Kucuk cocukla apartmanda yasamak

Suleymanin Hurremi Suleymanin Hurremi , çocuk ağlamasına ne tür bir kısıtlama var? Yönetmelikte gösterebilir misiniz? Kısa süreli yürütece bindirmiş. Zaten burada da fikir arıyor. Bilgi sahibi olmadan fikrinizi söylemişsiniz.
Buradaki çoğu kişinin de yönetmelikğe bakarak konuştuğunu sanmıyorum ama sizinle aynı fikirde olmadığım için mi tepki görüyorum? Ben komşuyu haklı buldum siz anneyi. Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim neden bu kadar büyüttünüz anlamadım.
Yönetmelikle alakalı da fikir bilgi vermedim zaten bir saat daha geç yatırıp kaldırabilir dedim bu durumun yönetmelikle alakası nedir?
Neyse polemiğe girmeye gerek yok ban yemekle uğraşamam iyi günler

Buradaki çoğu kişinin de yönetmelikğe bakarak konuştuğunu sanmıyorum ama sizinle aynı fikirde olmadığım için mi tepki görüyorum? Ben komşuyu haklı buldum siz anneyi. Sizinle aynı fikirde olmak zorunda değilim neden bu kadar büyüttünüz anlamadım.
Yönetmelikle alakalı da fikir bilgi vermedim zaten bir saat daha geç yatırıp kaldırabilir dedim bu durumun yönetmelikle alakası nedir?
Neyse polemiğe girmeye gerek yok ban yemekle uğraşamam iyi günler
Cocugunuz var mi yok mu bilmiyorum ama cocuk bu robot degil. Ben bir saat de gec yatirsam cocuklarin cogu gunes dogunca kalkar. Yani bilsem ki 10.30 yatirinca 8.30da kalkacak siz demeseniz de ben yaparim. 1 saat daha fazla uyumak icin.

Inanın ben usttekilerden bıktım daha önce konu açmıştım sabır sabır sabır diliyorum kendime .2 erkek çocuk yaşları yakın biri daha emekliyor diğeri bütün gün koşuyor dedik en azından sabah 9 a kadar yatak odasında ses yapmayin altında biz uyumaya çakışıyoruz. 6.30 da uyanıyorlar bir ağlama bir kıyamet koşma ama nasıl koşma avize yerinden oynuyor. Onlar uyanınca bizde ayaktayız eşim oructan dolayı biraz fazla uyumak istiyor mümkün mu hayır. Alt katım ayrı bir dert aşiret yaşıyor hiç bahsetmemeyim. Nasip olursa bebeğim doğunca alt katım için güzel tak tak ses yapan bir beşik alicam üst içinde bebeğim ağladığında asla başka odalara goturmiycem ağlasın ve onlarda uyansin. Yani imkanım el verse satıp gideceğim inanın usandım sesten normal şartlarda 1 pazarımız var ve ben sinirden ağlayarak uyanıyorum

Elbette ses mi olacak?
Hanımefendi pardon da apartmanda yaşıyırsanız ses yapmamanız insanları rahatsız etmemeniz kuralını öğrenmelisiniz. Tamam çocuk var ama çocuklar sizin çocuklarınız sabah 7de kimse dinlemek zorunda değil.
Çocuklarınızın uyku düzenini değiştirin.
İdeal bence uyku düzeni benim cadı akşam 9,10gibi uyurdu herzamanda5,6 da kalkardı sizin çocuk varsa nasıl di uyku düzeni valla ne denediysem uyku düzeni olustiramadim beceren annelerede hayrandım ,,bazı çocuklarda ne yaparsan yap bebek iste bak şimdi büyüdü benim cadilar sabah akşam citlari cikmiyo tepinmeden oynuyolar TV izliyorlar çok nadir uyaririm kim tanisa çocuklarımı bayılırlar ne sakinler diye bende bebekken goreydiniz birde derim, zor çocuk buyutmek binada heleki şu zamanda

Cocugunuz var mi yok mu bilmiyorum ama cocuk bu robot degil. Ben bir saat de gec yatirsam cocuklarin cogu gunes dogunca kalkar. Yani bilsem ki 10.30 yatirinca 8.30da kalkacak siz demeseniz de ben yaparim. 1 saat daha fazla uyumak icin.
Bunu ilk yazdığım yoruma cevap olarak yazabilirdiniz. O zaman bende farklı bir alternatif sunabilirdim.
Şimdi söyleyin bakalım kim kime çatacak yer aramış?

İdeal bence uyku düzeni benim cadı akşam 9,10gibi uyurdu herzamanda5,6 da kalkardı sizin çocuk varsa nasıl di uyku düzeni valla ne denediysem uyku düzeni olustiramadim beceren annelerede hayrandım ,,bazı çocuklarda ne yaparsan yap bebek iste bak şimdi büyüdü benim cadilar sabah akşam citlari cikmiyo tepinmeden oynuyolar TV izliyorlar çok nadir uyaririm kim tanisa çocuklarımı bayılırlar ne sakinler diye bende bebekken goreydiniz birde derim, zor çocuk buyutmek binada heleki şu zamanda
Çocuğum yok olsa da muhtemelen rahat davranmam. Mesela büyük yemek yesin diye küçüğü yürütece koymam sabah saat 9 da. Yada küçük bebeği mızmızlandırmam yatakta. Peş peşe yapmayın çocukları ki rahat edin. He yaptıysanız da onları zaptetmek sizin elinizde yani neyi nasıl yaparsınız bilemem ama komşuyu da rahatsız etmemeyi bilmeli herkes.

Üst kat komşularım gecenin ikisine kadar, bu dönemde değil sadece, normal zamanlarda da gürültü yapan insanlar.

Çocuklar enerjisini atıyorlar diyordu ve karantinadan önce de böyleydi "çocuklar" dediği de biri lise son sınıf biri orta son.:KK53:

Biz eşimle evde de çalışan insanlarız tam odaklanıyoruz gece on ikiyi geçmiş salonun tepesinde kanepeden atlama, ayaklarını vura vura koşma ve ip atlama seansı var bu çocuk(!) ların.:işsiz::işsiz:

Bu terbiyesizlerin yanında sizinki çok ufak bir şey.
Tüm önemleri aldığınız konusunda içiniz rahatsa hiç rahatsız olmayın. Bebek olan evde ses illa olur.

Çocuğum yok olsa da muhtemelen rahat davranmam. Mesela büyük yemek yesin diye küçüğü yürütece koymam sabah saat 9 da. Yada küçük bebeği mızmızlandırmam yatakta. Peş peşe yapmayın çocukları ki rahat edin. He yaptıysanız da onları zaptetmek sizin elinizde yani neyi nasıl yaparsınız bilemem ama komşuyu da rahatsız etmemeyi bilmeli herkes.
4yas vardı araları önlem olarak çoğu zaman alt daire olmayan giriş evlerde oturdum milletin özellikle pisliğini ve gurultulerini çektim sadede 15sede bir tane komşumu şikayet ettim oda balkondaki çamaşırlarımı bslkonumu mahvediyordu sürekli, iki sene önce artık yeter milletin piligini cekmeyim dedim çatı katına çıktım,bebek gürültüsü olarak aldığım önlemi arkada yazdım halı konusunu yerine getirdim ondan sonra kimse şikayet etmedi

Ayrıca çocuğunuz yokmuş inşallah kolik durmayan bı bebek olmaz yaşayan bilir hayırlı günler olsun

Yorumlarınızdan çocuğunuz olmadığını anlamıştım zaten. Emin olun kimse bilerek gürültü yaptırıp başkasının hakkına girmek istemez.
O kadar büyük laflar etmişsinizki sınanmadığınız bir konuda. Anne olunca bütün ezberleriniz bozulacak. Size ne desek boş. Kafanızda kurduğunuz çocuk yetiştirme planını bütünüyle hayata geçirebileceğinizi sanıyorsunuz bir zamanlar bizim olduğumuz gibi.
Ne diyeyim sınanın ve görün.

Çocuğunuz yokmuş o yüzden biz size ne desek havada kalır..Insallah Allaha size istediğiniz saatte uyutup istediğiniz saatte uyandirabileceginiz, gazsız,siz tuvalete bile gidince katılarak ağlayan bir bebek vermez :)

Bu arada ben de çok dikkat ederim bugüne kadar bir kez bile şikayet uyarı almadım ki iki erkek çocuğuyla bu büyük bir başarı kendimce :) Ama çok zor bebekleri olan arkadaşlarım oldu hepsi büyüdü ama neler yaşadiklarına birebir şahidim ben şunu yapmam böyle davranmam diyen tüm arkadaşlarım çocuklarını doğurup büyütürken alasını yaptılar :) Demem o ki büyük lokma yemeli ama büyük söz etmemeli.

Büyük yemek yesin diye evde amuda bile kalkarsınız o kadar söyleyeyim.
Çocuksuzken ben de böyle büyük büyük konuşuyordum :D

Allah yardımcınız olsun gerçekten çok zor bi durum. Bizim yan dairemize de bir aile taşındı birkaç ay önce. Allahım o bebek hiç susmuyor hiç. Ve gece gündüz sürekli daireye biri girip çıkıyor gece 4, 5, 3. Sokağa çıkma yasağında bile o daire kapısı gacur gucur, asansör çağırılıyor onun çat pat sesleri. Uykular haram oldu 1 saatlik uykumuz dahi yok neredeyse. Dün gece bebek yine ağlamaya başladı saat 4 gibi. Dairelerde nerdeyse iç içe her ses duyuluyor maşallah zaten neyse kadın geldi küçük çocuğuna bırak ağlasın ağlar ağlar susar dedi. Ben de sinirlendim duvara vurmak zorunda kaldım o sinirle sonra oturdum ağladım. Çünkü sürekli ödev yetiştiriyorum gece gündüz o uykuya o kadar muhtacım ki. Gerçekten ortada haklı yok haksız yok. Ama geceleri o kapıdan kim girip kim çıkıyor yasak olduğu günlerde bile çözebilmiş değilim

Ben çocuk büyüyene kadar şikayet edilmesini manasız buluyorum. Yani bir 3 yaş civarı ancak anlayabilir durumu, ondan önce aman çocuk koşmasın oğlum dur çocuğum yapma durumlarına da asla girmiyorum. Bunun yanında yaşı kaç olursa olsun evde top oynanması, biraz büyüdükten sonra manasız saatlerde koşturulmasını da bir o kadar yanlış buluyorum. Benim oğlum oturmayangillerden, mümkün mertebe bahçeye indiriyorum ama evde illa ki enerji atılması gereken durumlar oluyor. Saatler makul olduktan sonra sorun olmamalı.
Sabah 7de biz sessiz oluyoruz ama artık 8.30-9dan sonra salıyorum. Hayatın da bir başlama saati var neticede.

Gunaydin herkese. Malesef bana uzun zamandir uykular haram. Kucuk oglum (9 aylik) uyutmuyor sagolsun. Konum bu degil. Benim bir de uc ay sonra 3 yasini dolduracak oglum var. Esim bu ara gece gorevinde oldugu icin biz ucumuz ayni odada yatiyoruz. Aksam 9.30 gibi yatiyorlar ve sabah da 7-7.30 gibi uyaniyorlar. Uyandiktan sonra bir sure yatakta oyalaniyoruz ama bebek bazen agliyor, kalkmak istiyor. Oyle yeri gogu inletecek bir aglama degil. Ben de butun gecenin uykusuzlugu yuzunden kendi kendine oyalansin diye cok ellemiyorum. Bu sabah yine yataginda mizmizlanirken bir yerden duvara vurma sesi geldi. Yani birisi sesten dolayi duvara vurdu sanirim ama nereden geldiğini anlamadim. Normalde cok fazla ses problemi olan bir bina degil burasi. Bu kadarcik sesten rahatsiz olmalarina sasirdim acikcasi. Bebek bu sonucta agzini baglayamam ki.
Saat 9 olana kadar ses yaptirmiyorum asla. Hicbir is yapmadan yanlarinda oynuyorum. Saat 9 olunca kucugu yurutece koyuyorum, o aralikta abisinin kahvaltisini hazırlayıp yediriyorum ama bu sefer yine bir yerden vurma sesi geliyor. Sanirim alt kattan cunku daha once de iki kez şikayete gelmislerdi. Inanin gun icinde cocugun oynarken yaptigi sesler. O zaman kucuk oglum yoktu bile. Napiyim ben bu cocuklari tavana mi asiyim ya da sandaleyeye mi bagliyim. Bu vurma sesinin tam olarak nereden geldiğini anlasam gidip konusacagim. Tartismadan bana oneri sunsunlar. Surekli kucagimda tasiyamam ki. Elbette ses olacak. Apartmanda yasiyorsak bunlari dusunmemiz gerekmez mi? Sizin bana bir oneriniz varsa cok sevinirim.
Yapacak hiçbir şey yok ne yazık ki biraz anlayışlı olmaları lazım. Bahsettiğiniz saatler çokta rahatsız edilecek saatker değil.
Açıklama yapın komşunuza çocuk onlar illa ses olur. Benim alt katımda 2 cocuk var. İkiside en koşturma dönemindeler. Hamile iken ay seslerinden uyanır mı acaba dedim ama kızım onların seslerini hiç algılamadı maşallah. Algılasada napabilirdim ki. Bağla cocukları koşmasın mı diyeceğim gündüz vakti.
Cocuklar koşturuyor bağırıp çağırıyor bazen sesli sesli gülüyor sesleri beni rahatsız etmiyor aksine cocuk sesi beni memnun eder. Çünkü koşturma saatleri normal. Onlarda 9 buçuk max 10 da uyuyorlar.

Size tek tavsiyem buyuk konusmayin. Ozellikle cocuk konusunda

Yeni taşınan yan komşumun 3 tane çocuğu var, bir tanesi 1 yaşını yeni doldurmuş herhalde. Diğerleri 5 ve 10 yaşlarında iki oğlan. Bebek her gün güm güm koşar, valla hap kadar bebek o sesi nasıl çıkarabiliyor anlamıyorum. Diğer oğlanlar da yaramaz, koltuklardan atlaya zıplaya oyun oynarlar. Kadının çocuklara bağırma sesini duyuyorum her gün "Yeter artıııık" falan diye. Yani o güm güm diye koşturma yan komşuyum bana dahi geliyor alt katlarındakileri düşünemiyorum. Yine de kadın o kadar bezmiş görünüyor ki sırf kadına üzüldüğümden çekiyorum sesi. Belli yani o da zaptedemiyor. Kadına desem ne diyecek ki? Bence siz de konuşun bir alt komşunuzsa, zapt edemediğinizden falan bahsedin. İnsanlar konuşmadıkça anlayamıyor bazen, belki özellikle ilgilenmediğinizi sanıyordur.

Back
X