Kul hakkı

HYT

Yeni bir hayat...
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
940
22
318
Mardin
Bunu dert etmiş değilim kendime,Rabbime havale ettim ama
Anlamıyorum bir genç kız nasıl böylesine bir günaha,kul hakkına girer?

Bundan bir ay önce uni. bıraktım
Kayda ilk gittiğimde (okul knsnda karasız olduğumdan yanlış kodlama ile yerleştiğimden bırakma ihtimalim yüksekti)
oradaki ğrencilerin tavsiyesiyle
Ev arkadaşı arayan bu kızın yanına yerleştim
Ve kıza ilk söylediğim şey istemediğim bölümdeyim
Her an okulu bırakabilirm şansımı denemek istiyorum
Bu yüzden eve çıkmayı tercih ettim kendimi yurda v.s bağlamak istemedim senet imzalanıyor diye özellikle belirttim.

Ekim ayından kalan 10 günlük kira + kasım ayn kırasını + depozito + aldığı çamaşır makinesi ve tüpün parasını peşin verdim.

Velhasıl sadece 4 gece uyuduğum o evden ayrıldım ama beş kuruşsuz!
Memlekete dönmeye karar verdiğimde kıza evden ayrılacağımı söyledim para konusunu açmadım bile
Kendisi bana tüm ödemeyi bir kaç güne yapıcağını söyledi öyle anlaştık.

Fakat akşamına kendine yandaş olacak bi kaç kişiyi eve topladı ve bana kırayı vermiceğini söyledi.
Benim çirkefleşip yakasına yapışcağımı düşündüğünden böyle bir pislik yaptı.
Ona sylediğim tek cümle vicdanın el veriyorsa üç kuruşa tamah etmek,boğazından geçiicekse buyur...

Ve aradan bir ay geçti YÜZÜ UTANIR DİYE birkez bile aramadım onu fakat
Bu kız hiç bir şekilde ödemeyi bırakın beni aramadı bile.
Ben o üç kuruşun peşine düşcek değilim ailemin alın teriydi helal para kat kat geri dönerde
o kız nasıl rahat uyuyor anlamıyorum gerçekten anlayamıyorum...

valla ben öyle şeyler gördüm ve yaşadım ki bunu en basiti arkadaşım...
ev sahibim yüzüme karşı yalan söylediğinde kendimden süphe ettim ben...
bırakın beklemeyi... allah katında hesabınız görülsün...

kesinlikle paranın peşine düş.ailenin alın teriyle kazandığı parayı yabancılara mı yediriceksin.valla bu devirde para kolay kazanılmıyor.bundan bi kaç ay önce yakın bi arkadaşımla bu yüzden arkadaşlığım bitti.bi kaç günlüğüne benden 1500 istedi 3 ay sonra verdi.isteyince de ben kötü oldum.sana abla tavsiyesi, neden istemicekmişsin.iste msj at.okula gelicem filan de.ailem hesap soruyor de.seni sahipsiz sanmasın.istemeyeceğim varsa da isterim yerinde olsam.tarzı tavrı hoş değil çünkü.mileti toplaması filan.

Sadece 4 gün için biraz fazla girişken davranmışsınız. Keşke tanımadığınız bir insana böyle bir fırsat vermeseydiniz.

Ne desem bilemedim...

Üzülmeyin;
Kimse yaşattığını yaşamadan ölmez!

ben de kaldığım evden çıkarken babam ev arkadaşıma üzülmüştü ve kendi aldığımız koca no frost bosch buzdolabını, elektrik süpürgesini kıza bırakmıştı. üstüne sonraki ayın kirasını da verdi ki ev arkadaşı hemen bulamazsa mağdur olmasın. sonra kız 2 sene sonra evden çıkacağı zaman internet sözleşmesi mi ne bitmediği için ceza gelmiş 1 ay oturup pc'm bozuk olduğu için hiç kullanamadığım internetin parasını bana ödetmişti, benim üzerime olduğu için ben de yarısını ödemek zorunda kalmıştım. çok pislik insanlar var ne ki bu.

4 gün de çamaşır makinesi, tüp, kasım ayının kirası ne gerek vardı demeden edemedim.
Ben biraz çirkefleşmekten yanayım. İnsanlar belirli ölçüde haklarını kendileri savunmalılar öyle her şeyi Allah'tan beklememek lazım.
Sen de babanı çağırsaydın o vakit madem öyleyse işte böyle çatır çatır alırdınız kendi hakkınızı:ssz:

Sen yurda bel bağlamamak için ev tercih etmişsin ama geçici olduğun belli olduğu halde çok bonkör ve gereksiz davranmışsın.
Bilmiyorum bu saatten sonra bir girişimde bulunur musun ama bulunmayacaksan da takma artık.

Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor buna çok kez şahit oldum.

Ama size neden kirayı vermiyor yani gerekçesi neymiş onu anlamadım?

Farkındayım fazla verici davrandım
Ama o ara okdr telaşlı ve sıkıntılıydım ki hesap kitap yapıp ince düşünemedim
Babamı çağırmadım 23 yaşmda kızım kendim muhattap olmak istedim
Zaten evden ayrılmam apar topar oldu bir günde eşyalarımı toplayıp 20 saatlik yol yaptım
4 gün de çamaşır makinesi, tüp, kasım ayının kirası ne gerek vardı demeden edemedim.
Ben biraz çirkefleşmekten yanayım. İnsanlar belirli ölçüde haklarını kendileri savunmalılar öyle her şeyi Allah'tan beklememek lazım.
Sen de babanı çağırsaydın o vakit madem öyleyse işte böyle çatır çatır alırdınız kendi hakkınızı:ssz:

Kimsenin hakkı kimsede kalmıyor buna çok kez şahit oldum.

Ama size neden kirayı vermiyor yani gerekçesi neymiş onu anlamadım?

Gerekçesi yok yüzsüzce beş kuruş para vermem diyor
İnanın zerre para umrum olsaydı peşine düşerdim onun anlayacağı dilden
Benim anlamadığım ben onun gözünün içine baka baka o parayı haram ettim
nasıl hazmedebiliyor anlamadım.
Aynı kız bir toplulukta benim babam şöyle çalışıp büyüttü bizi ben şuralarda ne alın terleri dökerek çalışıp para kazandım
olgun vicdanlı kız nidaları atıyordu...

Back
X