Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Valla benimde sizin gibi bir üst komşum var. Sadece bir tane bebeği var. O da sizin gibi düşünüp davranıyor heralde. Sabah 7-7.30 özellikle de çoğumuzun evde olduğu bu süreçte yatak odasında ses yapılacak saatler değil bence. Siz evinizin gürültüsüne alışık olduğunuzdan size normal geliyor olabilir ama çıt çıkmayan, insanların uyuduğu bir evde o ses eziyet boyutuna geliyor. Çocuk sesine saygım sonsuz ama sizinki önlenemeyecek bir durum değil. Bana göre sabahın kör saatinde yatak odasında ağlayan ve müdahale edilmeyen bir bebek, tamamen ebeveyn sorumluluğundadır. Kendiniz diyorsunuz kendi haline bırakıyorum diye. Apartmanda yaşıyoruz diye her sesi görmezden gelemiyoruz malesef. Saygı beklerken önce elimizden geleni yapıp saygılı olup sonra beklemeliyiz. Ama benim küçük çocuğum var demekle olmuyor malesef.
Haklisiniz, cok yuksek sesle aglasa bu dediginiz cok dogru. Ama bana gelmek icin mizmizlaniyordu sadece. Emin olun ben e zaten aglama sesine tahammulsuzlestigim icin aglamasin diye gunun yarisi kucakta, kanguruda ya da mama sandalyesine koyup yanimda tasiyorum. Kafam yorulacagina vucudum yorulsun. Belki o kadar ses bile rahatsiz etmis olabilir ama alt dairede cok kalabalik bir aile var. Her yerde birileri uyuyor olabilir cunku saat 9da yurutec sesine de vuruyorlar. Daha ne kadar zaptedebilirim. Keske 11e kadar uyusalar da ben de uyusam. Henuz oyle bir cocuk dogmadi sanirim.

Saat 7 de uyanıyorlarsa yapmanız gereken yataktan çıkıp salona geçmek. Gayet de erken bir saat ve yatak odası orası. Belki insanlar nöbetten çıkıp geliyor sizin çocuk zırıltınızı niye çeksinler? Ağlıyor kendi haline bırakıyorum yazmışsınız bir de bu normal değil. Bırakamazsınız. Ben sizi suçlu ve haksız gördüm. Apartmanda yaşama kuralları diye kamu spotu yayınlansa keşke her gün.
Benim esim de surekli gece calisiyor ve nobetten cikip gelip yatiyor. Koskoca insanlar tepemizre ucurtma ucurmak icin kosarken cikip sikayet etmiyorum. Siz kendi haline birakiyorum diyince deli gibi aglayan bir bebek sandiniz sanirim. Sadece mizmizlaniyordu yazdim. Oyle aglasa ben zaten birakmam. Baskasinin rahatsiz olmasina gerek yok, kendim dayanamam.

gun icindeki saatlerde hic de hakli degiller,

bakin komsum neredeyse bir aydir mutfak yaptiriyor, adam aslinda bizim calistigimiz tarihlere aldi tum randevularini, hani elinden geleni yapti ama koronadan oturu evden calisacagimizi nereden bilsin. Ama o gurultuyu tahmin edersiniz, yapacak bir sey yok cekecegiz yani, adam mutfagini yaptirmasin mi.
Siz de gun icindeki gurultuye her zaman cozum bulmak zorunda degilsiniz, imkan varsa tabi ki cozum bulmak sizin icin de iyi olacaktir, kim ister ki gurultulu ortamda yasasin.
Gece saatleri ve sabah erken saatler daha onemli sonucta, siz de 7-24 calisan bir makine degilsiniz, onceliklere gore hareket edeceksiniz.

Ama ozellikle cocuklar kucukken gecici de olsa mustakil ev dusunulebilir bence, imkan varsa tabi ki.

Bizim karşı dairede 4 aylık bir bebek var daha 4 aydık hiç sesini duymadık. Bebek eeee bile demedi. Nasıl bebek anlamadık.

Yalnız asagı çapraz dairede 3 çocuk var aman allahım. Gece 12 1 de öyle bir kavga sesleri geliyor ki... Kapı çarpmalar, bağırmalar, ağlamalar.. Yazık anneleri cinnet geçirdi sanırım çığlık attı. Ama bir kere bile şikayet etmedim. Karantinada çocuklar enerjilerini atamıyorlar. Onları da anlamak lazım. Fakat karantinadan sonra devam ederse ben de gidip uyarırım.

Sizin konunuza gelirsek her iki taraf da haklı. O saatte rahatsız olabilirler.

Valla bende bi üst komşu var düşman başına. İlk evlendiğimde küçük olan bebek sayılırdı çok ağlardı yapacak hiç bişey yok hiç bişey demedik çünkü denecek bişey de yok. 3 buçuk yıl oldu biz bu evde oturmaya başlayalı o bebek büyüdü birde abisi var, bizim yatak odamız onların oturma odası sabah en geç 9 gibi kalkıyorlar ve evin içinde boydan boya koşuyorlar, sonra salona geçiyor çocuk sürekli bişeyleri yere vurarak oynuyor, abisi var o da bisiklete biniyormuş evde, anneleri sürekli bişeyler çırpar, gece 11de 12de süpürge açar, çamaşırları hep gece yıkar. Çıktım uyardım kaç kez çünkü dayanılacak gibi değildi ama hiç fayda etmedi. Biz artık eşimle kabullendik idare ediyoruz.

@Less is more, hiç üzülmeyin, hiç de kafanıza takmayın. Apartman gürültü yönetmeliği diye bir şey var. AĞlayan çocuğu boğacak mısınız? Çözümü neymiş? Yok. Cumhurbaşkanına falan şikayet edebilirler.

Gürültüyle mücadele eden biri olarak değiştirebileceğiniz şeyler gürültü. Örneğin, yürüteç alt kattakini rahatsız ediyordur, başka alternatif varsa onu bulabilirsiniz. Burada bir sürü insan var komşusunun at gibi koşturmasından şikayetçi. Gürültü budur. Çocuğunuz saatlerce koşuyorsa vs. Üstteki üyenin yazdıkları gibi tam olarak da.

Vurduklarında siz de 'eeh yeter be, kim vuruyor, çocuk var evde' diye bağırın. Herkes taciz edilmenize şahit olmuş olur. Siz alttan aldıkça tepenize çıkacaklardır.

Not: KOnu sahibesi gibi değilde, üstünüze bisiklete binen, sizi rahatsız eden tipler varsa neden cimere yazmıyorsunuz? Hiçbir çözümü olmasa bile denemiş olursunuz. Susup oturmaktan iyidir.

Evin içinde bisiklet , yürüteç vb. Çok saçma değil mi ya . Çünkü sizin duyduğunuz sesle aşağıya giden ses arasında dağlar var . Belki size rahatlık oluyordur ama hiçbir saatte çekilmiyor inanın. Bir de gürültü şikayeti yaşayanlar hep şunu söylüyor ki bana da söylemişti pek sevgili komşum : üsttekiler de yapıyor biz hiç şikayete gitmedik. Ee ama bu size de gürültü hakkı vermiyor işte. Herkesin tahammül sınırı, sese karşı hassasiyeti aynı olmak zorunda değil . Sonuçta çocuk yaparken kimse bana sorup onay almıyor o yüzden ben hiç-bir aşamasına dahil olmadığım bir şeye sınırsız anlayış göstermek zorunda da değilim. Bebek ağlaması tamam buna kimse bir şey diyemez . Ama yürüteç, at gibi saatlerce koşma, evde bam güm top oynama ; ben de duvarda ritim tutabilirim diye düşünüyorum bunlara karşı. Size karşı yapıldığına eminseniz konuşabilirsiniz en azından sabahki durum için ( bebek mızmızlanması) ama diyorsanız rahatsız edecek boyutta değil, belki başkası için vurmuşlardir çünkü binalar o kadar leş ki alttan üstten yandan her yerden ses geliyor.

Valla bende bi üst komşu var düşman başına. İlk evlendiğimde küçük olan bebek sayılırdı çok ağlardı yapacak hiç bişey yok hiç bişey demedik çünkü denecek bişey de yok. 3 buçuk yıl oldu biz bu evde oturmaya başlayalı o bebek büyüdü birde abisi var, bizim yatak odamız onların oturma odası sabah en geç 9 gibi kalkıyorlar ve evin içinde boydan boya koşuyorlar, sonra salona geçiyor çocuk sürekli bişeyleri yere vurarak oynuyor, abisi var o da bisiklete biniyormuş evde, anneleri sürekli bişeyler çırpar, gece 11de 12de süpürge açar, çamaşırları hep gece yıkar. Çıktım uyardım kaç kez çünkü dayanılacak gibi değildi ama hiç fayda etmedi. Biz artık eşimle kabullendik idare ediyoruz.
Biz asla oyle degiliz. Zaten gun icind buyuk oglum en az 2 saat oglen uykusuna yatiyor. Aksam da 9.30da uyumus oluyor. Su an cizgi film actim mesela kahvalti yapabilmek icin. Kucuk de uyuyor. Yani oyle insanlari deli edecek gurultu yapmiyoruz. Kahvaltidan sonra da balkonda oynatacagim. Sonra da dama cikaracagim. Cogu zaman evin icinde sayilmaz bile

ah Holofira ah Holofira , aynen öyle. Ben üst kata, gürültü var diye gittim. Benimkiler arsız olduğu için, polis de çağırmıştım. O da üst katı duyuyormuş da sesini çıkarmıyormuş, apartmanda normalmiş. Eve taşınmasaymışız.

Bu aralar herkesin duyacağı şekilde 'allahım ne görgüsüz insanlar, öğretmen bir de bu kadın' bağırıyorum. Ses kesiliyor, demek ki başkalarına rezil olması lazımmış.

Gunduz vakti o kadarcik ses nasil rahatsiz edebilir ki hangi komsunuzsa o cok hassas bence. Gunduz 9 dan gece 12 ye kadar sadece apt icinden degil disardan da surekli sesler gelir ne yapalim yani bunlar makul saatler. Gec saatte yaoarsaniz o zaman konussunlar.

Benimde vardi eski binada oyle bi komsu yan tarafimda ve tek bi odayla baglantimiz vardi misafir gelince kadin duvari kiracak kadar vururdu. Ben sinir olurdum ayip ama guzellikle soylemesi var duvara vurmakta nedir. Sonucta karsilikli bu isler onlardan ses gelince bende mi vurayim kendime yakistiramiyorum

Evin içinde bisiklet , yürüteç vb. Çok saçma değil mi ya . Çünkü sizin duyduğunuz sesle aşağıya giden ses arasında dağlar var . Belki size rahatlık oluyordur ama hiçbir saatte çekilmiyor inanın. Bir de gürültü şikayeti yaşayanlar hep şunu söylüyor ki bana da söylemişti pek sevgili komşum : üsttekiler de yapıyor biz hiç şikayete gitmedik. Ee ama bu size de gürültü hakkı vermiyor işte. Herkesin tahammül sınırı, sese karşı hassasiyeti aynı olmak zorunda değil . Sonuçta çocuk yaparken kimse bana sorup onay almıyor o yüzden ben hiç-bir aşamasına dahil olmadığım bir şeye sınırsız anlayış göstermek zorunda da değilim. Bebek ağlaması tamam buna kimse bir şey diyemez . Ama yürüteç, at gibi saatlerce koşma, evde bam güm top oynama ; ben de duvarda ritim tutabilirim diye düşünüyorum bunlara karşı. Size karşı yapıldığına eminseniz konuşabilirsiniz en azından sabahki durum için ( bebek mızmızlanması) ama diyorsanız rahatsız edecek boyutta değil, belki başkası için vurmuşlardir çünkü binalar o kadar leş ki alttan üstten yandan her yerden ses geliyor.
Haklisiniz bu tarz sesler rahatsiz ediyor olabilir ama bir apartmanda minimum sesle yasamak diye birsey mumkun mu? En basitinden cok sık bir tamirat sesi geliyordur herkese. Ses yapan sadece cocuklu aileler degil ki? Eger buna tahammul etmek istemiyorsak ya ses yalıtımı olan bir daireye ya da mustakil bir eve tasinacagiz. Eger butce musait degilse herkes herkesi idare edecek. Gunde yarim saat bilemedin bir saat yurutec sesinden kimse kafayi yemez diye tahmin ediyorum. Ben de onlarin matkap sesine susuyorsam...

ah Holofira ah Holofira , aynen öyle. Ben üst kata, gürültü var diye gittim. Benimkiler arsız olduğu için, polis de çağırmıştım. O da üst katı duyuyormuş da sesini çıkarmıyormuş, apartmanda normalmiş. Eve taşınmasaymışız.

Bu aralar herkesin duyacağı şekilde 'allahım ne görgüsüz insanlar, öğretmen bir de bu kadın' bağırıyorum. Ses kesiliyor, demek ki başkalarına rezil olması lazımmış.
Su anlattiginiz olayin bizim durumumuzla hicbir alakasi yok.

Gunduz vakti o kadarcik ses nasil rahatsiz edebilir ki hangi komsunuzsa o cok hassas bence. Gunduz 9 dan gece 12 ye kadar sadece apt icinden degil disardan da surekli sesler gelir ne yapalim yani bunlar makul saatler. Gec saatte yaoarsaniz o zaman konussunlar.

Benimde vardi eski binada oyle bi komsu yan tarafimda ve tek bi odayla baglantimiz vardi misafir gelince kadin duvari kiracak kadar vururdu. Ben sinir olurdum ayip ama guzellikle soylemesi var duvara vurmakta nedir. Sonucta karsilikli bu isler onlardan ses gelince bende mi vurayim kendime yakistiramiyorum
Evet duvara vurma olayi cidden sinir bozucu

Evet duvara vurma olayi cidden sinir bozucu
Benim de 5 ve 2 yaslarinda ogullarim var ses minimum duzeyde cok hareketli degiller. Anladigim kadariyla sizin yavrularinizda oyle bence sizde bi sorun yok bi yurutecin sesi ne kadar rahatsiz edebilir ki. Insanlar cok tahammulsuz olmus acikcasi sanki o sekilde buyuk dogmuslar hic cocuk olmamislar. Hayatimda bu konuda tek hak verecegim insanlar cocuk nasip olmayanlardir.

Bu hiç şaşmıyor gerçekten, ben hiç denk gelmedim 'Ama üsttekiler dee.. ' diye bahane uydurmayana😂 O zaman gürültünü tavanda yap neden acısını benden çıkarıyorsun ama yok üstteki bana yapıyorsa ben alttakine iki katını yaparım 😂

Biz asla oyle degiliz. Zaten gun icind buyuk oglum en az 2 saat oglen uykusuna yatiyor. Aksam da 9.30da uyumus oluyor. Su an cizgi film actim mesela kahvalti yapabilmek icin. Kucuk de uyuyor. Yani oyle insanlari deli edecek gurultu yapmiyoruz. Kahvaltidan sonra da balkonda oynatacagim. Sonra da dama cikaracagim. Cogu zaman evin icinde sayilmaz bile

Çocuklu evde illaki ağlama olur, gürültü olur. Tolere etmek gerekir. Sizin yapacağınız bişey yok şu an. Elinizden geleni yapıyorsunuz anlattığınız kadarıyla. Apartmanda yaşayan herkes birbirine hoşgörü göstermeli. Bizde iki kişiyiz sesimiz çıkmaz, kimseyi rahatsız etmekte istemeyiz ama kısmetse bebeğimiz olacak belki çok ağlayacak gece gündüz susmayacak elden ne gelir ki..

Benim de 5 ve 2 yaslarinda ogullarim var ses minimum duzeyde cok hareketli degiller. Anladigim kadariyla sizin yavrularinizda oyle bence sizde bi sorun yok bi yurutecin sesi ne kadar rahatsiz edebilir ki. Insanlar cok tahammulsuz olmus acikcasi sanki o sekilde buyuk dogmuslar hic cocuk olmamislar. Hayatimda bu konuda tek hak verecegim insanlar cocuk nasip olmayanlardir.
Aynen oyle. Ben 3 yaşındaki bir cocugu parka goturemeden ancak bu kadar zaptedebiliyorum. Balkon, dam, tv arasinda gidip geliyoruz. Uyku saati disinda evde tutmamaya calisiyorum zaten. oyuncaklariyla oynarken tabi ki ses oluyordur ama cocuk arabasini havada mi sursun? Bu kadarina tahammul edilmeli. Gece asla ses yaptirmiyorum. Zaten 9.30da evde ses bitiyor.

Bir yürütecin sesinden ne olur demeyin . Halının üstünde sürülürse pek ses olmaz ama parkenin üstünde acayip ses yapıyor.

Back
X