Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Dünde alt komsum bana mesaj atmış kızı gececiymis uyuyamamis...oda değiştirmiş
Dedim kız 9 aylık uyuyo oglanda 5 yaşında oda TV izliyor bende kuran okuyordum ....yok yok çok ses geliyor anne diyormuş kızı...ağlama sesi geliyormuş dedim vallahi bebelerin hepsi stabil yani alttan veya yandan geliyordur dedim....
Apartmanda yaşamak çok zor gercekten

Gürültü yüzünden polis çağıran arkadaşlara soruyorum ne yapıyor polis? Sonrası seste gürültüde azalma oluyor mu komşuda?

Pigment Pigment , 1.polis geldiğinde uyuyor numarası yaptılar, polis de kusura bakmayın dedi, gitti. Ve bana inat gece 11 topu yere vurarak 1 den ona kadar saydı. 2.kez cimerden yazdım. Bu işe yaramıştı ama zabıta amiri tanıdığıymış gelen zabıtayı da arkadaşına şikayet etmiş. Ben bunu sonradan öğrendim. 2.şikayetimi de kamu denetçiliğine yaptım. Baktım ses artıyor, bir kere daha polis geldi, polis şikayetçi olduğum kişinin elini sıktı. 'Biz de bir şey yapamıyoruz valla yea' tarzı konuştu. O an neredeyse polisle kavga edecektim. Bunlar benim şansızlığım tabii ki. Herkes de aynı şekilde sonuç vermez.

Ben o görevini kötüye kullanan zabıta amirlerini şikayet ederek biraz rahat ettim. Aralarında muhtemelen rüşvet döndü ki, tedirgin oldular. Hala da o zabıtanın peşini bırakmış değilim.

Cocugunuz var mi yok mu bilmiyorum ama cocuk bu robot degil. Ben bir saat de gec yatirsam cocuklarin cogu gunes dogunca kalkar. Yani bilsem ki 10.30 yatirinca 8.30da kalkacak siz demeseniz de ben yaparim. 1 saat daha fazla uyumak icin.
Tabi siz bilmiyorsunuz zaten çocuklar robot 1 saat geç yatırınca 1 saat ; 2 saat geç yatırınca 2 saat geç kalkıyor;üzerinde bir tuşu var basınca oluyor .

ahh diye bir iç geçirdim okuyunca.. yeni taşındığımız apartmanda her yeni bina da olan durum duvarlar kağıt gibi. Oğlum 15 aylık ve çocuğun yürüme sesleri için kapıya çıkıyorlar. Çok hareketli herhalde dikkat edin diyorlar. Kimse rahatsız olmasın hele de bizim yüzümüzden ama ben koşmayı yeni öğrenmiş yürümekte yeni yeni uzmanlaşan 1,5 yaşında bile olmayan bebeğe nasıl yürüme diyeceğim. Ne yapacak bu çocuk korona yüzünden iki aydır evde enerjisini de atamıyor. Oğlum sen sabahtan akşama kadar tv karşısında otur mu diyeceğim. Hiç çocuk büyütmemişler hiç çocuk olmamışlar..

Sabah 9 size göre normal olabilir ama bende 12de kalkıyorum. Ve sabah 9da bebek ağlasa Anaokulu öğretmeni olmama rağmen çok rahatsız olurum ve oluyorumda ama vurmam gerek yok komşum sonuçta. Yapacak bir şey yok ama çok rahatsız edici

Komşudan şikayetçi olan insan Lara ayar oluyorum arkadaş ya.. sessizlik sakinlik istiyorsan defol git Müstakil evde otur.. Apartman nın Anlamı nedir bilmeyen insanla dolu etraf.

Apartmanin anlami gurultu yapmak demek mi?
Bizim binamizda kimseden rahatsiz edici ses duymuyorum ben, kendim de yapmiyorum, herkes dikkat ediyor oldukça. Topluca mustakil evlere taşinalim bari toplu yaşamayi bilmiyormuşuz meger gurultu yapmadigimiz için sizden ögrendim şuan.

Ses cikartmayan kendi halinde insanlar degil, huzuru bozan gurultu yapanlar gidecek mustakil evinde istedigi gurultuyu yapacak bi zahmet. Toplu yaşamayi bilmeyen sizsiniz.

Apartmanin anlami gurultu yapmak demek mi?
Bizim binamizda kimseden rahatsiz edici ses duymuyorum ben, kendim de yapmiyorum, herkes dikkat ediyor oldukça. Topluca mustakil evlere taşinalim bari toplu yaşamayi bilmiyormuşuz meger gurultu yapmadigimiz için sizden ögrendim şuan.

Ses cikartmayan kendi halinde insanlar degil, huzuru bozan gurultu yapanlar gidecek mustakil evinde istedigi gurultuyu yapacak bi zahmet. Toplu yaşamayi bilmeyen sizsiniz.
Yavru kuşum biz evde 2 kişiyiz Çıtımız bile çıkmıyor Yan komşum da 2 Cocuk var Sesleri çıkıyor üst katında var onlarda tepişiyor daha bebeler? Neden gidip baskı yapayım ki? Çocuk onlar virüs sebebi ile sokağa parka bahçe ye çıkamıyor lar enerjilerini nerede atacaklar? Çocuk onlar. Sen hiç çocuk olmadın mı? Bizim zamanımızda azgın sapık it uğursuz yoktu sokaklar da geçirirdik günümüzü peki ya şimdi? Çocukların oyun sahası yok farkındasınız?

İnşaat sesi hariç insana dair hiçbir gürültüden rahatsız olmuyorum çok şükür. Bu saatte bile ciddi gürültüler var. Ama dikkat kesilmezsem farketmiyorum bile.

Ust katimda iki kucuk cocuk var. Biri ilkokul birici sinif, digeri iki yasinda sanirim. Durmadan kosma sesi var. Enerjileri o kadar yuksek ki. Sabahtan aksama kadar ayni odanin icinde oradan oraya yorulmadan kistuklari oluyor. Korona yuzunden evde calisiyorum ve sessizligi seviyorum. Ilk basta rahatsiz oluyordum. Ancak onlar da cocuk ve o yastaki cocuklar icin surekli evde kalmak da zor. Bunu dusununce daha toleransli oluyorsunuz. Eger bu durumu takip yukari sikayete ciksam bir sey degismeyecegi gibi sadece sinirim bozulacak ve bu durumu durmadan takacagim biliyorum. Dusunmemeye calisinca bir sure sonra sesleri de takmiyorsunuz. Karsilikli anlayis gostermekten baska yapilacak birsey yok.

Kolik bebekler konusunda bilginiz yok sanirim. 7den 9a kadar yatam odasinda degiliz. Oturma odasina geçiyoruz yazmıştım konuda
Hanımefendi, kolik olabilir, tutup da süpürge açmazsınız. Youtube'da aynı işlevi gören videolar var, elektrik süpürgesi sesi, onu açarsınız. Fön makinesi sesi bile var.
Duvara vurulması elbette doğru değil, ama sizin de yanlışlarınız var, kabul edip düzeltmeye çalışırsanız ne sizin sinirleriniz bozulur ne de komşularınızın.
Kim tepesinde sabahın köründe yürüteç sesi ister? Kim hiç durmayan süpürge ister?

Gunaydin herkese. Malesef bana uzun zamandir uykular haram. Kucuk oglum (9 aylik) uyutmuyor sagolsun. Konum bu degil. Benim bir de uc ay sonra 3 yasini dolduracak oglum var. Esim bu ara gece gorevinde oldugu icin biz ucumuz ayni odada yatiyoruz. Aksam 9.30 gibi yatiyorlar ve sabah da 7-7.30 gibi uyaniyorlar. Uyandiktan sonra bir sure yatakta oyalaniyoruz ama bebek bazen agliyor, kalkmak istiyor. Oyle yeri gogu inletecek bir aglama degil. Ben de butun gecenin uykusuzlugu yuzunden kendi kendine oyalansin diye cok ellemiyorum. Bu sabah yine yataginda mizmizlanirken bir yerden duvara vurma sesi geldi. Yani birisi sesten dolayi duvara vurdu sanirim ama nereden geldiğini anlamadim. Normalde cok fazla ses problemi olan bir bina degil burasi. Bu kadarcik sesten rahatsiz olmalarina sasirdim acikcasi. Bebek bu sonucta agzini baglayamam ki.
Saat 9 olana kadar ses yaptirmiyorum asla. Hicbir is yapmadan yanlarinda oynuyorum. Saat 9 olunca kucugu yurutece koyuyorum, o aralikta abisinin kahvaltisini hazırlayıp yediriyorum ama bu sefer yine bir yerden vurma sesi geliyor. Sanirim alt kattan cunku daha once de iki kez şikayete gelmislerdi. Inanin gun icinde cocugun oynarken yaptigi sesler. O zaman kucuk oglum yoktu bile. Napiyim ben bu cocuklari tavana mi asiyim ya da sandaleyeye mi bagliyim. Bu vurma sesinin tam olarak nereden geldiğini anlasam gidip konusacagim. Tartismadan bana oneri sunsunlar. Surekli kucagimda tasiyamam ki. Elbette ses olacak. Apartmanda yasiyorsak bunlari dusunmemiz gerekmez mi? Sizin bana bir oneriniz varsa cok sevinirim.
3 yaşında oğlumu ben bile kendi haline bırakamıyorum daha hem de en alt katta olmama rağmen ve halen uykumu yeterli de alamıyorum.. Biraz sabırlı olmalısınız ve evinizin üstüne hangi daireler geliyorsa bir sorun komşularınıza ona göre en uygun odada vakit geçirirsiniz mesela benim yatak odamın üstünde komşumun mutfağı var o da bir nevi rahatlık veriyor geç kalkmıyorsam.. Evimin salonuna denk gelen bir daire var onlar ise tam facia gece 12 de süpürge adamın yüksek tonda konuşmaları benimde sabrımı taşırıyor bu ara özellikle ders çalıştığım zamanlar..

Komşudan şikayetçi olan insan Lara ayar oluyorum arkadaş ya.. sessizlik sakinlik istiyorsan defol git Müstakil evde otur.. Apartman nın Anlamı nedir bilmeyen insanla dolu etraf.

Apartmanda oturmanın da bir adabı var. Apartmanda oturuyor diye her türlü psikolojik şiddeti çekmek zorunda değil kisi.

Vicdan ve görgü bence burada da devreye giriyor.

Saatler önemli, çıkarılan sesler önemli, alttaki yandaki komşunun rızasını almak önemli.

Ve hatta Hangi odada uyuduklarini öğrenip tam tersi istikamette belli bir saate kadar oyalanmali v.s.

Yavru kuşum biz evde 2 kişiyiz Çıtımız bile çıkmıyor Yan komşum da 2 Cocuk var Sesleri çıkıyor üst katında var onlarda tepişiyor daha bebeler? Neden gidip baskı yapayım ki? Çocuk onlar virüs sebebi ile sokağa parka bahçe ye çıkamıyor lar enerjilerini nerede atacaklar? Çocuk onlar. Sen hiç çocuk olmadın mı? Bizim zamanımızda azgın sapık it uğursuz yoktu sokaklar da geçirirdik günümüzü peki ya şimdi? Çocukların oyun sahası yok farkındasınız?

Bizim binamizda da cocuk var bu denli gurultu duymuyorum ben. Tabi ki milletin telefonuna gelen bildirimi duyacak, işediğini duyacak derecede kotu bir evde oturmuyorum ben ama gurultu yapilsa duyulurdu muhtemelen.

ArkadaşımLâ konuştuk geçen gün uykusuz olduğundan bahsettı. Alt katta bebek var ve tam uyku saatinde çok ağlıyormuş . Diyorki yazık kadına perişan oldu aylardır aynı saatte ağlıyor.
İnsanlık böyle birşey işte. ..düşündümde ne iyi kalpli arkadaşım varmış. ..
Bebek çocuk sesine çok rahatsız da olsak sabretmek anlayış göstermek lazım .. Siz sıkmayın canınızı bu yüzden de sakın çocuklarınıZi bunaltmayın. .
Normalde dahi sabır gösterilmesi gerekirken özellikle şu süreçte mecbur sabır göstermeleri lazım..Çocuklarin psikolojisi bozuldu günes yüzü bile görmüyorlar kimseyi görmüyorlar..
Evde sürekli koşar eder uyarırsiniz oyalarsiniz ya da nebileyim gece vakti yerde oyuncak araba surdurtmessinjZ dikkatli olursunuz bunlar ayrı . Ama ona rağmen çocuk aksi huysuz ise koşma bağırma ağlama varsa dövecek haliniz yok.. Çocuk bunlar ya ..çocuklara yaşlılara hayvanlara ne kadar da tahammülsuz insanlar var...

Sırf bu gürültü meselesi yüzünden müstakil villa bakıyorum ama şimdi yapılan villalar da site içerisinde bitişik bitişik resmen yan apartman şeklinde istenilen parayı da haketmiyorlar.

Merhaba canim benimde ayni sorun var alt kat surekli sikayet ediyordu bi ara firca sapiyla duvara vurdu cok kotu sinirlendiim bide kendi soyluyor vurdum diye....
Bende actim agzimi yumdum gozumu sizin cocuk dogmadan once gece 3e kadar arkdaslarinizla sohbetlerinizi dinliyoduk yatakta biz bi kere duvara vurmadik biz valla o gun bu gun mum oldu...
Gel gorki yarina kalsa yanina kalmiyor bebegi yerleri tekmeliyor onunda alt kati sikayet etmis....

Ama ne guldum varya biz cokmu mutluyuz ses cikarmalrinda okadar bagiriyorum ki kuzularima artik benden korkuyorlar cocuklar elimizden geleni yapiyoruz bizde ,sizde uzmeyin kendinizi onlar vurunca sizde vurun :-)

Alt komşumun çocuğu sürekli ağlar . Hatta büyük kuzum bugün sikayetlendi. Dedim ki şükret kardeşin degil. Bitti gitti..yapacak bisey yok. Çocuk sesi dışında çok kızıyorum sese. Ama çocuk sesi duyulmaz

Aslinda komsular birbirlerine degil de duvarlari kagittan yapan muteahhitlere yuklense polise yapilan komsu sikayetleri %80 azalacak. Bir su ses yalitim isini dikkate almiyor batasica insaat sektorumuzm

Back
X