Kullanılacak insan olarak görülmek

Bu zamanda bu kadar iyi niyetli olursanız herkes sizi kullanıp harcamak ister . İnsanoğluna iyilik yaramaz. Sadece kendin için yaşa kendin için bir şeyler yap.

Bu zamanda bu kadar iyi niyetli olursanız herkes sizi kullanıp harcamak ister . İnsanoğluna iyilik yaramaz. Sadece kendin için yaşa kendin için bir şeyler yap.
Bunu yapabilmeyi o kadar çok istiyorumki. Sadece kendimi ve ilerideki ailemi eşimi çocuklarımı düşünmek. Geri kalan dünyaya kayıtsız kalmak. Artık yeni kararlar aldım. Umarım uygulayabilirim.

Bunu yapabilmeyi o kadar çok istiyorumki. Sadece kendimi ve ilerideki ailemi eşimi çocuklarımı düşünmek. Geri kalan dünyaya kayıtsız kalmak. Artık yeni kararlar aldım. Umarım uygulayabilirim.
Bunu yapmak o kadar zor değil umursamaz olmak çok kolay. İlla birilerine yararım dokunsun diyorsan sokak hayvanlarına yardım et. İnsanlar iyiliği haketmiyor

Reklamını yapamıyorsun. Ayrıca insanlara hayır diyemediğinden kıymetin de yok. Aman o alınmaz aman ona para vermesek de olur kıvamına gelmişsin. Çok iyi kalplisin. Herkesden önce kendini düşünmelisin. Yaşlıymış temizlik yapamıyormuş ya kardeşim sen onların temizliğini yapmak zorunda mısın? O kadar paraları varsa torunlara vereceklerine temizlikçiye versinler. Kıymetini bilmeyenlere niye yardım ediyorsun ki. Laf sokuyorsa sen de sok. Valla o kadar para hediye edilse ben de temizliğe yardıma gelmek isterdim de

Allahimm demek pirasaymis ruhum fakir degilmis cagrisimdan ötürü
Gidebilirsiniz baska séhire imkan varsa

Akrabalarıma hayır diyemiyorum evet. Neden böyle bilmiyorum inan çok savaşıyorum kendimle. Hayır dediğimde içim içimi yiyor şimdi şöyle diyecekler şimdi şöyle düşünecekler diye. 1 2 gün kendimi yiyip sonra amann diyotum ama o 1 2 günü kendime zindan ediyorum çok takıyorum. İç savaşıma bak şimdi;

Aman onlar yaşlılar, bendrn büyükler, sonuçta bende çok emekleri var, sen allah için yapıyosun zaten boşver...
Ama onlar sana bunu yaptı, şöyle dedi, laf soktu, diğerlerine yapıyor sana yapmıyor, en çok seni seviyoruz diye seni hoş tutmaya çalışıyolar laflarıyla kandırıyolar, kimsenin hizmetçisi değilsin... sonra tekrar ama onlar yaşlıı.... içimdr kendi kendimle böyle savaş veriyorum. 1 2 senedir psikolog desteği almayı bile düşündüm yararı olur belki diye. Akraba kaybetmekten korkuyorum saçma şekilde. Arkadaş vs için geçerli değil bu. Bi travmam mı var bilmiyorumda

Allahimm demek pirasaymis ruhum fakir degilmis cagrisimdan ötürü
Gidebilirsiniz baska séhire imkan varsa
Erkek arkadaşımın nereye atanacağına bağlı tabi. Şehir dışı olsun diye dua etmekteyim. Elbette hayırlısı olsun. Herşeyden arınıp çok güzel bir başlangıç olsun istiyorum. Bu akraba takıntımıda geride bırakabikirim diye düşünüyorum şehir değişince

Reactions: Cac
Insanlar kotu degil de isin tabiati bu diyelim.

Ana baba bilincli degilse eger kendi evlatlari arasinda bile bu ayrimi yapar. Elinden kacacak asi evladina yagdirir, sadik uslu evladina da hayat dersi bla blasi yapar.

Her zaman boyledir, istisnalar kendini gelistirmis, olaylar uzerine dusunup bir karakter yaratmis kisilerden cikar.

O yuzden cok darilmayin da, kendinizi de kullandirmayin. Sinirlarinizi cizin, herkes bilsin. Insanlar sizi oyle kabul etsin, siz de insanlari olduklari gibi kusurlu halleriyle kabul edin. Iste o zaman guzel iliskileriniz olur.

Yeni bi baslangic olacagi icin duzen év bulma ev duzme is hayati insanlar derken kimseyi dusnmeye vakit kalmaz

Çizdiğim sınırlar sağlam değil. En ufak şeyde yumuşak yanım ağır basıyor çizdiğim sınırlar ortadan kayboluveriyor. Bunu kendim başaramıyorum. Kişiliğimle alakalı bir sıkıntı malesef. Çok uğraştım senelerce çok didindim. Akraba kaybedicem korkum var nedense. Bir travmam mı var diye bile düşünüyorum ama yok. Yaşımda küçük değil 28 yaşındayım ancak olmuyor yapamıyorum. Biri bişey istediğinde hayır diyemiyorum

Hayir diyemiyorsan bakariz de,
Kader kismet de,
Eve gidip yanliz kalinca kafani toplar mesaj atarsin, ay su isim varmis ay bu isim varmis tuh…

Kendi ajandani doldur gitsin, atiyorum sehrinde tum etkinlikleri gir gitmesen bile, biri su gun su isim var derse, ayyy o gun tiyatroya bilet almisim dersin baska gun muzedeyim anane de o zaman der ki bilet parasini vereyim de oraya gitme beni doktora gotur, ahahaha.

Hayir diyemenler icin dolu ajanda iyi fikirdir bence.

Bence o insanlardan çok kendini sorgula.
Sen böyle yaparsan tabiki herkes seni kullanır.
Ağzını dilini iradeni kullan. Sınırlarını koy herkese açık açık söyle derdini.
Böyle olursan seni kullananda ezende bitmez.
Hayatın boyunca böyle ezik biri olarak görülmekmi istiyorsun.

Ay valla parasında da değilim inan. İstemiyorum vermesinlerde ama benden bişeyde istemesinler. Çok soğudum. Arayıp tvde şöyle bi söz duyduk bu ne demek falan diye bile aramalatından rahatsız olmaya başladım artık. Kendimi 2 çocuklu anne gibi hissediyorum

Dolu ajanda işini deneyeceğim. Hoş, surat yapılıp laf sayılacak ama yeter. Cidden yeter artık.

Pardon da sana harçlık vermeleri için illa uzak yoldan mı gelmen gerekiyor? Sen de onların torunusun sonuçta sana da harçlık vermeleri gerekir üstelik sen diğerlerinden daha çok yardım ediyorsun onlara her işlerine koşuyorsun ameliyatlıyken bile yardım ediyorsun asıl sana vermeleri gerekir ötekiler bir işe yaramıyorlar yılda bir kere görüp gidiyorlar sadece onlara neyin parasını veriyorlar anlamadım. Masraf yapıyorlarmış yapsınlar bi zahmet anneannesini dedesini görmeye geliyorlar para mı bekliyorlar bir de! Bacım sen daha fazla kullandırma kendini bunlara yavaş yavaş çek elini üstlerinden yapma işlerini bir bahane uydur gitme hastayım işim var de gitme bu ne ya

Ben bu kavga divuste dayimlari arayip soyledim .bana boyle boyle yapiyor katlanamiyorum bundan sonra onun isini gormeyecegim alisveris falan gitmeyecegim dedim .tabii bunu telefonda bagira cagira soyledim .onlarda bana guveniyordu nasilsa sevimli var anneannesine yardimci oluyor diye .ben artik yardim etmeyecegimi soyleyince simdi birj bir hafta birj bir hafta gelip alisverisini goruyor . Sizde oyle yapin .bide hic unutumam universiyeden mezun oldugumda is bulamiyordum uzgundum bir gun iger kyzenlerim inu ziyarete gelmis bende indim ya larina hepsinin icinde bana buna evde yatmaya iyice alisti demisti .o olaydan sonra bunlar yasandi .açıkça soyluyorum acin gorusmedigi cocuklarina telefonu dayiniz teyzeniz neyse ben artik yardim etmeyecegim kendi anneniz ister ilgilenim ister ilgilenmeyin benden bu kadar diyin. Geride adim atmayin. .

Aslında sorunun kaynağını kendiniz yazmışsınız.
Yüzlerine bir şey demedim demişsiniz.
İnsanlarla açık açık konuşamama sorununuz var.
Mesela lisede arkadaşım beni maddi manevi kullandı diyorsunuz.
O dönemler dediniz mi ben kimseye para vermeyi kimseden para almayı da sevmem diye.
Ya da dedeye babaanneye açık açık bende sizin torununuzum ayrımcılık yapmayın bana da harçlık verin dediniz mi ?
Ya da mesela babaanne temizlikten şikayet etmeye başlayınca lafını kesip ben ameliyat oldum biliyorsun değil mi diye bir hatırlatma yapabilirsiniz.
Ya da mesela bir iş yaptınız diyelim 4 5 kez yaptığınız işi söyleyin başa kalkmak değil bu ama ne yaptığınızı bilsinler.

Şu kitabı şiddetle öneririm bende çok fazla değişikliğe sebep oldu.

Eklentiler

• Screenshot_2023-07-16-11-01-29-723_com.android.chrome.webp
    20,7 KB · Görüntüleme: 33
Ben 12 saatlik yoldan geldihimde bana hadi cabuk alisverise cik aksama ne yiyeceksin diyen anneannem oteki torunlari 1 saatlik mesafeden gelince borek kurabiye kek ve yemek yapiyor aynisi . İnsan bir tozt ye kizim der veya kendi yemegini az fazla yapip ikram eder dimi .ama yok

Evet işte yol yapıyorsa büyüğünü görmeye geliyor sonuçta. Grlsin bi zahmet. Valla banada vermesinler istemiyorum. Öyle bi raddeye geldim ki benden bişe istemesinler hiç bişede vermesinler. İstemiyorum. Sadece maddi konuda değil. Yapamıyorum diyip her işini bana yaptırıp diğer torunları geleceği zaman baklava açıyor onlar seviyor diyor. Madem o kadar enerjin var kendi işinidr halledebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…