bir şey sorucam şu kırmızıyla yazdığın yer hakkında. ben hiçbir görüşmeden sonra ik ya bir şey sormuyorum durumla ilgili. bir süredir işim yok acaba ondan mı diye düşünmeye başladım.
hep de kurumsal firmalara gittim görüşmeye. mesela bir yere gittim ilk görüşme bölümdekilerleydi bölüm müdürü falan orada olumlu dediler 2. görüşmeye çağırdılar İK yla. İK cı görüşmeden sonra en geç 2 hafta içinde olumlu olumsuz haber veririz dedi. haber vermediler hiçbir şekilde ben de sormadım.
en bilindik firmalardan birine gittim görüşmeye orada da İKcı ben süreç hakkında sizi haberdar edicem dedi. aradan zaman geçti oradan aradıklarını tahmin ettiğim bir numara aradı müsait değildim açamadım ben de arayıp durumumu sormadım onlar da bir daha arayıp haber vermediler.
başka bir kurumsal firmaya gittim görüşmeye ilk görüşmeden sonra uygun bulup arayıp 2. görüşmeye çağırdılar 2.görüşmede de gayet olumluydular hatta başka bir şehre gitmiştim görüşmeye görüşmeye de sabah gittim akşam dönüyordum hatta İKcı öğrenmiş oldunuz bu şehri de dedi. yaklaşık 40 gün bu firmadan olumlu olumsuz sonuç çıkmadı sonra olumsuz döndüler.
uzun oldu ama sence bir süre sonra ben bu firmaları aramış olsam sence beni alma olasılıkları var mıydı?
Geçmiş olsun canım. Bence \70 varmış. Birde ik ya sorular sormaktan çekinme onlarda şirketin çalışanları. Sende şirkete başvuran eleman adayınsın ne yani.
Ayrıca emin ol soru sormadan rahatsız olan bir ik varsa sakın o şirkete başlama. Bir numarası çıkar. Başıma geldi.
Şöyleki bir işim bir ile başvurdum. Ve olumlu geçti.
Bende ayrıntıları öğrenmek için hani madem olumlu gidiyor başlarsak ne iş tanımım nedir. Kaç saat çalışacağım özlük haklarım ne olacak, işte olmazsa olmazsa olmaz kurallar falan soruyorum. Hani kısaca. Baktım huzursuz oldu soru sormayı kestim 2 güne ararız sende düşün dedi. Çıktım. 2. Gün aradım benim için olumlu olduğunu bildirdim 3 gün sonra işe başladım. Daha ayrıntıya girmek istemiyorum ama. Sonra çalışırken öğrendim ki ik nın huzursuzluğu bana o yalan söylemesinden kaynaklanıyor muş! Neyse deneme süresi bitmeden çıkmaya kalktım istifamı imzalamadılar. benden 4000 tl para istediler. Yok biz senin sigortanı yatırdık vs diye. Sanki aldığım maas 10000 tl de. :) neyse 100 tl ile noterden ihtarname çekerek kurtardım yakamı.
uzun oldu canım kusura bakma. Neyse işin kısacası.
1. Görüşme de onlar sana soracak. Kimsin nesin tecrübelerin nedir. Evin nerede. Kiminle yaşıyorsun vs.
Uygunsa ikinciye çağırırlar.
2 de hakların alacağın maaş
(ne maaş istediğini de söyleme bu. Uzun oldu konuda sorun varsa sonra yazarım)
yol parası yada servis. Kesin sana verecekleri iş Tanımı. Ve senin bu işi isteyip istemediğin konuşulur. İşte o an sen istediğin soruyu sorabilirsin. :-D
Eğer ki bu görüşme de olumlu geçer. Sana süre vererek arayacaklarını söylerler ise süre bitmeden sen aramalısın.
Azıcık ;-) çenem düştü kusura bakma artık :-D
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.