• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kucuk cocuklar

BenimZorHayatim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
1.573
734
323
Evet hanimlar bu soruyu kuzenim adina soruyorum 2 cocugu var buyuk kiz 6 oglan 4.5 yani bunlar arasinda 1.5 yas var.

Nezaman onlara kalmaya gitsem cocuklari bende kafa birakmiyo. Bazen yalniz bazen cocuklarimla onlar bize yada biz onlara kalmaya gidiyoruz ama bu cocuklar cok erken kalkiyo 6 da hatta bazen 5 yada 530 da.

Uyanir uyanmaz bidi bidi konusmaya basliyolar hemde yuksek sesle. Yatin diyoruz erken diyoruz dinliyolar 10 dk sonra yine ayni. 1 dk yerlerinde duramiyolar hep bi konusma hep bi hareket.

Kiz gunde 2 kere supurge aciyo hem dagitip hem pisletiyolar oyuncaklarinida toplatamiyor. Bu normalmi? Butun cocuklar sizce boylemi? Benim 3 tane var ama daha sakinler.

Lutfen bana anlatin kucuk cocuklarla ugrasmasi ne zor ya kuzenim 30 yasinda ama stresten kiz coktu mahvoldu

Benim yigenlerim var inanın daha hareket liler çocuk bu boyle olmaları normal evet yoruyorlar yipratiyorlar ama sevgileri gulmeleri afacan sevimli halleri bütün yorgunluğu alıp götürüyor

Sağlıklı olsunlar da varsın her yeri mahfetsiler

sakinleşmeleri için çaba göstersin. kızıp bağırmak yerine evde sakin bir atmosfer oluşmalı. mesela çocukları coşturacak oyunlar yerine daha sakin aktiviteler yapılabilir. kitap okuma boyama yapma gibi. sabah erken kalktılar ise oyun hamuru vs yapsınlar. benim de iki yaşında kızım var ben bağırdıkça o bağırır. bazen başım şişiyor. o zaman fısıltıyla konuşmaya başlıyorum bu sefer o da sesini indiriyor. :)

Evde çocuklar hakim annenin biraz kurallar koymasi gerekiyor çocuklarda küçük değil dagitiyolarsa toplatacak toplamiyo diye birsey olamaz annenin yumuşak olmasından kaynaklaniyo benimde var 2 tane oğlum 4 kizim 1.5 yasinda ben bu bu yaştaki çocuklarına nasil da dagittiklarini toplatiyosam oda yaptirabilirki benim oğlum hiperaktif bi çocuk kuzeniniz çocuklarına kurallar koymazsa çok ama çok yipranir

Çocuk dediğiniz erken kalkar, konuşması hareket etmesi de gayet normal. Siz çocuklardan çocuk değil biblo olmalarını bekliyorsunuz sanırım.
Ortalığı dağıtmaları normal, toplamalarını da öğretin mümkünse.
Erken kalkarda 7 8 yani saat 5 te de kalkilmazki

Evde çocuklar hakim annenin biraz kurallar koymasi gerekiyor çocuklarda küçük değil dagitiyolarsa toplatacak toplamiyo diye birsey olamaz annenin yumuşak olmasından kaynaklaniyo benimde var 2 tane oğlum 4 kizim 1.5 yasinda ben bu bu yaştaki çocuklarına nasil da dagittiklarini toplatiyosam oda yaptirabilirki benim oğlum hiperaktif bi çocuk kuzeniniz çocuklarına kurallar koymazsa çok ama çok yipranir
gunleriniz nasil geciyo 2 cocukla genelde evde?

1 tane benim pestilim çıkıyor evde. Yaşları birbirine yakın 2 kardeş. Ne mutlu onlar için ve konu sahibi için.

Uzun kış günlerinde anaokuluna da gitmiyorlarsa oynayabilecekleri birileri var.

Ben normal buluyorum evdeki hareketi.

Senin 3 tane evdeki durumunuz nasıl? Daha sakin diyorsun ama..

Bu kadar rahatsızsanız gece kalmaya gitmeyin
o da size gelmez ortada sorun kalmaz
onların çocukları böyle demek ki yetiştirme tarzından olabilir

Siz dua edin kalkip sadece konusuyorlarmis. Ne var ki bunda? Benim bir akrabamin 6 yasindaki cocugu gecenin 3-4'unde aglayarak uyanirdi. Ayni hani bebekler gece uyanir aglar, annesi kosar ya, ayni oyleydi. Sonra yine sabah kendiliginden uyandiysa yine aglayarak. Bildigin bebek yani. Koca bebek. O kadar sinir bozucu ki bir cocugun kendini bebek sanmasi, hele hele annesinin de israrla o kocaman cocuga bebek muamalesi yapmasi. Bir agzinda emzigi eksikti. Yemekte de agzina lokmasinin verilmesini anlatmiyim bile. O yuzden konusarak uyanan 4.5, 6 yas bana cok olgun geldi simdi. :)

Daginikliga gelince, annesi sorumluluk ogretsin madem. Hic anlamam cocuguna birsey gostermeyip arkasindan kendini parcalayan kadinlari.

Bu kadar rahatsızsanız gece kalmaya gitmeyin
o da size gelmez ortada sorun kalmaz
onların çocukları böyle demek ki yetiştirme tarzından olabilir
Rahatsiz olmak derken kuzenimde rahatsiz bu durumdan ve arada dert yaniyo. Konuyu oyuzden actim niye boyle olabilirki diye ogrenmek icin

Evet hanimlar bu soruyu kuzenim adina soruyorum 2 cocugu var buyuk kiz 6 oglan 4.5 yani bunlar arasinda 1.5 yas var.

Nezaman onlara kalmaya gitsem cocuklari bende kafa birakmiyo. Bazen yalniz bazen cocuklarimla onlar bize yada biz onlara kalmaya gidiyoruz ama bu cocuklar cok erken kalkiyo 6 da hatta bazen 5 yada 530 da.

Uyanir uyanmaz bidi bidi konusmaya basliyolar hemde yuksek sesle. Yatin diyoruz erken diyoruz dinliyolar 10 dk sonra yine ayni. 1 dk yerlerinde duramiyolar hep bi konusma hep bi hareket.

Kiz gunde 2 kere supurge aciyo hem dagitip hem pisletiyolar oyuncaklarinida toplatamiyor. Bu normalmi? Butun cocuklar sizce boylemi? Benim 3 tane var ama daha sakinler.

Lutfen bana anlatin kucuk cocuklarla ugrasmasi ne zor ya kuzenim 30 yasinda ama stresten kiz coktu mahvoldu
6 ve 4.5 yaşındaki çocuklar okula gitmiyor mu?

Siz dua edin kalkip sadece konusuyorlarmis. Ne var ki bunda? Benim bir akrabamin 6 yasindaki cocugu gecenin 3-4'unde aglayarak uyanirdi. Ayni hani bebekler gece uyanir aglar, annesi kosar ya, ayni oyleydi. Sonra yine sabah kendiliginden uyandiysa yine aglayarak. Bildigin bebek yani. Koca bebek. O kadar sinir bozucu ki bir cocugun kendini bebek sanmasi, hele hele annesinin de israrla o kocaman cocuga bebek muamalesi yapmasi. Bir agzinda emzigi eksikti. Yemekte de agzina lokmasinin verilmesini anlatmiyim bile. O yuzden konusarak uyanan 4.5, 6 yas bana cok olgun geldi simdi. :)

Daginikliga gelince, annesi sorumluluk ogretsin madem. Hic anlamam cocuguna birsey gostermeyip arkasindan kendini parcalayan kadinlari.
. Kuzenim apartmanda yasiyo 10 daireli ve duvarlar ince herkesin sesi birbirinde. Binada baska kucuk cocuklarda var yok gibiler hic sesleri cikmiyomus . Bizimkiler surekli konusur bagirir cagirir dedim ya cok sekerler ama surekli bidi bidi. Kadinda cekiniyo haliyle sabahin 5 inde bagura cagira kalkan cocuklar yan daire ust alt kat hep dolu napsin

Çocuk bu hepsinden aynı davranışı bekleyemeyiz ki
çocuğun erken kalkmasında annenin yapacağı şey geç yatırmak
çocukları baştan odada yemek yemesine müsade ettiyse
oyuncakları toplamanın onların görevi olduğunu öğretmediyse
artık yapacak bişey yok

Back
X