kullanılmış hissediyor musunuz?

Prensescann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2017
4.791
3.004
133
41
kızlar ben çalışıyorum yedi yıllık evliyim çocuk yok ....
eşim de özel sektör bazen bir kaç gün evde kalabiliyor bazen şehir dışında bazen ofiste vs...
ben 8.30-17.30
eşim bazen yardım eder bazen isterse yemek yapar,
bazen temzilik için yardım isterim zoraki yapar,
o böyle zoraki iş yaptıkça ben kendimi aptal yerine konmuş gibi hissediyorum,
yaptığı işleri ballandıra ballandıra anlattıkça içten içe kızıyorum,tezgahta bişey bırakınca , onu oraya koydun ya o ne olacak diyorum ,
öğrenci evi mi bura bilmem ne diyo,
ses etme kaldır ani ne olacak modunda anlıyorum ben bundan, bazen de sabah yanımda getreceklerimi hazırlarken yere bişey düşer , ya da ortada bişeyim kalınca vs hemen lafını ede rben çıldırırım iten içe, o kadar şeyi yapan ben,
arkamda ufak bişey görse laf eder üste çıkmak için,
nefret basıyor kullanılmış hissi ile doluyorum,
ben de maaşımı keyfime göre harcayacağım diye planlar yapıyorum bu defa sürekli...
sizde durum nasıl

Calisiyorken de tezgahta birsey birakti diye soylenmiyordum ben, Saliyordum cayira sonra bakiyordu evi mok goturuyor kendi de darlaniyordu ve birlikte topluyorduk. :D

Artik calismiyorum ve yine haftaici şunu yap bunu yap demiyorum.
Ütüsünü kendi yapar, cikarttiklarini ortaliga sacmaz. Bir daginiklik olmuyor. Yedigimizi ictigimizi ben toparliyorum tabi ki.
Haftasonlari kahvaltiyi esim hazirlar temizlik gerekiyorsa temizligi ikimiz yapiyoruz. (Yuzeysel temizlikleri haftaici ben yaparim) Yemegi disarda yiyoruz haftasonlari.

Neye göre kullanılmış anlamadım da ev işi için kendini çok yıpratmak yanlış bence.
ev işi konusunda bilhassa,
yapsam sonuna kadar yaparım onun da işine gelir,
iş yerime yemeğimi getiriyorum ben o yüzden hemen hemen her akşam yemek yapıyorum evde, ertesi gün için, onun hariicnde de mutfağı baya aktif kullanıyoruz,
tezgaha bardak tabak vs bırakması ve diğer bilumum ev işleri bana bakıyor,
o yaptığı zaman minnetle rica ile.....
deliriyorum ya, bi de yardım ediyorum ya diyo,
kendi evin ne yardımı diyorum ama hep başa dönüyoruz

Ben insanı ihtiyaçları tamamlamak için temizlik yapıorum, evim tertemiz olsun diye değil. O yüzden bana hiç yük gelmiyor. Haftada bir 15 dk da sil-süpür hallediyorum. Bir de çamaşır olayı var. Yemek, bulaşık eşimle birlikte yapıyoruz. O yüzden bana bu kadar dert gelmiyor. Eşim aşırı topludur, 4 yıldır bir kere dolabını toplamadım onun mesela. Akşamları yemekten sonra şarjlı süpürgeyle o evi süpürürken, ben yemek bulaşıklarını veya çayı filan hallediyorum. Dediğim gibi yaşamak için yapmak zorunda olduğumuz kadarını yapınca bence kafada o kadar büymüyor. Biraz rahat olmak lazım.

eşim de özel sektör bazen bir kaç gün evde kalabiliyor bazen şehir dışında bazen ofiste vs...
ben 8.30-17.30
yaptığı işleri ballandıra ballandıra anlattıkça içten içe kızıyorum,tezgahta bişey bırakınca , onu oraya koydun ya o ne olacak diyorum ,
ses etme kaldır ani ne olacak modunda anlıyorum ben bundan, bazen de sabah yanımda getreceklerimi hazırlarken yere bişey düşer , ya da ortada bişeyim kalınca vs hemen lafını ede rben çıldırırım iten içe, o kadar şeyi yapan ben,
ben de maaşımı keyfime göre harcayacağım diye planlar yapıyorum bu defa sürekli...
sizde durum nasıl
Asıl sorun maas mı acaba?
Yani adamın yardım etmemesinden maasa nasıl bağladınız?

ev işi konusunda bilhassa,
yapsam sonuna kadar yaparım onun da işine gelir,
iş yerime yemeğimi getiriyorum ben o yüzden hemen hemen her akşam yemek yapıyorum evde, ertesi gün için, onun hariicnde de mutfağı baya aktif kullanıyoruz,
tezgaha bardak tabak vs bırakması ve diğer bilumum ev işleri bana bakıyor,
o yaptığı zaman minnetle rica ile.....
deliriyorum ya, bi de yardım ediyorum ya diyo,
kendi evin ne yardımı diyorum ama hep başa dönüyoruz
Yani bir insana zorla iş yaptırmak da kötü olsa gerek.
Ev bizim,iş bizim bilinci çok daha önce yerleşmiş olması gerekirdi...
7 yıl olmuş az değil.
Benim de bazı erkek arkadaşlarım evde hiç bir şey yapmadıklarını söyler,çok ayıp gelir bana ama yapacak bir şey yok. Bu konularda evlenmeden önce biraz konuşmak iyi oluyor.

Calisan kadinlarda bu hissiyat olusuyor genelde. Calisinca her sey ortak,ben de maas aliyorum neden ev isinde de ortak degiliz gibi bir dusunce hakim. Calismayan kadinin sirtina semer takmaliyiz o zaman. Her durumda ev isi ortaktir bana gore. Kadin calissin calismasin fark etmez. Kadin kendisi icin calisiyor bu toplumda. Calismasa kimse aaaaa demez. Erkek calismayinca hemen tuuuu kaka deriz. Halbuki sartlarimiz esit. Hayat musterek.

3,5 senedir calismiyorum evdeyim. Ev isini ortak yapariz. Belli basli isler esime aittir. Mutfagi da toplamasi gerekiyorsa toplar,wc de temizlemesi gerekiyorsa yapar. Bazen kendisi yapar bazen ben soylerim. Ama surekli tenkit etmem,surekli uyarmam. Aa o orda kalmis bu burda kalmis,aldigina ettigine laf ederseniz o adam is mis yapmaz. Benden size tavsiye ne yaparsa yapsin cok guzel olmus deyin. Bardagi makineye koysa bile sagol deyin. Boyle gaza geliyorlar.

Ayyyh ne guzel koymussun bardagi makinaya,pek yakismis deyin gibi anlatmisim bir gulme geldi valla :KK66:

ben ortada kullanılmışlık bir durum göremedim.siz bence birşeylere bahane arıyorsunuz.

ben ortada kullanılmışlık bir durum göremedim.siz bence birşeylere bahane arıyorsunuz.
Ben çok görüyorum ,
Yap diyo adam yap, ben şikayet edince de öğrenci evi mi diyo, herkes kendi işini kendi görecek diyo, çalışmasam bi nebze daha makul olabilir yap demesi , o da dışarda ev adına birleyler yapıyor sonuçta ben de evde yaparım
Ama böylesi çok acımasızca

ben 8.30-17.30
sizde durum nasıl
Benim eşimde toplamaz arkasını. En fazla bardağını tabağını tezgahın üzerine bırakır. Çalıştığım dönemde destek olurdu ufak tefek elinden geldiğince. Şimdi evdeyim işler bana bakıyo. Rahatsızsam filan elinden geleni yapar. Hatta şu sıra bebek için tedavi görüyoruz halsiz gergin ve uykuluyum mütemadiyen. Yardımcı olmaya çalışıyo. Ama onun dışında her iş bana bakar.

Maalesef çalışan kadın olsanız bile ev işlerinin çoğu yine kadına bakıyor. Erkek ben bu eve para getiriyorum kafasında sanki kadın getirmiyor. Onca insanın vızıltısını çekmiyor yorulmuyor. Bence maaşınızla kadın tutun iki haftada bir gelsin silsin süpürsün veya bakın işte araştırın ihtiyacınıza göre. Madem beyefendi yardım etmiyor siz de kendinizi ev işi diye çok fazla paralamayın bence.

Maalesef çalışan kadın olsanız bile ev işlerinin çoğu yine kadına bakıyor. Erkek ben bu eve para getiriyorum kafasında sanki kadın getirmiyor. Onca insanın vızıltısını çekmiyor yorulmuyor. Bence maaşınızla kadın tutun iki haftada bir gelsin silsin süpürsün veya bakın işte araştırın ihtiyacınıza göre. Madem beyefendi yardım etmiyor siz de kendinizi ev işi diye çok fazla paralamayın bence.
Günlük rutin işler de bitmiyor ki, evin içinde yaşadıkça iş çıkıyor , bana ciddi batıyor koşturan biri olmak , mutfakta biraz yanımda yardım etse ben geçiyorum salına diyo
Nereye geçiyor ki ben daha orda bi saat duracak olsam da o kendi kafasında kurduğu dakika da geçiyor salona , biraz sonra da sesleniyor bitmedi mi vs
Çok umurunda olan kalır yardıma , merhametsizce geliyor bana

Benim eşimde toplamaz arkasını. En fazla bardağını tabağını tezgahın üzerine bırakır. Çalıştığım dönemde destek olurdu ufak tefek elinden geldiğince. Şimdi evdeyim işler bana bakıyo. Rahatsızsam filan elinden geleni yapar. Hatta şu sıra bebek için tedavi görüyoruz halsiz gergin ve uykuluyum mütemadiyen. Yardımcı olmaya çalışıyo. Ama onun dışında her iş bana bakar.
Benim de dört gebelik kaybım var güya yardımcı kendine göre kendi çapsızlıpnda

Kullanılmış hissetmiyorum ama arada çok bunalıyorum orda devreye girsin istiyorum. Bazen girer bazen girmez girmediği zaman bunalıyorum. Genelde de kavga ediyoruz

Back
X