- Konu Sahibi ojelikizzz
-
Ya kizlar benim sorunum su; 23yasima giriyorum is ariyorum mezun oldum ama nereye basvursam beni ilk gorduklerinde yasim kucuk sanip direk yasimi soruyorlar. kac yere cv biraktim gorusmeye gittim direk yas kac dediklerinde beni ciddiye almadiklarini farkediyorum. Yani cirkin bi kiz degilim herkes beni cok begendigini soyler,ayrica cok mantikli ve zeki biri oldugumu soylerler. bitirdigim bolum ortalamam da oldukca yuksek.ama ne yaparsam yapayik makyajlar, yasimi buyuk gosterecek kiyafetler,topuklu ayakkabilar falan yok olmuyor yuzum gerçekten kucuk gosteriyor ama degistiremiyorum bunu. Isverenler de beni kucuk gibi gorup sanki isi beceremeyecekmisim gibi hissediyor bunu farkettim. Napmaliyim kizlar sizce? Benim durumumda olan var miydi
Boyum uzun degil 1.60 ayrica zayifim da. Biliyorum kucuk gosterdigimi ama direk yasimi soyledikten sonra 'gerçekten mi ben cok kucuk dusunmustum' dedikleri an diyorum ki icimden hah tamam aramayacaginiz belli oldu ve gerçekten oyle de oluyor.simdi yine bir yere basvurdum adam cv niz guzel falan dedi 1hafta icinde arayacagiz sizi mulakata dedi ama 5 gun gecti hala ses yok onu bekliyorum simdi de. ya cok sinirim bozuluyor kac yere gittim boyle sacma sebepten ise alinmaz mi anlamiyorum ki cvnizi begendim diyorlar aramiyorlar bile
Ogretmenlik icin basvuruyorum ve adamlar kucuk duruyosun dedikten sonra 'sinifi cekip cevirmek kolay degil ayrica tahtayi da cok iyi kullanabilmelisin egitimlerin guzel ama ogrencilerin dikkatini toplayabilmelisin vs vs.' Dediklernde iste ben de bu isi beceremeyeceklerimi dusunduklerini anlıyorum. Belki herkese de soyluyolardir aciklama anlaminda ama gercekten mezun oldgum uni. Ve ortalamam gayet iyi bu halde egitim olarak uzerimde olabilecek cok az kiai vardir iyle soyleyeyim. ama bu halde bile cvniz cok iyi diyip en azindan denemeye bile cagirmamalari aklima direk bu isi beceremeyecegimi dusundukleeini getiriyor. iste dedim ya bunda da kucuk gormelerinin etkisi buyuk bence
nInsan yasi belliyken, sadece kucuk gorundugu icin isinden olmaz.
Baska birseyler vardir. Siz kendinizi fazla yukarda gormussunuz, ama sizden iyileri var demek ki. Is gorusmelerindeki konusmalarinizi ve tavirlarinizi gozden gecirin. Bunlar ise alinmayacak kadar kotuyse, hangi okulda nasil okudugunuz farketmiyor.
Boyum uzun degil 1.60 ayrica zayifim da. Biliyorum kucuk gosterdigimi ama direk yasimi soyledikten sonra 'gerçekten mi ben cok kucuk dusunmustum' dedikleri an diyorum ki icimden hah tamam aramayacaginiz belli oldu ve gerçekten oyle de oluyor.simdi yine bir yere basvurdum adam cv niz guzel falan dedi 1hafta icinde arayacagiz sizi mulakata dedi ama 5 gun gecti hala ses yok onu bekliyorum simdi de. ya cok sinirim bozuluyor kac yere gittim boyle sacma sebepten ise alinmaz mi anlamiyorum ki cvnizi begendim diyorlar aramiyorlar bile
Sana benden bir tavsiye.
Bir çok şirketin İK sı neredeyse herkesle aynı görüşmeyi yapar aynı soruyu sorar ve iş tanımı yapar. sadece kişinin eğitim yada iş tecrüberindeki farklılıklar varsa onun üzerine bir kaç soru sorar. Ve aralarında sadece uygun olanlara ''belirli bir süre vererek'' arayacağını söyler. Dandik şirketlerin İK larının biz sizi ararız. demesinden bahsetmiyorum. Mesela Şu (hmm peki biz sizi 1 hafta yada 2 gün vs içinde araracağız) dan bahsediyorum
Eğer ki bir İK ya da yetkili sana bu şekilde, süre vererek arayacağını söylediyse sürenin bitmesinden 1 veya 2 gün onları sen aramalısın. Bu o işe ve görüşmeye öylesine gitmediğini gerçekten o şirkette çalışmak istediğini belirtir. Ve uygun gördüğü kişiler arasından genelde kim önce ararsa onun daha girişken olduğunu varsayarak, işe alır.
Kapişşş :)
bir şey sorucam şu kırmızıyla yazdığın yer hakkında. ben hiçbir görüşmeden sonra ik ya bir şey sormuyorum durumla ilgili. bir süredir işim yok acaba ondan mı diye düşünmeye başladım.
hep de kurumsal firmalara gittim görüşmeye. mesela bir yere gittim ilk görüşme bölümdekilerleydi bölüm müdürü falan orada olumlu dediler 2. görüşmeye çağırdılar İK yla. İK cı görüşmeden sonra en geç 2 hafta içinde olumlu olumsuz haber veririz dedi. haber vermediler hiçbir şekilde ben de sormadım.
en bilindik firmalardan birine gittim görüşmeye orada da İKcı ben süreç hakkında sizi haberdar edicem dedi. aradan zaman geçti oradan aradıklarını tahmin ettiğim bir numara aradı müsait değildim açamadım ben de arayıp durumumu sormadım onlar da bir daha arayıp haber vermediler.
başka bir kurumsal firmaya gittim görüşmeye ilk görüşmeden sonra uygun bulup arayıp 2. görüşmeye çağırdılar 2.görüşmede de gayet olumluydular hatta başka bir şehre gitmiştim görüşmeye görüşmeye de sabah gittim akşam dönüyordum hatta İKcı öğrenmiş oldunuz bu şehri de dedi. yaklaşık 40 gün bu firmadan olumlu olumsuz sonuç çıkmadı sonra olumsuz döndüler.
uzun oldu ama sence bir süre sonra ben bu firmaları aramış olsam sence beni alma olasılıkları var mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?