• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biz salonumuzda oturuyoruz ayrı oturma odası kullanmiyoruz aslında. Büyük kızımın odası idi orası üniversiteye başlayınca yatakları küçüğün odasına koltukları diğer odaya yerleştirdik. Çalışma masası elbise dolabi şifoniyer ve koltuk takımı spor bir avize ve kuş kafesi var. Cam çerçeve sineklik temizlenecek perde yıkanıp asılacak koltuklar silinecek koltuk altları elden geçecek dolabın üzeri ve üst kısmı temizlenecek petek ve kapı lamba priz silinecek yerler silinip halısı serilecek., pek kullanmadığımız için sermemiştim halıyı henüz

Biz salonumuzda oturuyoruz ayrı oturma odası kullanmiyoruz aslında. Büyük kızımın odası idi orası üniversiteye başlayınca yatakları küçüğün odasına koltukları diğer odaya yerleştirdik. Çalışma masası elbise dolabi şifoniyer ve koltuk takımı spor bir avize ve kuş kafesi var. Cam çerçeve sineklik temizlenecek perde yıkanıp asılacak koltuklar silinecek koltuk altları elden geçecek dolabın üzeri ve üst kısmı temizlenecek petek ve kapı lamba priz silinecek yerler silinip halısı serilecek., pek kullanmadığımız için sermemiştim halıyı henüz

Bende salonu çocuklar büyüdükten sonra oturma odası olarak kullanmaya başladım.zaten 2+1 ev.ayrı salon yok.ikisi birarada idare ediyoruz

Bugün yapılanlar

Mutfak toplamak✔
Tüm nevresimleri değiştirmek✔
Çıkanları yıkamak asmak✔(kuruyan nevresimler ütülendi yorganlara geçirildi.bi postada akşam yıkandı serildi.zavallı makine 4 defa çalıştı)
Oturma odasının tül perdesini yıkamak✔(bulaşık makinesi tabletide eklendi sirke ile durulandı)
Camlarını silmek(sirkeli şampuanlı suyla silindi lekeli yerler ciflendi)✔
Çıkan tül perdeleri ütülemek✔
Bu kadar işin arasında yemek yapmak✔
Fırsat olursa evi süpürmek❌maalesef fırsat olmadı

Heryeri sirkeleyelim ki evdeki negatif enerjidende kurtulalım

Bitti mi.bitmedi koca gelecek ona yemek hazırlanacak daha
Son olarak tibetimi de yapıyım yatıyım
Herkese hayırlı geceler

Son düzenleme:
Aay sorma derdimi :KK43: kv zaten erken gelmisti eltimde yeni dogum yaptigi icin gitmek zorunda kaldi ama annem keyfi olarak gitti zaten gelincede bi ise yaramadi daha esimle arami acti gitti :/ ay neyse yazmadim say konustukca sinirlerim bozuluyor
Allah yardımcın olsun canım, işe güce çok bakma biraz iyi olana kadar, çocuklarına bak beslenmene dikkat yeter, merak etme 1-2 hafta tozdan ölmezsiniz

Bende salonu çocuklar büyüdükten sonra oturma odası olarak kullanmaya başladım.zaten 2+1 ev.ayrı salon yok.ikisi birarada idare ediyoruz
Benimde oturma odam yok salonda oturuyoruz oturma odasini giysi odasi yaptim dolaplar sifonyerler kitaplik oyuncaklar kurutma makinasi ve 2 tane berjer var

Gunaydın hanımlar. Evimin fotoğrafını çeksem korkarsınız dün gece misafirlerim gitti tekrar gelme ihtimalleri var ama neyse :) cumartesi maratonumu başlatıyorum çok işim var çoook. Gelmek isteyen var mı?
Kitap okuyarak katilayim bari bucuga kadar okuyup uzanicam

Selam kızlar Bugun benim de çok işim var bu hafta hiç bişey yapmadım siz odak noktasına başlamışsınız bile.... 12.30-18.00 A kadar maratonda olacağım katılmak isteyen arkadaşları bekliyorum
Ben bugün buraya bir 10 lu yazıyım ancak yeter

1- ortalıgı toplamak

2- kuruyan çamasırları toplayıp Yeni çamaşırları asmak

3- evi süpürmek

4- toz almak

5- yerleri silmek

6- muhallebili güllaç yapmak

7- mutfagı toparlamak

8- cam önlerini silmek

9- çocukların nevresimlerini değiştirmek

10- terası yıkamak

Geldim geldim başladım bile .Cam eşim tarafindan silindi perdeleri attım makinaya dolap koltuk altları ayna kapı yer hali serilecek oturma odası nayim bugün. Sonra wc ve banyolara geçerim çamaşır katlar tekrar asarim

Ben misafir odasina karsiyim. Yasanmisliklarin icine gelsinler:KK70:
Selam kızlar Bugun benim de çok işim var bu hafta hiç bişey yapmadım siz odak noktasına başlamışsınız bile.... 12.30-18.00 A kadar maratonda olacağım katılmak isteyen arkadaşları bekliyorum
Ben bugün buraya bir 10 lu yazıyım ancak yeter

1- ortalıgı toplamak

2- kuruyan çamasırları toplayıp Yeni çamaşırları asmak

3- evi süpürmek

4- toz almak

5- yerleri silmek

6- muhallebili güllaç yapmak

7- mutfagı toparlamak

8- cam önlerini silmek

9- çocukların nevresimlerini değiştirmek

10- terası yıkamak
Ben geliyorum. Madde yaxmaya usendim. Senin maddeleri teras yerine balkon gullac yerine sutlac camasir asmak yerine katlayip koymak olarak degistirip geri kalanlari aynen uygulayarak katilacagim.:temizlik: haydi baslayalim

Bende varım maratona:KK6:
Bu saate kadar yapılanlar
Mutfak toplandı
Makine açıldı kalanlar elde yıkandı
Çaydanlık ciflendi
Buzdolabı iç dış elden geçti
Dolaplardaki el izleri silindi
Ocak detaylı silindi
Yağdanlık yıkandı
Masa örtüsü ciflendi.çocuklar kalemle çizmişler ne yaptıysam çıkmadı:işsiz:
Cam önü silindi
Stor perdenin alt parçası yıkandı

Bugünki planım

Kuruyan çamaşırlar toplanacak katlanacak
Kalan nevresimler yıkandı asılacak
Koyu renkler yıkanacak asılacak
Sonra açık renkler yıkanacak
(Cumartesi değil çamaşır günü sanki)
Çocuklar yıkanacak
Banyo yıkanacak
Ev süpürülüp silinecek
Kuaföre gidilecek(bunca işin arasında bakımıda ihmal etmiyorum derrrrmişim:confused:maksat hava almak)

Geldim :)

Yapilacaklar
Mutfak toplanacak+

Etraftaki daginiklik toplanacak+

Utu yapilacak

Makinaya 2 tur camasir atilacak+

Yemek yapilacak+

Toz alinacak+

Ekstra olarak bebek arabasini da yikadim

Bugun icin sadece utum kaldi oda 2 pantalon zaten :)

Kısa bir mola odak oturma odası yerler kuruyunca halısı serilmek üzere bitti. Çamaşır asıldı akşam toplar beyazları a sarim wc e banyo yıkarım aksam yemeği yapar mutfağı toparlarım duşumu alır banyoyu kurular bakımımı yapar dinlenmeye geçerim

Merhaba.. ben erken başladığım için erken bitti işlerim. Dinleniyorum, bu arada yaptıklarımı yazayım.
Maratondan önce yaptıklarım:
Bütün lavabolara lavabo açıcı döküldü,
Mutfak ve salon (salonda oturuyoruz, odak noktam) camları silindi, perdeleri yıkandı asıldı (ütü gerekmiyor neyse ki),
Salon toz alındı,
Bulaşık makinası açıldı,

Maratondan sonra yapılanlar:
Kıza bir saat ders çalıştırıldı,
Akşam yemeği yapıldı,
Kv. ilaçları verildi, buz kompresi yapıldı, hava makinasıyla havası verildi,
Öğlen yemeği yendi, çıkan bulaşıklar elde yıkandı,
Çöpler toparlanıp, atıldı,
Bulaşık makinası bitince yıkananlar yerleştirildi,
Koltukların minderlerinin çıkarılabilir yüzleri çıkarıldı, yıkandı, makinada bitince asılacak,
Çamaşır askılığındaki çamaşırlar toplanıp, katlandı,
Biten işler ve yorgunluk kahveyle ödüllendirildi.:kahve:
Gerçi iş biter mi, bitmedi. Ama ben bittim. bir iki saat sonra market alışverişi, kızın banyosu ve asılacak çamaşırlar var. Ama 17.00 de eşim gelecek bir daha yazmak için geç saate kalmayayım diye yazdım.
herkese kolay gelsin, görüşmek üzere...:KK54::KK54:

Back
X