Bizde çamaşır işleri eşimde. Eve gelince ona sorayım bi
çamaşır küfünden hastalık olmaz arkadaşım.. doğru yapıyorsun yüksek ısıda yıka yeterli.. çamaşırlığı koyduğun odanın penceresini de açık tut iyice havalansın astığında..
baktın geçmemiş ya da sen çok rahatsız oldun at gitsin dert etmeye değmez..
Ay canım benim.
Benim adamda yemişti benzer bi naneyi, öyle bir atmış ki yastık kılıfını çamaşır sepetine , astarın altında kaybolmuş aylarca orda kalmış simsiyah küf olmuş.
90 derece yıkadım ağzı yüzü kaydı eminim ne bir mikrop ne başka bir şey kalmıştır lakin o siyah küf lekeleri çıkmadı attım gitti.
Yani yıkadığında o küf temizlenecek ama büyük ihtimalle lekesi kalacak. Lekenin nasıl çıkacağını bilen varsa bende takipteyim aydınlanayım :)
O desenler o renkler benim de aklımı alıyorBen olsam hemen atarım. Yeni nevresim almayı çok seviyorum
Arkadaslar simdi çıkardım makınadan çok fazla leke goremedım ben 2-3 tane vardı o da alt çarşafında ve yastıkta..dediğim gibi leke olması çok muhım değil aslında yenısı alınır ne de olsa ben sadece küf ınsan saglıgına zararlı dıye telaşlandım
Muhtemelen ben de kullanmıcam bu nevresimi esim zaten hiç sevmedi saten diye
Tekrar teşekkür ederım vakit ayırıp cevap verdiniz icin
Kırk yıllık biyoloğum bu küfü ilk kez duydumçamaşır küfünden hastalık olmaz arkadaşım.. doğru yapıyorsun yüksek ısıda yıka yeterli.. çamaşırlığı koyduğun odanın penceresini de açık tut iyice havalansın astığında..
baktın geçmemiş ya da sen çok rahatsız oldun at gitsin dert etmeye değmez..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?