- 27 Eylül 2011
- 6.838
- 8.390
- 248
Yeni kitap sipariş vermek istiyorum zaten. İskender pala ya başlıycam, bir kitabını okumuştum. Bunu da sipariş edeyim sağol :)
Pırasa böreği ama yufkalı değil. Pırasa patates yumurta peynir un karıştırılıyor fırında pişiriliyor. Yaparsan ayrıntılı yazayım :)
Eline sağlık
Hmm güzel duruyor. Bugün normal yemeğini yapayım yine kaç gündür hep kuru şeyler yiyoruz ama senin tarifi de yapmak isterim bir ara.
maaşALLAH ne güzel mis gibi olmuş mutfak.
ben de merak ettim kitabı.
duymuştum ama okumadım.
asıl mantık ne canım anlatabilir misin?
bir daha olmasın.
smiller duygularıma tercüman olmakta yetersiz kalıyor hep.
Ben çocuk olumsuz bir davranış sergilediğinde önce uzun uzun neden öyle yapmaması gerektiğini anlatıyorum. Daha sonra devam ederse (%90 devam ediyor) söylediklerimi hatırlatıp tekrar yapmaması gerektiğini söylüyorum. Bu şekilde belli bir süre devam ediyor aramızdaki iletişim. Tekrar ve hatırlatmalar ile sürüyor. En sonunda sinirlenmeye başlayıp kırıcı konuşmaya başlıyorum ve hatta tehdit ediyorum. Dinlemezsen yalnız uyursun, tv seyredemezsin, gezmeye gitmeyiz vs gibi şeylerle. Bu tehdit çoğunlukla işe yarasa da her zaman yemiyor o zaman da vereceğim cezayı (tv seyretmeme, yalnız uyuma gibi) tekrar edip hatırlatarak yine belli bir süre iletişimsizliğe devam ediyoruz. En sonunda ben iyice delirmiş vaziyette cezayı uyguluyorum. Tabi ikimiz de çok yıpranmış oluyoruz.
Kitaba göre ise olumsuz davranışta yapılması gereken şu: 'Eğer düzgünce yemezsen elindekini alırım.' diyerek çocuğa bir şans tanıyıp düzgün yemediği takdirde tekrar ve hatırlatma yapmadan elindekini almak.
Başka bir örnekle mesela kardeşine kötü davranan çocuğa 'Ya kardeşine iyi davranırsın ya da 5dk odanda düşünürsün.' diyerek tek bir şans verip davranış devam ediyorsa 'Şimdi odana gidip 5dk düşünüyorsun,ben alarmı kuruyorum,alarm çalmadan çıkamazsın.' diyerek süreyi başlatmak.
Aslında bir sürü yöntem daha var ama temel mantık kuralı bir defa söyleyip tekrar va hatırlatmalara gitmeden, uzun nutuklar çekmeden kuralı uygulama yoluna gitmek.
Amiinn..
En iyi ilaçmış "BOŞVERMEK"...
"UMURSAMAMAK"mış en doğrusu...
Veee artık benim de bir arkadaşım var... Beni olduğum gibi kabul eden, beni dinleyen... Birlikte vakit geçirmekten mutlu olduğumuz.
Nasıl oldu bilmiyorum ama sanırım Orhan Veli'nin de dediği gibi "Her şey Birdenbire oldu...."
Allah bozmasın kimsenin huzurunu...
Amin canım. Çok sevindim senin adına. Yalnızlık candır ama yargılamayan dost daha da candır. Dostluğunuz daim olur inşallah.