• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kucuk cocuklar

Bence her cocugun karakteri farkli iki kardes bile farkli.benim de iki cocugum var bazen delircek gibi oluyorum ama yaramaz cocuga da kural da koysan değişmiyor b8zdeki guc bitiyor ama ondaki bitmiyor.biraz daha buyusunler duzelirler.

merak ettim üç çocuğunuz var, 8 6 bir iştemi çalışmak kolay, evde 3 çocuk bakmak mı,ben masa başı işte çalışıyorum ama yoruluyorum ...

1. Sabah erken kalkmalari problem degil, ama yine bir pedagog/doktordan tavsiye alin, acaba yeterici kadar uyku aliyorlarmi yas grubuna göre?

2. Egitim ve kurallar cok önemli. Ve bu bebegin dogumda bile baslamasi
gerekiyor. Oyuncaklari toplatamiyor diye birsey yok. Toplamadigi sürece ceza verirsin, ki bak cocuk nasil toplar o oyuncaklari.

Ve böyle ceza/ödül sistemi ile, evde baze kurallar oldugunu, güzelce anlatip, mesela konustuklarinda bagirmamalari gerektigini söylemesi lazim.

3. Cocuklari parka felan götürüyormu, enejilerini atmak icin? Sonra tekrar eve geldiklerinde daha "yavas" aktiviteler yapabilir. Boya, puzzle felan gibi.

Kuzenine ve esine cocuk egitimi üzerine bolca kitap okumalarini tavsiye ederim.

adı üstünde çocuk
yetişkin gibi davranmalarını beklemek çokta dogru degil
akşam çok mu erken yatıyorlarda sabah 5 de 6 da kalkıyorlar

maalesef günümüz çocukları 4 duvar arasında yetişiyor ve enerjilerini harcayamıyor.böyle olunca da yorulup uyumuyor.günlük bu çocukların dışarı çıkarılıp temiz hava alması sağlanmalı.

Back
X