyor insanlar. Butun gun uzerimizde kosturup duruyorlar. Baska yapacak birseyleri yok cunku. Bir kez bile sikayet etmedim
Gerçekten çözümsüz konu üst katımdakiler tadilat yapıyor hergün muhtemelen sıkıntıdan. onun üstü 2 çocuk var sizin gibi yaş aralıkları apartmanı yıkıyorlar adeta . apartmanda bi ergenimiz var müzik son ses arada duygusal patlamalar kavgalar ağlamalar tepinmeler . bende bi tane cadı var 6 yaşında oldukça hareketli eminim ondan da şikayetçi olan vardır. kim suçlu ? Allah can sağlığı versin siz yine komşuyla konuşun üzüntünüzü söyleyin, iyi niyetten zarar gelmez. Siz bu satırları yazarken şu an davul trampet çalıyor üstteki çocuklar saat 9 😂

Gerçekten çözümsüz konu üst katımdakiler tadilat yapıyor hergün muhtemelen sıkıntıdan. onun üstü 2 çocuk var sizin gibi yaş aralıkları apartmanı yıkıyorlar adeta . apartmanda bi ergenimiz var müzik son ses arada duygusal patlamalar kavgalar ağlamalar tepinmeler . bende bi tane cadı var 6 yaşında oldukça hareketli eminim ondan da şikayetçi olan vardır. kim suçlu ? Allah can sağlığı versin siz yine komşuyla konuşun üzüntünüzü söyleyin, iyi niyetten zarar gelmez. Siz bu satırları yazarken şu an davul trampet çalıyor üstteki çocuklar saat 9 😂
Yapacak hicbir sey yok malesef. Keske herkesin soyle kocaman bahceli mustakil evi olsa da kafamiza gore yasayabilsek 🤗

Iki taraf icin de cok zor ve yapacak birsey yok. Sabah 7 de uyuyan insanlar da cok hakli. Benim ust katimda da kucuk bir cocugu olan bir aile var ve cocugun tum gun kosmasindan bazen cinnet geciriyorum. Cocuk surekli kosuyor. Sizin caresiz oldugunuz kadar onlar da cok caresiz ve stresli emin olun.

Apartmanda gürültüye ben de çok sinirlenirim ama laf anlamayacak kadar küçük olunca anlayış göstermek lazım bence. Bitişik dairemde 4-5 aylık bir bebek var mesela, kolik bir bebek sanırım gece gündüz sürekli ağlıyor ama ne diyebilirim ki küçücük bebek sonuçta, sinirlenmiyorum da açıkçası çünkü ortada sorumsuzluk yok. Ama üst katımdaki kadın sürekli çocuklarına bağırıyor diye canına okumuştum, çocuklara bir daha bağırırsan seni sosyal hizmetlere şikayet ederim diye. Özetle mesele iyi niyete bağlı bence, çocuklarınız küçük, siz de elinizden geleni yapıyorsunuz, komşunun anlayışlı olması lazım bence.

Iki taraf icin de cok zor ve yapacak birsey yok. Sabah 7 de uyuyan insanlar da cok hakli. Benim ust katimda da kucuk bir cocugu olan bir aile var ve cocugun tum gun kosmasindan bazen cinnet geciriyorum. Cocuk surekli kosuyor. Sizin caresiz oldugunuz kadar onlar da cok caresiz ve stresli emin olun.
Eminim sinir bozucudur. Cocugum olmadan once ben de cok sinirlenirdim boyle seslere. Ama duvara vurmak hic hos degil. Elimden geleni yapiyorum zaten.

Apartmanda gürültüye ben de çok sinirlenirim ama laf anlamayacak kadar küçük olunca anlayış göstermek lazım bence. Bitişik dairemde 4-5 aylık bir bebek var mesela, kolik bir bebek sanırım gece gündüz sürekli ağlıyor ama ne diyebilirim ki küçücük bebek sonuçta, sinirlenmiyorum da açıkçası çünkü ortada sorumsuzluk yok. Ama üst katımdaki kadın sürekli çocuklarına bağırıyor diye canına okumuştum, çocuklara bir daha bağırırsan seni sosyal hizmetlere şikayet ederim diye. Özetle mesele iyi niyete bağlı bence, çocuklarınız küçük, siz de elinizden geleni yapıyorsunuz, komşunun anlayışlı olması lazım bence.
O kolik bebek nedir cok iyi bilirim. Buyuk oglum kolikti. O zaman baska bir evdeydik. Hic bir gün sikayete gelmemislerdi. Butun aksam sussun diye elektrik supurgesi calisirdi evde. Allah razi olsun onlardan.
Alt katimizda kalabalik bir aile var. Bir evli cift ve cocuklari, buyukanne, buyukbaba ve bir de bekar bir oglu daha var sanirim. Kim nerede uyuyor bilmediğim icin hangi odaya goturecegimi sasiriyorum. Oturma odasinda cizgi film acip oyuncak oynuyoruz 9a Kadar. Sonra mecbur yurutece koyuyorum cunku tek basina birakamam, cok hareketli.

Yan komşumun 3 çocuğu var gecenin 23:00'ında tam da yatak başlığımın oradaki duvara top atarak oyun oynuyorlar ama bir kere şikayet etmedim içimden la havle vela kuvvete diye geçirdiğim zamanlarda oldu ama yarın öbür gün benim evladım olursa bende belki anlayışlı insanlara denk gelirim diye kalp kırmadım. Bence o duvara vuran komşularınız ayıp etmişler netice de çocuk bu kaldı ki siz zaten zapt edebildiğiniz kadar etmeye çalışıyormuşsunuz bu kadar da idaresizlik olmaz ki yapacak bir şey yok maalesef üzüldüm adınıza :KK43:

Yan komşumun 3 çocuğu var gecenin 23:00'ında tam da yatak başlığımın oradaki duvara top atarak oyun oynuyorlar ama bir kere şikayet etmedim içimden la havle vela kuvvete diye geçirdim ama yarın öbür gün benim evladım olursa bende belki anlayışlı insanlara denk gelirim diye kalp kırmadım. Bence o duvara vuran komşularınız ayıp etmişler netice de çocuk bu kaldı ki siz zaten zapt edebildiğiniz kadar etmeye çalışıyormuşsunuz bu kadar da idaresizlik olmaz ki yapacak bir şey yok maalesef üzüldüm adınıza :KK43:
Tesekkur ederim. Allah size de sabir versin. O saatte o gurultu cekilmez cidden. Umarim onlar da sizin kadar anlayisli olur bir gun.

O kolik bebek nedir cok iyi bilirim. Buyuk oglum kolikti. O zaman baska bir evdeydik. Hic bir gün sikayete gelmemislerdi. Butun aksam sussun diye elektrik supurgesi calisirdi evde. Allah razi olsun onlardan.
Alt katimizda kalabalik bir aile var. Bir evli cift ve cocuklari, buyukanne, buyukbaba ve bir de bekar bir oglu daha var sanirim. Kim nerede uyuyor bilmediğim icin hangi odaya goturecegimi sasiriyorum. Oturma odasinda cizgi film acip oyuncak oynuyoruz 9a Kadar. Sonra mecbur yurutece koyuyorum cunku tek basina birakamam, cok hareketli.

Boşversene. Gayet güzel hareket ediyorsun. Ama seslerden çok rahatsızsan bir kek yap götür, kek yaptım size de getirdim dersin, o arada da iki çocukla koronada çok zor oluyor, Allah hepimize kolaylık versin diye sıkıştırırsın. Senin iyi niyetli olduğunu görürlerse daha az rahatsız olurlar muhtemelen. Bir de yürüteç de sağlıklı değil, lütfen çocuğunuzu onun içine koymayın. Tay tay yapabiliyorsa ilk adım arabalarından falan alın.

Valla benimde sizin gibi bir üst komşum var. Sadece bir tane bebeği var. O da sizin gibi düşünüp davranıyor heralde. Sabah 7-7.30 özellikle de çoğumuzun evde olduğu bu süreçte yatak odasında ses yapılacak saatler değil bence. Siz evinizin gürültüsüne alışık olduğunuzdan size normal geliyor olabilir ama çıt çıkmayan, insanların uyuduğu bir evde o ses eziyet boyutuna geliyor. Çocuk sesine saygım sonsuz ama sizinki önlenemeyecek bir durum değil. Bana göre sabahın kör saatinde yatak odasında ağlayan ve müdahale edilmeyen bir bebek, tamamen ebeveyn sorumluluğundadır. Kendiniz diyorsunuz kendi haline bırakıyorum diye. Apartmanda yaşıyoruz diye her sesi görmezden gelemiyoruz malesef. Saygı beklerken önce elimizden geleni yapıp saygılı olup sonra beklemeliyiz. Ama benim küçük çocuğum var demekle olmuyor malesef.

Siz de vurun. Gece değil, gündüz normal bir saat değil mi? Vurdukları an siz de vurun! Apartmanda yasamanın bazı kuralları var, çok rahatsız oluyorlarsa müstakil bir eve çıksınkar. Zira akşam 9’dan önce sabah 9’dan sonra yapılan ‘normal’ bir ses ile ilgili şikayet hakları yok. Hukuken bile ancak gece 12’den sonraki sesler ile ilgili şikayette bulunabilirler. Normal bir saatte evde çocuğun çıkardığı ‘normal’ bir ses ile ilgili bir şey yapma şansınız yok.

Anlayış gostermek zorundalar mi bilmiyorum. Ben gosteremem acikcasi. Bizim evimiz çok sessiz mesela biseyler seyrederken bile çok sesli seyretmeyiz, sesli muzik dinlemeyiz, o yuzden gurultu olsa cok rahatsiz edici olur.
Bizim binamizda da kucuk cocuk var, ergeni var vs ama kimseden gurultu gelmiyor bize.

Bir ara biri biraz yuksek ses muzik aciyordu onu da uyardilar saniyorum bizden once ve birakti. 🙄 Sizin gibi birileri taşinir diye korkuyorum valla.

Boşversene. Gayet güzel hareket ediyorsun. Ama seslerden çok rahatsızsan bir kek yap götür, kek yaptım size de getirdim dersin, o arada da iki çocukla koronada çok zor oluyor, Allah hepimize kolaylık versin diye sıkıştırırsın. Senin iyi niyetli olduğunu görürlerse daha az rahatsız olurlar muhtemelen. Bir de yürüteç de sağlıklı değil, lütfen çocuğunuzu onun içine koymayın. Tay tay yapabiliyorsa ilk adım arabalarından falan alın.
Evet yurutec benim de icime sinmiyor. O dediginizdrn bakacagim, tesekkurler :)

Saat 7 de uyanıyorlarsa yapmanız gereken yataktan çıkıp salona geçmek. Gayet de erken bir saat ve yatak odası orası. Belki insanlar nöbetten çıkıp geliyor sizin çocuk zırıltınızı niye çeksinler? Ağlıyor kendi haline bırakıyorum yazmışsınız bir de bu normal değil. Bırakamazsınız. Ben sizi suçlu ve haksız gördüm. Apartmanda yaşama kuralları diye kamu spotu yayınlansa keşke her gün.

Back
X