• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Küfürde Son Nokta

Valla belki ayıplanıcam ama cocuk psikolojisi diye diye cocuklar sımarık ve laf dinlemeyen kucuk sıpalar haline geldiler.

Bi tane carp suratına, 2 gun pc, tv ve sokak yuzu goremesin bak bakalım bidaha edebiliyor mu kufur.

Babamdan ilk ve tek tokatımın sebebidir..P.ç demistim bana habire tas atan bi cocuga..Bir tokat yedim ki nevrim döndü..Sen misin bidaha agzını bozan..Degil ki anne babaya soylenmesi..

Bu gibi durumlarda pedagoji falan sökmüyo eskinin yöntemlerini tek geçerim. Yeğenim anneanneme yakın oturuyordu gelip gidip küfür ediyor kadına bigün anneannem iki parmağını ağzına taktı bunun biraz esnetmiş galiba:KK53: bidaha küfür duyarsam ağzını kulaklarına kadar yırtarım dedi. Ağladı ağladı sustu o sonmuş. Şimdi 20 yaşında biz duymadık bidaha :)

kimi küfürlerin anlamlarını direkt olarak ona öğretmen gerekir. mesela a.. k.. ile ilgili, "arkadaşın bu lafı havalı bulmuş ama sana tecavüz ederim demek bunun anlamı evladım. sen kötü çocuk mu olmak istiyosun. polisler böyle insanları hapise atar" demeyi denesen?

Çocuğunuz varsa ve anne adayı olmaya adaysanız bunu sakın yapmayın.. Hiçbir işe yaramaz. Tecavüz kafasında bir sürü soru açar. Polisle korkutmak ise yine hata.
Ağzına patlatmak bundan daha az yanlış.

oğlum gecen sene durmadan o. dıyordu
bagırdım
anlattım
anlattım sakınce anlattım
uzuluyorum dedım
neyse olmadı tabı
bır uzmandan faydalanarak bununla alakalı kıtaplar ve hıkayeler aldım ve okudum sadece 1 kere okumam yeterlı oldu
uyumak uzereydı
gozlerını fal tası gıbı actı
ne demek ıstedıgımı anlamıtı mesaj yerıne ulasıyordu
ve cok sukur bır daha tekrarlamadı

Hangi kitaplar, hatırlıyor musunuz ?

Gulumsedim ya.
6 yasindaki cocugun kapatta havasi kacmasin dedigi canlandi gozumde.
O kismida ilk kez duydum.
6 yasindaki cocuktan kufur ogreniyoruz su ise bak.

Bizim komsumuzun ogluda 2 bucuk yasindayken babasindan duyup serefsiz derdi hep.
Biz her dediginde " o ne? Haaa sen corapsiz demek istiyosun" derdik.
Cocuk serefsiz kelimesinin olmadgina inandirdik en sonunda.
O coyapsiz dedikce biz gulerdik.

çocuğunuz bu tarz kelimeler kullanınca görmezden gelin, duyayın, ilgi göstermeyin, yokmuş gibi davranın. istenilen bir davranış gösterdiğindeyse pekiştirin. ama pekiştireciniz her zaman hediye olmak zorunda değil. gülümseyerek ya da onaylar bir bakışla da pekiştirebilirsiniz. aynı şeyi ailenizdeki diğer bireylerden de rica edin. etkili olacaktır.

Maalesef örnek alıyorlar çevrelerini
Bende de aynı sorun var oğluşum kötü örneklerini hemen alıyor
Görüştürmemeye çalışıyorum sorunun kaynağıyla
Ama illaki görüşüyorlar
Önerilere bende açığım

Selam kızlar 6 yaşında bir oğlum var. Bu sene nasipse 1. sınıfa başlayacak.Geçen gün oğlum eve geldi bir elini yumruk yapıp diğerini üzerine şaklatmak suretiyle " Bu da sana kapak olsun ağzını açma gazı kaçmasın." dedi. Ben ne, nasıl gibi soruları sıralarken oğlum gayet rahat geçti ve oturdu. Sonraki günlerde kendisine küfür eden bir arkadaşına a ve k ile başlayan adeta dillere pelesenk olmuş o küfürle karşılık vermiş bunu duyan bir kız arkadaşı ise oğluma "Ooo çok havalısın" demiş. Tabi bu arada ben sakince küfür etmenin ne kadar yanlış bir şey olduğunu anlatmaya çalıştım var gücümle. İşe yaradı mı tabi ki hayır. Bu durum artarak devam etti. Şu an adeta küfürde çığır açmış durumdayız. Zira ben oldukça endişeli ve üzgünüm. Armudun dibine düşmediğini, terzinin ise kendi söküğünü dikemediğini an itibariyle anlamış bulunmaktayım. Ben ki yıllardır öğretmenlik yapıyorum öğrencilerime küfür etmeyin çünkü diye başlayan konuşmalar yapıyorum. Neyse çok uzatmayım canlar durum bu var mı bunu daha önce yaşayan, atlatan , çaresini bulan?

Kullandığı küfürlü kelimelerin kimsenin hoşuna gitmediğini, bu kelimelerin karşısındaki kişiye saygısızlık olduğunu anlatın. Kendisine küfürlü kelimeler söylendiğinde neler hissettiğini sorun. Kendisinde hissettirdiği duyguları karşı tarafında yaşayacağını, karşısındakinin de üzüleceğini anlatın.
Küfür ettiğinde aşırı tepkiler vermeyin, size kızdığı zaman bunu sizi daha da kızdırmak için koz olarak kullanacaktır.
Küfür etmeyi öğrendiği ortamdan uzaklaştırın.

Back
X