28 ekim maddelerim

1. Buzdolabının bir kısmı temizlenecek✔
2. Mutfak dolaplarının bir kısmı temizlenecek✔
3. Wc temizlenecek✔
4. 4 posta çamaşır yıkanıp asılacak✔
5. Ev süpürülecek✔
6. Kitap okunacak✔
7. Spor yapılacak✔
8. Küçükle etkinlik yapılacak✔
9. Büyükle ders yapılacak✔
10. Kendine zaman ayrılacak. ✔

Masalllaaah kiiizzz sanaaa

Anam misafirlerin gittiler mi ne cabuk... gel gel... cay keyfi yapiyodum ama 4 maratonuna baslayabiliriz seninle...

Ya da 3.30.. maraton deyince keyif meyif kalmadi zaten
Ben bilmeden maratona katılmıştım zati, sayılırmı ki acep? Misafire yemek hazirlamak, bulaşıkları toplayıp makinaya yerleştirmek, çay , kahve servisi yapmak, yere,ocağa dökülen çayı temizlemek, misafir ardından yerlere makina açmak, ortalığı toplamak...
Yanlış yere mi cevap yazdım ben? 15.00/16.00 maratonunu aramıştım ben..

Hoşgeldin. Ben de senin gibiydim, burası iyi geldi kendimi mecburmuşum gibi şartlandırınca daha kolay oluyor..

Hoşgeldin. Ben de senin gibiydim, burası iyi geldi kendimi mecburmuşum gibi şartlandırınca daha kolay oluyor..
Hoşbuldum canım, şu an ilk sayfaları okuyup olayı çözmeye çalışıyorum. Maraton denen şeyi anladım galiba, kişi kendine görevler ve süre belirleyip kendiyle yarışıyor sanırım Ama günlük ödevleri ve beşli denen şeyi anlamadım. Bir de günlük verilen ödevler dışında başka bişey yapılmıyor mu yoksa her gün rutin olarak yapılması gerekenler dışında ekstra ödev mi veriliyor? Ben yine ilk sayfaları okuyum bakalım insanlar neler yapıyorlar

Ben de çok vakıf değilim ama öğrendiğim kadarıyla şöyle:
Maratonda belirle bi şey yok, serbest bir saat oluyor genelde anladığım kadarıyla.
Günlük ödev sana ekte verilen tabloda tarih tarih var. Günlüködevler dışında o gün ns işin varsa yapıp en az beş tanesini günlük beşli olarak yazıyorsun. Bir de tablonun yan tarafında haftanın alışkanlığı ve odak var. Ben on!ara geçmedim daha. Odağı tam anlayamadım da zaten..
Bu kadar, ko!ay ge!sin..

Ben de yapacaklarımı yazınca pek yapamıyorum, yaptıklarımı bir kağıda yazınca daha çok motive oluyorum sanki
Yani bendensin

Bunlar günlük ödev mi? Herkes yapmak zorunda değil mi? Genel temizlik ve düzen kişiye ve evin ihtiyacına mı bağlı peki?
Attigim resimi incelesen anlarsin aslinda canim. Cok kolay. Haftalik belirlenen bir yer var oturma odasi mutfak vs her hafta grubun belirledigi o odayi temizliyosun sonra gunluk belirli bir odev var her gunun idevi farkli o odevi de her gun yapiyosun her hafta icin bi tqne aliskanligimiz var mesela geceleri mutlaka tezgahi toplayip yatmak gibi onuda yapiyosun. Gunluk kendine 5 tane gorev veriyosun herkes kendisinin neye ihtiyaci varsa onu yaziyor gunluk olarak yapiyosun her gun icin yeniliyosun listeni son olarakta maraton denilen bisey var en az 2 kisinin katilmasi gerekli maraton isteyen gelip yaziyot katilan katiliyor bu maratonun saatini suresini sen belirliyosun istedigini yapiyosun maratonda ne kadar cok sey yaparsan o kadar iyi hissediyosun kendini :) bunu oku ondan sonra resmi bi kez daha incele o zaman kesin anlayacaksin :) ♡

cok isin varmis. ben yoruldum okurken. bir kismina yardim edesim geldi

29 ekim

4posta camasir yikanacak
utu yapilacak
cocuklar yikanacak
yemek yapilacak
mutfak toplanacak
bulasik mak. calistirilacak
tezgah ocak silinecek
kisisel bakim yapilacak
wc lavabo yikanacak

birde ceza gelsin ya. ben ceza istiyorum. gunluk 5li odev yapmayana ceza vardi eskiden.

Bunlardan arti eksi yap bakim neler yapmissin :)

15.00 16.00 maratonuna gelenler??

Planladiklarim
Bulasik makinasini bosaltmak
Mutfagi toplamak
Yemek hazirlamak
Makinaya camasir atmak
Etrafi toplamak
Beyaz odayi toplamak duzeltmek
Toz almak

Çok teşekkür ederim canım o zaman senin yazdığın beşliye bakınca illa temizlik olması gerekmiyor herhangi yapılması gereken birşey yapsan da yazıyorsun herhalde.
Teşekkür ederimmm mesajını birkaç kez daha okuyacağım sonra tabloyu incelerim Peki belirli bir saat var mı bildirim yapmak için?

Mesela bugunun bildirimi yarin oglen 12 ye kadar ama esneklik gosteriyoruz tabi ki hepimizin colugu cocugu oluyor hastalik oluyor falan

Mesela bugunun bildirimi yarin oglen 12 ye kadar ama esneklik gosteriyoruz tabi ki hepimizin colugu cocugu oluyor hastalik oluyor falan
Anladım canım çözdüm olayı çok teşekkürler tekrar. Son soru hamilelere herhangi bir esneklik var mı? Sende hamilesin herhalde Allah sağlıkla kucağına aldırsın bebişini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…