Kizlar merhaba, benim derdim kizim.
3 yasina yaklasti. Son bir iki aydir falan on dislerinin ust kisminda sari tortular olusmus durumda.
Dis fircalamasini seven bir cocuk ama yalnizca kendisi fircaladigi ve bana dokundurtmadigi icin sanirim pek basaramamisiz agiz sagligimizi koruyabilmeyi.
Dislerinin bu halinden olsa gerek agzinda buyuk insan gibi agir bir koku olustu. Ac tok farketmiyor surekli kokuyor.
Ne yapmali ne etmeli? Disciye gotursem biliyorum durmayacak, doktorun tedavi etmesine izin vermeyecek.
İyice gec olmadan bir onlem almaliyim.
merhaba
bence önce o fırçalasın sonrada siz alın siz fırçalayın ben oğluma öyle yapıyorum. ağız kokusu bazen benim oğlumda da oluyor özellikle hasta olucağı zaman diğer zamanlarda bir koku olmuyor.
Birlikte fırçalamayı oyuna dönüştürebilirsiniz mesela. Önce o fırçalasın, daha sonra siz bakalım hangimiz güzel fırçalıyor gibi. Bir de yorum yapan arkadaşında dediği gibi benim oğlumda da oluyor genelde boğaz enfeksiyonu olacağı zamanlar. Bir dönem sürekli ağız kokusu vardı. Geniz etinden kaynaklandığını söyledi kulak-burun-boğaz doktoru ameliyattan sonra kalmadı o koku ama yine ded dediğim gibi hastalanacağı zaman hafif bir koku oluyor.
canım sadece diş probleminden değil bağırsak kurdu da ağız kokusu yapar böbreklerini üşüttüyse de yapar
Oyuna cevirdigimde yanina yaklasabiliyorum biraz ama fazla uzun surmuyor bu. Sanirim yeterli olmuyor o kadarcik zaman.
Geniz eti hic aklima gelmemisti aalinda.. Acaba olabilir mi ki..
Kafam iyice karisti simdi :)
Ben hep dise odaklandigimdan bunlari dusunmemistim.
Aslinda ishali de var.
Durmayacak diye disciye goturmeyi ihmal etmeyin, benim oglumun oyle bir sorunu yoktu fakat ben kontrol icin götürdüm. Ve disci bana bir ilac gibi bisey verdi. Boyle seker gibi uyurken agzina koyun erisin dedi. Hem dislerini duzenli fircalamis gibi yapiyor, hem agiz kokusu ne varsa engel oluyor hem dis curumesine engel oluyor hem de dis eti ve disleri guclendiriyor.. ben denedim faydasini cok gördüm. Oglumun disleri masallah cok guzel ve sağlıklı.. dis hekimine gorunmenizi tavsiye ederim. Ayrica kucuk cocuklarda agiz kokusu bir sey eksikliginden ya da bir hastaliktan kaynaklanıyor bunu biliyorum fakat inanin simdi hatirlamiyorum. En guzel teshisi ve tedavisi doktorunuz yapar..
Bence de ağız kokusu dişlerden değildir...Diğer durumları da göz önünde bulundur ..
Olabilirmiş, bende bilmiyordum doktora götürdüm sık hastalanıyordu. Geniz eti problemi var gibi kulak-burun-boğaz doktoruna götürün dedi. Götürdüğüm kulak-burun-boğaz doktorunun muayeneden sonra geniz eti var dedi ve sorduğu şeyler, ağız kokusu var mı, geceleri ağzı açık uyuyor mu ve horluyor mu? Hepsi vardı oğlumda bir an önce geniz etinin alınması gerekiyor dedi geniz eti büyüme yapmış 1 hafta içinde de yaptırdık zaten.
akşamları poposunu falan kaşıyor mu ?
Heh ben de tam olarak oyle bir ilac var midir diye merak ediyordum. Buyukler icin agiz temzleme sulari var, kucukler icin de var midir acaba diye dusunuyordum. Aslinda oyle birsey vermeyi de istemiyorum hic ama, cok tereddutteyim..
Cevabin cok iyi oldu :)
Ama baska hastalik konusunu da dusunsem iyi olur.
Yastigini islak buluyorum son zamanlarda. Terledigini dusunuyordum ama agzi acik uyuyorsa ondan da islaniyor olabilir..Olabilirmiş, bende bilmiyordum doktora götürdüm sık hastalanıyordu. Geniz eti problemi var gibi kulak-burun-boğaz doktoruna götürün dedi. Götürdüğüm kulak-burun-boğaz doktorunun muayeneden sonra geniz eti var dedi ve sorduğu şeyler, ağız kokusu var mı, geceleri ağzı açık uyuyor mu ve horluyor mu? Hepsi vardı oğlumda bir an önce geniz etinin alınması gerekiyor dedi geniz eti büyüme yapmış 1 hafta içinde de yaptırdık zaten.
Birden ben mi yazdım acaba dedim
Genız eti çok büyük sorun bademcikte öyel benim oğlumda da aynı şikayetler vardı
Bizde kurtulduk çok şükür
Önce dişciye götürmüştüm sonra çocuk doktoru en son kulak burun boğaz
Sizde öyle yapın bence hepsi inceleyıp ortak karar verince çözüme kolay ulaşırsınız
Ozel olarak aksamlari degil ama zaman zaman soyluyor anne popom kasiniyor diye.
Suphelendim simdi boyle yorumlar gelince, bir doktora gotureyim ben kuzumu ya.
Tesekkur ederim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?