- 7 Temmuz 2016
- 9.425
- 33.047
- 548
- 40
kuaforun seni etkilemesine izin vermemek en iyisi galiba. ben hep yandan katli, arkasi duz, ustten kat istemem kabariyor, yanlardaki saclar baglaninca toplansin diye tembihlerim. ama yanlar toplaninca hep cikar sinir olurum. arkasi duz kesemem diyen kuaforlere denk gelincede bir bakip niye duz kesemiyormusun derim. sonunda oval keserler.Kuaförlerin çoğu kat atmaktan başka bir şey bilmiyor. Saçı gür olan gider der ki 'saçım çok gür çok kabarıyor baş edemiyorum.' saçı katlı kesilir. Ben giderim derim ki 'saçım çok seyrek kıl kuyruk gibi kalmasın.' saçım katlı kesilir. Hem de özellikle o katlar mümkün olan en üst noktadan başlatılır ki en uzun kısımda 2 tel saç kalsın. Olmuyor arkadaşım seyrek saça katlı model olmuyor işte. Bir tutam saça 3-4 kat atmak demek o bir tutamı üçe dörde bölmek demek. Artık kat attırmıyorum dümdüz kestiriyorum dedim ya inan onu bile beceremeyen kuaför (!) var. Daha ne diyim artık. Geçen yıl saçım belime yaklaşmıştı hayatımda ilk kez. Dedim ki bir toparlansın çok kırıldılar. Kuaföre gittim uzun zaman üstüne kuaförün de ısrarı üzere katlı kestirdim. Oldu mu saçım sıçan kuyruğu gibi??? Öyle sinirim bozuldu ki.. çok kötü kesti gerçekten. Bir hafta sonra başka bir yere gittim en kısa katın uzunluğunda küt kesim istiyorum dümdüz dedim. Saçım ense boyu oldu ve beslemeler gibi oldum. Düz kesimi bile beceremeyen insanlar kuaför olmasın ya. Kaç sene sabredip o kadar uzattığım saçlarım bir haftada kuş kadar kaldı çok üzülmüştüm. Neyse ki hamilelik döneminde hızlı uzadığı için epey toparladı :)
sac kestirmeden bir suru modele bakarim hep ayni tarz kestirrim. birde kuzenimide model arayisina dahil edip bunu yaparim. o da yine ayni mi kestirdin der :)