Kucuk degilim !

ojelikizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
101
15
38
Denizli
Ya kizlar benim sorunum su; 23yasima giriyorum is ariyorum mezun oldum ama nereye basvursam beni ilk gorduklerinde yasim kucuk sanip direk yasimi soruyorlar. kac yere cv biraktim gorusmeye gittim direk yas kac dediklerinde beni ciddiye almadiklarini farkediyorum. Yani cirkin bi kiz degilim herkes beni cok begendigini soyler,ayrica cok mantikli ve zeki biri oldugumu soylerler. bitirdigim bolum ortalamam da oldukca yuksek.ama ne yaparsam yapayik makyajlar, yasimi buyuk gosterecek kiyafetler,topuklu ayakkabilar falan yok olmuyor yuzum gerçekten kucuk gosteriyor ama degistiremiyorum bunu. Isverenler de beni kucuk gibi gorup sanki isi beceremeyecekmisim gibi hissediyor bunu farkettim. Napmaliyim kizlar sizce? Benim durumumda olan var miydi

çok ilginç canım valla. ben de yaşımdan küçük görünürüm ama gittiğim hiçbir görüşmede yaş kaç diyen falan olmadı.:44:

boyun kaç?

sana öyle gelmiştir bence. başta küçük görseler bile yaşını öğrendikten sonra öyle baktıklarını sanmam.

Yasinizi soyleyip cv nizde yazdigni hatirlatin.

Eger is gorusmesine cv ye bakip cagidilarsa once cv den bahsedin hatta.

Biraz bu yazdigim terslemek gibi oluyor ve hos degil
ama belki sizin hazir cevap ve ciddi biri oldugunuzu dusunurlerse ilk izlenimleri kucuk ve biciriktan cikar belki.

Boyum uzun degil 1.60 ayrica zayifim da. Biliyorum kucuk gosterdigimi ama direk yasimi soyledikten sonra 'gerçekten mi ben cok kucuk dusunmustum' dedikleri an diyorum ki icimden hah tamam aramayacaginiz belli oldu ve gerçekten oyle de oluyor. simdi yine bir yere basvurdum adam cv niz guzel falan dedi 1hafta icinde arayacagiz sizi mulakata dedi ama 5 gun gecti hala ses yok onu bekliyorum simdi de. ya cok sinirim bozuluyor kac yere gittim boyle sacma sebepten ise alinmaz mi anlamiyorum ki cvnizi begendim diyorlar aramiyorlar bile

bak ben de küçük duruyorum inanabilirsin. ama hiçbir görüşmede bana kimse böyle bir şey demedi. bunu diyenlerin ciddiyetsizliği bence o.

ayrıca çok olumsuz sonuçlanan görüşmem oldu. aynen olumlu diyip aramayanlar gayet görüşürüz deyip işe alacakmış gibi konuşup almayanlar ama hiçbirinde de küçük görünüyorum ondan mı demedim.

cvsi birbirine benzeyen o kadar kişi var ki biraz şans kısmet işi. 2 kişi arasında kalıyorlar ama birini alıyorlar. 2. si de uygun ama birini alıyorlar.

stresini anlıyorum benim de bir süredir işim yok iş arıyorum görüşmelerde umutlanıp olmaması kötü oluyor ama bunun küçük durmanla alakalı olduğunu sanmam. gömlek siyah pantolon topuklu ayakkabı giy makyaj yap ne kadar küçük durabilirsin.

Ogretmenlik icin basvuruyorum ve adamlar kucuk duruyosun dedikten sonra 'sinifi cekip cevirmek kolay degil ayrica tahtayi da cok iyi kullanabilmelisin egitimlerin guzel ama ogrencilerin dikkatini toplayabilmelisin vs vs.' Dediklernde iste ben de bu isi beceremeyeceklerimi dusunduklerini anlıyorum. Belki herkese de soyluyolardir aciklama anlaminda ama gercekten mezun oldgum uni. Ve ortalamam gayet iyi bu halde egitim olarak uzerimde olabilecek cok az kiai vardir iyle soyleyeyim. ama bu halde bile cvniz cok iyi diyip en azindan denemeye bile cagirmamalari aklima direk bu isi beceremeyecegimi dusundukleeini getiriyor. iste dedim ya bunda da kucuk gormelerinin etkisi buyuk bence

Insan yasi belliyken, sadece kucuk gorundugu icin isinden olmaz.
Baska birseyler vardir. Siz kendinizi fazla yukarda gormussunuz, ama sizden iyileri var demek ki. Is gorusmelerindeki konusmalarinizi ve tavirlarinizi gozden gecirin. Bunlar ise alinmayacak kadar kotuyse, hangi okulda nasil okudugunuz farketmiyor.

öğretmen olduğun için belki önemlidir. çocuklar üzerinde otorite sağlaman için.

ama cv in iyi de olsa emin ol aynı iyilikte bir sürü insan vardır. atıyorum boğaziçi mezunusun ortalaman iyi ama yeni mezunsun hem boğaziçili hem ortalaması iyi hem de o alanda deneyimi olan biri olabilir. ya da odtülüdür deneyimi vardır ya da daha düşük bir okuldandır ama referansı daha iyidir. birçok sebep olabilir. eğitimi düşüktür ama kendini daha iyi ifade eder ikna kabiliyeti vardır.

ama eminsen küçük durmanla alakalı olduğuna biraz büyük göstermeye çalışabilirsin. saçını daha yaşça büyük gösterecek bir renge boyatabilir daha koyu renklerde giyinip, topuklu ayakkabı ve makyajla çok küçük duramazsın. bence karakter olarak da kendini göstermeye çalışmalısın.

n
Hayir kendimi yukarda gormuyorum ben sadece onlar soyledigini icijln oyle dusundum.yani cv mde birkac onemli sertifika var soyle soyleyeyim TR deki cok onemli kurumlardan bazilarinin egitimine katilmistim ki bu egitim sadece 7bolgede toplam 7üniversitede yapildi ve ogrenciler de okulun not ortalamasi siralamasiyla kabul edildi. adam bu sertifikanin yazdigini gorunce 'gerçekten var ki bu belge sizde?' Dedi evet deyince de cok iyi harika gibisinden konustu iste . yoksa kendimi yukarda gormemle ilgli bir durum yok. Saydiklari tum kriterlere uydugumu gorup bu kadar denemeye bile cagirmamalari aklima baska birsey getirmedi artik ne bileyim. ki sorun kucuk gorunmemle alakali degilse bile bana karsi bu kucuk duruyorsun muhabbetleri artik iyice canimi skmaya basladi ki ben minyonlugumu cok seviyordum ama 1-2kezden sonra artik dayanilmaz hal aliyor bu durum napacagim of

bu arada telden giriyorum kizlar yazilarimin kotulugunu mazur gorun ekran cok kucuk gorunuyor da.

Son düzenleme:

Sana benden bir tavsiye.
Bir çok şirketin İK sı neredeyse herkesle aynı görüşmeyi yapar aynı soruyu sorar ve iş tanımı yapar. sadece kişinin eğitim yada iş tecrüberindeki farklılıklar varsa onun üzerine bir kaç soru sorar. Ve aralarında sadece uygun olanlara ''belirli bir süre vererek'' arayacağını söyler. Dandik şirketlerin İK larının biz sizi ararız. demesinden bahsetmiyorum. Mesela Şu (hmm peki biz sizi 1 hafta yada 2 gün vs içinde araracağız) dan bahsediyorum
Eğer ki bir İK ya da yetkili sana bu şekilde, süre vererek arayacağını söylediyse sürenin bitmesinden 1 veya 2 gün onları sen aramalısın. Bu o işe ve görüşmeye öylesine gitmediğini gerçekten o şirkette çalışmak istediğini belirtir. Ve uygun gördüğü kişiler arasından genelde kim önce ararsa onun daha girişken olduğunu varsayarak, işe alır.
Kapişşş :)

Is gorusmesiyle ilgili tuyolara bakin internetten.
Egitim, belge, ve sertifikalariniz arti olabilir. Ama is hayatinda bunlardan daha gecerli seyler var. Tecrube gibi, ikna kabiliyeti gibi, is gorusmelerinde kendini iyi sunabilmek ve hatta is yasamindaki bir deyisle kendini satabilmek gibi. Is gorusmeleri sinav gibidir, sinava hazirlanir gibi calisip pratik yapmayi gerektirir. Bunlara calisabilirsiniz.

Anlasilan yeni mezun ve tecrubesizsiniz. Not ortalamasi ve egitimden baska masaya koyacak bir meziyetiniz yok. Bu bir eksi. Yani tecrubesizlik eksi. Rakibinizde biraz tecrube de varsa buyuk ihtimalle kolayca onunuze gececektir. Is hayatina okulunun, not ortalamanin pek de bir etkisi olmuyor. Okudugun okul, standartlarin cok uzerinde, mezunlarinin kapildigi bir bolum/okul olmadigi surece.

bir şey sorucam şu kırmızıyla yazdığın yer hakkında. ben hiçbir görüşmeden sonra ik ya bir şey sormuyorum durumla ilgili. bir süredir işim yok acaba ondan mı diye düşünmeye başladım.

hep de kurumsal firmalara gittim görüşmeye. mesela bir yere gittim ilk görüşme bölümdekilerleydi bölüm müdürü falan orada olumlu dediler 2. görüşmeye çağırdılar İK yla. İK cı görüşmeden sonra en geç 2 hafta içinde olumlu olumsuz haber veririz dedi. haber vermediler hiçbir şekilde ben de sormadım.

en bilindik firmalardan birine gittim görüşmeye orada da İKcı ben süreç hakkında sizi haberdar edicem dedi. aradan zaman geçti oradan aradıklarını tahmin ettiğim bir numara aradı müsait değildim açamadım ben de arayıp durumumu sormadım onlar da bir daha arayıp haber vermediler.

başka bir kurumsal firmaya gittim görüşmeye ilk görüşmeden sonra uygun bulup arayıp 2. görüşmeye çağırdılar 2.görüşmede de gayet olumluydular hatta başka bir şehre gitmiştim görüşmeye görüşmeye de sabah gittim akşam dönüyordum hatta İKcı öğrenmiş oldunuz bu şehri de dedi. yaklaşık 40 gün bu firmadan olumlu olumsuz sonuç çıkmadı sonra olumsuz döndüler.

uzun oldu ama sence bir süre sonra ben bu firmaları aramış olsam sence beni alma olasılıkları var mıydı?

Bankalarda hep velimi soruyorlar 26 yaşındayım diorum Afedersiniz diorlar. Takılma bu kadar ilerde cok hosuna gidicek keske diyeceksin keşke bir yas daha küçük olsammm:-D:-D

Cnm bende senin gibiydim yani halada öyleyim 1,57 boy 43 kilo çıtı pıtı biriyim. Yaşım 17 yaşlarında görünüyor hemen hemen herkes öyle söylüyor normalde 23 yaşımdayım . Atandım çalışıyorum buraya bile gelenler bile stajyermisiniz diyorlar :) Özel sektördeki çoğu başvurularımda olumlu geçmişti evet küçük görünüyordum ama verdiğin cevaplar konuşma yüz ifaden mimiklerin çok önemli birde güler yüzlü olman. Ben çok güler yüzlü birisiyim ve bu benim için genelde avantaj oluyor sempatik yapıyor. Tavsiye ederim.

çok yere iş başvurusunda bulundum kimse beni ciddiye almadı :)
artık çıtayı o kadar düşürdüm ki aylık 400 lira verecek yerlere bile girmeye çalışıyordum "liseyi bitirdin mi yaz tatili için gelmiyorsun dimi" diyorlardı tabi inanmayıp aramıyorlardı.
sonra atandım çok şükür,
şimdi de okula gelen lise öğrencilerden sanıyorlar :) veliler "bak arkadaş da buldun beraber takılın" diye kızlarıyla arkadaş yapmaya çalışıyorlar :)
bu arada yaşım 24

Geçmiş olsun canım. Bence \70 varmış. Birde ik ya sorular sormaktan çekinme onlarda şirketin çalışanları. Sende şirkete başvuran eleman adayınsın ne yani.

Ayrıca emin ol soru sormadan rahatsız olan bir ik varsa sakın o şirkete başlama. Bir numarası çıkar. Başıma geldi.

Şöyleki bir işim bir ile başvurdum. Ve olumlu geçti.
Bende ayrıntıları öğrenmek için hani madem olumlu gidiyor başlarsak ne iş tanımım nedir. Kaç saat çalışacağım özlük haklarım ne olacak, işte olmazsa olmazsa olmaz kurallar falan soruyorum. Hani kısaca. Baktım huzursuz oldu soru sormayı kestim 2 güne ararız sende düşün dedi. Çıktım. 2. Gün aradım benim için olumlu olduğunu bildirdim 3 gün sonra işe başladım. Daha ayrıntıya girmek istemiyorum ama. Sonra çalışırken öğrendim ki ik nın huzursuzluğu bana o yalan söylemesinden kaynaklanıyor muş! Neyse deneme süresi bitmeden çıkmaya kalktım istifamı imzalamadılar. benden 4000 tl para istediler. Yok biz senin sigortanı yatırdık vs diye. Sanki aldığım maas 10000 tl de. :) neyse 100 tl ile noterden ihtarname çekerek kurtardım yakamı.
uzun oldu canım kusura bakma. Neyse işin kısacası.
1. Görüşme de onlar sana soracak. Kimsin nesin tecrübelerin nedir. Evin nerede. Kiminle yaşıyorsun vs.
Uygunsa ikinciye çağırırlar.
2 de hakların alacağın maaş
(ne maaş istediğini de söyleme bu. Uzun oldu konuda sorun varsa sonra yazarım)
yol parası yada servis. Kesin sana verecekleri iş Tanımı. Ve senin bu işi isteyip istemediğin konuşulur. İşte o an sen istediğin soruyu sorabilirsin. :-D
Eğer ki bu görüşme de olumlu geçer. Sana süre vererek arayacaklarını söylerler ise süre bitmeden sen aramalısın.
Azıcık ;-) çenem düştü kusura bakma artık :-D

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

is basvurulariniz mankenlik best model vs degil sanirim
akli basindan hicbir isveren elindeki cv yi okumadan
egitim tecrube vs bakmadan sirf boy ufak diye ise almamazlik yapmaz
basvuruda bulundugunuz hicbir ise uygun degildiniz yada sizden daha artilari olana basvurular vardi
baska birsey olamaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…