Kullanilmayan bebek eşyalari

SEHER YILDIZI

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2007
4.373
5.623
773
Selam arkadaşlar. Ilk öne daha önceden böyle bir konu varsa ben bulamadim tekrar açiyorsam kusura bakmayin söylerseniz orda devam ederim ve silinmesini rica ederim.
Ben bu konuyu çok düşündüm kk nin uzun süredir takipcisi ve üyesiyim.ve sürekli takip ediyorum. Mesela bebeklerimiz konusunda ne kadr hassas olduğumuzu biliyorum. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalişiyoruz onlar için. Ama ben hep doğudaki o çaresiz insanlari ve elinde olmayipta bebeğine hiçbişey alamayan insanlari düşündüm. Aslinda aklima bi fikir geldi ama mesela bebeğimizin kullanmadiklari giysileri eşyalari burda grup oluşturarak ihtiyaci olan kişilere ulaştirsak ama gerçekten ihtiyaci olanlara hem biz huzurlu olsak hem o miniklerde sevinse ne güzel olurdu öyle değilmi.en azindan çevremizdeki ihtiyaci olan fakirlereulaştirsak ne dersiniz

çok iyi düşünmüşsün arkadaşım. bende mesela fazla fazla battaniye var, birkere giyipte küçülen tulumlar var tamam 2.çocukta giyebilir ama en azından alabilecek durumumuz varçoğumuz pahalı olsada en iyisi olmasına özen gösteriyoruz ama çocuğuna pazardan bi pijama alamayan insanları düşündükçe çok üzülüyorum.

ama gerçekten ihtiyac sahibi olan birilerine.. son zamanlarda bu konu çok suistimal ediliyor.

Canim eğer böyle bi konuyu bile suistimal edenler varsa pes diyorum başka ne diyebilirim kiben herşeyin markali olsun diyemiyorum çünkü o kadari beni aşiyor ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalişiyorum onlar bizim dünyamiz yaa. Valla iyi niyetli olunursa çok ihtiyaç sahibi yararlanir diye düşünüyorum

ben kıyafette bir marka için dünyanın parasını dökmeye acıyorum. 3 aylık bebek kot pantolon 40ytl olurmu ama oluyor . mesela dün kızıma ilk dişini ben gördüm diye kıyafet alayım dedim hatıra olarakta saklıcam güzel bişey olsun dedim. neyse kanz dan bi kıyafet aldım daha ilk açmada çıtçıtı koptu ne o markalı sözde .. pazardan pijama benzetmesi bi örnekti küçümsediğim falan yok yanlış anlaşılmasın. pazardan da aldığım olur. önemli olan kaliteyi anlamak .. bu yardım konusu pek ilgi görmedi mi ikimiz mi varız?

bencede çok güzel fikir benimde kızımdan çok şey kaldı ihtiyacı olan kişi olsada versem diye düşünmüşümdür ama bu çevrede olmadığından hepsi elimde şu anda
ama bu kıyafetler nasıl toplanıp nasıl ihtiyacı olan kişiler tespit edilip ulaştırılacak
fikrini çok güzel ama uygulamsı nasıl olacak şekerim onu düşündünmü
kızımda hiç giyilmemiş yeni ayakkabılar duruyor daha bunun gibi bir çok şey var giyse dahi hiç eskimemiş olan
nasıl ve kimlere olacağını karar vermek lazım bence

Arkadaşlar merhaba ;

Konu gerçekten çok hassas ve anlamlı bir konu.Bu konuda öncelikle toplama merkezleri araştırmalı ve bunları en iyi şekilde bir araya getirerek ihtiyacı olan yerlere gönderebiliriz.Mesela belediyelerden , kaymakamlıklardan ve ilkokullardan yardım alınabilir.İlkokulların birçoğunun doğuda kardeş okulları var.Oradaki okuyan çocukların illaki küçük kardeşi , yeğeni , komşusu muhakkak vardır.Neden okul aracılıyla dedim ulaştığını kontrol edebilme şansımız daha fazla bence...

Benimde 2 tane kızım var .Büyük kızın eskimeyen eşyalarını küçük kızım kullanıyor.Ancak onada küçük gelince sağa sola ihtiyacı olanlara veriyorum.Ama dahada ihtiyacı olan insanlara ulaştırmak onşları sevindirmek daha güzel bir davranış.Böyle birkaç kuruluş biliyorum ben.İlgilenirseniz onları buradan yazarım size.

Ayrıca yardımın büyüğü küçüğü markalısı pazarı olmaz bence.Temiz olsun ,yırtığı , deliği , kiri pası olmasın yeter bence.Verilen eşya yerini bulsun insanların işi görsün.Bu güzel ve anlamlı ayda böyle bir kampanyayı başlatalım bence.Hatta evde okumadığımız fazla kitaplarıda toplayıp doğudaki insanlara gönderebilir onlara birer küçük kütüphane oluşturabiliriz....

Hadi arkadaşlar bence hareket zamanı......

arkadaşlar aramızda bi köy okulu öğretmeni var. Daisy66 kendisi konu açmıştı zaten isterseniz bir inceleyin sadece bebek değil büyük eşyaları, kırtasiye, kitap elimizdekileri gönderebiliriz. yardıma muhtaç öğrencilere yardım edebilmek için tayinini merkeze aldırmıyormuş çok duyarlı bi arkadaşımız. ben ona göndermek üzere kırtasi malz. falan aldım onun adresini yazmasını bekliyorum ona göndermek için.
http://www.kadinlarkulubu.com/koy-ogrencileri-icin-t210629/index.html

AESEROCK sakıncası olmazsa bu kuruluşları bizlerle paylaşabilirmisin?

ayrıca daha önceden baranınannesi 'nin açmış olduğu bi konu var çok güzel bi şey yapıyor onada destek verilebilir.
http://www.kadinlarkulubu.com/bebegine-birsey-alamayan-annelere-yardimm-t195594/index.html

görüş ve önerilerinizi yazarmısınız arkadaşlar

selam arzuco ,

bu yardım konusunu gerçekten önemsiyorum.Ben TÖGEM , küçükyalı çocuk esirgeme kurumuna veriyorum bu tip eşyaları.

TÖGEM 0 - 216 - 532 87 00 (BURAYA HER TÜRLÜ EŞYA VERİLEBİLİYOR)
KÜÇÜKYALI ÇOSUK ESİRGEME 0 - 216 - 417 82 13

canım teşekkür ederim şimdi telefonu kaydedeceğim ben avrupa yakasında oturuyorum belki kargoyla falan kabul ederlerse o şekilde göndermeyi planlıyorum yada bi yolum düşerse uğramak en güzeli 1 kere gitmiştim çocuk esirgemeye çok duygulanmıştım onalrla vakit geçirmek harikaydı hiç kucağınızdan inmek istemiyorlar yolu düşen olursa muhakkak gitsin biz arkadaşlarla kendi aramızda küçük miktarda olsa para toplayıp onlara bir şeyler alıp gitmiştik gerçi yiyecekleri görevliler alıyor sonra dağıtmak için ama balon falanda almıştık

Merhaba arkadaşlar

topu topu bu kadarmiyiz ya...bu kadar mi duyarsiz olduk artik ? Ne diyeyimki...
Söz konusu olan çocuklarimiz.hadi kizlar biraz daha duyarli olalim.

çok güzel fikirler gelmiş arkadaşlar benim internette sorun var o açidan giremedim kk ya. Baranin annesiyle de ve o bahsettiğiniz köy öğretmeni arkadaşlada bi görüşelim bakalim noolcak.

Kizlar baraninannesinin topiğinide öğretmen arkadaşimizinkinide okudum hepimizin hedefi bir. 3 topiği birleştirelim içimizde sonra yolumuzu çizelim a
maç ayni kimin olduğu farkeder mi.

kızlar ben o topıgı actım ama ılgı gormedı
acıkcası cevremde kı herkesten ALIP yaptım yapıcagımı ama sıteden sadece 1arkadas yollamıstı sagolsun onun urunlerıde yenıdogan bır erkek ve 1yasıda bır kız cocuna nasıp oldu.

arkadaşlar topluca bir karar verilirse eğer bir adreste karar kılınırsa bende seve seve göndermek isterim özellikle yardıma ihtiyacı olan insanlara gönderilirse daha makbule geçer çocuk esirgemede iyi fikir topiği açan arkadaşa çok tşk ediyoruma.s:lepi:

umarım ıyı olur sıze ıhtıyacı olan kısıler bulabılırım kızlar. hatta sevındırdıgınız her bebegın resımlerıde yollayabılırım. buyuk bır mutlulukla bakarsınız. cok var burada arayıp buldum bır suru ben ama talep olmadı.

Kizlar baraninannesinin topiğinide öğretmen arkadaşimizinkinide okudum hepimizin hedefi bir. 3 topiği birleştirelim içimizde sonra yolumuzu çizelim a
maç ayni kimin olduğu farkeder mi.

arkadaşım bu bahsettiğim öğretmen arkadaşa 2 kere özel mesaj attım yazdığını gördüğüm her topice ulaşsın diye mesaj attım bi cevap yok. iyi niyetle çocuklar sevinsin diye bişeyler yapmak istiyosun gittim bebeğimle o kadar alışveriş yaptım ama gönderemiyorum.

benim www.kardesinisec.com dan da bi kardeşim var 15 gündür onun öğretmenine ulaşıcam diye 40 takla atıyorum

Ben gerçekten ihtiyaç sahibi insanlara yardım ulaştırmak istiyorum amacımız aynı kim olduğu hiç farketmez eline geçtiğinde yüzünü gülderebileceğimiz birileri olsun bi allah razı olsun desinler yeter.

Merhaba arkadaşlar

topu topu bu kadarmiyiz ya...bu kadar mi duyarsiz olduk artik ? Ne diyeyimki...
Söz konusu olan çocuklarimiz.hadi kizlar biraz daha duyarli olalim.

valla ablacım şimdi ben aldatılıyorum falan diye topic açsam sabaha kadar 100 cevap gelir. burda açılan yardım topicleri hep böyle. ben yardım melekleri köşesi takip edilmiyor diye ilgisiz olunacağını düşünmüştüm ama yine aynı..

TOGEM i internetten inceledim kullanılacak durumda aklına gelebilecek herşey bağışlanabiliyormuş. gönüllülerin desteği ile mefruşat ve el sanatları bölümleri var mesela kumaş bağışlanmış kumaşı cinsine göre bişeyler dikip değerlendiriyorlar. bağışlanan kıyafetlerin yıkandığı çamaşırhaneleri falan var.bağışlanan eşyaları evden teslim alabiliyorlarmış. yerleri de üsküdardaymış benim annem orda oturuyor bi ayağım zaten orda benim....

Ben yıllardır darülaceze yada çocuk esirgeme kurumuna gitmek onları düzenli olarak ziyaret etmek isterim ama bi türlü tek başıma beceremem ben geldim diyipmi gidiyosun orda neler konuşuyosun falan cesaret edemedim. aslında bi organizasyon yapıp ist. oturan gelmek isteyen 3-5 kişi toplaşıp gidilse ne güzel olur

Son düzenleme:
çocukesirgeme kullanılmış giysi kabul etmiyor diye biliyorum. geçen yıllarda okulda kampanya yapılmıştı.arayıp sormak lazım. ailem köyde olduğu için kulanmadıklarımızı yıkayıp ütüleyip gönderiyorum annemde ihtiyaç sahiplerine çevre köylere iletiyor. onların saevinçleriyetiyor diyor annem.
bizim kullanmadığımız bir eşya bir başkası için ihtiyaç olabiliyor.

bursa da oturan anneler zübeydehanım hastanesinde yenidoğanlar için zıbın takımı battniye özellikle gecelik v.s. kabul ettiklerini orada çalışan bayandan öğrenmiştim.en yakınımızdan başlayabiliriz mutlaka ihtiyacı olan birileri olacaktır.

arkadaşlar elinde çocuk elbısesı helde kız elbısesı olan bu arkadşımıza yerdımcı olabılır
http://www.kadinlarkulubu.com/yeni-dogacak-bebegim-icin-fazla-kullanilmamis-giysi-t215672/index.html

bakın istde heryere yardımlar ulaşıyor çocuk esırgeme kulanılmıs almıyor benım bıldıgım kadarı ıle ama kadın koordinasyınlar var hemen her ilçede onlar eşyaları alıyor ne tur esya oldugu onemlı degıl temızleyıp ıhtıyac sahıplerıne dağıtıyorlar bende gönullu calıstıgım için içlerınde bılıyorum ama ben onlara değil başka şehırlerde koylerde olan cocuklara ayardımı daha çok seviyorum çünkü onlar seslerını bızlere zor duyuruyorlar onların dah cok ihtıyacı var elbirliği ile daisy66 ya desdek olalım ve öğrencılere katkıda bulunalım ne dersınız teşekkürler

Konu eski ama yakında bir kızım olacak arkadaşlar yardım etmek isteyen olursa çok mutlu olurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…