Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Haklisiniz. Ramazan olunca cogu insan oglene kadar uyuyor, ama cocuklu evde saat 9 gayet gec bir saat. Benim oglan en gec 8de ayaktadir. Sabah 9 aksam 9 arasi cocuk sesine sikayet edilmez, cocuk bu ne yapacak gunduz evde?

Bir yürütecin sesinden ne olur demeyin . Halının üstünde sürülürse pek ses olmaz ama parkenin üstünde acayip ses yapıyor.
Evet parkenin uzerinde olur ama cocuk cok hareketli kosarsa cok ses gider normal kullandigi surece bisey olmaz dayanilmayacak boyutta degil en azindan

Haklisiniz. Ramazan olunca cogu insan oglene kadar uyuyor, ama cocuklu evde saat 9 gayet gec bir saat. Benim oglan en gec 8de ayaktadir. Sabah 9 aksam 9 arasi cocuk sesine sikayet edilmez, cocuk bu ne yapacak gunduz evde?
Malesef oyle. Keske uzun sure uyusalar da biz de sessizligin tadini cikarsak 😩

Aynen oyle. Ben 3 yaşındaki bir cocugu parka goturemeden ancak bu kadar zaptedebiliyorum. Balkon, dam, tv arasinda gidip geliyoruz. Uyku saati disinda evde tutmamaya calisiyorum zaten. oyuncaklariyla oynarken tabi ki ses oluyordur ama cocuk arabasini havada mi sursun? Bu kadarina tahammul edilmeli. Gece asla ses yaptirmiyorum. Zaten 9.30da evde ses bitiyor.
Su durumdayken herkes evde zaten alt kattan da ses gekir ust kattan da cunku herkes evde. Cocuklu olanlara zaten anlayis gosterilmeli cunku goturecek bi yer yok ve yasak bunu anlamalari lazim. Anladigim kadariyla sesiniz minimal boyutta duvara vurmalara gerek yok.
Ama.cidden anlayissiz insanlar var benim komsum normal konusma sesine dahi duvara pat pat vururdu esimi kac kere kapidan cevirdim

Apartmanda hep en alt katları tercih ediyorum. Bence mükemmel bi çözüm. Çocuk çünkü bişeyler fırlatıyor en basiti. En alt katta olunca herhangi bi sorun olmuyor. Kimsenin çenesiyle vs uğraşamam ben bide zaten sakin bi insan değilim çok kavga ederim hiç gerek yok.

Su durumdayken herkes evde zaten alt kattan da ses gekir ust kattan da cunku herkes evde. Cocuklu olanlara zaten anlayis gosterilmeli cunku goturecek bi yer yok ve yasak bunu anlamalari lazim. Anladigim kadariyla sesiniz minimal boyutta duvara vurmalara gerek yok.
Ama.cidden anlayissiz insanlar var benim komsum normal konusma sesine dahi duvara pat pat vururdu esimi kac kere kapidan cevirdim
Normalde cok fazla ses geciren bir ev degil burasi ama az da olsa ses gidiyordur. Yani cit cikmamasi mumkun degil. Benim esim iller arasi yasak geldiginden beri gece gorevinde. Jandarma oldugu icin otoban giselerindeki araclari kontrol ediyor. Sabaha kadar ayakta ve uykusuz. Eve geldiginde birkac saat uyuyup idare ediyor. O uyurken de cok ses geliyor bize ama ne yapabiliriz. Insanlar yasamasin mi? Mecburen ses oluyor. Kime ne diyebiliriz ki? Ben ayrica evde esim uyudugu icin de ekstra dikkat ediyorum çocuklara.

Less-is-More Less-is-More is more, ben size cevabımı ve çözümü 3.sayfada açıklamıştım. Diğer söylediğimi de etiketlediğim kişiye dedim. nefernefertiti nefernefertiti , kavgacıysanız, her yere yerleşebilirsiniz. Çünkü genelde rahatsız edilen tipler sessiz, sakin tipler oluyor. Size kimse elleşmezdi.

Ayrıca eşiniz jandarma ve buna rağmen mi o cesareti buluyorlar? Onlar da jandarma falan değildir umarım. Canınızı boş yere sıkmayın. Çocuk ağlamasına, ara sıra koşmasına kimse bir şey di-ye-mez (kanunen de böyle). Eşiniz de bilir aslında. Kırsal kesimde gürültü şikayetine de jandarma bakar.

Bu arada asıl siz onları duvara vurup taciz ediyor, huzurumuzu bozuyor diye şikayet edebilirsiniz. Avukat değilim ama kendi sorunuma çözüm ararken bir sürü benzer hikaye okudum.

Son düzenleme:
Normalde cok fazla ses geciren bir ev degil burasi ama az da olsa ses gidiyordur. Yani cit cikmamasi mumkun degil. Benim esim iller arasi yasak geldiginden beri gece gorevinde. Jandarma oldugu icin otoban giselerindeki araclari kontrol ediyor. Sabaha kadar ayakta ve uykusuz. Eve geldiginde birkac saat uyuyup idare ediyor. O uyurken de cok ses geliyor bize ama ne yapabiliriz. Insanlar yasamasin mi? Mecburen ses oluyor. Kime ne diyebiliriz ki? Ben ayrica evde esim uyudugu icin de ekstra dikkat ediyorum çocuklara.
Iste siz olabilir diyorsunuz o kadar minik seslere. Olabilir demeyen de apartmanda oturmayacak o zaman. Cunku bi binada en az 10 hane oluyor hic birinden cit ses cikmamasinin imkani yok.

En basiti ust katimda ki teyze cok sık blender kullaniyor ses geliyor sabah aksam bende vurayim duvara oyle bi dunya yok bu kadarina sabredilmeli

Öyle insanlar var ki alt katım yaşlı bi adam oturuyordu sanırım hastaydı sürekli öksürüyordu bide bagirisma sesleri çok oluyordu benim çocuğum yok iki kişi yaşadığımız için evde gürültü de olmuyordu bi gün cam acikk3n onların altında oturan Kapıcı ya diyordu üst kat çok gürültü yapıyor özellikle çocukları falan aldırış etmedik üstüme alınmadım neticede çocuğum yok üstünden iki gün geçti ev süpürecektim saat 12 buçukta başladım temizliğe 1 buçukta kapımı çaldı neymiş sabahtan beri gürültü yapıp rahatsız etmişim ev süpürürken tabi ki de Parkeden ses çıkacak şikayet edecem demişti bende gel beraber gidelim sonuçta erken saatte başlamadım.temizlige diyince soylene soylene gitti velhasıl allah herkese anlayışlı güzel komşular versin büyüklerimiz doğru söylemiş ev alma komşu al diye

Haklisiniz bu tarz sesler rahatsiz ediyor olabilir ama bir apartmanda minimum sesle yasamak diye birsey mumkun mu? En basitinden cok sık bir tamirat sesi geliyordur herkese. Ses yapan sadece cocuklu aileler degil ki? Eger buna tahammul etmek istemiyorsak ya ses yalıtımı olan bir daireye ya da mustakil bir eve tasinacagiz. Eger butce musait degilse herkes herkesi idare edecek. Gunde yarim saat bilemedin bir saat yurutec sesinden kimse kafayi yemez diye tahmin ediyorum. Ben de onlarin matkap sesine susuyorsam...
Arada bir gelen matkap sesiyle her gün aksatmadan gelen yürüteç sesini aynı değerlendiremedim kusura bakmayın. Kendileri her şeye dikkat eden, sese gürültüye alışkın olmayan çocuksuz bir aile için sizin alışkın olduğunuz sesler çok fazla gelebilir , kafayı yedirecek kadar . Şu konuda haklısınız herkes birbirine karşı anlayışlı olmak zorunda . Ama sese de dayanmıyorsa taşınsın vs. çok yersiz çünkü kimsenin daha fazla gürültü yapmaya başkasını huzursuz etmeye sonra da o zaman taşınsın diye adeta evinden kovmaya hakkı yok . Yani haklisiniz belki siz aşırı gürültü yapmıyorsunuz ama komşunuzu da tamamen haksız göremem, çünkü siz de biz de bilmiyoruz aşağıya ne kadar ne derecede ses gidiyor. Tek sorun güzelce konuşma yolu seçilmemiş. Eminseniz sizin için vurulduğuna gidip sorabilirsiniz. Ama tekrar söylüyorum yan taraf veya alt taraf için de vurmuş olabilirler .

Less-is-More Less-is-More is more, ben size cevabımı ve çözümü 3.sayfada açıklamıştım. Diğer söylediğimi de etiketlediğim kişiye dedim. nefernefertiti nefernefertiti , kavgacıysanız, her yere yerleşebilirsiniz. Çünkü genelde rahatsız edilen tipler sessiz, sakin tipler oluyor. Size kimse elleşmezdi.

Ayrıca eşiniz jandarma ve buna rağmen mi o cesareti buluyorlar? Onlar da jandarma falan değildir umarım. Canınızı boş yere sıkmayın. Çocuk ağlamasına, ara sıra koşmasına kimse bir şey di-ye-mez (kanunen de böyle). Eşiniz de bilir aslında. Kırsal kesimde gürültü şikayetine de jandarma bakar.
Yok canim esim jandarma diye susmasinlar, haklilarsa haklarini arasinlar tabi ama dedigin gibi hakli degiller bence. Cunku gayet makul saatlerde ses gidiyordur. Su an mesela evde sifir ses var. Kucuk uyuyor, baba uyuyor, buyuk oyuncaklariyla oynuyor. 1de buyuk yatacak iki saat uyuyacak. Sonra yemek yiyip dama cikacak. Birkac saat de orada takilacak. Sonra aksam yemegi ve yatak. Butun gunumuz boyle zaten.

Back
X