Kuduz

KarincaKadin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2016
4.622
5.328
88
Gün geçmiyor ki buraya konu acmayayim.
Arkadaşlar kısaca sıkıntım şu kizimin elini kedi çizdi doktora götürüp aşı yaptirdik. (Kuduz aşısı )
Fakat bize enfeksiyon poliklinigine götürün aşı takvimi verilecek falan dendi. Kesinlikle ihmal etmem inşallah ama korktum aşı olmasına rağmen yinede bir sıkıntı olabilir mi? Soruyorum çünkü acil çok yogun du ve doktor tüm. Sorularıma cevap vermedi:(

Çocukları bilumum hayvanatla hasır nesir olan ve iki çocuğunun ikisinin defalarca kuduz aşısı olan biri olarak söylüyorum asi takvimine uyun ve asi kartını kaybetmeden cüzdanınızda taşıyın. Bir dahaki sefere gene böyle bir şey olursa doz ona gore ayaklanıyor.
Paniğe gerek yok. Ben Etfal hst. Yakın oturuyorum asi bolumundekiler beni ve cocuklarimi tanirlardi. Şimdi jkiside eşek kararlar.

Sokak kedileri beni baya yoluumm yolum yoldular cocuklugumdan beri. Hic asida olmadim ama boyle seyler bikere oluyor oldumu tabi bilemedim cok dusuk bir ihtimal kuduz olmasi. Bundan kuduz oluyor mu onu bile bilmiyordum zaten.

Yaralı bölgeyi sabunlu suyla da iyice yıkayın. Sabunun yararı oldugunu okumustum suan tam olarak hatırlayamasam da.

Isırması lazım kuduz mikrobu salyadan bulaşır. Kaç senedir kedi beslerim sokakta evde onlarca aşısız hayvan ısırdı tırmaladı hiç aşı olmadım.
Bunun içinde o hayvanın kuduz olması lazım sokakda normal kedi köpekden nasıl kuduz bulaşsin Allah aşkına :27:

Ortada paniklemeniz gerekn bir durum yok. Isiran kedinin kuduz olmasi, sizi tirmalamadan hemen once patisini yalamasi ve size gecmesi gerek, ya da cocugunuza iste. Maksimum iciniz rahat etsin diye kediyi 2-3 gun gozlemleyebilirsiniz.
Cocuklugumdan tirmalamalardan tirmalama begendim, hicbir sey olmadi.

Ben de gordum o tedaviyi ayni kedi tirmalamasi yuzunden. Herkesi tirmalamis sene 2006 , kuyruk vardi kuduz asisi olmak icin. Herkes birbirine senide mi o kendi tirmaladi diyordu :)) sehrin en islek caddesinde, dehset bir kalabalikta onune gelene saldirmis.
Asilari olsun bir sey olmaz endiselenmeyin.

çok düşük bir ihtimal ama kedi kuduzsa ve tıtmalamadan önce patilerini yaladıysa kuduz olma ihtimali var.. kuduz mikrobu salya ile bulaşır çünkü.. benim kıZımı da 2 ay önce kedi tırmalamıştı çok basit bi çizikti ama biz çok korkmuştuk.. geçmiş olsun konu sahibi

Gün geçmiyor ki buraya konu acmayayim.
Arkadaşlar kısaca sıkıntım şu kizimin elini kedi çizdi doktora götürüp aşı yaptirdik. (Kuduz aşısı )
Fakat bize enfeksiyon poliklinigine götürün aşı takvimi verilecek falan dendi. Kesinlikle ihmal etmem inşallah ama korktum aşı olmasına rağmen yinede bir sıkıntı olabilir mi? Soruyorum çünkü acil çok yogun du ve doktor tüm. Sorularıma cevap vermedi:KK43:

Tetenoz asisi var mi kizinizin?

2010 veya 2011de bir cocuk ölmüştü kuduzdan. Sonrasında baska vaka var mı bilmiyorum. Ama Tr hala kuduz riski görülen bir ülke.
Tırmalamayla bulaşacağını ben de düşünmüyorum bu arada. Yoksa hepimiz kuduzduk, kediler tırmalamayı seven kaprisli hayvanlar :KK53:

Back
X