• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Merhaba hanimlar bebis dogdu 1 haftalik olduk annemle kv memlekete ugurladik ablamiz duruma alisti babada yardimci bende kendimi daha iyi hissediyorum artik ayaklandim yavad yavas ev islerine baslayayim diyorum bugun kahvaltiyi ben hazirladim mesela dunde daginik bi oda toplamistim bi de savas alani gibi mutfagi :) artik 5li yazabilirim sanirim gunluk odevlere de haftaya girisirim insallah :) 2 cocuklu hayat basladi benim icin Allah hayirla sonuclandirsin. Korktugum tek sey minik bi bebegi gordukce ablamizin buyudugunu dusunerek ina yuklenmek insallah onun da hala bebek oldugunu aklimdan hic cikarmam siz nasil hissetmistiniz 2. Cocuk gelince anlatmak isteyen var mi?

Bugun ki hedefledigim 5lim
Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Yerleri supurmek(bunu esim yapacak insallah ama yinede yaziyorum 5 maddeye tamamlamam lazim :KK70: )
Oglen ve aksam yemegi yapmak
Biraz banyoyu temizlemek

Maşallah canım daha iyi olursun inşallah .hayırla büyüt bebeğini..çok yorma kendini bol bol dinlen sonrasında epey koştucaksın zaten..

Yeniden anne olma kısmına gelince .ben ikinci doğumda değilde üçüncüde etkilenmiştim.ikinciyle ilki arasında 9 yaş var onda zorlanmadım.üçüncü olunca diğeri 4 buçuk yaşındaydı bide çok düşkündüm ona.hislide bir çocuk..ondan önce ben baya ağladım bu duruma.baktım olacak gibi değil emzirirken uyuturken sürekli yanıma aldım.diğer zamanlar işten güçten fırsat olmuyordu çünkü.bebek emerken bende onunla ilgilendim uyuturken ya oyun oynadık yada üçümüz beraber yattık.banyosuna diğer işlerine hep dahil ettim.keşke hepsini ayrı ayrı zaman ayırsak ama benim için mümkün olmadı.bide ablası vardı bazende onunla zaman geçirdi.kuzum zaten çok uyumlu sakin bir çocuk oda sorun çıkarmadı çok şükür ama bizdeki o lohusa psikoljisi herşeyi daha dramatikmiş gibi gösterebiliyor.biz güçlü olursak onlarada yansıyor bu durum.birde psikoloji okuyan bir arkadaşım baya destek oldu o zaman geldi onunla vakit geçirdi.bana da haftada bir günde olsa sadece onunla 1 saat vakit geçirmemi tavsiye etti.dışarı çıkmanıza gerek yok 1 saat boyunca odasında sadece ikiniz olun kimsenin bölmesine izin vermeden oynayın vakit geçirin demişti.gerçekten çok işe yarıyor.bazı şeyleride farketmemize sebep oldu bu saatler.oyunlarda daha çok ten teması istediğini tespit ettik .böyle böyle bu günlere geldik elhamdülillah

Allah sanada kolaylık versin canım nice güzel günleriniz olsun inşallah kuzularınla...

Simdi babayla ablamizi parka gondericem onlar donene kadar maratona gelen var mi? 13.15 14.30 maratonu

Ben geldimm

Kolay gelsin, bebekle misafir ağırlamak zor. Yakın akraba mı?
Balkonda sigara iciyorlarsa balkonun kapısı kapalı tutarsan içeri gelmez, endişe etme rahat ol. Sakınan göze çöp batar unutma.
Misafirlerin çok mu kalacak? Onlar varken yapamazsın bir şey, gittiklerinde yaparsın geniş geniş. Hem bebeğin var, hem yatılıya gelmişler keşke yardım etseler sana..
Herşeye rağmen rahat ol, strese girme bebeğine de yansır gerginliğin..
Kolay gelsin..

Balkonun kapısını kapatıyolardı ama dun kapatmamışlar bide balkonda kapalı oldugu icin duman gitmiyo hemen. Bende sakınmayayım diyorum ama korkuyorum sakınmazsamda eşim hastalansa benden bilir Cunku benim akrabalarım :)

Balkonun kapısını kapatıyolardı ama dun kapatmamışlar bide balkonda kapalı oldugu icin duman gitmiyo hemen. Bende sakınmayayım diyorum ama korkuyorum sakınmazsamda eşim hastalansa benden bilir Cunku benim akrabalarım :)
Bu durumda maalesef gene sana iş düşüyor, takibini, gerekli uyarıyı ve tedbirleri alman gerekiyor. Balkonun camlarını açık tutma şansın yokmu, eve bağlanan kapı.açik unutulsa da ordan çıkar en azından. Madem senin akrabaların uygun bir şekilde uyarıdan alınganlık göstermezler sanıyorum.
Allah kolaylık ve sabır versin..

Bu durumda maalesef gene sana iş düşüyor, takibini, gerekli uyarıyı ve tedbirleri alman gerekiyor. Balkonun camlarını açık tutma şansın yokmu, eve bağlanan kapı.açik unutulsa da ordan çıkar en azından. Madem senin akrabaların uygun bir şekilde uyarıdan alınganlık göstermezler sanıyorum.
Allah kolaylık ve sabır versin..

Şimdi tekrar uyardım canım inşallah alınmazlar ama alınırlarsada yapabilecegim bişey yok bebeğimi düşünmek zorundayım.

Maraton sonucum

Oturma odası toplandı süpürüldü toz alındı
Wc yıkandı, lavabo ovuldu aynası dolabı silindi
Banyodaki wc de aynı işlemlerden geçti
1 makina çamaşır asıldı, tekrar makina dolduruldu
Bulaşık makinası boşaltıldı yeniden dolduruldu
Tezgah masa toplandı silindi
Kiler az da olsa duzenlendi

Ya şu çoklu alıntıya bir türlü alışamadim.:işsiz:
Gözünaydın, bebeğin hayırlı olsun.Analı-babalı , sağlıkla büyür inşallah..
Ev isleri konusinda acele etme, iki bebekle zorlama kendini. Yavaş yavaş düzene girersin zaten.
Eşin yardımcı oluyorsa en büyük nimet senin için, sen de bilinçli bir anne olduğuna göre herşey yolunda gider inşallah, emin ol.
Bebişe de allah nazarlardan korusun:nazar: diyorum..:KK36::KK36:
Allah razi olsun :) ev cok dagilinca cocuguda etkiliyor ne kadar daginiksa o kadar dikkati bozuk ve hircin bi cocuk oluyor en azindan daginikligi toplamaya calisiyorum bide mutfak tabi mutfak daginik olunca yemek yapilamiyor yavas yavas duzene girer insallah :)

Maraton sonucum
Mutfak toplandi
Daginiklik toplandi
Yemek yapildi
Ablaya banyo yaptirildi
Makinaya camasir atildi kurutuldu
Camasirlar katlandi

Bu arada kac kere yazdim bi paylasamadim :D ilkten bebek agladi sonra sarjim bitti

Maşallah canım daha iyi olursun inşallah .hayırla büyüt bebeğini..çok yorma kendini bol bol dinlen sonrasında epey koştucaksın zaten..

Yeniden anne olma kısmına gelince .ben ikinci doğumda değilde üçüncüde etkilenmiştim.ikinciyle ilki arasında 9 yaş var onda zorlanmadım.üçüncü olunca diğeri 4 buçuk yaşındaydı bide çok düşkündüm ona.hislide bir çocuk..ondan önce ben baya ağladım bu duruma.baktım olacak gibi değil emzirirken uyuturken sürekli yanıma aldım.diğer zamanlar işten güçten fırsat olmuyordu çünkü.bebek emerken bende onunla ilgilendim uyuturken ya oyun oynadık yada üçümüz beraber yattık.banyosuna diğer işlerine hep dahil ettim.keşke hepsini ayrı ayrı zaman ayırsak ama benim için mümkün olmadı.bide ablası vardı bazende onunla zaman geçirdi.kuzum zaten çok uyumlu sakin bir çocuk oda sorun çıkarmadı çok şükür ama bizdeki o lohusa psikoljisi herşeyi daha dramatikmiş gibi gösterebiliyor.biz güçlü olursak onlarada yansıyor bu durum.birde psikoloji okuyan bir arkadaşım baya destek oldu o zaman geldi onunla vakit geçirdi.bana da haftada bir günde olsa sadece onunla 1 saat vakit geçirmemi tavsiye etti.dışarı çıkmanıza gerek yok 1 saat boyunca odasında sadece ikiniz olun kimsenin bölmesine izin vermeden oynayın vakit geçirin demişti.gerçekten çok işe yarıyor.bazı şeyleride farketmemize sebep oldu bu saatler.oyunlarda daha çok ten teması istediğini tespit ettik .böyle böyle bu günlere geldik elhamdülillah

Allah sanada kolaylık versin canım nice güzel günleriniz olsun inşallah kuzularınla...

Ben geldimm
Allah razi olsun bu fikir cok iyi bende oyle dusunuyorum zaten gunluk etkinlik yapiyoruz ona devam etmeyi dusunuyorum ama etkinlikler bitiyor aklima gelmiyor falan bol bol yeni fikir uretmek gerekiyor :D

Kimse beni etiketlememiş :110: dedim şimdi kızlar maraton çağrısı yapmıştır dün günüm vardı giremedim bugünde çocuklara pizza VE kitap okumak dışında hiç bir şey yapmadım

Canım bende diyorum areser areser bizi unuttu.günü bitti işleride bitti galiba:))
Sen yokken pek çağrı yapılmadı zaten.eski hareketlilik yok maalesef...

Merhaba hanımlar nasılsınız?
Ben hiç iyi değilim yatılı misafirlerim var. Sigara içiyolar balkonda içiyolar ama yinede eve koku geliyor bebeğim hastalanacak diye çok korkuyorum. Gitseler diye gözüm bakıyo öyle düşündüğüm içinde kötü hissediyorum kendimi. Ev aldı başını gidiyor baş edemiyorum bu saat oldu daha sadece yatak odamı toplayıp 1 makina çamaşır atabildim.
Şimdi bebiş uyanana kadar koşturmacalı bi maraton beni bekliyor.
Allah yardimcin olsun.
Merhaba hanimlar bebis dogdu 1 haftalik olduk annemle kv memlekete ugurladik ablamiz duruma alisti babada yardimci bende kendimi daha iyi hissediyorum artik ayaklandim yavad yavas ev islerine baslayayim diyorum bugun kahvaltiyi ben hazirladim mesela dunde daginik bi oda toplamistim bi de savas alani gibi mutfagi :) artik 5li yazabilirim sanirim gunluk odevlere de haftaya girisirim insallah :) 2 cocuklu hayat basladi benim icin Allah hayirla sonuclandirsin. Korktugum tek sey minik bi bebegi gordukce ablamizin buyudugunu dusunerek ina yuklenmek insallah onun da hala bebek oldugunu aklimdan hic cikarmam siz nasil hissetmistiniz 2. Cocuk gelince anlatmak isteyen var mi?

Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Yerleri supurmek(bunu esim yapacak insallah ama yinede yaziyorum 5 maddeye tamamlamam lazim :KK70: )
Biraz banyoyu temizlemek
Ben mutluydum bir cocugum daha oldu diye. Ama oglum kardesini cok kiskaniyor.

Ben geldimm
Oyunlardan cok ten temasimi. Kuruyoruz ama niyeyse hala cok kiskanc

Oyunlardan cok ten temasimi. Kuruyoruz ama niyeyse hala cok kiskanc

Canım ben yanlış anlatmışım
Arkadaşım oyun oynarken bizi gözlemledi sürekli bana dokunmaya çalıştığını ten temasına ihitiyacı olduğunu söyledi.bende sürekli sarıldığımı filan söyledim.ama yetmiyormuş demekki.bana akşam yatarken ellerine krem sürme bahanesiyle ona dokun masaj yap dedi.ben olsam asla anlamazdım böyle bir ihtiyacı olduğunu...
Ne kadar kıskanmıyor gibi gözükselerde kıskanıyorlar maalesef.
farketmesekte büyükleri ikinci plana atıyoruz.haliyle küçükler daha sevimli oluyor
Allah biz annelere kolaylık versin.denge sağlamak çok zor gerçektende.

Iyi akşamlar kızlar nasilsiniz kubdef kubdef hayırlı olsun bebeğin canım güle güle büyüt inşaallah :). Saat 3 ten sonra kahve içmek için gelen misafir ağırlandı tüm evin tozu alındı vitrin içleri dahil tüm ev silindi yemek yapılıp yendi bulaşık eşim tarafından yıkandı tişört çekmecesi kalın ve ince çorap çekmeceleri temizlendi düzenlendi bir kısmı tozbezi olmak için ayrıldı duş alındı yüze maya maskesi yapıldı az önce uzanildi ve kk girildi

İyi geceler hanımlar. Foruma başka bir konu için yazmamda sakınca var mı? Bunu başka bir foruma açsam cvp gelmeyecek, e cevap almak için her şeyi de bdv ye yazıp konu taşıtmak da hoş olmuyor belki siz bana fikir verirsiniz diye önce size bir sorayım dedim.
Beden eğitimi dersi için hoca proje ödevi vermiş. bizimki tam anlatamadı ama sanırım kendi seçeceği bir spor dalıyla ilgili bir şey yapmak. ben ayakkabı kutusundan langırt düşündüm ama o spor dalına girmiyor sanırım. Hazır dart levhası alıp oklarını yapmayı gördüm nette, ama hoca spor olarak kabul eder mi, onu da bilmiyorum. Benim kız okçuluğu söyledi de onu kullanılabilecek şekilde okunu, yayını nasıl yaparım kestiremedim.internette baktıklarım daha çok maket tarzı şeylerdi. önerebileceğiniz farklı, kolay bir şey var mı?

sivastrabzon sivastrabzon canım yazdıklarını okuyunca direk engelli koşu geldi aklıma mesela o ayakkabı kutusunun tabanını yeşil kağıtla kaplayıp beyaz kağıtla engelleri belirli aralıklarla felan yapılabilir gibime geldi pekte anlamam böyle şeylerden ama aklıma gelen bu oldu :KK64:

Geçmiş olsun canımmm neyin var
Allah şifa versin:dua:

ALLAH razı olsun badim gribal bişey geçiriyorum sanırım hastalık olarak geçti gibi de baş ağrılarım çok oluyo ne bilim geçer inşaALLAH valla pek bişey yapmadığım içinde boşladım burayı ama dönücem bekleyin beni :KK200:

sivastrabzon sivastrabzon canım yazdıklarını okuyunca direk engelli koşu geldi aklıma mesela o ayakkabı kutusunun tabanını yeşil kağıtla kaplayıp beyaz kağıtla engelleri belirli aralıklarla felan yapılabilir gibime geldi pekte anlamam böyle şeylerden ama aklıma gelen bu oldu :KK64:
O da iyi fikir:KK58:, koşan birkaç tane de oyuncak olsa tam olur, çok da farklı ve kolay bir seçim aslında. Hocaya sorayım , yapabilirsem güzel olur. teşekkür ederim..

ALLAH razı olsun badim gribal bişey geçiriyorum sanırım hastalık olarak geçti gibi de baş ağrılarım çok oluyo ne bilim geçer inşaALLAH valla pek bişey yapmadığım içinde boşladım burayı ama dönücem bekleyin beni :KK200:
Geçmiş olsun sana da..

Seni özledik anacııııım:KK200:
Tekrar geçmiş olsun canım bekliyoruuuuuuz:KK15:

Mutfagi toplamak
Makinaya camasir atmak
Biraz banyoyu temizlemek
Aaa erken gitmiş annenler, canım yat dinlen yorma kendini kendine iyi bak, yoksa dikişlerin açılabilir

Günaydın herkese..
Dün akşam bir ödev için yardım istemiştim onda benim bir yanlış anlamam olmuş. Ben_olmak Ben_olmak Kendimiz bir spor aleti yapacakamisiz. Okçuluk düşündüm ama ok ve yay yapmak zor. Dart düşünüyorum ama o da spora girer mi bilmiyorum. Kum torbası veya dambil kolay ama erkeklere hitap ettihi için vazgectim.Bir akıla ve yardıma ihtiyacım var.
Benim kız birkaç gündür etkinlik videoları izliyor, ben de ona eşlik ediyorum. Bugün çocuklara yapılabilecek çok guzel.seyler vardı. ha_mim ha_mim , kubdef kubdef sizin küçükleriniz vardı galiba linki alamadım ama videonun ismini yazayım diğer çocuklu arkadaşlar da faydalansin bu etkinliklerden.
14 brilliant ways to use old toys
Daha birçok etkinlik var kanalın adı 5 minute craft
Herkese hayırlı günler..

Back
X