Küçükken oynadığınız farklı oyunlar..

linda20

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2014
1.431
565
148
Arkadaşlar üniversite hocam ödev verdi ben de sizden yardım almak istiyorum..
Eski hiç duyulmamış bildiğiniz oyunlar varsa eğer yardımcı olur musunuz ?

Küçükken evcilik oynanır erkeklerle maç yapılmaya çalışılır
Tasın içine tuz konur yemek yapılır
Öğretmenin bilmediğini çocuk mu nilecekmiş

istop.
elim sende.
birdir bir.
kücük sopayla oynanan bi oyun vardı o neydi ya anımsıyamadım.(cok severdim onu)
mendil bırakmacamıydı acaba. birde o vardı.al satarım bal satarım :KK69::KK45:
ah cocuklugummmmmm:KK55:

tek kardeşlik :p
kardeşimi başımdan savmak için uydurduğum oyundu ehehee :KK59:

Yerden yüksek, dansa davet :) erkeklerde simit oyunu vardı. Evcilik klasik zaten. 9 taş oynardik. Çelik çomak vardı daha eskiden. Seksek, ip atlama , beş taş , elim sende, elimin üstünde kimin eli var .... Bu liste uzar gider

Gogo ( ortaya bi tane teneke salca koyuyorsunuz tabi içi boş, uzaktan ona vurmaya çalışıyorsunuz, kim vurursa ebe onun peşinden koşuyor ta ki salca kutusunu duzeltene kadar )
Çelik çomak ( bir delik kaziyorsunuz, sopayi uzunlamasina ustune koyuyorsunuz ve elinizdeki sopayla da ona vurup havaya kaldirip havada vurmaya basliyorsunuz )
Beş taş ( beş tane taşla oynanan oyun. Surekli taslari ellerinizle kapma oyunudur )
Sek sek ( yere cizgi cizilir ve bir tas sirasiyla cizgilerin icine atilarak o tasin oldugu cizgiye basmayip diger cizgilere tek ayaginizla basmak )
Kör ebe ( ebe olan kişi gözüne bez baglar ve etrafindakileri yakalamaya calisir )
Uzuneşşek ( biri duvara yaslanir ve digeri de onun onune belini egerek durur, sirasiyla ustune atlanir. Kim yikarsa o alta iner )

Ahh ahh elimizde Salça ekmek bunlari oynardik. Paylasimciydik, kesfedendik, yeni oyunlar uretirdik. Simdiki cocuklar mal gibi bilgisayara bakiyor o kadar...

Müzikli yerden yüksek. Biz öyle diyoduk yani. Ebe olan bi kelime söylüyodu biz de içinde o kelime gecen şarkı bulmaya çalışıyoduk. Bulursan karşıya güvenle geçiyosun ebe seni yakalamıyo, bulamazsan kaçıyosun karşı kaldırıma:KK55:
A bi de Don oyunu vardı. Ebe arkasını dönünce heykel gibi kalıyoduk hepimiz. Ebe de bizi güldürmeye çalışıyodu. Kıpırdayan ebe oluyodu.

biz en çok ateş almaca oynardık. iki agaç vardı birbirinden uzak grup olarak ayrılırdık iki agaca, gruptan biri diğer agaca yaklaşırdı onu yakalamaya çalışırdık , adamları az kaldımı ağacın etrafını saradık o ağacı ele geçirmeye çalışırdık. çok severdim bu oyunu kolay kolay kimse yakalayamzdı beni : )

Sayılmamışlardan aklıma gelen, kutu kutu pense var.
Tasolar vardı bi dönem onlarla oynanırdı.
Köşe kapmaca vardı.
Hırsız polis oynardık bi de.
Şişe çevirmece vardı.
Kulaktan kulağa vardı.
İsim şehir vve kim kiminle nerede filan vardı.
Şarkı türetmece kelime türetmeceler..

Back
X