Küfür eden çocuk

Nevvreste

PATRON ANA
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2018
675
1.265
33
32
DÜNYALI
Arkadaşlar bu konuyu hem komşum hem ileride başıma gelirse nasıl bir yol izleyebilirim diye açıyorum.

Çok sevdiğim ve görüştüğüm iki komşum var siz deyin kardeş gibi.
Samimi sıcak .
Ikisinin oğlu var 6 yaşlarında ve ikisinin karakteri çok farklı . Aslında annelerin de karakteri çok farkli.
Bir anne çok disiplinli biri çok rahat gibi...

Neyse konuya geçiyorum artık .

Ali çok küfürbaz bir çocuk. Herkes ondan şikayetçi. (Rahat annenin çocuğu)
Veli ise çok mülayim herkes tarafından sevilen parmakla gösterilen bir çocuk ( disiplinli annemin çocuğu )

Veli ile Ali kavga edince anneler de olaya karıştı. Alimin annesi benim çocuğum öyle bir şey demez yapmaz diye savundu.diger anne ise çocuğuna biraz terbiye ver dedi.

Neyse anneler şu an küs.
Ben arada kaldım .Bana dertleniyorlar.
Iki kadın çok iyiyken çocuklar yüzünden düşman kesildiler.

Şimdi size iki sorum var

Siz küfür eden çocuğun annesi olsanız çocuğunuza karşı davranisiniz nasıl olur ?
2. Soru
Çocuğunuzun kavgacı küfürbaz arkadaşı olsa yaklasiminiz nasıl olur ?

Ben de ileride anne olacağım erkek annesi olarak merak ediyorum doğru davranış şekli kirmadan kirilmadan nasıl olmalı ?

Lütfen konuma mantıklı cevaplar yazın her yorum benim için çok önemli .

Bana arkadaşına söyle sana kim oldugunu söyleyeyim deyip susuyorum ..

bence annelerin ikisi de sorunlu. cocuklar yuzunden birbirine girenleri ( cooook hayati bi mesele olmadikca ) anlayamiyorum.

meseleye gelince biri bana cocugumun kufur ettigini soylese ASLA YAPMAZ demem agzindan salak kelimesini bile duymadigim halde demem.cunku baska cocuklarla muhattap oluyor cocuklarimiz. gozlemleyip caresine bakarim bir sekilde.

arkadasimin cocugu kufur ediyor olsa cirkeflesmeden uyaririm. gorusmek istemiyorsam gorusmem ama dusman olmak nedir koskoca kadinlar. bir de gelip dert yaniyorlar diyorsunuz. ne diyecegimi bilemedim.:KK51:

Sizin çocuğunuz küfür eden çocuk olsa birilerinden öğrenip başkalarına da kullansa iki taraflı yorumlar.bekliyorum.
Siz ne kadar uzak tutsaniz da okuldan da öğrenebilir
Elimden geldiğinde uzak tutarım .
Okulda öprenirse öğrendiği şeyin kötü birşey oldugnu uzun uzun anlatırım asla kızmam ..

Çocuğumu kufür etmemesi icin elimden geleni yapardım. Olmazsa pedagoga götürürdüm. Cocuk o tarz konuşmalari nereden oğreniyor okulmu aile mi vs önlem almaya çalışırdım. Çocuğumun da öyle bir arkadaşı olsa ilk annesiyle konuşur olmazsa görüşmesini yasaklardim.

Sizin çocuğunuz küfür eden çocuk olsa birilerinden öğrenip başkalarına da kullansa iki taraflı yorumlar.bekliyorum.
Öğrenirse de benim tepkimden bir daha söyleyemez. Okulun ikinci senesinde “-yorum” yerine “-yom” diye konuşmaya başladığında ilk yaptığım öğretmenini aramaktı. Sonra her söylediğinde kızımı düzelttik. Kısa sürede unuttu. Bir de küfür etse zaten yüzüme baktığında bir daha söyleyemez. Ufak tefek çocuk yaramazlığına, nazlanmasına itirazım yok, nazlarım ama saygısızlık ve terbiyesizlik kırmızı çizgi.

Öğrenirse de benim tepkimden bir daha söyleyemez. Okulun ikinci senesinde “-yorum” yerine “-yom” diye konuşmaya başladığında ilk yaptığım öğretmenini aramaktı. Sonra her söylediğinde kızımı düzelttik. Kısa sürede unuttu. Bir de küfür etse zaten yüzüme baktığında bir daha söyleyemez. Ufak tefek çocuk yaramazlığına, nazlanmasına itirazım yok, nazlarım ama saygısızlık ve terbiyesizlik kırmızı çizgi.
O disiplini nasıl sagliyorsunuz bakmak yetiyor mu yoksa başka şeylere de mi basvuruyorsunuz?

O disiplini nasıl sagliyorsunuz bakmak yetiyor mu yoksa başka şeylere de mi basvuruyorsunuz?
Daha küçücükken başladık, hayır dediysek hayırdır, her şeyi oturup anlatırız. Niye olmaz dediğimizi bilir. Onaylamadığımız bir şey yaptığında asla geri adım atmayız. Babasıyla ortak hareket etmeye çalışırız. Şimdi 5 yaşında. Neye kızacağımızı bilir. Bildiği için, yapacak olsa bile gözü takılır bize, yapmaz. Biraz da karakter meselesi olabilir ya da görebileceği kötü bir şey olmadığı İçin olabilir. Ekstra ceza verdiğimiz olmamıştır. Kullandığı en kötü kelime popiş:))

Arkadaşlar bu konuyu hem komşum hem ileride başıma gelirse nasıl bir yol izleyebilirim diye açıyorum.

Samimi sıcak .
Ikisinin oğlu var 6 yaşlarında ve ikisinin karakteri çok farklı . Aslında annelerin de karakteri çok farkli.

Veli ise çok mülayim herkes tarafından sevilen parmakla gösterilen bir çocuk ( disiplinli annemin çocuğu )

Veli ile Ali kavga edince anneler de olaya karıştı. Alimin annesi benim çocuğum öyle bir şey demez yapmaz diye savundu.diger anne ise çocuğuna biraz terbiye ver dedi.

Neyse anneler şu an küs.

Şimdi size iki sorum var

Siz küfür eden çocuğun annesi olsanız çocuğunuza karşı davranisiniz nasıl olur ?
2. Soru

Ben de ileride anne olacağım erkek annesi olarak merak ediyorum doğru davranış şekli kirmadan kirilmadan nasıl olmalı ?

Bizde de var bi tane ama annenin suçu yok. Çocuk babadan ve çevreden duyuyo. Deme dedikçe üstüne gidiyo. Anne doktora kadar götürdü oğlunu hem küfür hemde yaramazlık var bi dk durmuyo. Doktor ev ortamının düzelmesi gerektiğini söyledi.

Mülayim olan çocuğun annesi olsam çocuğumu diğer çocukla görüştürmem, çünkü küfür öğrenmesini istemiyorum. Ama diğer anneye de çocuğuna terbiye ver demem. Çünkü çocukların problemli davranışlarının tek sebebi anne değil. Hatta bazen anneyle hiç alakası olmuyor. Ayrıca bi anneye böyle suçlayıcı ve yıkıcı bi eleştiri yapılırsa, karşı tarafın haklı olduğunu bilse bile ister istemez savunmaya geçer. Emin olun o kadın bu eleştiri karşısında çok üzülmüştür. Bunun yerine madem arkadaşlar tavsiye verebilir, yardımcı olabilir, kırmadan yanlışlarını gösterebilir.

Diğer annenin yerinde olsam da çocuğumun davranış bozukluğunu görmezden gelmem, bi pedoğa veya oyun terapistine götürür, ayrıca problemin kaynağını çözmeye çalışırım ve o sorunu ortadan kaldırmak için uğraşırım. Ne yapayım benim çocuğum böyle, yada çocuktur olur böyle şeyler demem. Abartıyorsun ne var yani demem. Ama bu kadar sinir bpzucu ve anlayışsız bi eleştiri alırsam da o kişiyle arama mesafe koyarım.

Küfürü bırakın salak, deli, manyak, gerizekalı bile(normal konuşmalarda bile kullanan çok ) evimizde söylenmez. Kardeşine söyleyecek olsa ciddi uyariyoruz. Sebeplerini anlatarak. Öte yandan okulda duyuyor evet özellikle erkek çocuklardan. Bu küfür mü diye soruyor evet diyoruz. Kesinlikle kullanmamasını söylüyoruz. Burada evdeki ortam birinci etken ikincisi arkadaş. O tip arkadaşlarıyla fazla görüşmmesini tembih ediyorum. Çok iyi olan arkadaşlarınin anneleriyle görüşüp tanışıyorum ki hiç arkadaşsız da olmaz. Erkek çocuk olsa da aynı yolu izlerdim. Maalesef millet olarak hadi oğlum bir küfür salla deyip arkasından kahkaha atabilen potansiyelde çok insan var. Bir söyler iki söyler çocuk üçüncüde benim de tepem atar ve arkadaşınızla aynı tepkiyi verebilirim büyük ihtimalle. Orda çocuğunu koruyup senin yaptığın doğru evladım gibi bir mesaj vermiş ki çocuklar yaptıkları davranışların sonucunda anne babanın tepkisini çok takip ediyor. Bu çok önemli.

Sokakta erkek çocuklar konuşurken aralarında, çok küfür duyduk kardeşim küçükken. Her duyduğumuzda aa ne kötü şeyler söylüyorlar bunlar yanlış davranışlar dedik. Küçükken öğrendi küfrün yanlış olduğunu. Yani dışarıda duyması yanlış değil hareketin ne olduğunu bilmesi önemli.

Samimi sıcak .

Neyse anneler şu an küs.

Şimdi size iki sorum var

2. Soru

arkadaşı ile ilişkisine karışamam ama çocuğumu olumsuz etkileyecek biri ise görüşmelerine engel olurum ki bahsettiğiniz çocuklar daha çok küçük büyük ihtimal ebeveyn eşliğinde görüşüyorlar yani anneler görüşmezse sorun ortadan kalkar..
ama benim çocuğum sürekli küfür etse belli ki bunu öğrenmiş birinden önce o ortamdan uzaklaştırırım sonrada ona bunun yanlış olduğunu anlatırım sürekli yaptığı birşey ise gerekirse ceza veririm.

Cocugumun iyiliği için herkesten vazgecebilirim.
Ama kavga edip muhatap olmazdim tabi , telefonlarını açmaz ve karşılaşmamaya özen gosterirdim arkadaşımla.

Çocuk için kavga etmeyi hiç anlamam, çocuk kavgalarına da karışmam, küfürden uzak tutulmuyor çocuklar, sokakta duyuyor, okulda duyuyor, yanınızda yörenizdeki insanlardan duyuyor, bir şekilde mutlaka küfürle tanışıyorlar, kızım 3 yaşlarındayken bir arkadaşım kızımın yanında küfürlü bir laf etti, çocuklar çabuk kapıyor, mahalle marketine gittik kızım adama o küfürü söyleyip hoşçakal ..... dedi, ben kızardım utancımdan, özür diledim, biz öğretmedik dedim, beni bilirler çocuğuma öyle şeyler öğretmem ama sonuçta çocuk benim çocuğum, ayıp benim ayıbım oluyor, kızım oyuncak bebeğini sallardı ağzında o küfür ama isim sanarak söylüyor, bebeğim ....yi uyutuyorum diyordu, aylarca o kelimenin terbiyesiz birşey olduğunu anlattım, söylersen insanlar üzülür sana küser gibi şeyler dedim, terbiyesizlik ne demek bilmiyorlar, terbiyeli, terbiyesiz ayrımı yapabilmesi için anlayacağı gibi örnekler verdim, bir daha söylemedi ama unutana kadar hep ya birine söylerse diye diken üstündeydim.

Birde öcü diye birşey olmadığını unutturana kadar çok uğraşmıştım, sağolsun bir komşu teyzemiz çocuklar uslu otursun diye öcü var, öcü geliyor diye diye kızımın korkmasına neden olmuştu, çocuk en ufak birşeyde anne öcü geliyor korkuyorum deyip kucağıma çıkardı.

Çocuklar küfür edince gülüp geçmemek lazım, çocuk o dememek lazım, gülünce güzel birşey gibi algılayıp sürekli söylüyorlar, bazı insanlar küçük çocukların küfür etmesini şirin buluyor ama bence şirin de değil komik de değil.

Çocuğum küfür etse çok kızarım ve bu yaptığının çirkinliğini anlatırım ona.Bir daha küfür ederse de etkili bir ceza veririm sanırım çünkü kişilik böyle adım adım oluşuyor.Küfür öğrenebileceği ortamlardan da uzak tutardım.

Çocukken ben de çevremden,kuzenlerimden etkilenerek herkese "oğlum" demeye başladım.(Küfür bile değil,argo)
Annem duyduğu an öyle kızdı ki bana,gözüm nasıl korkmuşsa bir daha söylemedim öyle şeyler.Bugün bu kadar nefret ediyorsam bu tarz konuşmalardan;sebep annemin o tavrı.

Arkadaşı küfürbazsa ailesi ve kendisiyle konuşur,bunun yanlışlığını ve çocuğumu etkilediğini söylerim.Değişmiyorsa durum -ki genelde değişmez ve pişkince üste çıkarlar-uzak tutarım çocuğumu.

Back
X