Küfür eden çocuk

Bende merak ediyorum bu insanlari cidden , burda yazarken cok kolay da kendi hayatlarinda nasillar acaba , kendini baska turlu gosteren insana sinir oluyorum ve isin komigi cok da belli oluyorlar da neyse
Ayrica medeni bi avrupa ulkesinde yasamis bi insan olarak cok rahatlikla 2 kelimelerinden birinin kufur oldugunu soyleyebilirim

Evet o yuzden Norvec dedim Amerikada oyle degil cunku masallah en naif adamin bile agzinda s...t :KK53: bilmiyorum ben yeri gelince ediyorum, ama cocuklar benim yasima gelene kadar edememe kuraliyla karsi karsiyalar :KK53:

Buradaki olaya göre yorum yapıyorum, tutmam çocuğumu o ortamda. Okulda karşılaşmasını engelleyemem tabi ki ama bunun kötü bir şey olduğunu öğretebilirim. Etrafımdaki en yakın erkeklerden, babam, erkek kardeşim ve eşimden hiç bir zaman küfür duymadım. Erkek nüfusun fazla olduğu bir bölüm bitirdim, yine duymadım. O yüzden benim için yanlış olduğunu öğrenmesi için öyle bir ortama sokmama gerek yok.
Bilerek isteyerek kimse sokmaz ki zaten. Ama bir şekilde karşılaşacak dediğiniz gibi en iyisi kötü birşey olduğunu aşılamak.

Mülayim olan çocuğun annesi olsam çocuğumu diğer çocukla görüştürmem, çünkü küfür öğrenmesini istemiyorum. Ama diğer anneye de çocuğuna terbiye ver demem. Çünkü çocukların problemli davranışlarının tek sebebi anne değil. Hatta bazen anneyle hiç alakası olmuyor. Ayrıca bi anneye böyle suçlayıcı ve yıkıcı bi eleştiri yapılırsa, karşı tarafın haklı olduğunu bilse bile ister istemez savunmaya geçer. Emin olun o kadın bu eleştiri karşısında çok üzülmüştür. Bunun yerine madem arkadaşlar tavsiye verebilir, yardımcı olabilir, kırmadan yanlışlarını gösterebilir.

Diğer annenin yerinde olsam da çocuğumun davranış bozukluğunu görmezden gelmem, bi pedoğa veya oyun terapistine götürür, ayrıca problemin kaynağını çözmeye çalışırım ve o sorunu ortadan kaldırmak için uğraşırım. Ne yapayım benim çocuğum böyle, yada çocuktur olur böyle şeyler demem. Abartıyorsun ne var yani demem. Ama bu kadar sinir bpzucu ve anlayışsız bi eleştiri alırsam da o kişiyle arama mesafe koyarım.

Back
X