Benim endişem gereken zamanda mesafeni koymazsan evindeki eşyalarıda kullanmaları,bir ömür geçireceğini düşünürsen (İnşallah),zamanla çoluk çocuk derken içli dışlı olmanız.Çünkü o malzemeleri kullandıktan sonra farkedılecegını bılerek geri koydular ve söylemedıler.Baktılar idare ediosun daha yenı gelınsın aralarında bu muhabbet geçmiştir.Biz nasıl konusuyoruz görüosun onlarda yapmıştır.Evliliğin zor tarafı bana göre eşle kriz durumlarını ve ikili aile ilişkileri iyi yönetebilmek,güçlü kadınlar bunu yapabiliyor.Mesafe koymak demek karşındakini sevmemek yüksekten bakmak değil ,yeri gelio kendı aılemıze yapıyoruz.Evli değilim ama bu konuda nirvanaya ulaştım diyebilirim :))) benim ailemde herkes çift dikiş :)) hatta ablam 3. kez evlendi
Miyusacım valla oldukça mesafeliyim zaten.
Benimde zoruma giden hem açıp kullanıyosun,farkedileceğini bile bile nasıl onu tekrar koyabiliyorsun bohçaya.
Bu hem karşındakine saygısızlık, hem kendi kaliteni ortaya koyuyorsun işte.Sinirime dokunan bu.Gücendiren bu.
Sokaktan mı aldın beni.
Bende bohça yaptım.Benim de var erkek kardeşlerim ben açıp denettirdim mi parfümünü,traş köpüğünü.Yada ayyakabısını denemesine müsaade ettim mi?hayır.Ben kendi dolabımda özenle sakladım gömleğinden çorabına kadar.Hatta erkek yeğenim merak etti abla bakabilir miyim dedi.Tam çıkarıyordum.Abla sigara kokmasın sonra bakarım dedi.24 yaşındaki erkek çocuk düşünebiliyor bunu.Senin kafan nasıl çalışıyor acaba?
Kimseye söylememiştim bunları,akşam ablama anlattım.O biraz görmüş geçirmiştir.sizin dediklerinizin aynılarını söyledi bana.
Ablam ve eniştem, görümcem ve eşiyle dolaylı olarak tanışıyorlar.Çok kez aynı ortamda bulundular."Ablacım bunlar yapı olarak kusur arayan, bir şey bulsak da gülsek, çekiştirsek diyen tiplerden" dedi.Nasıl üzüldüm.
Zaten pek tanımadığım için mesafeliydim.Artık o mesafe gittikçe büyüyecek.Ben asla eşime yansıtmadım bunu.Ama bilmesini istediğim için bile bile sordum açılmış bunlar diye.
Güçlü kadın olmak -evlilikte tabii- biraz yaşanmışlık gerektiriyor.Ben bu yola yeni giriyorum.İşaret levhalarını, uyarı tabelalarını gördükçe neye dikkat etmen gerektiğini öğreniyorsun ve zamanla kanıksıyorsun artık.Bu olay benim için koskocaman, ışıklı bir uyarı levhası oldu.