Kuduz

Gün geçmiyor ki buraya konu acmayayim.
Arkadaşlar kısaca sıkıntım şu kizimin elini kedi çizdi doktora götürüp aşı yaptirdik. (Kuduz aşısı )
Fakat bize enfeksiyon poliklinigine götürün aşı takvimi verilecek falan dendi. Kesinlikle ihmal etmem inşallah ama korktum aşı olmasına rağmen yinede bir sıkıntı olabilir mi? Soruyorum çünkü acil çok yogun du ve doktor tüm. Sorularıma cevap vermedi:KK43:
Benide kopek isirmiti kopegi kuduz aisi ve tetanoz yapildi diye hatırlıyorum birde kopegi tkip etmem soylendi bence panik yapmayin asisi vurulmus

Çocukları bilumum hayvanatla hasır nesir olan ve iki çocuğunun ikisinin defalarca kuduz aşısı olan biri olarak söylüyorum asi takvimine uyun ve asi kartını kaybetmeden cüzdanınızda taşıyın. Bir dahaki sefere gene böyle bir şey olursa doz ona gore ayaklanıyor.
Paniğe gerek yok. Ben Etfal hst. Yakın oturuyorum asi bolumundekiler beni ve cocuklarimi tanirlardi. Şimdi jkiside eşek kararlar.
Çok teşekkür ediyorum

Gün geçmiyor ki buraya konu acmayayim.
Arkadaşlar kısaca sıkıntım şu kizimin elini kedi çizdi doktora götürüp aşı yaptirdik. (Kuduz aşısı )
Fakat bize enfeksiyon poliklinigine götürün aşı takvimi verilecek falan dendi. Kesinlikle ihmal etmem inşallah ama korktum aşı olmasına rağmen yinede bir sıkıntı olabilir mi? Soruyorum çünkü acil çok yogun du ve doktor tüm. Sorularıma cevap vermedi:KK43:

Kedi tırmalaması ve kuduz, çok uç ihtimal kuduzun tırmalama ile bulaşması pek mümkün değil vucut sıvısı ve kan yolu ile aktarılır zira... Kuduz konusunda endişelenmeyin fakat tetanoz iğnesi şart bu durumda.

Kedi tırmalaması ve kuduz, çok uç ihtimal kuduzun tırmalama ile bulaşması pek mümkün değil vucut sıvısı ve kan yolu ile aktarılır zira... Kuduz konusunda endişelenmeyin fakat tetanoz iğnesi şart bu durumda.
Canim geçen sene 1. Sınıfta yapıldı diye yapmadilar. Sadece kuduz aşısı yapildi

Maalesef o zaman da insanlar daha rahat davranıyor

Tam tersi, insanların öğrenmesi işleri zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz, tecrübe ile sabit. Diğer yandan insanlarımız zaten sokaktaki hayvanlara karşı acımasızlar, böyle bir durumun yansıtılması halk tarafından toplu itlafa sebep olur. Üstelik görülen kuduz vakalarının hiç birinde hastalığı bulaştıran hayvan kedi veya köpek değildi.

Canim geçen sene 1. Sınıfta yapıldı diye yapmadilar. Sadece kuduz aşısı yapildi

Tamam o halde sorun yok.

çok düşük bir ihtimal ama kedi kuduzsa ve tıtmalamadan önce patilerini yaladıysa kuduz olma ihtimali var.. kuduz mikrobu salya ile bulaşır çünkü.. benim kıZımı da 2 ay önce kedi tırmalamıştı çok basit bi çizikti ama biz çok korkmuştuk.. geçmiş olsun konu sahibi
Çok teşekkür ediyorum

Kediyi bulma ihtimaliniz yok mu? Kediyi bulup 10 gün kadar gözlemliyorsunuz kedi ölmez ise bu 10 günde kuduz değil demektir.Böylece aşıların hepsini yaptırmaktan ve endişelenmekten kurtulursunuz .Ama kediyi bulamıyorsanız aşıyı yaptırın,yoksa içiniz rahat etmez bence geçmiş olsun.

Geçtiğimiz yıl İzmir Çiğli'de kuduz vakasına rastlandı... Bunlar halkı paniğe sevketmemek için paylaşılmaz.
Anladim, zaten onlem almasi ama kedinin tirmalamasindan gecen kuduz vakasinin simdiye kadar neredeyse hic duyulmadigi icin paniklememesi gerektigininden bahsettim. Mutlaka vardir.

Arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Kızımı uyuTurken söylediği cümle beni benden aldı:
"Artık aşımda var istediğim kadar kedi sevebilirim ":))

Isırması lazım kuduz mikrobu salyadan bulaşır. Kaç senedir kedi beslerim sokakta evde onlarca aşısız hayvan ısırdı tırmaladı hiç aşı olmadım.
Konu Sahibi bizim gibi değil bu konularda epey hassas belliki.
Bende şimdiye dek hiç kuduz aşısı olmadım. Bahçemde onlarca sokak kedisi var.Kuduz mikrobu genelde kediye geçmişse o kedi 3 gün içinde ölür zaten.Bu süre köpekler de 1 haftayı bulur. Ayrıca kuduz olan bir hayvan kendini hemen belli eder.Bu belirtilerin en önemlisi kedinin sağa sola yalpalayarak yürümesi ağzından salya akması ışığa karşı duyarlı olmasıdır.

Arkadaşlar desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Kızımı uyuTurken söylediği cümle beni benden aldı:
"Artık aşımda var istediğim kadar kedi sevebilirim ":))
Kızınızı çok sevdim ;)
Çok akıllı bir evlat maşallah.....
Rabbim uzun ömürler versin hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Kedi tırmaladığı halde hala hayvan sevgisi devam ettiğine göre ileride muhteşem karakterli bir birey olacak belli.

Konu Sahibi bizim gibi değil bu konularda epey hassas belliki.
Bende şimdiye dek hiç kuduz aşısı olmadım. Bahçemde onlarca sokak kedisi var.Kuduz mikrobu genelde kediye geçmişse o kedi 3 gün içinde ölür zaten.Bu süre köpekler de 1 haftayı bulur. Ayrıca kuduz olan bir hayvan kendini hemen belli eder.Bu belirtilerin en önemlisi kedinin sağa sola yalpalayarak yürümesi ağzından salya akması ışığa karşı duyarlı olmasıdır.
Çocukluğumla alakali böyle bir fobim var. Çok korkmama rağmen (kuduzdan) kızımı hiç hayvanlardan uzakkastirmadim. Bugunde olunca (belki başkası umursamaz) ama direk aşı geldi aklima

Kızınızı çok sevdim :KK66:
Çok akıllı bir evlat maşallah.....
Rabbim uzun ömürler versin hayırlı insanlarla karşılaştırsın.
Kedi tırmaladığı halde hala hayvan sevgisi devam ettiğine göre ileride muhteşem karakterli bir birey olacak belli.
Çok teşekkür ederim inşallah öyle olur

Kuduz olan kedi köpek gündüz gezemez diye biliyorum ben de. Bir de normal davranmaz sanırım. Sabunlu suyla iyice yikasaydiniz hemen.

Ayrıca bir bilgi ergenlikten önce kediyle karşılaşıldığında kedi alerjisi olunmuyor. Köpek de aynıdır belki. Bırakın çocuklarımız sevsin, dokunsun, beslesin kedi köpekleri.

Kuduz olan kedi köpek gündüz gezemez diye biliyorum ben de. Bir de normal davranmaz sanırım. Sabunlu suyla iyice yikasaydiniz hemen.

Ayrıca bir bilgi ergenlikten önce kediyle karşılaşıldığında kedi alerjisi olunmuyor. Köpek de aynıdır belki. Bırakın çocuklarımız sevsin, dokunsun, beslesin kedi köpekleri.
Besliyoruz:) komşularimizda alıştı. Yemekten kalanları hemen indiriyoruz asagiya

Çocukluğumla alakali böyle bir fobim var. Çok korkmama rağmen (kuduzdan) kızımı hiç hayvanlardan uzakkastirmadim. Bugunde olunca (belki başkası umursamaz) ama direk aşı geldi aklima
Gayet yerinde bir davranış göstermişsiniz doğru bir karar verip işi şansa bırakmamışsınız.Ben bir hayvansever olarak yaptığınız davranışı haklı buldum. En azından içiniz rahat eder kızınız da hayvanları severken daha dikkatli olur.
Çok geçmiş olsun.
Ben yıllardır hayvanlarla iç içe büyüdüğüm için kuduz bir hayvanı ayırt edebilirim bu sebepten hiç aşı olmadım.

Back
X