öncelikle geçmiş olsun canım hi,ç kolay değil hamile olmak ben öyle her ağrıda ilaca sarılan biri değilim ama hamileliğim boyunca dayanılmaz ağ ve karın ağrılarım vardı doktorum sakın ilaç alma dedi ılık bir duş al karanlık bir odada yat dedi ama benim önce düşük sonra erken doğum riskim vardı doktorumu değiştirdiktan sonra yeni doktorum minoset verdi yani çok zorunda kalırsan al dedi ben sormadan ama alıştım artık herhalde on dk sonra geçiyo başağrım gerek kalmıyo sende biraz dayanmaya çalışırsan bi on onbeş dk duş alıp uzanırsan belki ilaca gerek kalmayacaaktır
İkiside parasetamollü değilmi zaten bildiğim kadarı ile hafif bir ağrı kesici
arkadaslar eger dr bır ıloac verıyorsa kullanmalıyız ya kafamıza gore kullanmazsak ve daha kotu duruma dusersek ya basıt ılaclarla tedavı olamk varken daha cıddı tedavıye ıhtıyacımız varsa ayrıca ılaclardan da bu kadar korkmayın gebelıkte bebek ıcın tek rısk ılac degıldır sitres vucudumuzdakı bır vıtamın eksıklıgı genetık faktorler ve bazen yedıgımız bayat bır balık bıle bır ılactan daha kotu sonuclar dogurabılır..
Lutfen dr guvenın onlar bızden daha egıtımlı ınsanlar burdakı bır arkadasın lafına ınanıyorsunuzda dr lafınamı ınanmıyorsunuz hayret...
ben 31.haftamdayım bu zamana kadar bir çok kez baş ağrısı çektim ama doktorum hiç birşey vermedi geçen hafta grip olunca parol kullanabilirsin dedi augmentin diye bi antibiyotikte verdi ama ben kullanmadım bunca aydır sadece geçen hafta bir kez parol aldım.
evet kesinlikle doğru. Doktorum da aynı şeyleri söyledi bana.kesinlikle katılıyorum.. parasetamol bazlı ilaçları içmekten korkmayın hamileliğin ilk üç ayında bile güvenlidirler.ayrıca kafamıza göre dr verdiği ilacı almamak daha olumsuz sonuç doğurabilir.Örneğin ben sinüzit ve bronşit oldum geçenlerde doktorum bana antibiyotik verdi kadın doğumcumda onayladı.eğer içmez isem vücudumdaki enfeksiyon bebeğe daha fazla zarar verecektir.ayrıca amoksisilin içeren antibiyotiklerde gebelikte B grubu yani bir zararı olduğu kanıtlanmamış dr kontrolünde içilebilir.:1rolleyes:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?