• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kullanılmış bohça malzemeleri?

Yok lipgloss vıcık vıcık derken birinin kullandığını varsayarak iğrenç anlamında dedim normalde severim ama yapısı yapışkanlı olduğu için toplu kullanımda mide bulandırıcı oluyo:1:
Yani lafın kısası anasının haberi olduğundan emin ol derim tek başına mahçup olması bi'şey değiştirmez zira ayıbı yapan nişanlın değil:31:Bu arada iyi yapmışsın yeni alarak hassas olduğunu anlar böylelikle.

Anneyi hiç karıştırmak istemiyorum canım ya, kadının haberi bile yoktur inan.Onu utandırmak istemem.Bir işe de yaramaz bana kalırsa.
Ben eltimle halletmeyi düşünüyorum.Çünkü görümcem huysuz.Çocuk gibi.Hani çocuklara yaramazlık yapar da kızarız,onlar da hırçınlaşır küser ya aynen öyle.
Biraz olgun olsa zaten şu olay yaşanmazdı.Göya 38 yaşında 3 çocuk annesi kadın :50:

Benim endişem gereken zamanda mesafeni koymazsan evindeki eşyalarıda kullanmaları,bir ömür geçireceğini düşünürsen (İnşallah),zamanla çoluk çocuk derken içli dışlı olmanız.Çünkü o malzemeleri kullandıktan sonra farkedılecegını bılerek geri koydular ve söylemedıler.Baktılar idare ediosun daha yenı gelınsın aralarında bu muhabbet geçmiştir.Biz nasıl konusuyoruz görüosun onlarda yapmıştır.Evliliğin zor tarafı bana göre eşle kriz durumlarını ve ikili aile ilişkileri iyi yönetebilmek,güçlü kadınlar bunu yapabiliyor.Mesafe koymak demek karşındakini sevmemek yüksekten bakmak değil ,yeri gelio kendı aılemıze yapıyoruz.Evli değilim ama bu konuda nirvanaya ulaştım diyebilirim :))) benim ailemde herkes çift dikiş :)) hatta ablam 3. kez evlendi

Miyusacım valla oldukça mesafeliyim zaten.
Benimde zoruma giden hem açıp kullanıyosun,farkedileceğini bile bile nasıl onu tekrar koyabiliyorsun bohçaya.
Bu hem karşındakine saygısızlık, hem kendi kaliteni ortaya koyuyorsun işte.Sinirime dokunan bu.Gücendiren bu.
Sokaktan mı aldın beni.

Bende bohça yaptım.Benim de var erkek kardeşlerim ben açıp denettirdim mi parfümünü,traş köpüğünü.Yada ayyakabısını denemesine müsaade ettim mi?hayır.Ben kendi dolabımda özenle sakladım gömleğinden çorabına kadar.Hatta erkek yeğenim merak etti abla bakabilir miyim dedi.Tam çıkarıyordum.Abla sigara kokmasın sonra bakarım dedi.24 yaşındaki erkek çocuk düşünebiliyor bunu.Senin kafan nasıl çalışıyor acaba?

Kimseye söylememiştim bunları,akşam ablama anlattım.O biraz görmüş geçirmiştir.sizin dediklerinizin aynılarını söyledi bana.
Ablam ve eniştem, görümcem ve eşiyle dolaylı olarak tanışıyorlar.Çok kez aynı ortamda bulundular."Ablacım bunlar yapı olarak kusur arayan, bir şey bulsak da gülsek, çekiştirsek diyen tiplerden" dedi.Nasıl üzüldüm.

Zaten pek tanımadığım için mesafeliydim.Artık o mesafe gittikçe büyüyecek.Ben asla eşime yansıtmadım bunu.Ama bilmesini istediğim için bile bile sordum açılmış bunlar diye.

Güçlü kadın olmak -evlilikte tabii- biraz yaşanmışlık gerektiriyor.Ben bu yola yeni giriyorum.İşaret levhalarını, uyarı tabelalarını gördükçe neye dikkat etmen gerektiğini öğreniyorsun ve zamanla kanıksıyorsun artık.Bu olay benim için koskocaman, ışıklı bir uyarı levhası oldu.

ne kadar saçma yaa hem bohça hazırlıyor hemde açıp kullanıyorlar mı ? ayıp valla..
bizde düğünde de nişan hazırlanır biz görüşmediğimiz için ben hazırlamadım zaten onlarda hazırlamadı. ama ben her ihtimale karşı nişanda getirdiklerini öylece saklamıştım bana bohça verseydi onu verecektim.
ben senin yerinde olsam eğer düğünde bohça hazırlıcaksanız al kullandıklarını koy bohçaaya tepe tepe kullansınlar madem o kadar meraklılar gelin bohçasındakileri kullanmaya onların olsun :1:

çok saçma doğru söylüyorsun.Üstelik farkedeceğimi bile bile bohçaya koyup getirmişler :)
En güzelini yapmışsın.Ne lazımsa al koy kenara.Bohça filan hikaye.Bir de adetler farklıysa hepten gayya kuyusu.

Düğünde bohça yapmayı düşünmüyorduk ama nişanda ailelere yapmamıştık.Kesinlikle düğünde eltiyle görümceye yapıcam.İyi fikir.Sağol.Süpersin :1:

Bence görümcene birşey der misin bilmem ama kayınvalideni karıştırma. Bu kadının huzurunu bozmaktan, ortalığı karıştırmaktan, olayı büyütmekten başka bir işe yaramaz. Değmez 3 tane ürün için. Sinek küçüktür ama mide bulandırır misali. Ha görümcene söylersin ya da söylemezsin o birşey değil, sonuçta çok uygunsuz bir davranış, ama başkasını karıştırma. Sorun kimleyse aranızda çözün ve olayı büyütmeden kapatın derim.

Bende senin gibi düşünüyorum sevdecim..Bir kaç kez yazdım anneye asla kalkıp da söylemem yani.Kadının haberi bile yoktur.Üzülür.
hem ben o kadar zayıf bir insan değilim, gidip anneye şikayet etmiş bizi dedirtmem.Kendim hallederim.
Büyümüsini asla istemiyorum zaten canım benim.Bu yüzden bu kadar ölçüp tartıyorum.

çok saçma doğru söylüyorsun.Üstelik farkedeceğimi bile bile bohçaya koyup getirmişler :)
En güzelini yapmışsın.Ne lazımsa al koy kenara.Bohça filan hikaye.Bir de adetler farklıysa hepten gayya kuyusu.

Düğünde bohça yapmayı düşünmüyorduk ama nişanda ailelere yapmamıştık.Kesinlikle düğünde eltiyle görümceye yapıcam.İyi fikir.Sağol.Süpersin :1:

:1:teşekkür ederim canım insanda heves bırakmıyor böyleleri. ayıp gerçekten. bence öyle yap al koy sana hiç birşey diyemezler derlersede ver cevabını. yanlış anlaşılmasın ez yada ezil demiyorum ama altta da kalma :6:

deneyenleri arayp beğendiyseniz önemli değil verebilirim diyebilirsin.

Ulytau'cum yapamam ben öyle.Olay büyür o zaman.Çaktırmadan cevabımı vermek istiyorum.Sadece tek seferlik bir ders olmasın.Kulaklarına küpe olsun,kafalarına dank etsin.
Yoksa bohçayı alıp kafalarına geçirsen anlamak istemeyen insan anlamaz biliyorsun.

:1:teşekkür ederim canım insanda heves bırakmıyor böyleleri. ayıp gerçekten. bence öyle yap al koy sana hiç birşey diyemezler derlersede ver cevabını. yanlış anlaşılmasın ez yada ezil demiyorum ama altta da kalma :6:

Doğru diyosun canım.Zaten buna itirazım yokmuş gibi görünmek benim zoruma gidiyor.

Ulytau'cum yapamam ben öyle.Olay büyür o zaman.Çaktırmadan cevabımı vermek istiyorum.Sadece tek seferlik bir ders olmasın.Kulaklarına küpe olsun,kafalarına dank etsin.
Yoksa bohçayı alıp kafalarına geçirsen anlamak istemeyen insan anlamaz biliyorsun.

salağa yat o zaman, bu makyaj malzemeleri sahte mi acaba yüzümde sivilce yaptı zaten bandrol güvenlik şeridi filan da yoktu de.

Kızlar iyi akşamlar,

Çok yakın bir tarihte nişanlandım ben.Her şey usulune uygun oldu çok şükür.Bohçaydı, takıydı....içimde kalan bir şey olmadı yani.Sevgilimden de ailesinden de ben razıyım,Allah da razı olsun inşallah.Hazırlıklarımız geç başladığından biraz aceleye geldi sadece.

Ben zaten yapı olarak malı kıymetli bir insan değilim.Çula çaputa tamah edip kalp kırmam, bende olanı başkasıyla paylaşmaktan sakınmam...Ama herşeyin bir oluru var değil mi?

Bohçalarımı açmamıştım nişandan beri görmek isteyen olur diye.Sadece makyaj malzemelerimin olduğu kutu açıktı.Nişan gecesi bakmıştık kızlarla.Hani üzerinde güvenlik bandı olur ya, hepsi açılmış.Acaba dedim ben mi alırken açtım..Neyse üzerinde durmadım zaten.Aklıma da geldi eltimin görümcemin açacağı ama ne bileyim kötü düşünmedim.

Bugün aklıma geldi sevgilime sordum.Evet kullanmışlar dedi.Ama ayıp değil mi,onlar bohçaya konan şeyler dedim.Biliyorum ben de kızdım zaten dedi.Baktım utanıyor sıkılıyor uzatmadım.
Alışveriş akşamı da görümcem ayakkabılarımı denemiş.gülmüşler "ay çok topuklu bunlar.." filan diye.Bildiğiniz platformsuz, 8cm topuklu stiletto..
Akşam gelince bohçaları bozdum.
Ne bileyim hepsinden soğudum bir anda.

Biraz yakışıksız geldi bana.dedim ya çul çaput için kalp kırmam diye..Ama bu kadarı bana fazla.
Fazla mı üzerinde duruyorum sizce?

Bence de haklisin,ben de senin gibi bana bu alinmis su yapilmamis takan biri degilim hatta kendim alirim da kimseye eyvallah etmem amma velakin bu durum biraz ayip olmus onlar sana hediye ve hediye acilip kullanilir mi yani!senin sogumani da anliyorum kisacasi ayip edilmis ama bence hic gundeme getirme ama kullanma verilenleri!

Bence de haklisin,ben de senin gibi bana bu alinmis su yapilmamis takan biri degilim hatta kendim alirim da kimseye eyvallah etmem amma velakin bu durum biraz ayip olmus onlar sana hediye ve hediye acilip kullanilir mi yani!senin sogumani da anliyorum kisacasi ayip edilmis ama bence hic gundeme getirme ama kullanma verilenleri!

Emin ol hiç gündeme getirmedim daha tutkucum.Ama hani insanın içine birşey girer de büyüdükçe büyür ya.Şuan o durumdayım.
Sanki yüzlerine vurmazsam ölücem hastalığına tutuldum.
O yüzden pek düşünmemeye çalışıyorum.Sağlık olsun.Benim sıram da gelir elbet :31:

Emin ol hiç gündeme getirmedim daha tutkucum.Ama hani insanın içine birşey girer de büyüdükçe büyür ya.Şuan o durumdayım.
Sanki yüzlerine vurmazsam ölücem hastalığına tutuldum.
O yüzden pek düşünmemeye çalışıyorum.Sağlık olsun.Benim sıram da gelir elbet :31:

bence kullanma elbet soracaklar, su aldigimizi niye kullanmadin gibilerinden o zaman uygun bi dille verirsin agizlarinin payini.yada mutlaka bi ortam olur,hediye goturulen sey acilip denenmez gibisinden koyarsin lafi gedigine ama zekice yap bunu.

benimde nişanda alınan makyaj setimdeki ruj alık vs görümcemin kızları almış sadece tarak ve parfüm vardı , utanmazlar, görgüsüzlük bu onlarınki

Tavrınız Yanlış,Kayınvalidene Değil Belki Ama Elti Ve Görümceye Söylemek Farz Siz İyimser Oldukça Çok Tepene Çıkarlar Ayrıca İşin İçinde Hırsızlık da Var Bugün Fondoten Çalınır Yarın Çok Daha Kıymetli Eşyan

Yılanın Başını Küçükken Ez !:19:

benimde nişanda alınan makyaj setimdeki ruj alık vs görümcemin kızları almış sadece tarak ve parfüm vardı , utanmazlar, görgüsüzlük bu onlarınki

Ah canım benim ya, senin ki hepten içler acısı :31:
Kelin ilacı olsa başına...
Allah yardımcın olsun

Tavrınız Yanlış,Kayınvalidene Değil Belki Ama Elti Ve Görümceye Söylemek Farz Siz İyimser Oldukça Çok Tepene Çıkarlar Ayrıca İşin İçinde Hırsızlık da Var Bugün Fondoten Çalınır Yarın Çok Daha Kıymetli Eşyan

Yılanın Başını Küçükken Ez !:19:

Locacım valla onu yapamazlar işte.O kadar da değil.
Hırsızlıktan da utanmıcaksa buyursun yapsın bakalım.Kaybı benden büyük olur.
Hem dur bakalım bu konuda da birşeyler yapacağım elbette :23:

Senin içine büyüyen sana gösterilmeyen değer. Açılmış o ürünlerin nişan bohçasında ne işi var? Bunu görümcen ve eltin yapıyor 10 yaşındaki çocuk değil.

Sorun makyaj malzemelerinin açılması değil, senin fark etmeyeceğini sanıp, bohçaya konulması. Artı birde işin hijyen boyutu var. Nişanlın inşallah kızmıştır ama önemli olan senin de bu durumu bildiğini ve rahatsız olduğunu anlamaları...

ayıp etmişler evet, ister rengine bakmak için olsun, ister denemek için olsun.. açmasalardı ölmezlerdi herhalde, zaten alırken her markanın tester'ı var denemek için.. değil bohçaya koymak, kardeşe bile alınırken özen gösterilmesi gerek.. ama sen yanlış kişiye söylemişsin, musait bir ortamda kibar kibar muhatabına söyleseydin keşke :ssz:

aslında birşey yazacağım yapmayın tabi ama, ben olsam görümcemin doğum gününde bana koydukları o malzemeleri hediye eder, "kullandığınıza göre sevdiniz herhalde, şimdi tamamen kullanabilirsiniz" derdim :27: pff çok kötü gördüm kendimi bir an :27:

Back
X