Küfür evliliği bitirmeli mi?

sade2011

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
115
31
298
Samsun
Arkadaşlar eşim iletişime kapalı herkese bi kulp takan bi insan.hiç yakın arkadaşı yok.işten eve evden işe.şu an da tatil olduğu için hep evde.eve birilerinin gelmesinden rahatsızlık duyar.sosyal ortamlara girmek istemez.Kısaca iletişimi bilmez.Bi ailesiyle görüşür o kadar.Onlarla da seviyeli.Bu sorunun üstesinden gelmek için destek alıyorum ama pek yol katedemedim.
eşimin yakın iletişimde olduğu tek kişi ben olduğumdan herşeyime bi eleştiri.
Dışardan sessiz görünüyor ama evde aslan kesilmeye kalkıyor. Neyse sabır dedim düzelecek zamanla dedim.Şimdi de küfür sorunu çıktı.Çok sinirlenmiyor ama sinirlenince önce bana hakaret ediyor sonra aileme sarıp sülaleme kadar sövüyor.Ben küfretmiyorum aama hakaret ediyorum.Bu sefer de itişmeye başlıyoruz.sonra ben odayı terk ediyorum.Etmesem de eşim kovuyor odadan.Şimdi kızlar size sorum bu evlilik yürür mü?
çünkü yürütmek içimden gelmiyor.Anasının babasının hatasını evlendim diye ben ödemek zorunda değilim.Benim ailem de değil mi...

Saygısnı kaybeden biriyle nereye kadar?

sence yürür mü? kendi adıma söylemem gerekirse bana ve aileme özellikle de aileme her daim küfür eden biriyle aynı evi paylaşmam çok zor.tartışma anında bazı laflar çıkar ağızdan ama aileye küfür durumu çok kötü.benni yetiştiren,bu yaşa getiren anneme-babama hakaret etme hakkını kimseye vermem.

Son düzenleme:
Tartışmanın bile bir adabı vardır.
Tartışma sırasında, sinir anında agızdan çıkan kelimeler sizin ilişki düzeyinizi gösterir.
Buna karar verecek olan sizsiniz.

Son düzenleme:
Annesiyle babasininda diger insanlarla iletisim sorunu varmi
cevaplarmisin ?

niye siz yardım alıyorsunuz?
yardım alması gerekn kişi eşiniz
uzman desteği alsın
asosyallik ve kişilik bozukluğu var belli ki

Annesiyle babasininda diger insanlarla iletisim sorunu varmi
cevaplarmisin ?

var ama eşim bunu kabul etmiyor.ailesi de olaya karışmak istemiyor.Çünkü onlara da tepki gösteriri konuşmaz.
İnsan aramıyor benim eşim.Tv bilgisayar yetiyor ona.Bana dokunmayın mantığı var benim eşimde.Ailesi alışmış aldırmıyor.Ama ben zor durumdayım.Ailem dahim kimseyi rahatça çağıramıyorum evime.görüşürsem de yalnız görüşüyorum.eşim evde oturuyor oluyor.Bu durumdan ailem ister istemez düzeltmeye çalışıyor.Bu yüzden aileme ve bana sardı.Çünkü onu tek zorlayan biziz.Ama iyi kötü günde yanımda olmayacaksa ne anlamı var evliliğin.Çünkü kendi ailesinin iyi kötü gününde de el gibiydi.İşte bunlarla uğraşırken küfür olayı çıktı aslında küfürbaz biri değil.

kabul etse.onu herkes seviyormuş.ben kendime bakmalıymışım.

kabul etmemesi, hasta olduğunu gösteren delillerden birisi..

onunla sağlıklı bir zamanda oturup ciddi ciddi konuşmanız,
tedaviye teşvik etmeniz lazım
bu süreçte de asla bebek yapmayın derim..
hiç düzelmezse, tedaviyi reddederse, yıllarca ömrünüzü ona adayacak değilsiniz

sevgililik döneminde nasıldı?

Sizi çok çok iyi anlıyorum.Bende psikolojik destek almaya başlamıştım evlenmeden önce.Eşimi,yani o zaman nişanlımıda çağırmıştı.Yanlış hatırlamıyorsam psikoloğum kişilik bozukluğu var demişti.İkimizin beraber gitmemizi istemişti ama iş dolayısıyla gidemedi.Bende tek başıma git git nereye kadar.Zaten bana da gidiyorum diye küçümser gibi konuşmalar falan...

Küfür bir ara oda çok ediyordu ama benim kesin ve katı bir yaklaşımda bulunmamla birlikte bundan vazgeçti.Haa,hiç mi etmiyor,o zamanki gibi değil...

kabul etse.onu herkes seviyormuş.ben kendime bakmalıymışım.

bu cümleden sonra kesinlike psikolojik yardım alması gerektiğini düşünüyorum..bu cümle,çok hastalıklı bir cümledir. ve bana yardım edin aslında kimse beni sevmiyor gibi derin anlamlar içeren bir cümledir..

Ailelerinizle de aynı şehirde misiniz?
Onlarla da görüşmüyor mu?

maalesef aynı şehirdeyiz.Onun ailesi siz mutlu olun biz gelmesek de olur diyolar.Ama ben ailemi ağırlamak istiyorum evimde.Bu yüzden tartışıyoruz ara sıra.Eşim benim ailem bize karışmıyor sizinkiler gelmek istiyorlar ne meraklılarmış bu eve diyor.Neyse zamanla çözülür derken bu seferde alakasız şeylerde bile ailemi eleştirmeye başladı.Yüzlerine iyi arkalarından atıyor.İyi dediğimde bi kaç kez aynı ortamda olma şerefini paylaştı da ondan.

Benim eski eşim de aynen senin eşin gibiydi. Herkese kulp takar. Hatta çok yakın arkadaşlarıma, aileme de kulp takıyordu. Onun yüzünden insanlarla olan ilişkilerimi ben de sorgular olmuştum. Yani bu tarz insanlar karşısındakinin de dengesini bozuyor zamanla maalesef. O da hiç kabul etmezdi bu durumunu ama içinde yaşıyormuş meğerse. içten içe dert ediyormuş. Bi gün oturup ağlamıştı beni kimse sevmiyor diye. Ama yine de bunu kabul edip düzeltmeye çalışmıyordu. Biz başka sebeplerden dolayı ayrıldık gerçi ama bu sebep de bir ömrü insanı zehir etmeye yeterli bi durum. Kabul edip düzeltmeye çalışırsa ne ala. Ama eğer bi gelişme kaydetmek istemiyorsa bütün ömrünü acaba düzelecek mi diye harcayamazsın. Çok iyi düşün. Ciddi bi şekilde konuş ve ona göre kendine bi yol çiz derim. Bu sefer kendinden gider çünkü. Bi bakmışsın zamanla sen de onun gibi olmuşsun.

Sosyal hayata adapte olamamasi ordan kaynaklaniyor
ailesinden görmemis ya seninle alisir yada cok zorluk cekersiniz
sen onu yönlendermeye devam et kizma bagirma
sosyal hayati
beraber yasanabilecegini birlik ve beraberligin güzelligini
aile ici sevgi saygiyi senden görsün yoksa onu iyicene kayb edersin
küfür olayi artik cikis yolu bulamadigini gösteriyor ...

kesin ve katı bir yaklaşımda bulunmamla derken neyi kastettiniz ? ben geçen seferde söylediği sözü yinelersen evlilik biter demiştim bu sefer o sözü söylemedi ama yine ağır bi küfür etti.Yüzüne bakmıyorum umrunda değil yine tv karşısında.

Sanırım içinde olacak düzelme eğilimi.Nişanlıydık o zaman.Şunu şunu yaptım diyemem.O kadar çok kavga ediyoruz ki,artık herşeyi hatırlamamaya başladım.Ama psikoloğa başladığım zamanlardı sanırım.Ve beraber gittiğimizdede bu sıkıntımdan bahsetmiştim.Bir süre konuşmamıştım,konuştuğumda da fazlasıyla üzerine gittim.En sonunda pes ettirdim.Bir daha olmayacak dedi,ve olmadı...

Dediğim gibi arada ağzından kaçıyor ama önemsemiyorum,çok ciddi şeyler değil...

Kızıp bağırmıyorum.zaten çok hassas.Her şeye küserdi eskiden.En ufak eleştiriye tahammülü yok.Hemen savunmaya geçer.İlk aylarda kaç kere evden kovdu beni.Ayrılacaktık destek almaya başladım.Dr çağırdı onu da.Gelmedi neymiş güvenmiyomuş.Beni bşkasına anlatamazmış.Bende tek başıma düzeltmeye çalıştım bazı şeyleri .Ama karamsarlığa düştüm artık.dr bile bişey diyemiyor.Bu şartlarda depresyona girmem doğalmış.

zaten çok kıskanç.Ay ne güzel diye oyuncak ayıyı bile sevsem.2. dk sonra bakıyorum oyuncak ayı yerde.çocuk düşünmedim bu yüzden
çocuğu da kıskanır diye.Annemle ilişkimi bile kıskanıyor.Sevgiye ihtiyacı fazla.Kimi sevsem o kötü.

kocam da küfür maalesef ağız alışkanlığı olmuş yetiştiği ortamlardan iyice küfrü kapmış şimdi şaka yaparken bile küfreden biri düşün artıkben 10 yıllık evliyim çocuklarım var boşanamadım ama bu huyunu bırakması için çok konuştum hiç değişmedi hatta bunu bana saygısızlık olarak bile görmüyorsinir bozucu yıpratıcı bir durum seni çok iyi anlıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…