Küçükken yaptığım hata

Lütfen yazacaklarımı yargılamayın. Çok yardıma ihtiyacım var. Lisede çok büyük bir hata yaptım. Sevgilime güvenip çıplak fotoğrafımı atmıştım o da bunu yaydı. O kadar korkmuştum ki ve ne yapılır hiç bilmiyordum. Aileme söylemeye korktum çok pişmandım. Hiçbir şey olmamış gibi davrandım ama çok zorbalıkla karşı karşıya kaldım. O kadar zor ki bunları anlatmak tam 6 yıl önce oldu. Sonra ben bu olayı aşmaya çalıştım, unutmaya çalıştım. İyi bir üniversite iyi bir bölüm kazandım. Başka şehirde okuyorum şu an ve yine bu şehirde çok güzel bir ilişkim var. 1 yıl oldu ve çok seviyorum onu. Ama neredeyse her gece aklıma bu yaşadıklarım geliyor, uykularım kaçıyor. Sizce bu durumda ne yapmalıyım? Sevgilime söylemeli miyim? Her şey o kadar ağır ve zor ki. Psikolojik yardıma ihtiyacım olduğunı düşünüyorum. Ne yapmalıyım ben?
bir psikoloğa görünmelisin. geçmişe takılı kalıp geleceğini mahvetme, derslerine odaklan. yardıma ihtiyacın varsa psikolojik destek al.

Aylar önce aramıştı beni. Sadece yüzleşmek için açtım. Çok dengesiz biriydi psikolojik sorynları vardı annesi intihar etmişti 2 kere. Öyle işte ondan ne kadar nefret ettiğimi söylemiştim çok ahımı aldığını falan. Bana hayatının çok kötü gittiğini ve ondan pezevenk diye bahsedildiğini ve çok olaylar yaşadığından bahsetti neler yaşamış bilmiyorum ama onları duymak beni çok mutlu etti
Neden telefonu aciyorsunki açma,görüşme cevap verme gerekirse numaranı değiştir. İsterse ölsün naparsa yapsın sana tekrar zarar verebilir . Kesinlikle hiç bir şekilde muhattap olma ..ha biseyler duymak mutlu ediyo seni edebilir ama başına daha çok sardirirsin. Yani uyuyan yilani uyandırma boşuna.

Eski mesajlarına baktım. Anladığım kadarıyla hala aktif bir cinsel hayatın var. Muhtemelen erkek arkadaşınla. Demekki çok da bu konularda tutucu değil. Açma bence de geçmiş defterleri.
Aktif cinsel hayatı var diye zorbalığa maruz kalmasını hak mı ediyor sayın ahlak bekçisi?

İnanın 6 yıldır hiç aklımdan çıkmıyor ve bu başka şekilde yansıyor ruh halime. İşin kötü yanı bazen sevilmeye değer olduğumu hissetmiyorum. Sanırım ondan sevgilime söyleme düşüncesi var içimde
Yok canım neden sevilmeye değer olmayasınız o kadar basit mi? Çocukmuşsunuz daha. Ayrıca size gelene kadar kimlerin ne hataları ne ayıpları var bilinecek olsa kimsenin yüzüne bakamazlar. Sizinki sadece çocukluk.

Hiç gerek yok. İleride bu resimler bir şekilde karşıma çıkar diye korkuyorsan da o gün geldiğinde karşında ki insana büyük bir zorbalığa uğradığını ve eski erkek arkadaşının şerefsiz olduğunu anlatırsın olur biter. 14 yaşındaymışsın , hata yapman çok normal. Bu hata için şimdini zehir etme tatlım

Ya cocukmuşsunuz daha. Sizin bir suçunuz yok, cocukta suç aranır mi. Keşke olmasaymis ama olmuş bitmiş unutun gitsin. 6 sene zaten acısını cekmissiniz. O pislikle asla muhattap olmayın silin engelleyin konuşmayın. Sevgilinize de söylemeyin. Sevgili olduktan sonrasından sorumlusunuz. Hiç benzetmeyin. Unutun gitsin. Herkes hata yapıyor. Mutlu olma zamaniniz artık.

Bu fotoğrafları atarken yüzünüz gözüküyor muydu? Yüzünüz gözükmüyorsa sorun yok ama kim olduğunuz belli olacak şekildeyse bu fotoğraflar, erkek arkadaşınızdan bağımsız başınızı ağrıtabilir. En ufak bir tehdite maruz kalırsanız şikayetçi olun. Ne de olsa 20 yaşındasınız.

Erkek arkadaşınıza da bir şey açıklamak zorunda değilsiniz bu arada.

Bencede sakin anlatma kimseye, sevgilinde olsa esinde olsa anlatma simdi iyi zamaninda seni dinler destek oluyormus gibi görünür ama gün gelir tartisirsiniz veya bi durum olur sürekli basina kakar bu durumu sürekli önüne sürer veya sana karsi o da kullanabilir. Bu da seni daha cok üzer gündemde olur. Her kavgada tartismada ayni konuyu söyleyebilir sana.

Insanlara malesef güven olmaz :(

Imkanin varsa piskologa git ona anlat en azindan kimseye söyleyemez ve sana karsi kullanamaz mesleginden dolayi.

Yazdiklarimi yanlis anlamayin kendi tecrübelerimden söylüyorum. Bi iliskide yalan gizli sakli olmaz düsüncesiyle saf gibi herseyi söyledim öyle kötü bisede yok ama her firsatta basima kakiliyor ve benim unutmak istediklerimi yillarca icimde sakladiklarimi sürekli basima kakiyor bana hatirlatip duruyor o anda hem sinirleniyorum hem o durumlari tekrar yasiyormus gibi üzülüyorum hemde sürekli söylemesinden dolayi bu durumada üzülüyorum cok kötü oluyorum.

Kim olursa olsun hicbir insana güvenipde söyleme, sokakta buldugun bi kediye söyle, evde duvarlara söyle, yastigina söyle, piskologa söyle ama insana söyleme bence :( ne kadar iyi oldugunu düsünürsen düsün gün gelir pisman eder...

Bencede sakin anlatma kimseye, sevgilinde olsa esinde olsa anlatma simdi iyi zamaninda seni dinler destek oluyormus gibi görünür ama gün gelir tartisirsiniz veya bi durum olur sürekli basina kakar bu durumu sürekli önüne sürer veya sana karsi o da kullanabilir. Bu da seni daha cok üzer gündemde olur. Her kavgada tartismada ayni konuyu söyleyebilir sana.

Insanlara malesef güven olmaz :KK43:

Imkanin varsa piskologa git ona anlat en azindan kimseye söyleyemez ve sana karsi kullanamaz mesleginden dolayi.

Yazdiklarimi yanlis anlamayin kendi tecrübelerimden söylüyorum. Bi iliskide yalan gizli sakli olmaz düsüncesiyle saf gibi herseyi söyledim öyle kötü bisede yok ama her firsatta basima kakiliyor ve benim unutmak istediklerimi yillarca icimde sakladiklarimi sürekli basima kakiyor bana hatirlatip duruyor o anda hem sinirleniyorum hem o durumlari tekrar yasiyormus gibi üzülüyorum hemde sürekli söylemesinden dolayi bu durumada üzülüyorum cok kötü oluyorum.

Kim olursa olsun hicbir insana güvenipde söyleme, sokakta buldugun bi kediye söyle, evde duvarlara söyle, yastigina söyle, piskologa söyle ama insana söyleme bence :KK43: ne kadar iyi oldugunu düsünürsen düsün gün gelir pisman eder...
Söylediklerinizi dikkate alacağım. Vakit ayırıp yazdığınız için çok teşekkürler. Çok güzel teselli oldu bana bu yazılanlar. 2 gündür kendimi çok daha rahat hissediyorum

Küçük olduğum için ne yapmam gerektiğini bilmiyordum maalesef. Yine paylaşılıyor mu bilmiyorum ama bunu düşünmekten çok yıprandım :KK43:
Birgun karsiniza cikarsa bir yerde paylasildigi, polise bildirirseniz. Bilisim suclarina giriyor bu. Onlar gerekeni yapip fotograflari kaldirir. Ancak su an paylasilip paylasilmadigini bilmiyorsunuz.
Sevgilinize de soylemeyin. Esiniz bile olsa soyleneyin. Ne gerek var?

Anlatma lutfen ileride etrafta bu kizin ciplak fotolari var diye anlatmayacagini nereden bikeceksin.Fotografim cikmasa bile ortaya belki coktan silindi adin cikacak.anlatma ,net. Ve unut eger tehdit edilirsen lutfen polise git

Canım kadın arkadasım, seni kimse yargılayamaz bu durumu yaşayan birine ancak destek olunur. Bu senin kendi kendine asabileceğin birşey değil, kesinlikle psikolojik bir destek alıp kökünden kazımalısın, yeniden aklına geldiğinde nasıl düşüneceğini öğrenmelisin.
sevgiliye paylaşmak konusuna gelince ben eşimle böyle bir durum yaşamış olsam paylaşmak isterdim, içinde fırtınalar koparken bir haber rol yapmak istemezdim; ama sen bu kadar dayanmaıssın madem önce destek al sonra karar ver. Umarım tez zamanda bu meseleyi ruhunda çözersin, birinin kötülüğünün bedelini sen çekmemelisin

Back
X