Kulak Deldirme Yaşı Kaç Olmalı?

eczanedeki bayan bana bebeklerin kulaklarnın şeklinin 1 yaşına geldiklerinde tam olarak şekilleneceğini söylemişti bende kızım 1 yaşındayken kulaklarını deldirtmiştim.

kimse kızmasın ama küçücük saçı başı olmayan bebeklerin kulağında ışıl ışıl altın küpeler görmek çok sevimsiz geliyor bana.bebeklerin bütün doğallığını bozuyor.üstelik tehlikeli de,ne olduğunu bile bilmiyor bebek,tutup çekebilir,zarar verebilir kendine.hatta allah korusun,yutabilir bile o küpeleri.benim de kızım var ve kendi isteyene kadar asla deldirmeyi düşünmüyorum.sünnet değil ki bu,basit bir mesele,gidersin 2 dk da deldirirsin olur biter,bu kadar acele etmeye lüzum görmüyorum
Benimde kizim 2.5 yasinda bende deldirmedim. Sacindaki tokayi bile cukarup atiyor kulakları ni da asilir diye korkuyorum

bana gore cok tehlikeli geliyor kucukken deldirmek benim 2.deliklerim vardi lisede ben o gece hic uyuyamamistim bebeklere iskence olur sanki bu :( birde ileride kupe takmakta istemez kendi fikirleride onemlidir benim dusuncem bu yonde

Arkadaşlar çocukların acı eşiği daha yüksektir benim oğlumun doğumda kolu kırıldı ve onu hiç hissedip ağlamadı bile 21 günede hiç kırılmamış gibi oldu bu yüzden eczacılar en erken ne zaman deliyorlarsa bence o ara delinmeli sünnet gibi düşünüyorum çocuklarda bir fobi oluşturmalı bence hatırlamamalı acısını

kız çocuklarında kulak deldirme yaşı kaç olmalı nerelerde yaptırılmalı sakıncaları neler bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi
Canım bende kızımı kulağını deldirmrk istedim sağlık açısından ,2 yaş ama bence kendi aklı yerince kendi isterse deldiririm :) ,2 yaş aşağısı kulsgindski küpeyi çekip kulağını yırttigini duydum cnm :( o yüzden iki yaş deniliyor

kız çocuklarında kulak deldirme yaşı kaç olmalı nerelerde yaptırılmalı sakıncaları neler bilgisi tecrübesi olan varsa paylaşabilir mi
Kızım 24 aylıkken kuyumcuda delirdim..
Hatta sordum hastalık enfeksiyon kapma risiki yokmu diye kuyumcu dedi biz igneyle değil küpe ile deliyoruz küpeler ilaçlı hiç birsey olmuyor... Doğruymuş yara dahi olmadi ama kızım korktuğu için hala dokundurmuyor bilseydim daha küçük deldirirdim...

Back
X